icon

Finance do začátku pro miminko

neuspech
2. dub 2018

Ahoj holky, čekám první mimi a chtěla bych se zeptat na kolik vyjde kompletní výbava včetně kočárku ATd kdyžtak i napište za kolik jste měli kočárek 🙂 kolik je tak optimální mít nasetreno bokem ? Rikala jsem si tak 50tis ?

Strana
z6
katkatomaskova
2. kvě 2018

My jsme zatím na nějakých 18.500,- a to jsem odečetla příspěvek od mých rodičů na kočárek (stál 11.000 - nový, a naši přispěli 7.000 🙂 ) a příspěvek pojišťovny za první screening (vrátili 1.000Kč). Navíc v tom není ještě vůbec kosmetika pro mimčo, pleny a vybavení lékárničky, to budu nakupovat teď v květnu a červnu.

K tomu mohu přičíst skoro 6.000 za těhotenské oblečení...
A už dostáváš trochu obrysy 😎

rianka001
9. kvě 2018

Ahoj holky, nedáte některá tip na webovou stránku s dětským oblečením a potřebama? Vůbec nevím, kde mám objednávat a nechci kupovat z nějaké stránky, která se tváří babynkovsky 😉. Děkuju.

sangina
17. kvě 2018

@rianka001 na internetu si zadej..proděti ..a vyjede ti stránka s věcičkami na miminko..anebo pacipac.Tady se vyplatí sledovat kolekce..

normalnimatka
17. kvě 2018

vybavovat lékárničku mi přijde teda ujetý,pokud člověk nebydlí fakt někde, kde lišky dávaj dobrou noc a civilizace je daleko.. lékárna na každým rohu i s dlouhejma otvíračkama. my sme využili za dva roky naprostý minimum věcí, a to se prostě vždycky operativně dalo normálně koupit. na co kupovat lahvičky čehosi,když tomu zbytečně běží expiračka? navíc mi to přijde dost divný z hlediska toho, že ty nemoci tak nějak teda přidělávám a očekávám, že dítě bude mít to a ono, i když nemusí mít nic a byl by to ten "normálnější" stav. navíc zrovna léky sou dost drahý. a po dvou letech by mělo všecko pry, kvůli vyprchání expirace... divný.

luciebx
17. kvě 2018

@normalnimatka presne. kupuju dle toho co nam je.. doma mam jen dopredu na srazeni teploty...

normalnimatka
17. kvě 2018

jinak v rámci dobrýho hospodaření bych doporučila třeba si pučit tu první autosedačku, do toho roka a čtvrt, kdy by dítěmělo jezdit zády, nebo pořídit rovnou otočnou 0-18 kg, ale tam je trochu risk, že když se pořídí pultová, dítě v ní nebude úplně rádo pak (i když zase si na to pravděpodobnějc zvykne, když tam bude odmala), ale ta je taky docela dost drahá. nebo si pučit dobrý vajíčko, používat ho ten rok, nebo jak to vyjde podle velikosti mrněte a pak koupit až druhou sedačku, která je na dýl.

katkatomaskova
17. kvě 2018

@normalnimatka Netvrdím, že se budu předem vybavovat probiotiky, kapkami do očí, do nosu, na to, aby se dítko mohlo vyprázdnit (pokud něco takového vůbec existuje 😂 ) atd. Budu řešit léky na teplotu, protože v momentě, kdy se dítěti rozjede horečka, asi bude rozdíl, jestli doma něco mám, nebo pro to poletím cestu půl hodiny tam a půl hodiny zpět 😉 U nás teda lékárna dlouhou otvíračku nemá (nejsou tam ani do 16h), a nejbližší město, ve které bude lékárenská pohotovost, je vzdáleno 25km. Ještě zvažuji koupit líh na pupík, ale to nevím, jestli nedostanu z porodnice při odchodu domů, takže to zatím nechávám plavat, a zeptám se v poradně při příští kontrole. Pokud budu pro malou potřebovat něco dalšího, nakoupím podle potřeby 😉

normalnimatka
17. kvě 2018

@katkatomaskova tak na teplotu, resp. horečku je super třeba bezovej čaj a zábaly;) navíc teplota by se srážet neměla, až horečka a já bych srážela až fakt veeeelkou horečku. ale jako u úplnýho mimina je to asi jiný. tam bych při 40 už byla asi nervózní.
jojo ten líh na pupík, to je jediný, co třeba tady porodnice tvrděj, že si máš obstarat dopředu.
jo a probiotika jsou taky bezva, ale lepší, aby jedla matka a skrz mlíko posílala dítěti;)

katkatomaskova
17. kvě 2018

@normalnimatka Při pohledu na zchvácené, plačtivé, horečnaté dítě... Asi no comment 😉 Lepší je si nic nepřivolat, ale ještě lepší je být připravená. U sebe taky nesrážím horečku pod 38, ale u toho mimča bude asi situace jiná.

