Jak donutit 4měsíční miminko, aby pilo čaj?
Dobrý den, prosím o radu.Mé dceři ted budou 4 měsíce a bohužel do ní nemuzu dostat jiné tekutiny než UM. Zkoušela jsem vice čaju ale nic. Ted když jsou ty horka ještě ....
Dítě se obvykle rozpije až se nahradí 2-3dávky mléka jinou stravou. Nabízej, ale pít začne spíš později..
Zkus ten čaj trošku osladit. Hroznový cukr nepomáhá - to máme vyzkoušený, ale lžička medu ano.
čistou vodu ještě ne,ale zkusím 🙂 i medík 🙂 snad to do ní nějak dostanu
Synovi budou 2 roky a čaj mi nikdy nepil. Jen vodu.
Zkuste tu vodu anebo podat na lžičce
Nasi je 21mesicu a vyjma um chce hlavne vodu. Caje nechce pit dodnes a to jsme jich vyzkouseli dost. Med bych nedavala, kvuli budoucim zoubkum a aby si nezvykala i na sladky.
než začneš sladit, zkus fígl..náš malej nechtěla ani vodu ani čaj...tak jsem měla při krmení z flašky ještě druhou flašku u ruky s čajem...a vždycky, když byl rozpitej jsem mu jí rychle vyměnila...za chvíli mu to došlo a odstrčil flaštičku, ale něco přecijen vypil..a takhle klidně 2x-3x během pití mlíka..záleží, kolik toho cucnul...no a takhle si navyknul..pak po maličkých dávkách začal pít i normálně 🙂
@mysonek - pokud někdo nemůže kojit, tak než cpát samé UM je lepší v tomto horku dát i vodu nebo čaj, prostě i jiné tekutiny, které by tolik nezatížily organismus jako UM, které je spíše na hlad
@megaira - zkuste vodu po lžičkách a nebo trochu do vody přidat http://www.hipp.cz/fileadmin/CZ/editors/produkt... mají ho v lékárnách a je od ukončeného 1. měsíce - vyzkoušeno
@mysonek Ano, pokud je dítě plně kojeně, tak jiné tekutiny nepotřebuje, ale u UM je to něco jiného, to je hutnější a spíš na hlad než na žízeň, jiné tekutiny jsou potřeba. Většinou ale u dětí na UM není zas až takový problém naučit je pít, protože jsou zvyklé na lahev z mlékem, což kojené děti nejsou, a tak s lahvičkou neví, co si počít. Naše si na lahev zvykala dva měsíce a i teď toho nevypije víc jak 80-100 ml denně i v těchto vedrech (a to se hodně přemůže).
@0508
@megaira
holky hlavne nesladte medem.. med je pro deti az do 3 let tabu - je to silny alergen.. nezname to, ze kdyz nema alergickou reakci hned. je vse v poradku.. naopak, slozky z medu se v tele miminka ukladaji a cekaji hezky na pozdeji.. takze u nej alergie zacnou treba v 5ti letech na uplne obycejne veci a vy nebudete chapat jakto.. med zarazeny do stravy v brzkem veku je odpoved na otazky, na ktere se budete treba ptat za par let.. 😒
ja nemoralizuju! sama jsem to s holkama nevydrzela a kolem 2let med ochutnaly.. ale to uz normalne vse jedly a kdyz u babicky snidal deda med - a holky chtely ochutnat.. neslo jinak 🙂
@kaeth01 že med je alergen vím, ale měla jsem za to že když kojím tak vše pak mám postupně zařadit. Můžu já ten med - když přechází do mléka? děkuji
k diskuzi: také si myslím že při UM v těchto vedrech tekutiny dala bych vodu buď po lžičkách nebo jak to tu paní zmiňovala vyměnit láhve - dobrý fígl 🙂
Dávala jsem hodně ředěný džus, třeba hipp prodává džusy v malých lahvičkách a jsou od čtyř měsíců. Nekojila jsem a další tekutiny jsem začala dávat kolem pátého měsíce. Čaj vzal syn na milost až letos, ale jen v zimě a jen ovocný slazený sirupem z agáve.
@cabo @ninive211 A ty informace, že dítě na UM má mít i jiné tekutiny máte odkud? Od pediatra? Já teda kojila, ale co mám kolegyně z práce co měly děti na UM tak v době kdy děti pily jen mléko, tak jim žádné další tekutiny nedávaly. Navíc to samé se píše v průkazce dítěte v kapitole o výživě (vyloženě tam je věta, že nezávisí na tom zda je dítě kojené nebo na UM, že množství tekutin je dostatečné) a i v učebnici pediatrie co mám ještě ze školy. Vždyť to dítě vypije třeba při 5kg 750ml mléka, některé i víc, to mi opravdu přijde dostatečné. Jako možná ve velkém vedru vodu, ale běžně mi to přijde opravdu zbytečné. Rozhodně bych se neznepokojovala tím, že ani ne 4 měsíční dítě pije jen UM a nic jiného a nesnažila se do něj nacpat slazené pití.
@ladyhacek ja mam za to, ze kojeni nevadi kdyz maminka konzumuje med.. prece jen tve telo ho uz zpracuje a do mleka se dostava jen "vytazek" toho nejlepsiho 🙂
nejsem odbornik! ale popravde, nikdy jsem na to nikde nenarazila. vsude se kojicim vseobecne nedoporucuje jist lustenina, pit alkohol.. a jine 😎 ale med - ten sem nikde zmineny nevidela.. ja bych se toho nebala..
@0508 tak ten je snad OK.. o bezu nemam zadne info, takze muj nazor bude spise pocitovy 😉 diteti do 1 roku zivota bych nedala ani ten bezinkovy.. za me je tam cukr, s cimz u miminek nesouhlasim a za druhe ty bezinky, preci jen je to "bylinka" a s tema jsem taky u malych prcku opatrna..
ale ber to spis jako nazor kamaradky, ktera neni odbornik.. jen mama, ktera sama na netu projizdela milion diskusi a pak si sama na vec utvorila nazor. 😉
@mysonek při Um se opravdu má podávat tekutina navíc... jinak dítě může mít zácpu apod. 😉
je to něco jiného než kojení...
@megaira
jinak já dávala po lžičkách... vodu, čajík...když nechtěl tak jsem do toho dala Um ale méně a postupně jsem dávku UM snižovala... naučil se během asi dvou týdnů 😉
určitě bych nesladila! jinak pak bude chtít jen sladké 😝
@megaira med ve 4 m. neeee, je to alergen s tím fakt velice opatrně. Nenutila bych jí do ničeho, je ještě maličká a v mléce je také dost tekutiny, určitě jí stačí...
@kaeth01 Souhlasím, ani bezový, v bezových květech je pyl, často způsobuje alergické reakce a ten cukr bych také miminku necpala...
@amazonka.k koukám, že jsi jediná kdo souhlasí s tím, že ani ne 4 měsíčnímu dítěti stačí mléko 🙂

@megaira A čistou vodu jsi zkoušela? Mi Áďa čaj nechce, s vodou to už je lepší 🙂