Miminko v září. Koupit body kr. rukáv?

i_vet2
10. kvě 2020

Ahoj všem,
miminko se mi má narodit 15.9. a jsem prvorodička bez zkušeností a uvažuju nad tím jestli užiju body s krátkým rukávem popř. kolik a koupit vel 50 nebo 56? a nebo převážně s dlouhým??

hochmic
10. kvě 2020

ahoj, malej je narozený 10.9. a krátké body jsem vůbec nevyužila. velikost 50 možná ani nekupovat, nebo jen 2 kousky, je lepší 56 a zahnout. a tu 56 záleží jaké bude miminko, zda bude hodně ublinkávat a jak často chceš prát. já bych dnes koupila jen pár kousků a určitě super záležitost je rostoucí body a roustoucí kalhoty. to jsou ty bodyčka, kde to má mezi nohy posunovací druky a tepláky se širokou gumou. rozhodně nedoporučuji košilky, to máte pocit, že dítěti táhne na záda a takové ty polodupky jen na chvíli, pak dítko kopne a má je u kolen. a vždy je lepší mít víc body, rostoucí tepláčky a mikinu/ svetr od dané velikosti max 1 kus. já oblékala na doma body, tepláky a když šel do kočárku, tak jen overal.

lolam10
10. kvě 2020

Ja davam vzdy body s kr.rukavem a pres to triko s dlouhym nebo naopak.ale do zacatku toho kupte fakt minimum a idealne na bazarku,je to obvykle jako nove a skoda penez i je to az plytvani,a aspon vas nebude mrzet kdyz neco koupite spatne...

hochmic
10. kvě 2020

1.rostoucí tepláky, super, na dlouho
2. opravdu jen na chvíli, novorozenec
3. overal, super na rychlozapínání a s otočnými rukávy

malenka11
10. kvě 2020

Body s krátkým jsem skoro nevyužila, jen párkrát a spíš proto, že jsem to měla koupené (ve velikosti 62,což měla dcera navic spíš až v říjnu).

kuttu
10. kvě 2020

Ja mela malou narozenou 4.9...body s kr.rulsv jsem nevyuzila,velikost 50 asi měsíc...ja zase hodně vyuzila polodupacky,dobre se mi prebalovalo,bylo to šup šup...

jjasmina
10. kvě 2020

@lolam10 jj já osobně mám minimum nových kousků a zásobuje mě paní použitým, jako nejednou se stane, že se dítko prosere a teče to fakt všude 😀 To jsem kolikrát ráda, že jsem za to neutratila majlant

puhelin
10. kvě 2020

Muj srpnovy vloni take kratky rukav vubec nemel. Miminka si jeste teplo neumi udrzet, dlouhy rukav je urcite lepsi.
Nejradeji jsem mela overaly (dl. rukav a dupackove nohavice).

janulkaz
10. kvě 2020

Kratky rukav jsem davala az na leto,poridila bych jen dlouhy a ja napriklad u syna zacinala 62 a ta mu byla fakt jen chvilku,takze 50 bych neporizovala vubec 😁

martina_cz
10. kvě 2020

@i_vet2 ahoj, já taky čekám miminko v září a kupuju i velikost 50 ať aspoň pár kousků máme. Samozdřejmě je to individualni, každá značka to má jinak velke třeba lindex je větši, objednala jsem si od paní na bazárku od nextu pár overálků vel 50 a mám tu i pár bodýček a polodupaček, kaťátek, ale u nás to nevypadá na nějakýho obříka.

leniczka23
10. kvě 2020

Ne nekupovala bych s kratkym v takhle maly velikosti.

vendes
10. kvě 2020

Pro zářijové děťátko jsem body s kr. rukávem využila až od vel. 74. Jinak jsem dávala jen s dlouhým.

uzivatelkapetra
10. kvě 2020

Malý narozen 12.9. po návratu z porodnice musel už chlap zatopit, tehdy se dost ochladilo. Navíc novorozenci potřebují více tepla.
Krátký rukáv jsem použila snad až následující léto.

ivis_b
10. kvě 2020

Nekupovala bych. Syn se narodil v srpnu a i tak jsem je vyuzila minimalne. Miminka se oblekaji vice, ze zacatku je to na dlouhy rukav v kazdem rocnim obdobi. A az bude malemu treba mesic, bude uz na kratky rukav zima. Pokud by se pocasi zblaznilo, muzes dokoupit, ale predem bych nekupovala.

