Jaký styl oblečení u miminka/batolete preferujete?
Oblékáte své děti spíše do jednoduše barevných kousků (jednobarevné, proužek..) ve stylu HM, Lindex nebo radši máte své děti v dětských motivech atd? 🙂
Hlavně pohodlný. Pro me i pro mimino. Tepláky, bodyno. Džíny a sukně mi moc pohodlný nepripadaj, takže zmenseniny dospelackyho nehrozí. Lindex to jistí.
Já se přiznám, že teda pro děti dětské motivy, obrázky sama občas dceři vybírám tričko s Minií, Elsou a pod. Když se mi to líbí a je to za dobrou cenu. Hlavně třeba na doma nebo na "lítačku" je praktičtější nějaké veselé, barevné za pár kaček než vystaljované z Lindexu apod. Mám zkušenost, že když na ni občas chci navlíknout něco fešáckého, jednobarevného "dospěláckého", tak mě pošle někam a chce tričko se "sovou". Jinak když byla plně malinká (do tří měsíců max. půl roku, tak i nějaké ty dupačky měla, je to miminko, k těm dupačky patří, tak proč ne (na doma).
Teď nakupuji na chlapečka a je fakt, že zatím při nákupu víc preferuji věci jednoduché, jednobarevné či s proužkem než něco divokého (na to stejně přijde čas, až bude malinko větší než mimino). Mám nakoupená třeba právě ta basic bodyčka z HMka.
@dockysbazar u nás vedou bodýčka a polodupačky. Zmenšeniny dospěláckého oblečení typu rifle, šatičky atd... máme jen pro výjimečné situace, protože jsou to, jak už tu někdo psal miminka, tak nač z nich dělat dospěláky. Nvíc, já radši taky ležím v něčem pohodlnějším než jsou rifle nebo cokoli s laclem atd... Není to jen o vkusu, ale především o pohodlí miminka. Na spaní máme většinou overal. Jinak nemám moc ráda přeplácané věci, takže vedou bílá bodýčka, jednobarevné polodupky, případně proužky, nějaký střídmý obrázek.
Taky jsem právě hodně nakupovala v HM. Mám ty jejich polodupačky, zavinovací body a ty jejich tepláky jogger mi přijdou pohodlný. Velikost 56 a 62 mám prakticky takovou bez motivů (nějaká bílá body, šedá, mint a modrá s pruhem) tak jsem si říkala, jestli bych neměla koupit nějaké s dětskými motivy, když je to tedy miminko. Džínečky mám pouze jedny na chvíli na parádu, ale jinak ne.
@dockysbazar já bych to nechala klidně až po porodu. Něco ještě třeba dostaneš od okolí ne? A potom uvidíš.
@dockysbazar Tak tos mě fakt pobavila! 😀 Nečetla jsem předešlé příspěvky, ale jediný "styl", který u dětí (zvlášť do roka) preferuju, je pohodlný. 😀 Absolutně nechápu ty fotoalba s desítkami fotek různých značkových mikro rifliček, mikinek, triček, šatiček, kraťásků, tepláčků a teniseček. Mimino podle mě není malý dospělý, ale mimino, takže nejvíc overaly (žádné gumy v pase a vyhrnování na zádech, rychlé převlékání, pohodlná šířka všude), případně body + dupačky. Jasně, ty jsou totálně out, ale to je mi fakt jedno. 🙂 Trička, rifle, bundy a šaty si děti později ještě užijí až-až. Samozřejmě některé značkové oblečení je kvalitnější materiálem i střihem, než to neznačkové a i po více dětech vypadá pořád pěkně, ale když vím, že v prvním roce mimino vystřídá 5-6 velikostí, nemá smysl investovat do jeho šatníku tisíce.
Jedině hipsterský s prvky glamour. 🙄
No když odmyslím barvu, vždycky si představím v čem bych chtěla ležet/spát/lozit/sedět na písku já. Rifle to nejsou, sama se z nich ráda vysvleču a dám si něco pohodlného.
