icon

Oblečení pro miminko. Kolik jste zaplatily při chystání výbavičky?

raffal12
14. kvě 2020

Ahoj holky, zajímalo by mě kolik jste cca zaplatili za oblečení pro miminko při chystání vybavicky 😊

Strana
z3
jirovapa
15. kvě 2020

@raffal12 dostala jsem od kamarádky pár kousků oblečení po klukovi a jinak jsem neměla po kom by dcera oblečení dědila, takže jsem kupovala téměř vše nové. Naštěstí pomohly babičky a zaplatily hadříky a občas platí do dnes. Většinou má dcera oblečení z Lidlu, C&A a H&M. Oblečení z Pepca apod. dceři nesedí už od malinka v pase, je jí velké. Zase u bodýček mám občas problém jí to narvat přes hlavu. Má velkou hlavu a čelo po tatínkovi a jinak je hubená 😃. Takže první výbava oblečení pro miminko byla cca kolem 2000 (včetně zavinovačky a overalu na zimu), plus fusak, deka do kočárku apod. Teď už musíme kupovat i boty a ty jsou nejdražší položka 🙈. A to má jen jedny, v létě dvoje (botasky a sandále). Jo a oblečení ze sekáče mám zakázáno kupovat od chlapa. Když si tam koupím něco pro sebe, tak mu to nevadí, ale pro děti tam nakupovat nechce. 🤷‍♀️

ivis_b
15. kvě 2020

Radsi nevim😁Kupovala jsem vsechno nove, pouzite bych na miminko nedala, sama taky nenosim veci z druhe ruky. Obleceni mam schovane pro druhe dite, ale prvni byl kluk a ted to bude holka, takze vetsina je nepouzitelna (do bodycek s traktorem ji oblekat nebudu) a ceka me druhe kolo😁 Pak vsechno daruju do kojenaku, tak snad ty veci jeste nekdo uzije.

anetina90
15. kvě 2020

Oblečení jsme neměli po kom dědit. Kupovali jsme nové oblečení a kočárek. Dost jsme i dostali. Oblečení nás vyšlo cca 8tisic, ale žádné pepco. Dost jsem objednávala na zalando a HM.

pipi_puncocha
15. kvě 2020

Hodně.😆 syn je první dítě v rodině a já si to fakt užívám. Kupuju teda tak 2/3 věcí z druhé ruky přes Vinted, často jen vyprané nenošené a zbytek máme hlavně Lindex, Next, Zalando, Marks&Spencer. Ale ve výsledku možná ušetřím, protože už jsem si rok nekoupila nic na sebe, ty dětské věci mě teď baví víc a beztak mu to všechno i víc sluší.🤷‍♀️

meronym
15. kvě 2020

@pipi_puncocha Presne muj pripad. Vyrazim koupit neco na sebe a vzdycky se vratim s detskym oblecenim 😀

zuzineckah
15. kvě 2020

@jjasmina asi velký optimista, co? Nové auto za 70 tisíc je slušné sci-fi😂

jjasmina
15. kvě 2020

@zuzineckah Tak auto by si za 70 000 určitě nevybral, to je jasné.

pindrusice
16. kvě 2020

Dělala jsem si kompletní seznam. Zrovna jsem měla nějaký zapisovací období,takže do exceloval tabulky všechny výdaje :D Včetně vlhcenych ubrousků, nebo dudlíku. Naštěstí to nemohu najít. Ale pár desítek tisíc to bylo. A to velkou část na kočárek přidal děda, sedačka,postýlka,kyblík na koupání bylo z druhé ruky, oblečení ve slevách a akcích (H&M, Lidl,Tesco,Lindex či Next z bazaru). Látkový pleny - něco z druhý ruky zase,pár nových ale po pár kusech. Šátek taky první bazarový. Pokojíček jsme nezarizovali... A stejně se to nějak sečetlo na pěknou sumičku. Zase se vyplatí investovat do kvalitních věci a mít jich min,zejmena s nadčasovým neutrálním designem. Stejně tak kočárek značky,která je známá svou kvalitou a ktery pak bez problémů prodáš.

badyr
16. kvě 2020

Po nikom jsme nic nezdědili, vše jsme kupovali nové. Když započítám třeba i velkou šatní skříň, koberec, postel a pak postýlku, kočár, přebalovací pult atd, atd atd... Tak jsme se dostali na částku kolem 100 tisíc.

babanci
16. kvě 2020

My nedědili,ani jsme nechtěli dědit. 😊Všechno nové a já, babička,jsem do toho zahučela dost. Nakupovala jsem v Benettonu,v Nextu,Mothercare a ještě šiju.Takže pár tisícovek to bylo,ale nejvíc jsme vrazili do kočáru. To bylo jako za ojeté auto.😀😀😀

vaseli16
19. kvě 2020

Ja neměla po kom dedit a chcem vic deti takze vse bylo nove... A celkem za vybavu kocar, vajicko, oblečení, postylka atd atd jsem dala cca 60tis.