Ostatní věci, jako probiotika, nějaké kapky na prdíky a podobně, budu vážně řešit, až tenhle problém nastane. A s tím lihem počkám, co mi řeknou v poradně (je to stejná nemocnice, jako plánuji rodit), případně pak koupím 🙂

normalnimatka
17. kvě 2018

@katkatomaskova no podle mý pediatry nesrážet pod 39, obecně se tvrdí pod 38,5, ale prostě to tělo má jen funkční obrannej mechanismus tou horečkou a tím sražením mu bráníš, aby se samoléčilo, aby bojovalo s těma sviňkama. u mimin fakt nevim. se synkem sem to řešit nemusela, žádný horečky jako úplně malej neměl, nejdřív myslim v tři čtvrtě roce a tam sem to určitě nechala do těch 39,5 proběhnout v pohodě. ale nechala bych i dýl, kdyby dítě neřvalo a bylo schopný spát.
ale jinak ten bez a zábavy zkus, je to dost účinný, a na ten stav celkovej zas jsou dobrý homeopatika. no ael to už sme u jiný diskuze:D

normalnimatka
17. kvě 2018

nebo mazlit kůže na kůže, srazíš i o stupeň a dítě je pak většinou i psychicky v pohodě a líp tak odolává nemoci;)

normalnimatka
17. kvě 2018

@katkatomaskova jinak teda jsem to nemyslela úplně kokrétně na tebe, superdebilní je třeba zdejší článek
https://www.modrykonik.cz/magazin/article/leky-...
a že věřim, že sou matky, který fakt tohle všecko poříděj dopředu:D

veronicka89
17. kvě 2018

Ja nevim krom kocarlu a nabytku ...ktery muze stat 5.000 az 50.000 mi neprislo ze jsem musela hodne kupovat ...ono se to nakupovalo postupne celych 9m takze misto mych veci ( nove boty , kabelka) se lupovalo na mimco... Kosmetika ani lekarna urvite nebyla velka polozka 😉 prislo mi ze po narozeni jsme uz kupovali jen blbosti jako hracly a kolibku ...a tak 🙂

Jinak fakt obleceni v akcich po celych 9m a jako kdyz se divam zpetne mela jsem toho az moc...potom uz mel jen treba v akt. Velikosti par bodycek par teplacku a sem tam neco fesackeho 😉

Horsi je to ted ( 2.roky) hracky , boty , jesle , kolo , vylety 🙂

veronicka89
17. kvě 2018

Jo a milion teplaku a trenek 😀 kdyz se uci na zachod 👍😂

katkatomaskova
17. kvě 2018

@normalnimatka Pracovala jsem na infekční JIPce, a tam jsem zažila různé reakce dětí na horečku při různých onemocněních a v různém věku 😉 Nemůžu tušit, jestli moje malá horečku bude mít, a jak na ni bude reagovat. Ale rozhodně doma chci mít něco, čím to budu moct řešit, až bude zle.

Nechat běžet horečku do čtyřicítky je moc, protože než něco na tu teplotu zabere, riskuje se další vzestup, a při 41 stupních už dochází k vážnému ohrožení organismu.. Chraň bůh něco takového zažít....

katkatomaskova
17. kvě 2018

@normalnimatka Někde jsem narazila na jednu nastávající maminku, která vypsala komplet lékárničku, kterou má nachystanou... Proti gustu... Ale to byl hardcore... 😅

eldrag
17. kvě 2018

čím víc peněz má človek našetřeno tím líp

eviicka
17. kvě 2018

Souhlasím, že v rámci domácí lékárny stačí něco na horečku, všechno další až dle potřeby, zbytečně tomu běží expiračka. Já třeba dostala v porodnici ve vzorcích bepanthen, sudocream i líh na pupík a ještě mast na zadeček. Takže pak by bylo případně dost času dokoupit (a ani nebylo potřeba).

bayt
17. kvě 2018

@eviicka máme vybavenou lékárničku a jsem za to ráda, kromě léku proti horečce bych doporučila i něco proti rýmě, dezinfekci, kapky do očí, rektální rourku...určitě teploměr s ohebnou špičkou a odsávačku hlenů

eviicka
17. kvě 2018

@bayt dezinfekci určitě, ale pořizovala jsem ji až kolem půl roku malého, kdy se začal pohybovat (a přišlo jaro, takže pobyt mimo kočárek). A teploměr, či odsávačka je taky samozřejmost, ve výčtu jsem vypisovala "spotřební" zboží. Ostatní slanou vodu, kapky do očí jsme kupovali až to bylo třeba (rourka třeba nebyla potřeba vůbec).

zelenaesmolda
17. kvě 2018

@bayt na co ohebna spicka kdyz teplomery jsou dneska bud do ucha nebo bezdotykove?

duhovakony
17. kvě 2018

@rianka001 www.promrnousky.cz skveli levny zbozny,vyborna rychla komunikace. Mohu jen jen doporucit

alushkaa
17. kvě 2018

@zelenaesmolda asi proto,ze ty dotykace nejsou tak presny jak merit miminko v zadku 🙂

zelenaesmolda
17. kvě 2018

@alushkaa v uchu zmeri presne a trva to par sekund

duhovakony
17. kvě 2018

@zelenaesmolda tak nekomu je prijemnejsi dat jen 200kc za klasicky digi teplomer nez 800 a vyse za bezdotykovy

katkatomaskova
17. kvě 2018

Ty bezdotykové jsou na nic - jsou nepoctivé, kecají a dělají i stupňový rozdíl oproti jiným teploměrům (vyzkoušeno v praxi). Nejjistější je rtuťová rychloběžka, bohužel, s tou už máme smůlu 😒 Pak tedy digitální na měření v zadečku, jednoznačně. Odečte se půl stupeň a teplota je získaná 🙂

zelenaesmolda
17. kvě 2018

@duhovakony ted jde o to jestli je prijemnejsi miminku mit teplomer v zadku nebo dve sekundy v ousku

katkatomaskova
17. kvě 2018

@zelenaesmolda Jde o to, jestli chce maminka přesné měření 🙄 A jestli chce ukecaný teploměr, který třeba ukáže u stupeň míň, než mimčo ve skutečnosti má 😠

avori
17. kvě 2018

Ahoj, jak psaly maminky přede mnou můžete mít výbavičku za 10000 Kč, 20000 Kč ale i za 50000 Kč. Záleží jaké jsou Vaše finanční možnosti, jaký máte životní styl, jestli chcete všechno nové, značkové nebo to může být i z druhé ruky. Spousta věcí se dá koupit levně a velmi dobrém stavu nebo skoro nové např. na bazárku, od kamarádek. Já jsem si poctivě vše zapsala abych věděla kolik nás stála kompletní výbavička pro miminko. A vyšlo nás to úplně se vším všudy na 20.000 Kč (kočárek, postýlka, oblečení, kosmetika pro mně a pro miminko, jednorázové pleny a podložky, látkové pleny, monitor dechu, dudlíky, kousátka, prsní vložky, kojící kloboučky, 2 komody, jídelní židlička atd.) . Spoustu věci jsem si koupila zde na bazaru. Samozřejmě jsem koupila i nové věci. Většinou jsem nakupovala v Kiku, Pepku a v Lídlu, hlavně když byly slevy a výprodeje. Kočárek trojkombinace koupený od známých, používaný jen 6 měsíců (a to jen hluboká korba, sporťák a vajíčko úplně nové zabalené) 3000,-. Polský kočárek jsem nechtěla, ale nakonec jsem byla celkem spokojena. Postýlka stála 1500,- (matrace, mantinel, povlečení, prostěradlo a nebesa), monitor dechu 600,-. Až když se malá narodila (nedonošená), tak jsem dokupovala elektrickou odsávačku 800,- , sterilizátor láhví 200,-, lahvičky, Sunar atd. Nekupovala jsem žádné zbytečnosti. A také jsem měla našetřeno.

normalnimatka
17. kvě 2018

@katkatomaskova mně teda přijde, že sou na nic i doykový digitální.... měřily klidně o stupeň jinde, než rtuťák...fakt bída.

Strana
z6