icon

Monitor dechu ano či ne?

aalleenn
12. bře 2015

kupujete nebo ne, děkuji za názory

Strana
z3
zuzi.111
12. bře 2015

@arnika_ Kamaradka pouziva a je velmi spokojena. Jeji nedonosena holcicka mela uz v porodnici delsi apnoicke pauzy, a protoze spavala dost v hacce nebo s ni v postely, musela to resit takto. Nebo pokud je delsi cesta autem vevajicku, clovek je klidny.

zuzi.111
12. bře 2015

Jinak ja jsem pro munitor. Ten klidny spanek nic nevynahradi 😉

jaja01k
12. bře 2015

@verunka_korunka Já vím co je syndrom náhlého úmrtí kojenců, přesto považuju monitor dechu pro zdravé dítě za zbytečnost.

v_anilka
12. bře 2015

První věc na kterou jsme si odložili peníze, ale koupíme ho později, aby zbytečně neběžela záruka... nemám ráda názory typu - naše maminky je taky neměli a taky jsme.... na to můžu jenom říct: Hm, tak jsme měli asi štěstí.... ale kolik dětí takové štěstí nemělo, o tom už se nemluví a nedozvíme se to?! A je to tak u více věcí než jenom u monitoru dechu...

jika10
12. bře 2015

Měli jsme a na druhý, pokud někdy bude, budeme mít taky. Sice je to drahá záležitost, ale podle mě malá cena za život mého dítěte.
Znám lidi, kterým dítě umřelo na SIDS

cabo
12. bře 2015

Za me take ano. Rozhodne spim klidneji.
Nazory typu-za nas ho maminy taky nemely-neberu. Toto si rikat na vsechno, tak muzeme napriklad odpojit pracku a prejit k valse,ze? 😉
Ona je to draha investice,ale za me-vyplati se.

suzanna123
12. bře 2015

@arnika_ já mám 2 monitory 🙂 Koupila jsem deskový, ale jak se malá postupně přemísťovala k nám do postele, tak jsem koupila ten připínací na plínku (i z obavy, abych přes ni nepřehodila peřinu apod.). Taky byl šikovný, když jsme někam jeli, že jsem nemusela stěhovat ty desky. Úplně jsem s ním ale spokojená nebyla, protože docela často houkal, i když Julinka normálně dýchala - ale to možná bylo tím, že jsem ho přidělávala na látkovou plínku, na kterou úplně nepasoval. Teď ho používám u Danečka, který spí od narození se mnou a problém není.
Pro mě byla koupě monitoru samozřejmost i když jsou děti zdravé a donošené a nevidím žádná negativa

im4fun
12. bře 2015

@jika10 podle mě to zas až tak drahé není. Srovnáme-li to třeba s kočárem za 30 tisíc...

zuzik24
12. bře 2015

Já ho nechtěla, připadal mi zbytečný. Jednou se mi ale stalo, že jsem šla náhodou do ložnice, malé byly tenkrát čtyři měsíce a měla oči v sloup, otevřenou pusinku a snažila se nadechnout, ale nedařilo se jí to. Okamžitě jsem jí vzala a ona se hrozně rozbuchcala. Hned druhý den, poté, co jsme se vrátili z nemocnice z různých vyšetření jsme jeli pro monitor dechu. Při prvním planém poplachu jsem málem vyskočila z kůže strachy, ale naštěstí se situace, kvůli které jsme ho kupovali, nestala. Tahle zkušenost mě ale poučila a monitor dechu bych určitě pořídila. Dodneška mám husinu, když si uvědomím, že bych třeba do té ložnice nešla... 😔 😔 😔

arnika_
12. bře 2015

@zuzi.111
@suzanna123 Mimi právě bude s námi v posteli a hodně v šátku, tak ten deskový by nám byl asi na nic. Děkuju za postřehy!

lauranosi
12. bře 2015

Ne, nekupovali a nebudeme kupovat, pokud i další miminko bude normálně donošené a bez zdravotních problémů. Jsem v dosahu a dohledu miminka prakticky pořád, nenechávám ho samotné zavřené v pokoji v postýlce. Nejběžnější faktory SIDS jsou v naší rodině prakticky vyloučené, včetně očkování, které zahajuju vždycky až v půl roce věku. Takže nemám důvod.

