icon

Jak donutit 4měsíční miminko, aby pilo čaj?

megaira
4. čer 2015

Dobrý den, prosím o radu.Mé dceři ted budou 4 měsíce a bohužel do ní nemuzu dostat jiné tekutiny než UM. Zkoušela jsem vice čaju ale nic. Ted když jsou ty horka ještě ....

Strana
z2
lucfuci
4. čer 2015

@megaira A čistou vodu jsi zkoušela? Mi Áďa čaj nechce, s vodou to už je lepší 🙂

lv
4. čer 2015

Dítě se obvykle rozpije až se nahradí 2-3dávky mléka jinou stravou. Nabízej, ale pít začne spíš později..

0508
4. čer 2015

Zkus ten čaj trošku osladit. Hroznový cukr nepomáhá - to máme vyzkoušený, ale lžička medu ano.

megaira
autor
4. čer 2015

čistou vodu ještě ne,ale zkusím 🙂 i medík 🙂 snad to do ní nějak dostanu

klaarka
4. čer 2015

Synovi budou 2 roky a čaj mi nikdy nepil. Jen vodu.

pavcza
4. čer 2015

Zkuste tu vodu anebo podat na lžičce

gepe
4. čer 2015

Nasi je 21mesicu a vyjma um chce hlavne vodu. Caje nechce pit dodnes a to jsme jich vyzkouseli dost. Med bych nedavala, kvuli budoucim zoubkum a aby si nezvykala i na sladky.

vrabcak0007
4. čer 2015

než začneš sladit, zkus fígl..náš malej nechtěla ani vodu ani čaj...tak jsem měla při krmení z flašky ještě druhou flašku u ruky s čajem...a vždycky, když byl rozpitej jsem mu jí rychle vyměnila...za chvíli mu to došlo a odstrčil flaštičku, ale něco přecijen vypil..a takhle klidně 2x-3x během pití mlíka..záleží, kolik toho cucnul...no a takhle si navyknul..pak po maličkých dávkách začal pít i normálně 🙂

mysonek
4. čer 2015

@megaira 4 měsíční dítě snad nepotřebuje nic jiného než mléko, ne? Já v tu dobu jen kojila. Případně pokud máš pocit, že málo vypije, tak jí do mléka míchej víc vody.

zanri
4. čer 2015

@mysonek - pokud někdo nemůže kojit, tak než cpát samé UM je lepší v tomto horku dát i vodu nebo čaj, prostě i jiné tekutiny, které by tolik nezatížily organismus jako UM, které je spíše na hlad

@megaira - zkuste vodu po lžičkách a nebo trochu do vody přidat http://www.hipp.cz/fileadmin/CZ/editors/produkt... mají ho v lékárnách a je od ukončeného 1. měsíce - vyzkoušeno

ninive211
4. čer 2015

@0508 Med je silný alergen, do roka naprosto nevhodný! Když už osladit, tak glukopurem, ale já osobně bych min. do roka nesladila vůbec. Proč zvykat zbytečně dítě na sladké?

ninive211
4. čer 2015

@mysonek Ano, pokud je dítě plně kojeně, tak jiné tekutiny nepotřebuje, ale u UM je to něco jiného, to je hutnější a spíš na hlad než na žízeň, jiné tekutiny jsou potřeba. Většinou ale u dětí na UM není zas až takový problém naučit je pít, protože jsou zvyklé na lahev z mlékem, což kojené děti nejsou, a tak s lahvičkou neví, co si počít. Naše si na lahev zvykala dva měsíce a i teď toho nevypije víc jak 80-100 ml denně i v těchto vedrech (a to se hodně přemůže).

mysonek
4. čer 2015

@ninive211 to není pravda, i UM se dělá převážně z vody a dítě na UM v období, kdy má jen mléko jiné tekutiny nepotřebuje. Maximálně ve velkém horku třeba trochu vody.

naomi6
4. čer 2015

@megaira Obě své děti jsem plně kojila celých 6 měsíců, i v těch největších vedrech pily jen mléko, takže si myslím, že by to mělo být stejné i u UM. Nevím, ale i doktorka mi říkala, že stačí jen kojit, vodu jsem nemusela dávat. Čaj bych tak malému mimču nedávala.

cabo
4. čer 2015

@mysonek ne,neni to tak. Jakmile je dite jen na UM,chce to doplnovat tekutiny, protoze narozdil od MM je UM hustsi a je na hlad a ne na zizen. Z MM se mimi i napije,pak naji,ale u UM to tak neni. Ja malemu davam vody od 3 mesicu.

kaeth01
4. čer 2015

@0508
@megaira
holky hlavne nesladte medem.. med je pro deti az do 3 let tabu - je to silny alergen.. nezname to, ze kdyz nema alergickou reakci hned. je vse v poradku.. naopak, slozky z medu se v tele miminka ukladaji a cekaji hezky na pozdeji.. takze u nej alergie zacnou treba v 5ti letech na uplne obycejne veci a vy nebudete chapat jakto.. med zarazeny do stravy v brzkem veku je odpoved na otazky, na ktere se budete treba ptat za par let.. 😒
ja nemoralizuju! sama jsem to s holkama nevydrzela a kolem 2let med ochutnaly.. ale to uz normalne vse jedly a kdyz u babicky snidal deda med - a holky chtely ochutnat.. neslo jinak 🙂

ninive211
4. čer 2015

@mysonek Je to tak, v naší termínové skupince je spousta maminek s dětma na UM a všechny min. od tří měsíců, ale spíš dřív dávají i jiné tekutiny než UM, UM je primárně na hlad, je sytější.

