Příkrmy a přesnídávku pro cca 7měsíční mimčo 😉

katerinaaromanek
2. lis 2016

Maminky, prosím o radu, tipy a nápady. Mám 6,5 m. Chlapečka a máme nahrazen oběd a 2.svačinu. k obědu mu vařím většinou směs zeleniny ( mrkev, petržel, pór, brambory, patison, dýně, brokolice, květák, kapusta, kapustičky, apod.) S masem ( hovězí, kuřecí, krůtí). Nějak mi už, ale dochází nápady..chtěla bych mu to nějak obměnit..třeba rýží nebo tak..jen nikde nemůžu pořádně najít co už může..poradíte co vařit? A jak popřípadě uchovávat? Vařím vždy na týden, dva druhy jídel a zamrazuji. Jen třeba tu rýží nevím zda zamrazit mohu. A za 2) vařím přesnídávku, z jablek, hrušek, švestek a pod. Také více druhové (např. 80% jablek, 20% švestek) ale nezahušťuji, četla jsem o zahuštění pudinkem, ale nepřijde mi, že by to bylo pro 7.m. dítě... Ale postupně už bych chtěla začít nějak zahušťovat, ale nevím jak. Děkuji za nápady a zkušenosti ;)

katerinaaromanek
autor
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
monunkaaa
2. lis 2016

Ahojky,ja jsem presnidavky nijak nezahustovala,tim,ze to vzdycky bylo s jablickama,tak to bylo vzdycky krasne husty.
A s prikrmama to je tezky,porad je to kolem dokola.. moc zmen tam nejde.. jeste me napadaji bataty,cuketa..

petrasipkova1
2. lis 2016

https://www.modrykonik.cz/zavadeni-detskych-pri...

Tady je vše krásně popsáno.

Jinak do cca 1 roku jsem vařila taky jen takové kaše- maso, zelenina, příloha ( brambory, rýže, jáhly ... ) , olej nebo máslo - rozmxovala později pomačkala dohromady a krmila. Potom dcera začala jíst sama a chtěla kouskovou stravu, takže si dává kousky do pusy, vařená zelenina, brambory, maso na kousky, jinak ted už jí v podstatě to stejné co já, dneska např rajskou s rýží a hovězím masem, hovězí polévku. Jinak teda vařím ob den, takže jí stejné jídlo vždy dva dny za sebou, k obědu zelenina, příloha maso. K večeři polévka nebo kaše, někdy když jsme na kroužku, tak dám i kupovanou skleničku. Přesnídávky jsem taky dělala na 2 dny, rozvařila jablko s něčím, umixovala, dala na druhý den do ledničky, o zahuštování nic teda nevím, vždy jen reguluju konzistenci vyvařením vody, případně přidáním. 😉 Ted už dávám syrové nastrouhané jablko, rozmačkané s banánem, avokádo, švestku, maliny ... co je prostě k dispozici, taky někdy kupovanou sklenku nebo kapsičku třeba s boruvkama atd.

domisek999
2. lis 2016

Já zahušťuju přesnídávky rýžovou moukou - také jsem hledala náhradu za puding a toto se mi osvědčilo 🙂 nebo jsem zkusila dát rozmixované piškoty 🙂

katerinaaromanek
autor
2. lis 2016

Děkuji ;) já myslela od kdy dávat luštěniny, rýží, těstoviny a tak..jako místo toho bramboru ;) cuketu už taky měl 🙂 mě Malej ty kupovaný nejí, teď jsme byli v nemocnici 11 dní a hrůza, dávali nám každý den ten samý příkrm (dávali 2 malý) mrkev s kuřecím a jen mrkev a musel mi manžel dovýst naše příkrmy, jinak by byl hlady, kroutil se u toho a nechtěl jíst, doktorky z toho byli hotové a říkali, že to asi není ještě dobrý kdyż nejí, druhý den jsem mu dala domácí a sn3dl celou misku. 🙂 Prostě mu to nejede a já jsem jich pár taky ochutnala a taky bych to nejedlá. A ještě mě tak napadlo, vím, že sůl a pod. Nedávat, ale někde jsem četla, že se dá jídlo třeba dochutit nějakou bylinkou, kořením, co takhle maličký můžou, ale nevím čím? I když mě přijde, že je to chutné dost ;) vždy když mu dovařím a rozmixuji, tak mu ujídám :D ale nemáte někdo zkušenost s bylinkami a kořením pro nejmenší? Jen tak pro zajímavost?

katerinaaromanek
autor
2. lis 2016

@domisek999 jé to je nápad, a jak se osvědčili piškotky??? To by totiž šlo, ty má rád 🙂

lv
2. lis 2016

Rýže se mrazit může, i klidně jako zahuštění té přesnidavky..i pohanka, quinoa, už má zavedený lepek? To pak i kus kus (nejvděčnější věc u mateřské, zalít vroucí a hotovo, i do polévky). Maso rybí, králík. Mě to hrozně bavilo..

lv
2. lis 2016

@katerinaaromanek bylinky kmín, bazalka, rozmaryn, tymian, oregano, č.sladkou papriku, pazitka, petrželka, kopr..

lv
2. lis 2016

Bulgur, fenykl bulvu,červená čočka, červená řepa..

katerinaaromanek
autor
2. lis 2016

@iv děkuji moc ;) no lepek nemá..nevím..jak mu ho nejlépe zavést? Čím?

hanicka_langova
2. lis 2016

Třeba tím piskotem- tam určitě ten lepek bude.
@katerinaaromanek

lajla
2. lis 2016

Pokud začínáte lepkem začla bych méně lepkovymi obilovinami ječmen žito...pak oves, určitě bych necpala sladký piškot

msimankova
2. lis 2016

@katerinaaromanek Rozhodně jim asi chutná bazalka, malá 7,5 měsíce mi jí tuhle otrhávala v kuchyni a tvářila se spokojeně 🙂 Určitě zkus jáhly, na pěknou barvu (i tedy jinak) je fajn červená řepa. Občas do jídla přidám ovesné vločky a dávám do ruky kůrku dobrého chleba.

@lajla vy tohle určitě budete vědět - chtěla bych zkusit luštěniny, můžu už teď? Mám v plánu začít fazolemi adzuki. Díky 🙂

lv
3. lis 2016

@katerinaaromanek vločkami (piškot ne, za mě) rozvařené, pomixované, stačí 1lžička do příkrmu, opakovat 3-4dny, ovesné, žitné, ječné, pšeničné (od nejmíň lepku, po nejvíc).

@msimankova já si pořád nemohla vzpomenout, jáhly!

lajla
3. lis 2016

@msimankova adzuki určitě ne, ty až po čočkách...nejdřív červená, správně kolem roku až, ale vím že některé zdroje uvádějí dřív .
Vařit vždy s řasou, trochu koření, solit na konci, tři dny vydrží, nejdřív červená čočka, je nejlépe stravitelná

veronika223
Odpověď byla odstraněná
Zobraz