zuza01
12. bře 2015

Ano, měla jsem u obou dětí. Obě donošené, zdravé. Ale první mi na dvou měsících onemocněla, zvracela i v noci... Druhá mi i po příchodu domů zvracela plodovou vodu. I v porodnici mi kvůli tomu monitor donesli. Takže pro můj klid k nezaplacení. Moje mamka mi řekla, že ji mrzí, že nebyly už tenkrát, že by ho taky brala 🙂

zanri
12. bře 2015

@jaja01k monitor dechu spíš uklidní než znervózňuje, protože až bude nějaký problém - bude pozdě, zástava dechu u miminka je v hlubokém spánku, takže o tom vůbec nemáte tušení, že přestalo dýchat...neslyšíte to, a proto je ten alarm důležitý - nejen, že vzbudí vás, ale kolikrát se lekne i to miminko a začne znovu dýchat a bohužel se to stává i naprosto zdravým a donošeným dětem

mythologist
12. bře 2015

Ahoj; Pro donosene zdrave dite naprosta zbytecnost. Statisticky je mnohonasobne vyssi sance ze dite umre pri autonehode / padem z prebalovaku, .. Schvalne jeste v porodnici jsem zkusila na podlozku, kterou sestry dokolecka zapinaly a zduraznovaly, jak je strasne dulezita, polozit dvoulitrovy karton dzusu - a ZAZRAK!!! Dzus nejspis dychal, protoze monitorem to ani nehlo.
Mam jednu kamaradku, ta mimco dala na monitor dechu, povesila nad nej webkameru a z kuchyne se na tabletu divala, proc jako nespi, vzdyt je v bezpeci!!! Obvykle novorozenec potrebuje jenom matku a nic dalsiho 🙂 Drzim pesti, uzivej!

lauranosi
12. bře 2015

Tak zas na SIDS podle studií z roku 2004 zemře cca 1 z 22000 narozených dětí, pokud to dobře interpretuju, a to v tom samozřejmě jsou započítány "rizikové děti", tj. nedonošenci, děti drogově závislých matek, děti spící zabořené v peřinách, děti zanedbané atd. ;) Já takové strašení typu "Pak už bude pozdě, budeš litovat!" nemám moc ráda, když jde o věc, která se komerčně prodává, navíc za nemalé částky, tudíž prodejcům jde samozřejmě o to, vyvolat v rodičích co největší strach ;). Statisticky je možnost, že zdravé opečovávané donošené dítě zemře na náhlou zástavu dechu velice velice velice malá. ANo, stát se to jistě může, ale mnohem víc mě znepokojuje, kolik lidí tomu v zásadě statisticky neopodstatněnému strachu tak snadno podléhá.

amazonka.k
12. bře 2015

@lauranosi Nejsem si jistá, že pokud by se to náhodou Vám stalo, což Vám ani v nejmenším nepřeju, zda by Vás uchlácholil fakt, že to bylo statisticky nepravděpodobné...

zanri
12. bře 2015

@lauranosi - půl roku, není žádná hranice pro to, aby vám nepřestalo dítě v noci dýchat...ani to, že je donošené a bez zdravotních problémů, stačí trocha námahy, únava, teplota, a pak hluboký spánek a pochybuji, že jste celou noc vzhůru a sledujete jak dýchá, protože to, že jste na dosah a na dohled je k ničemu, na první pohled dítě totiž vypadá, že spinká...stejně jako nemůžete předvídat, jakou bude mít vaše dítě reakci na očkování,...domnívám se navíc, že zaměňujete spánkové apoe se SIDS, ale je to váš názor, vaše rozhodnutí, vaše odpovědnost

alboo
12. bře 2015

Ať si každej dělá, co chce. U nás asi tak, jsem zdravotník, dlouho sem to řešila a nakonec sem si řekla, že za nás to nebylo a jsme taky živý... četla sem i studie a nepořizovala a ted ho máme a i sem si mohla ušetřit nervy po příchodu z porodnice než jsme ho sehnali. A to máme zdravý, donošený dítě. Naše dítě spí celou noc od začátku, bez buzení na jídlo a já fakt nevstávám, abych jí kontrolovala a stejně by mi to bylo na prd, kouknu a je ok a za minutu může být situace jiná. Takhle jí máme pod kontrolou a zní to fakt blbě, ale to zelený světlo fakt uklidňuje 🙂

lauranosi
12. bře 2015

amazonka.k: ano, to je přesně ono. Zvážím rizika, eliminuju rizikové faktory a pak jsem smířená s tím, že co se má stát, stane se ;). Děti prostě občas umírají, z různých příčin. Kdybych se měla bát každého statisticky nepravděpodobného zašustnutí, skončím v blázinci. A některé maminky tak bohužel končí, na psychiatrii, s nezvládnutelnou úzkostí z toho, že se dítěti něco stane. Jo, možná stane. Nenechám se vyděsit planým citovým vydíráním 🙂 To, že mám dvě zdravé děti i bez monitoru dechu není "neuvěřitelné štěstí". To je ta statistika ;)

ronyx
12. bře 2015

Tak za mně bez monitoru dechu ani ránu!!!Měla jsem ho u prvního a teď ho budu používat znova.Né jen,že se cítím klidnější,ale znám i případy,kdy monitor dechu zachránil miminku život.Dokonce se to stalo i jedné mamince z naší bývalé skupiny.Tenkrát ho nemít,tak miminko už není.Když je tu ta možnost,tak proč ji nevyužít.Za ty peníze to stojí.Ano za dob našich maminek nic takového nebylo a taky žijeme,jenže kolik je dětí co tenkrát bohužél to štěstí nemělo,jen o tom nevíme.