naomi6
4. čer 2015

@cabo Aha, tak to jsem nevěděla, já jsem jen kojila, naše děti nikdy UM neměly, takže tak 😉

ladyhacek
4. čer 2015

@kaeth01 že med je alergen vím, ale měla jsem za to že když kojím tak vše pak mám postupně zařadit. Můžu já ten med - když přechází do mléka? děkuji

k diskuzi: také si myslím že při UM v těchto vedrech tekutiny dala bych vodu buď po lžičkách nebo jak to tu paní zmiňovala vyměnit láhve - dobrý fígl 🙂

aaa
4. čer 2015

Dávala jsem hodně ředěný džus, třeba hipp prodává džusy v malých lahvičkách a jsou od čtyř měsíců. Nekojila jsem a další tekutiny jsem začala dávat kolem pátého měsíce. Čaj vzal syn na milost až letos, ale jen v zimě a jen ovocný slazený sirupem z agáve.

mysonek
4. čer 2015

@cabo @ninive211 A ty informace, že dítě na UM má mít i jiné tekutiny máte odkud? Od pediatra? Já teda kojila, ale co mám kolegyně z práce co měly děti na UM tak v době kdy děti pily jen mléko, tak jim žádné další tekutiny nedávaly. Navíc to samé se píše v průkazce dítěte v kapitole o výživě (vyloženě tam je věta, že nezávisí na tom zda je dítě kojené nebo na UM, že množství tekutin je dostatečné) a i v učebnici pediatrie co mám ještě ze školy. Vždyť to dítě vypije třeba při 5kg 750ml mléka, některé i víc, to mi opravdu přijde dostatečné. Jako možná ve velkém vedru vodu, ale běžně mi to přijde opravdu zbytečné. Rozhodně bych se neznepokojovala tím, že ani ne 4 měsíční dítě pije jen UM a nic jiného a nesnažila se do něj nacpat slazené pití.

cabo
5. čer 2015

@mysonek Ja mam tyto info od pediatra, od me mamci a i zde na MK je na WIKI clanek s nazvem Pitny rezim,kde pisi,ze pokud dite neni kojeno a jsou zavadeny prikrmy je nutne hlidat prisun tekunit a podavat vodu,neslazeny caj......

kaeth01
5. čer 2015

@ladyhacek ja mam za to, ze kojeni nevadi kdyz maminka konzumuje med.. prece jen tve telo ho uz zpracuje a do mleka se dostava jen "vytazek" toho nejlepsiho 🙂
nejsem odbornik! ale popravde, nikdy jsem na to nikde nenarazila. vsude se kojicim vseobecne nedoporucuje jist lustenina, pit alkohol.. a jine 😎 ale med - ten sem nikde zmineny nevidela.. ja bych se toho nebala..

0508
5. čer 2015

@kaeth01 Není to normální včelí med - ale můj domácí bezový. Glukopur doma mám taky, ale s tím mi to odmítala.

mysonek
5. čer 2015

@cabo no u závádění příkrmů je to jasné, že se přidává voda, ale já měla za to, že se tu jedná o miminko, které je jen na mléku.

kaeth01
5. čer 2015

@0508 tak ten je snad OK.. o bezu nemam zadne info, takze muj nazor bude spise pocitovy 😉 diteti do 1 roku zivota bych nedala ani ten bezinkovy.. za me je tam cukr, s cimz u miminek nesouhlasim a za druhe ty bezinky, preci jen je to "bylinka" a s tema jsem taky u malych prcku opatrna..
ale ber to spis jako nazor kamaradky, ktera neni odbornik.. jen mama, ktera sama na netu projizdela milion diskusi a pak si sama na vec utvorila nazor. 😉

lu777
5. čer 2015

@mysonek při Um se opravdu má podávat tekutina navíc... jinak dítě může mít zácpu apod. 😉
je to něco jiného než kojení...

@megaira
jinak já dávala po lžičkách... vodu, čajík...když nechtěl tak jsem do toho dala Um ale méně a postupně jsem dávku UM snižovala... naučil se během asi dvou týdnů 😉
určitě bych nesladila! jinak pak bude chtít jen sladké 😝

amazonka.k
5. čer 2015

@megaira med ve 4 m. neeee, je to alergen s tím fakt velice opatrně. Nenutila bych jí do ničeho, je ještě maličká a v mléce je také dost tekutiny, určitě jí stačí...

amazonka.k
5. čer 2015

@kaeth01 Souhlasím, ani bezový, v bezových květech je pyl, často způsobuje alergické reakce a ten cukr bych také miminku necpala...

mysonek
5. čer 2015

@amazonka.k koukám, že jsi jediná kdo souhlasí s tím, že ani ne 4 měsíčnímu dítěti stačí mléko 🙂

Strana
z2