Já mám ráda dětské motivy, ale ne nějaké ze seriálů a tak, ale třeba různá zvířátka. Takové ty kousky vysloveně pro miminka, když jsem kupovala věci pro první mimčo, tak jsem byla nadšená z nabídky výrobce Dětský Svět Fulnek. U úplných miminek preferuju zapínací kabátek a přes to dupačky, u trochu větších bodýčko a dupačky... a pak u ještě větších co už lezou místo dupaček tepláčky s vysokým nápletem místo klasické gumy. Pro prcky co už chodí se mi líbí třeba manžestráky z Lidlu, taky mají vysoký náplet a jsou měkoučké.. A na spaní overal. Spací pytel se v naší domácnosti vůbec neujal. Rifličky pro mimina moc nechápu, není to ani praktické a ani pohodlné... a vůbec patřím k táboru, který ,,zmenšené oblečení pro dospělé" nemá ani trochu rád 🙂
Fakt moc děkuji za Vaše názory. Člověk právě věčně vidí v albech vystajlovaný miminka a tak se nechá snadno unést.
Přemýšlela jsem nad tím přetahováním body přes hlavičku, že to ničí páteř. To bysme všichni museli mít zničený záda, co myslíte, dřív nic takového nebylo. Švagrová se právě naopak vyhýbala všemu na patentky, protože to akorát zdržovalo 😀
Jinak co se týče dupaček tak ty se mi taky moc líbí, ale letnímu miminku by v nich bylo asi horko.
@dockysbazar Driv nebyly zadne body, ale zavinovaci kosilky, ktete se pred hlavu nenatahovaly, kdyz tedy...
@dockysbazar Tak to čtu prvně,že přetahování oblečení ničí páteř.Holky se mi narodily ve Španělsku,když jsem malou oblékla do dupaček,tak se mě exmanžel ptal,jestli jde malá spát.Já na to že ne,že jdeme na procházku.Vyvalil na mě oči a ptal se v pyžamu??😀No jiný kraj,jiný mrav.Nosily často šaty,protože tam bylo pořád teplo.Mikiny a svetry jen v zimě.Jinak jak jsem psala,že zmenšeninu dospělého,tak jsem to nemyslela doslova.Ale pár kousků máme-jako rifle,kabátek,vesta....
Jinak často body,tepláčky.Mikiny s kapucí mám ráda,vždy nám vyhovovaly.Mohla jsem tak dávat slabou čepku a nebyla zima na hlavičku.
Každý si vybere,co je mu příjemnější na oblékání a co se mu víc líbí🙂
Někdo to tady psal, taky jsem to nevěděla.
@dockysbazar co se tyce toho pretahovani pres hlavu, tak ja mela taky nakoupena zavinovaci body, ale priznam se, ze jsem je davala opravdu jen v zacatcich, kdyz mala tu hlavu nedrzela vubec. Jakmile uz byla trochu pevnejsi, tak klasicky pres hlavu, je to rychlejsi, nez zapinat vsechny ty patentky🙂
Overalky jsem nepouzivala ze zacatku vubec, prislo mi otravny ji u kazdyho prebalovano vysvlikat do pul tela, mela jsem nejradsi body a polodupacky s napletem, perfektni kus obleceni. No a overalky tak od pul roku na spani 🙂
@dockysbazar Dle mého je to nesmysl,to nadělá víc škody nevhodná manipulace😉
@soyevita Tak jasně, že tu škodu nadělá manipulace, nicméně právě při přetahování čehokoliv přes hlavu je to riziko špatné manipulace výrazně vyšší... a já to tedy nedělala hlavně protože mám malé děti s velkými hlavičkami, takže oblečení jejich velikosti byl místy dost problém přes hlavu dostat a to i v případě, že to mělo patentky.
@dockysbazar Letnímu dítku bych pořídila (myslím ty nejmenší velikosti 50 a 56) hlavně body s krátkým rukávem nebo nez rukávu a overaly v krátkými nohavicemi. Samozřejmě nějaký tenký klobouček nebo čepku na hlavu. Když se ochladí, přihodíš buď nějaké lehké dupačky nebo polodupačky (ideálně vcelku s ťapkami dole, protože kombinace kalhot/tepláků a ponožek je nepraktická) a třeba bavlněnou mikču nebo tričko s dlouhým na propínání. S novorozencem je zezačátku složitější manipulace, proto jsou ideální celopropínací oblečky a ne přes hlavu nebo třeba punčochy - ty nedokážu kolikrát natáhnout ani 10-ti měsíční za dřív než 5 minut. 😀
Já také preferuji zejména oblečení značek jako H&M, Zara, Lindex, Next, F&F přijdou mi to tak jednoduché čisté linie a snadno se to kombinuje

@lv to je vesta z Pepca asi za 70 Kc a mekky nasravaci kalhoty, nejsou to dziny ;) takze zpraseni me netankuje :D