ronyx
12. bře 2015

@lauranosi Vidíš to a přece existují maminky,které porodí v termínu,dítko je bez problému,zdá se naprosto zdravé a pak se stane,že v noci začne křičet alarm a matka zdvíhá promodralé dítko z postýlky,křísí ho a volá sanitku.Tohle není strašení,to je krutá realita,stát se to může každé z nás a nějaká statistika,že se to stane jednomu z tolikati a tolikati mě opravdu neuklidňuje,když zrovna maminka které se to stalo byla z mé blízkosti.Kdybys s něčím takovým měla zkušenost,mluvila bys jinak

amazonka.k
12. bře 2015

@lauranosi Jak snadné je pro někoho kdo má dvě zdravé děti říci : děti prostě občas umírají a jsem smířená...nejste smířená, nemůžete... to jsou jen prázdné řeči někoho, kdo absolutně nemá představu kolik bolesti a výčitek svědomí může taková ztráta přinést. Přeji Vám, abyste nemusela nikdy nic podobného řešit...

smardik
12. bře 2015

měla jsem o obou dětí a jsem ráda, u prvního se nám stala situace-monitor začal ječet poprvé za půl roku), já vyběhla z postele jak střela a hnala se k malému, nešlo vůbec slyšet že dýchá, vzala jsme ho do náruče a nic, bouchal jsem do zádiček a nic, pak manžel ani nevím jak ho to napadlo ho nějak přetočil vzhůru nohama a malý otevřel oči a začal pofnukávat, podruhé bych to opravdu zažít nechtěla

hohe
12. bře 2015

Já bych to bez monitoru nedala... Nějaké statistiky a to, jak je to nepravděpodobné neberu v potaz, stejně jako argument, za nás to nebylo - za nás taky nebyly automatické pračky, sušičky, mikrovlnky, mobily a podobně, které dnes běžně používáme.... Dle mého, je to jedna z věcí, které mohou zachránit život a stojí to za ty peníze... To fakt raději ušetřím za kočárek...

Já byla hodně úzkostlivá a když jsme třeba byli venku, pořád jsem malou kontrolovala, jestli dýchá... V noci jsem viděla zelené světýlko a spala jsem tak nějak klidněji...

Samozřejmě je to každého věc, pokud si to pořídí, ale za mě je to jednoznačné ANO!

smardik
12. bře 2015

já jsem za něj ráda a to nejsem úzkostná matka, ale když je něco co mi může pomoct, proč do toho nejít, zas tolik peněz to není a za můj klid mi to fakt stojí.

a tyhle kecy typu za nás to nebylo neberu, počítám že ten kdo to píše ale má doma pračku, má internet a to za nás taky nebylo a ted to máte, proč teda když to nebylo a žili jsme?

valik
12. bře 2015

@lauranosi To co píšete je pouze Váš způsob vyrovnání se se strachem... 😉 Každá to máme jinak, některá je úzkostná a uklidní ji zelené světýlko a některá se rádoby "smíří" s tím, že stoprocentně ochránit dítě před "vším" není v jejích silách a ovlivnit to nemůže...

zanri
12. bře 2015

@ronyx - naprosto souhlasím - jenže takové statistiky nikdo nevede...

libara
12. bře 2015

mám ho až u třetího dítěte...dřív nic takového běžně nebylo snad jen v nemocnicích. Strach jsem trnkrát neměla...nebylo to v pravěku, ale před necelými 17 lety. Taky nebyl internet...tedy tsk ryhlý a všude. Nebylo tolik informací potřebných i nepotřebných. U třetího mám monotor. Chtěla jsem ho z důvodu mého věku....mám většísstrach...přiznávám Monotor pípal třikrát. Pokaždé se ale mimi dostalo mimo podložku a vše bylo v pořádku....naštěstí. Já díky němu mohu v klidu spát a nanynks hlídá za mě. Bohužel dvě mé známé své vytoužené jinak zdravé děti rozdýchávali...naštěstí dopadlo vždx všechno v pořádku...za mě ANO.

luciana82
12. bře 2015

Také jsem monitor měla na obě děti.2 desky-jednu v postylce a jednu v kočárku.Dítě klidně spalo v kočárku třeba na zahradě a věděla jsem že je vše v pohodě.Když dítě přestane dýchat, tak se po chvilce ještě zresuscituje.Když se takto najde v postýlce třeba za hodinu- bohužel už ne.Koupila jsem monitor přes bazar a zase za stejnou cenu prodala, takže mně ve finále nestál monitor nic

suzanna123
12. bře 2015

Kdyby monitor dítě jakkoliv omezoval nebo "poškozoval", tak samozřejmě budu zvažovat a porovnávat rizika těchto vedlejších účinků a rizika, před kterými monitor chrání. Ale vedlejší účinky žádné nejsou, tak vůbec neřeším, jestli je pravděpodobnost SIDS apod. 1 procento nebo jedno promile a prostě kupuji. Stejně jako bych pořizovala autosedačku i kdyby nebyla povinná - mimochodem, ta za nás taky nebyla...

Strana
z3