8,5m. nepapá nic kromě mléka. Vadí na nějakou dobu jídlo vysadit nebo pořád zkoušet?
Holky, čao, začali jsme s příkrmy v 4m, papal skoro všechno postupně), zuby nám začali lézt v 5,5, min papal zeleniny, ale pořád různé kaše, ovoce, teď je nám 8,5m máme 8 zubu, lezou nám další (slintame silně), a nepapa nic, jenom pije mléko. Já vařím i kupujeme, může si jenom občas dát banán z ručičky. Já jsem už z toho nervózní...
Jak silné vadi, jestli na nějakou dobu vysadit jídlo nebo furt zkoušet?
Ahoj myslim ze ho trápí zuby tak nepapa ..takze nenutit ale zkoušet nebo hlídat zub a Pak zkusit ..a bud klidná ..syn ma rok a půl a neji skoro nic ..jen kojim ..ale když ho krmi někdo jiný taj nevi co by snědl ..ale ode mě chce nakojit a na kontrole je vše ok ..ale uz musím přestat kojit aby konečně jedl 🤦♀️😄
@jane46 Třeba paní taky slintá a má 8 zubů. 🤷😃
@me_druhe_ja Jako me to trha usi/oci... Ale nektera slovesa... "Kakame jeste do plenky" 😆 Taky uz jsem na MK cetla 🤦♀️

@jane46 Já ten plurál teda taky nechápu, ale už to ani nevnímám. 😀
@elizsebik kdyz synovi rostly zuby tak byl taky jem ma mleku☺️Kdyz se vyklubal zacal zas jist takze nych asi pockala a nenutila☺️ Ale trena kapsicky jedl stale zuby nezuby..
@jancastromska
@michaelarousova holky, děkuji 🤗 ja jsem už z tech zubů trochu zoufalá, pořád synovi lezou. Ale jsem ráda, že jich existuje jenom 20🙃
Budeme dále experimentovat, zkoušet)).
Pokud správně počítám, tak dítěti rostou stoličky a ty jsou prostě plochý a velký, a tudíž bolavý... Prvorozený při růstu zubů jedl jen "hladké" a chlazené. Takže třeba jogurt, ale třeba i přesnídávky, ale úplně bez kousků (ty 4+) a hlavně přímo z lednice, maximálně tak chvilku odstáté z linky. Jakýkoliv pokus o teplé jídlo následoval pláč, protože to prostě pálí do těch dásní... V akutních fázích "zubů" byl obvykle tak dva dny jen kojen.
Malej nejedl do roka, neresila jsem vubec, nabizela jsem mu to co jsem mel na taliri ja. Kasicky a mixovanou stravu nejedl nikdy.
Začali jsme s příkrmy po 5. měsíci, pomalu a postupně. Do 12. měsíce snědla sotva 10 lžiček dohromady za celou dobu. Teď jí je rok a třičtvrtě a až teď se teprv rozjídá jakžtakž.
U vás to můžou být klidně zuby. Na jídlo bych nerezignovala, ale nabízela malinko (i kvůli tobě, nedávej plný talíř, ať nejsi zničená, ale třeba dvě lžíce, který prostě přinejhorším vyhodíš). Vol jídla, která mu budou dělat dobře, přesnídávky, banány, jogurty, rozmočené piškoty. Chce to zkoušet a nevzdat se.