icon

Matka vegan, dítě vegan

tynar
11. bře 2016

spíše než otázku mám dotaz, zda je tu nějaká veganská matka, která by chtěla, nebo od začátku začlenila dítě do veganského způsobu života? já jsem v rodině jediná a tak zatím dítě vegan není ( 13měsiců), ráda bych ale, aby bylo. Potřebuji podporu někoho, kdo to tak doma má. Je tu někdo takový? Zajímá mě hlavně skladba jídelníčku?

dzogobela
11. bře 2016

@eficenka eh maso zpusobuje rakovinu? Tak to asi lidstvo brzo vymre... Holky zase to tak neprozivejte 😀 ono,co vyzkum,to jimy vysledek. Nekdo rekne,ze masi je nezdrave a nekdo rekne,ze nejist maso je nezdrave. Nevim,kde berete ty jistoty,ze to, co delate vy,je zrovna to nejlepsi 🙂

lajla
11. bře 2016

@suzanna123 nikdy bych si nedovolila říct že něčí děti jsou chudinky z důvodu stravovacích či jiných zvyklostí

eficenka
11. bře 2016

@dzogobela
to není nějaký výzkum, ale jak jsem psala snad čteš každé slovo - VYŠŠÍ a přehnaná konzumace červeného masa vede k rakovině,. to je dokázáno.... co to asi tělu přináší?
já tu nikde netvrdím, že náš styl výživy je ten nej, ale zakladatelku chápu a podporuji.
ostatní , kteří se do ni naváží, nechŤ opustí diskuzi.
musím zaklepat že mé dvě dcery 3,5 a 1,5 roku , stejně tak jako kamarádky vegan dcerka ještě nebyly nemocné ( kromě 6 nemoci a asi 2 denní vodnaté rýmy)
a to jsou v okolí neutále v kontaktu s dětmi ( hlavně sestřenyk - na atb, angíny, zánět stř. ucha, virozy atd atd) a nikdy nic nechytí, i když pijí z jednoho hrnečku.
jejich zdraví, síla a chuť k životu mi ukazují, že jdeme správným směrem 😵 😵 😵 😵 😵

živ seebei své děti a příbuzné čimkoliv chceš, jen tu zakladatelce netvrdte, že její postoj je ten špatný, stejně tak váš postoj může být ten špatný. pokud se do ní chcete jen navážet, je načase opustit tuto diskuzi a dál si žít váš život....

lajla
11. bře 2016

@suzanna123 co byste doporučila pak pro dítě, co má alergií na lepek, či bílkovinu či jinou...kdy to a to nesmí...to by taky byla chudinka a rodiče by měli riskovat reakce?

suzanna123
11. bře 2016

@tynar Obávám se, že nedojde ☹

premca
11. bře 2016

@ tynarAhoj, já jsem veganka a mám dcerku téměř 5 let, tak je na vege stravě s minimem ml. výrobků. Ráda s tebou půjdu do party 🙂

kolibricek36
11. bře 2016

stejně na něco se umřít musí - tak je celkem jedno, čím se krmíne

lajla
11. bře 2016

@dzogobela však se podívejte jaký je výskyt rakoviny tlustého střeva! A z ceho to je...

suzanna123
11. bře 2016

@lajla to byl sarkasmus - reakce na výše uvedené příspěvky, že to dítě bude jako vegan za exota a nikdo se s ním nebude kamarádit a v jídelně se taky nenají 😉

lajla
Odpověď byla odstraněná
kolibricek36
11. bře 2016

podle dalších některých expertů máme každy v sobě rakovinné buňky - a nic s tím nenaděláme - bud se projeví, nebo ne ....

lajla
11. bře 2016

@suzanna123 tak to se omlouvam🙂 jsem nepochopila🙂

lajla
11. bře 2016

@kolibricek36 ...ale my je vzbudime tím jak se chováme, co pijeme, jíme, kde žijeme..

eficenka
11. bře 2016

@kolibricek36
tak opsut diskuzi, jen tu zbytečně útočíš.. a ano, na něco se musí umřít, ale udělám vše proto, abych to eliminovala...

ano, každý člověk se průměrně setká asi3krát za svůj život s rakovinou a je jen na jeho imunitním systému, jak se k tomu postaví a jestli to zvládne... proto je nutné řešit i stravu - dítě, které jí glutamáty, všemožné éčka, srajdy typu brumík, kinder, jupík, bobík, atd, tak u toho se to projeví častěji než u "čistého " dítěte

kolibricek36
11. bře 2016

@suzanna123 sakrasmus není slovo exot

suzanna123
11. bře 2016

@kolibricek36 a holub není trychtýř

kolibricek36
11. bře 2016

@lajla většinou ale je to stresem, za který si může každý sám

magdasan
11. bře 2016

@alicesky je spoustu rodin, kde jsou vegani vsichni a deti jsou nadherne, zdrave a stastne. Jak si muze 13ti mesicni dite vybrat, co bude jist, kdyz ji to, co pred nej postavim?
To psala zakladatelka...
Spojení "dle mého a vědecky prokázaného názoru " mě skutečně pobavilo. Neberte to holky zle, já Vám fandím, sama nejím maso, protože mi nechutná, ale vědecká studie je s prominutím na každé h...o a každá Vám vědecky vysvětlí, že jedině tak je to správně..jíst, nejíst, pít nepít...
A že bude dítě vyčleněné z kolektivu a jak těžké to pro dítě je znám z vlastní zkušenosti.Možná u takhle malého to bude snažší, nevím ,my s tím začali bojovat v 11-ti letech a to z vážných zdravotních důvodů.Přeji Vám všem uvědomělá batolata, předškoláky i školáky.

