icon

Od kdy dítě jí běžnou stravu?

meekos
9. srp 2020

Ahoj,
Stále se malým trapime u kojeni. Kojim a dokrmuju umelym... někdy super a žádné umele nepotebuje, jindy mi pláče u prsu, ze je prázdné... takže od 4 měsíce chci zavést zeleninku. Odkdy vaše děti plné jedli bez kojeni?

me_druhe_ja
9. srp 2020

Kojila jsem plně, začala jsem s ukončeným 5m a sam se odstavil po 8m, ale spíš s tím, že jsem těhotná a už ji nechutnalo mlíko, nebo došlo. Ale i tak se kojil už je. Ráno a před spaním. Rychle mu normální jídlo zachutnalo a kojení nevyžadoval. Pro mě naštěstí teda. 😀

crutela
9. srp 2020

To budou růstové spurty. Zažila jsem je taky. Vztekání u kojení a odmítání prsa. Kojila jsem do 6.měsíce a pak to ukončila. Každopádně na běžnou stravu bez kojení a UM se přechází až opravdu o hodně později, až okolo 1,5 roku až 2 let, je to individuální, některé děti jí hezky a odmítají mléko dříve nebo naopak jsou děti, které preferují mléko delší dobu. Máš hodně malé miminko, pro které je nejlepší Tvé mléko popř. UM. s příkrmy začínej opatrně.
Moje malá 2 roky, jí všechno jídlo, ale stejně jí to mléko na spaní musím udělat (rituál).

crutela
9. srp 2020

@me_druhe_ja To by potřebovala vidět ta moje malá mlíkařka :D :D

alcar
9. srp 2020

U dcery jsem zacala s prikrmy v 6 mesicich a pak jeste 4 mesice kojila. Ale davala prednost normalnimu jidlu, po prsu po jidle ani nevzdechla. V 10 mesicich uz jsem kojila jen vecer pred usnutim a v noci (ja sama iniciativne ji budila, protoze nebylo kdy jindy kojit), ale byla spac, takze uz pak vubec nechtela. Jedno kojeni za den (to vecerni) uz byla pro me konecna, mliko ubyvalo, tak jsem to uz potom uplne utla. A od tech 10 mesicu uz jedla prakticky vse - pecivo, vsechny prilohy, maso, vajicka - i s kusama, zadny mix.

izz76
9. srp 2020

@meekos Moje mladší dcera byla ještě ve dvou letech živá z poloviny kojenim, ale to jsi asi slyšet nechtela😃 Co má vypozorovano z okolí tak děti ktere měly s kojenim nějaký problém se většinou odstavily brzo, kolem roka asi je schopné dítě jen jist a už se nekojit, ale nevím jistě, vlastní zkušenost nemám.

mirin89
9. srp 2020

@izz76 Ahojky, prosim tě, můžu se zeptat? Mojí malé jsou 2 a mám to s ní stejně, tak se zeptám, jak pak proběhlo odstavení. Odstavila se sama nebo na tvuj popud a jak to mala snasela a zacala ti pak dobře jist normální jídlo? Malá jí normální jídlo dost málo a pořád se spoléhá na mlicko. Diky moc.

pralinka21
9. srp 2020

Ve 4 měsících jsem začala s příkrmem, v tu chvíli už nechtěl um navíc a jen jsem kojila a dávala příkrm. V 10 měsících už byl syn plně na příkrmech a přestala jsem kojit. S tím, že na noc má láhev s um.

izz76
9. srp 2020

@mirin89 Ostavila se sama, ale až ve 3 a cvrt 🤦‍♀️ Kolem těch dvou let se to zdálo beznadějné, vypadlo to, že se bude kojit do konce zivota😃 Někde mezi druhým třetím rokem, postupně začala víc a víc jist a méně se kojit, proběhlo to samo bez nátlaku, měsíc před jejím třetím narozenin jsem musela do práce a dcera byla víc s babičkou nebo s manželem beze mě a zjistila, že se vlastně kojit nepotrebuje, takže nám zůstalo jen raní a večerní. Ve třech letech nastoupila do školky a zájem o kojení začal mizet, postupně se kojila třeba ob den a jen chvilku až uplne přestala. Starší dcera na tom byla podobně, u té jsem zkoušela různé fígle, namazat prsa citronem, homeopatika na zastavení laktace, nic nepomohlo, také se odstavila sama, jen dřív, kolem 2,5 let.

mirin89
9. srp 2020

@izz76 Děkuji moc, no u nás to taky zatím na odstavení nevypadá, ale ve 2,5 by měla pomalu začít chodit do školky na zvykani, tak snad pakbbude postupně ubírat kojení a přidávat jídlo 🙂

janedv
9. srp 2020

@mirin89 syna jsem odstavila po domluve ve 3 letech. Proste jsme se domluvili, vysvetlila jsem, ze me telo je uz prilis unavene z tvoreni mlika a je potreba se domluvit, kdy konec. Stanovili jsme navrat z dovolene - kojil se jen na odpo a vecerni spani, 2 dny to bylo trochu uplakane, ale hladila jsem v naruci a po 2 dnech finito, uz akceptoval, spal. Takze ideal

mirin89
9. srp 2020

@janedv Dekuji za zkusenost, ja kojim na odpoledni spani, vecer a v noci. Na domluvu to zatim nevypada, tak uvidime 😊

janedv
9. srp 2020

@mirin89 ve 2,5 taky nevypadalo, spis ze budu kojit tak do druheho stupne 😉))

martiniquest
9. srp 2020

Od dvou let

drep
9. srp 2020

@meekos moje dcera cca v roce, ve 14 měsících prso odstrčila a bylo (samozřejmě, že kojíci guerilla by řekla, že to nebyl odstav ale bojkot a měla jsem jí vyrvat steak a vnutit prso a mohla jsem kojit dál, ale já byla šťastná, že už nemusím). Od asi deseti-jedenácti měsíců se kojila po probuzení a před spaním a pak jsem ji budila když jsem šla spát já, tak roka dvakrát denně, pak už ráno nechtěla.

konidana
9. srp 2020

@meekos od roka, kdyz jsem odstavila