vaseli16
10. kvě 2020

Ahoj rodila jsem 16.9. A body s kratky jsem.nevyuzila vubec takze za me zbytecne...a 50 je malinke,zacinala jsem na 56 a taky by mi stacilo par kousku cca po 14dnech jsem prechazela na vel.60...

j.a.n.i
10. kvě 2020

@vaseli16 No a já 50 používala skoro 2 měsíce...

zuzangel
10. kvě 2020

Ja bych klidně dva kousky koupila, jako spodní vrstvu, třeba pod overal do kočárku. Ano teplo ještě neudrzi, ale taky záleží jak doma máte teplo. Kamarádka mají už v tomto období doma asi 25/26 stupňů ( já tam vždy kapu vedrem), prostě jsou teplomilove, a nebála bych se tam dát miminku i krátký rukáv.
Jinak doporučuji pro takové prťata body zavinovací, já měla z HM 2pack vel 50 a vydržel nám hodně dlouho.

liss_qr
10. kvě 2020

Já připravuju určitě jen dlouhý rukáv . Spis premyslim nad overalkem . Teď na jaře bývají i chladnější dny a přijde mi lepší overalek nez fusak v autosedačky , ale našla jsem jen takovýto bez podsivky. Nevíte o nějakém vhodném na zari ? Nebo v čem malé pobezete domu ? Určitě lepší více variant na cestu domu i když budeme hned v autě. Edit : Miminko bude začátkem zari .

kuttu
10. kvě 2020

@liss_qr Měla jsem a super,kupovala jsem od znacky Vejnar,malá nosila podzim a jaro,pod to body a polodupky a bylo ji teploucko a v zimě v tom byla i ve fusaku

martiniquest
10. kvě 2020

@i_vet2 kratky urcite ne, velikost na prumerneho novose 56. Velikost 50 je do delky mimina 49 cm vcetne - s tim se vetsina deti rodi

liss_qr
Autor odpověď smazal
Zobraz
liss_qr
Autor odpověď smazal
Zobraz
liss_qr
10. kvě 2020

@kuttu ojo to je vejnar 🙂 jste mě udělala velkou radost teď 😀, a myslíte 56 nebo rovnou 62? Přijde mě to bez podsivky (sami mi neodepsali tak nevím)... tak lepší nez teplý kalhoty a nějaká mikinka přes dupacky a body kdyby bylo jako teď ty chladnější dny v zari , lepší se obléká . Já měla oba kluky zimni tak měli teplejší g-mini.

eviicka
10. kvě 2020

přidávám se k ostatním, na zářijové jsem neměla a nechybělo, první oblečení s krátkým rukávem myslím až velikost 80.

jako_mala_holka
10. kvě 2020

Na zari bych nekupovala, ja cekam zacatkem cervna a par kousku mam, ale na zari uz mam dlouhy rukav (tedy orientacne no)

malytlustyhroch
10. kvě 2020

@liss_qr jestli to spravne chapu, ze to chces do autosedacky ten mekkouckej overal, tak bacha na to, ze pres ty mekky materialy se neda dobre utahnout pas a pri nehode hrozi, ze dite vyleti z pasu a tim i z utosedacky. Deka pres je bezpecnejsi. (Podzimniho novorozence jsme teda nosili v kombineze do auta, tam jsme ho svlekli, pripoutali, prikryli.)

vaseli16
11. kvě 2020

@j.a.n.i no ale ja pisu o svem miminku ne o tvem 🙂

j.a.n.i
11. kvě 2020

@vaseli16 A tvoje mimino je snad jediné, o kterém se tu smí psát?

j.a.n.i
11. kvě 2020

@malytlustyhroch Tak zrovna přes ten měkoučkej overal se utahují pásy dobře a dobře na něm drží.

vendes
11. kvě 2020

@j.a.n.i Obecně je deka/fusak s prostřihy na pásy bezpečnější do všech autosedaček.Teplejší overaly/bundy/ kombinézy se dávat nemají.

j.a.n.i
11. kvě 2020

@vendes Tak takhle měkká chlupatá věc lze jen těžko považovat za to, co se do sedačky nedopručuje, má to sílu normálních dupaček, jen je to prostě maličko chlupaté.