eviicka
19. kvě 2020

Na staršího cca 500 (vše z druhé ruky od lidí které znám) + 300 nový set z porodnice. Mladší 0 podědí i ten set. Těch věcí je všude tolik, že kupovat nové je v mém případě zbytečné plýtvání.

lennus
19. kvě 2020

@raffal12 Pár stovek, rozhodila jsem sítě mezi kamarádky a známé, ty miminkovské věci jsou v perfektním stavu. Koupila jsem jen na první měsíce a dobře jsem udělala, starší byl navíc nedonošený, takže ty věci měl dlouho, každé dítě roste jinak rychle, pak jsme taky dostali dost už klučičího.

denisahlavicova
29. kvě 2020

Za oblečení cca 500, max 1000. Vše ostatní mám zdedene a nebo darem od babiček atd.

martiniquest
29. kvě 2020

Asi 3000 pred porodem - kupovala jsem az do velikosti 92 vse, co mi padlo do oka, takze ta castka vubec neni smerodatna, protoze nevim, na kolik velikosti se ptas. Spoustu toho zvylo po synovi, zbytek jsem nakoupila na Vinted (mam rada myslenku znovu vyuzitelnych veci a radeji koupim pouzity Lindex nez nove Pepco).

markyska82
30. kvě 2020

@raffal12 Za oblečení do začátku asi tak kolem 4000 Kč. Dědit sem neměla po kom,tak sem kupovala nové. Teď prodávám všechny věci,protože malej už nosí vel.92/98. Vše mám na odkazu: sbazar.cz/markyska. Pokud byste měla zájem,můžete se kouknout.

babanci
31. kvě 2020

500?😮To jako fakt umíte?Já jen,že to stálo jedno body od Little angel.

jjasmina
31. kvě 2020

@babanci My taky do oblečení neinvestovali skoro nic, spíše jsme se rozšoupli v zařizování pokojíku a jiných věcí pro miminko. Oblečení stejně nosí tak měsíc a pak papa 🙂

meronym
31. kvě 2020

@babanci Taky to nechapu 🤷‍♀️ Ale mne uz nic neprekvapi, kdyz tady pravidelne jsou takova ta moudra, jak uživatelky nakupuji pro 6 clennou rodinu jidlo v biokvalite za 3000,- Kc/ mesicne. Tak jiste...

eviicka
31. kvě 2020

@babanci zakladatelka se ptá, kolik jsme zaplatili - myslím, že základní výbavičku pro letní miminko (myšleno bez kombinézy) prodá za 500 s vděčností kdejaká maminka. Každý nepotřebuje mít nové body od Little Angel.

jjasmina
31. kvě 2020

@eviicka Je to tak, navíc mě se to zdá i zbytečné utratit za oblečení pro miminko tisíce, když z toho jednak vyroste za chvíli a jednak jedna nehoda a může to letět . Aůle samozřejmě at si každej utrácí dle libosti 🙂

jako_mala_holka
31. kvě 2020

Nakupovala jsem par kousku 50, pak hlavne 56, 62, neco mam i v 68 a asi dva tri kousky 72... urcite par tisic to stalo, jen v lindexu jsem nechala snad 2tis... ale dedit nemame po kom, nedostali jsme nic...

babanci
2. čer 2020

@eviicka To určitě nemusí,to je pravda. Ale může,ne? Mě nakupování dělalo obrovskou radost,tak jsem se prostě nežinýrovala.

ivis_b
2. čer 2020

@babanci souhlas 🙂 Když nemusím obracet každou kačku, proč miminku nekoupit to, co se mi libí. Až nebudeme oblečení potřebovat, tak věci daruju do kojeňáku, tak ještě někomu poslouží, nevyhodím je. Každý má nějaké možnosti a nějaké preference.

jako_mala_holka
2. čer 2020

@babanci presne, ja se treba citila vetsinu tehu tak pod psa, ze jedine, co mi delalo radost, bylo nakupovani a pak pohyby mimca... to me snad drzelo nad vodou...
Jo a jeste 3D utz a tak 😅

jjasmina
2. čer 2020

@jako_mala_holka Mě třeba nejvíc udělalo radost, když aspon jeden jsem nezvracela 😀

janulik2008
2. čer 2020

Ja radsej nechcem vediet kolko sme minuli na obleceni pre babiku 😀😀😀

jako_mala_holka
2. čer 2020

@jjasmina hele ja takovy den snad nemela prave v prvnim trimestru, muj rekord byly dve zvraceni za den, a to s torecanem v... vis kde 😀 ale jo, to by potesilo, no muselo mi stacit tohle 🙊

jjasmina
2. čer 2020

@jako_mala_holka mě se to drželo až do 3. trimestru, ale od 7. měsíce to aspon už nebylo tak hrozný 😅

mariegroth
2. čer 2020

Hodne...ale pokud se spis ptas kolik toho koupit, tak urcite vystacis s malem, pokud budes proste casto prat. A jsou veci, ktere jsem poridila jako nezkusena mama a ted uz bych to nekoupila. Takze za me bych nejake velke nakupy dopredu nedelala.

Strana
z3