premca
11. bře 2016

@tynar : Co bys potřebovala nyní vědět nejvíc? Asi je potřeba přistoupit ke konkrétním věcem, co potřebuješ řešit. Loni jsem si dělala rekv. kurz na výživového poradce, tak poradím to co vím. Když tak mi napiš přes interní poštu 🙂

zaludova
11. bře 2016

Jak uz tu bylo zmineno, tak to, ze dite bude vegan by si melo vybrat jako zivotni postoj samo. I kdyz to rodice ho do toho stejne nejspis vnuti. Nesetkala jsem se s jedinym veganem, ktery by mi necpal, ze mam byt vegan...ale to je na jinou diskuzi...jinak moje mamina neji houby, ryby a jatra...ale nam detem je normalne varila abychom mely vsechno...a jeste jedna zkusenost ode me...moje znama je veganka plus jeste raw...samozrejme k tomu "nuti" i sve deti...a teda prislo mi hrozny, kdyz k ni prisla jeji 7 leta dcera a prosila ji, at ji koupi rohlik, ze nechce nic raw...

tynar
autor
11. bře 2016

@premca udelam to. Musim ted uz jit na kute 🙂, ale ozvu se ti! moc dekuju za nabidnutou ruku!
A vsem pozitivne naladeným děkuji za vase prispěvky a zastání. 🙂 moc si toho vazim a udelaly jste mi uprimnou radost.

lajla
11. bře 2016

@magdasan sebevědome a k vlastnímu názoru odmalička vedené dítě, opravdu z kolektivu vyčleněné nebude...spíš je vzorem pro ostatní, vidím to dnes a denně... Jen se stačí trochu zajímat

premca
11. bře 2016

@tynar těším se, pa 🙂

suzanna123
11. bře 2016

@magdasan co se vyčlenění z kolektivu týče - já mám o něco vyšší IQ než většina populace (to není vytahování nebo povyšování - prostě fakt). A od základky mě to z toho kolektivu taky dost vylučovalo. Neříkám, že to nebylo těžké a že bych to přála svým dětem, ale je velká pravděpodobnost, že na tom budou stejně. A nenadělám s tím nic. A spousta dětí má něco, co je vyčleňuje - nosí brýle, koktají, mají ekzém, jsou zrzavé, stydí se... Nebylo by lepší, učit svoje děti toleranci než vyhrožovat ostatním, že když nepůjdou s davem, tak jejich děti budou vyloučeny?
A ještě něco - ty děti, které jsou odmalička něčím mimo, mají větší šanci, aby z nich byly silné osobnosti 😉

kika_21
11. bře 2016

@kolibricek36 No jo, to mi připomíná strejdu, byl v koncentráku-o to to je bizardnější- a k stáru tvrdil-Jedl a umřel, nejedl a umřel taky.Taky říkal Naše jmění je k neutahání-nebyla to pochopitelně pravda a ještě Peníze budou a my nebudem. Ale co tam jedli, to nám-dětem -nechtěl říct. Pardon, ale vlastně to není úplně mimo téma. 😕

premca
11. bře 2016

@lajla mám stejnou zkušenost 🙂, ale ta je těžko přenositelná pro konvenční strávníky 🙂

lajla
11. bře 2016

@zaludova ono záleží na tom, jestli je k tomu dítě vedeno od malička nebo až od určitého.věku. tam je pochopitelné že děti změnu odmítají, nejsou zvyklé... Vše dělat postupně a nenásilnou formou...a prosím co je tak výživného na zmrazenem polotovaru z bílé mouky..

zaludova
11. bře 2016

@lajla vy jste asi nepochopila, co jsem tim chtela rict...takze polopate...dite ma raw vegan jidla plny zuby...

kolibricek36
11. bře 2016

@kika_21 když jsem tu viděla ty boje. tak jsem to napsala - i když to je mimo diskuzi,

majkoz
11. bře 2016

@zaludova Ano, souhlas! Mamí, proč nemůžu mít zmrzlinu jako ostatní? Atd... Proč bratránek může ty úžasně vonící buchty od babičky a já ne? Ve škole říkali, že ovce se pěstují také kvůli sýru...co to je? Taky neznám jediného vegana, který by mi nevnucoval svou jedinou správnou teorii o výživě. Kdežto já jim jejich názor nevyvracím, ať si každý dlabe co chce... Já jsem hodně tolerantní člověk, ale co je moc to je příliš- raw pro děti není, ok, až jim to rozum pobere, ať se stravují jako rodiče, do té doby mají (v míře přiměřené!!!) "ochutnávat svět" A jet do Itálie a nedat si zmrzku, jet do Francie a nedat si místní, ať už jakýkoli sýr, jet do Špáňa a nedat si paelu atd... Je to i dost nekulturní postoj! Paprika má všude ve světě více méně stejnou chuť, no ne?
Čekám reakce typu že nevím o čem mluvím 😉

Strana