Čím vykrmit mimčo, aby přibralo? Prosím nějaké tipy 🙂
Synovi bude 8.měsíců (6240g a 70cm) příští tyden. Jí pěkně, ale přibírá malo :( Máte tip čím ho vykrmit?? 🙂
@blondynka400 dovolim si nesouhlasit... Starsi syn byl nejedlik a velky prsomil a jeste v roce bezne mival dny, kdy se jen kojil (zuby, nemoce, moc horko) a pribiral lip nez mladsi, ktery ji krasne. Je to strasne individualni.
A k tematu, chapu, jak se citis, mladsi taky pribira malo, takze ten stres znam -- snazim se to moc neresit a nestresovat, je zdravy a spokojeny. A davam mu avokado, to je prirozene tucne a vyzivne -- namichane s bananem, miluje to.
Take bych rekla ze kojeni staci. Mala byla hroznej savec a prikrmy vubec nechtela a v 8.mesicich mela 10 kilo a byla plne kojena. V roce snedla trochu jidla, jinak se porad kojila a vazila 13,5 kg 😀
Ne kecam, 10 kg mela v 6.mesicich, v 8.mesicich 11 kg 🙂
holky kojím, ale postupně vysazuji, už chci postupně přejít jen na stravu a kojení snižovat a snižovat... jídelníček malého je: rano kojení, ke svačině bilý jogurt, oběd-masozelenina, svačina - kojení, další sváča - přesnídavka, pak zas kojení - večeře - kaše..... v noci se vzbudí 1-2x na kojení. Přibral mi od 6.-8.měsíce jen 300g. Ale zas prodělal neštovice, a měl virozu-takže zhruba 14dní mi jedl strašně malo. Ted poslední dny mu začínam zvyšovat porce (předtím jedl max.80- 100ml všeho) a ted už mu dělam 140ml všeho) tak snad se to upraví. Mame jít za 10dní na převážení. První kluk mi nabíral krasně a ted druhej ikdyž jí tak je jak žížala, dlouhej hubenej... ale naštěstí roste pěkně do délky.
Tchyně radila odvar z vloček do sunaru udělat-že to tak dělavala svym klukům.... nemáte zkušenosti??
Prvni dceru jsem do jidla nutila, zacla si o jidlo rikat v podstate az ted ve skolce, druha si jidlo nosi sama od roku a pul. Obe mely v roce ani ne 9 kg.
@verry Vůbec bych to neřešila, je to dítě, ne prasátko na výkrm 😉
Já mám 2 dcery, starší má 3 roky a mladší rok a půl. Starší je od miminka nejedlík a mladší je pravý opak, vidět ji bez jídla je vzácnost 😀
A? Obě jsou podle dr. hubeňouři. Starší měla v roce kolem 9kg a mladší taky necelých 9 kg.
@blondynka400 prosim Vas, damy blud mm staci v i mnohem pozdeji..to jsou takove 6avadejici informace. Jakym fanatismem? kojen8 na pozadani, neustale ignorujete co zde pisi a to je, ze se koji kdykoliv chce dite - tzn. matka mu nenuti prso!! to kolik ma kdo deti s tim nijak nesouvisi - co to je zase za obraty...o kojeni ami o potrebach detem podle toho co pisete nevite nic, bohuzel ani 1000 deti k tomu nepomuze...pomuze jen mit otevrene oci a mysl.
@verry Odvar z vloček je dobrý na změkčení stolice.Dřív se dával nemocným a slabým.Máš všechno zavedené,tak proč raději neuvařit ovesnou kaši?
Mám v podstatě skoro stejně staré dítě,zatím máme 1příkrm-oběd.Sní 80-110g .Ovoce začnu až za 2-3týdny.Nikam nechvátám.Osvědčilo se mi to už dříve postupovat pomalu.
@dora13 ale to je ono dny, ne že byl stále na MM. A nenapsala jsem nic, co by bylo s tímto v rozporu.
@anniesfibis tímto příspěvkem jste to akorát vše potvrdila 😀 Asi se vznášíte jako holubička hodně nahoře, že? .-)
@izz76 12x za 24 hod je ale přeci v tomto věku běžné kojení a není to 10x za hodinu ne? Já nemám proti kojení nic, naopak, za mne je MM potřeba a je proto, kojit co nejvíce a co nejdéle. Ale za druhou stranu MM není samospásné, každé dítě je nastavené jinak a kojení 200x za den mi nepřijde ok ani pro jednu stranu a na váhu to stejně velký vliv mít nebude a hlavně to nemá s přirozenou regulací potravu už nic moc společného.
To samé i uznávám, že jsou děti, které příkrmům moc nedají a mléko jim k vývoji stačí. Asi vědí, proč to tak mají. Ale to dle úvodního příspěvku nebude záležitost tohoto dítěte, psala, že jí hezky.... .-)

taky bych to nehrotila. Zatím má zdravou intuici, ví, kolik čeho kdy sníst, aby se mu dařilo. Když mu tu intuici zničíš tím, že jí budeš potlačovat, jednou toho můžeš litovat. Dítě dobrovolně hlady neumře a ničit si zdraví taky nebude.