Jak těžké je najít náhradní matku?

par_z_prahy
16. pro 2020

Tento dotaz pokládám proto, že jsme na začátku tohoto procesu. Jsme zaregistrováni na IVF centru, kde nám chtějí vyjít vstříc, ale náhradní matku si musíme najít sami. Přečetli jsme mnoho diskusí o náhradním mateřství, víme už hodně o tom, co obnáší celý ten proces, ale o jedné věci mnoho informací není. Jaké máte zkušenosti se samotným HLEDÁNÍM vhodné nahradní matky? Jak dlouho to Vám hledání trvalo? Je v současné době vůbec naděje najít rozumnou a zodpovědnou maminu a jak časté jsou snahy o zneužití složité situace hledajících bio rodičů? Pokud jste už náhradní matku našli, kde to bylo?
Naše zkušenosti jsou zatím takové, že jsme se snažili oslovit potencionální maminy v diskusi na jednom populárním (miminkovském) portálu, ale odezva zatím není vlastně žádná. Proto teď přemýšlíme jak dál postupovat. Mnohokrát děkujeme za odpovědi na naše otázky. A samozřejmě pokud by se tu snad snad našla nějaká laskavá duše, která by nám byla ochotná pomoci, nebo někdo o takové věděl, pak nás neváhejte kontaktovat, budeme velmi rádi.

gryfis
16. pro 2020

S náhradní matkou je to těžké... já znám jen dva případy.. u nich se našel někdo z rodiny (matka a sestřenice).. Což je asi nejlepší.. ale ne vždy možné.. U Vás ta možnost asi není, když hledáte.. Popřeji aspoň hodně štěstí..

martiina_k
16. pro 2020

Dá se sehnat přes inzeráty, je to o vzájemné důvěře. Jsou solidní maminky, které odnosí miminko i cizímu člověku. Ale je větší poptávka než nabídka, tak pokud se vám někdo ozve, nezvažujte moc dlouho a běžte do toho.

par_z_prahy
autor
16. pro 2020

@gryfis děkujeme za podporu
@martiina_k že je větší poptávka je nám už jasné, nebude to jednoduché..

kakba
17. pro 2020

Co se zkusit zeptat v okoli pratel. Moje kamaradka byla nahradni matkou, ale ne pro penize, ale pro velice dobre kamaradstvi.

michaelasladka
8. led 2021

Dobrý den, milé dámy. Píšu pro Heroine.cz (https://www.heroine.cz/clanky/autor/70000095-mi...). Ráda bych se věnovala problematice náhradního mateřství, přinesla o něm víc informací, o tom, jak to probíhá a jaká jsou jeho úskalí i přínosy. Ráda bych těm, kteří s ním mají nějakou zkušenost, položila pár otázek. Odpovídat se dá úplně anonymně, často píšu o citlivých tématech a svoje zdroje chráním. Kdybyste se chtěly podělit o svoje zkušenosti, budu moc ráda (sladka.michaela@email.cz). Zdravím všechny!

monikamaminka
23. bře 2021

@par_z_prahy nabízím se jako NM. pokud mate zájem prosím napište na e-mail nm.monika91@seznam.cz

lentilka911
18. kvě 2021

Hledáme slečnu, která by byla ochotná stát se náhradní matkou. Jsme manželský pár z jižních Čech, ivf jsme podstupovali v Praze a pokud Vy jste kdekoli v Čechách nebo na jižní Moravě, ozvěte se, rádi se potkáme.

kopulkaa
19. kvě 2021

@lentilka911 držím palce ať najdete 🍀

nasemiminko1
6. únor 2022

Dobrý den všem, pokud jste se rozhodla pomoci manželskému páru s náhradním mateřstvím, ozvete prosím na nase.miminko@post.cz děkujeme za odpověď

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru