Jakou vel. kombinézy? A jak obléct dítě?

ladyhacek
5. zář 2015

Ahoj prosím začínám řešit zimní výbavičku (syn je v březnu - takže teď mu bude 6.měsíců).
Teď má velikost 68/něco už i 74 (záleží na výrobci > to chápu), ale nevím jakou vel. kombinézy > po půl roce se růst už zpomaluje né? Mám koupit 74 nebo 80?.
Když koupím větší unosí jí celou zimu? Nebo mám počítat se 2 velikostmi?

Vím, že mi nikdo neřekne jak rychle poroste, ale chtěla bych vědět vaše zkušenosti > měli jste na zimu jednu velikost? dvě?

______________________________________
Další otázka jak ho obléct do sporťáku?
Řekla bych, že je trochu i otužilí a dost se potí, takže vybrat mu oblečení je oříšek.
Jak oblékáte děti vy? > body s dl. rukávem, punčochy, ponožky, čepice, rukavice, mikina, kombinéza (bunda,kalhoty) a pak do fusaku? Dáváte ještě jednu vrstvu navíc (body/tílko)?
Budeme už ve sporťáku přikrýváte ještě fusak??

Děkuji

blahova_andrea
5. zář 2015

klidně bych vzala větší, takže 80 a měl by ji až do jara 😉

to oblečení je těžký radit. ono je taky rozdíl, když je v zimě +5 nebo -5 😅 já měla obě děti první zimu ještě v hlubokém kočáře, takže jsem měla jiné podmínky. ale všeobecně děti nemají rády moc vrstev na sebe, takže spíš koupit hodně teplou kombinézu nebo hodně teplý fusak a pak nemuset do toho tolik navlíkat 😉 maminky si chválí fusaky s outlast nebo tak nějak 😅, ale nevím jestli už máš nějaký koupený nebo ne. tam prý stačí dát dítko v domácím plus mikinka a čepička a je jim teploučko. do normálního třeba emitex bych spíš pořídila hodně teplou kombinézku a do ní dala dítko třeba jen v body s dl.rukávem a punčoškách. kdyby byly extra mrazy, tak přidáš ještě vrstvu, no. taky záleží jak moc krytý nebo otevřený máš sporťák. mimčo se nehýbe a navíc pokud na něj fouká...těch faktorů je hodně. ale tak to vychytáš při prvních vycházkách 😉

svetlus_pepca
5. zář 2015

A nebylo by lepší ještě počkat?? 🙂 Já jsem třeba loni koupila kombinézu a malý ji měl jen dvakrát a vždycky z ní byl totálně uřícený, přestože ji měl jen přes punčocháče a bodýčko. Takže letos to nemám v plánu a počkám, jaká bude zima. Jinak, jak obléknout své dítko, musíš vypozorovat sama 🙂 Ale našemu mrňousovi byl půl rok letos v lednu a celou zimu "odchodil" většinou - teplé punčocháčky, kalhoty, ponožky, botičky, body s dl. rukávem (když bylo opravdu chladno, tak ještě přes to tričko s kr. rukávem nebo opačně - body s kr. rukávem a přes to tričko s dl. rukávem), mikča a taková chlupatá bundička. Samozřejmě čepice, rukavice. Do kočárku jsem ho dala do fusaku a přes to ten originál kryt, co je ke kočárku. Ale mnohdy jsme jezdili ven i bez toho krytu, jen se slabou dekou přes, a ta plnila spíš estetický důvod. Takže asi tak u nás 😉

missa111
5. zář 2015

Kombinézu bych vzala vetší,ať vydrží. Stejne bude v kočárku a nebude asi ještě chodit.
Deti jsem oblekala do body s dl. rukávem, punčocháče, navíc ponožky. Na hlavu kuklu, netahlo na krk. Kombinézu a do fusaku. V krámě jsem rozepla fusak i kombinézu, aby se neupekly.

katharinka4222
5. zář 2015

Ahoj, my měly jednu kombinézu na celou zimu, koupila jsem o číslo větší než nosila na podzim. Měla jsem značku Wolf a pohodlně pod ní stačilo jen body a punčochy. A pokud bude slabá zima jako loni, nemusíš ani dávat silný fusak, jen nějaký slabší, kor pokud se potí a je zvyklý.Když jsem se ptala naší dětské doktorky, tak mi řekla, že stačí o jednu vrstvu víc, než oblékám sobě. A já se toho držela a malá ještě nebyla ani jednu zimu nemocná 🙂 A to byla sledované miminko, kvůli předčasnému porodu 🙂 Takže rozhodně bych to moc nepřeháněla. Také z práce vím, že děti jsou většinou navlékané přes příliš, a pak jsou stále nemocné. Raději nechat trošku otužovat 🙂 A myslím, že mikča navíc se dá vzít vždycky sebou 😉

patrusa
5. zář 2015

syn byl taky v breznu a kombinezu jsme prakticky nedavala. Davala jsem vetsinou body s dlouhym rukavem, puncochace, zateplene kalhoty, mikinu a bundu. Kdyz byla velka zima tak do fusaku, kdyz bylo tepleji tak jen deku do nanozniku.

lv
5. zář 2015

volila bych 80, případně nějakou bazarovou 74, a bud kombinezu+deku, nebo fusak - pokud nebude extra zima, delší pobyt venku atp.

melodygirl
5. zář 2015

@ladyhacek kombinézuurčitě 80 a ještě bych počkala tak do října. Oblečení je hodně individuální, záleží jak je horkokrevný, jak teplý máš fusak. Jedině udělat pokus a zjišťovat jestli je teplý, zpocený, studený a ladit dle teploty a potřeby

pavla2424
6. říj 2015

taky bych brala kombinézku spíš větší, tak 80. vydrží aspoň do jara. Oblékání v zimě jak psaly holky je hodně o teplotách. Já oblékám víc tenkých vrstev. Uvidíš, dáš jednu vrstvu navíc a pak uvidíš, jestli to malému vadí nebo ne. Jestli je přehřátý, bude mít potničky. Jestli naopak mu bude zima, bude neklidný a bude mít studené ruce, nos nebo může mít škytavku. Fusák jsem používala vždycky a pro nás příjemnej fusáček byl fleecový od značky New baby.