icon

Předražené bazarové látkové pleny. Negativní zkušenosti s nákupy.

23. zář 2022

Ahoj maminky!
Dovolím si založit kontroverzní diskuzi na téma bazarové pleny. Na rovinu říkám, že jsem rozhořčena. Mám totiž tolik negativních zkušeností s koupí z druhé ruky, že to potřebuji vykřičet do světa, aniž bych své osobní jedy plivala na konkrétní maminky, jež podle mého názoru nemají soudnost a prodávají něco, co bych se styděla i darovat.
Chápu, že investice do látkové výbavy je vysoká. Záleží, jaké značky používáte. Ale přece je nekupujete s tím, že se vám 2/3 investice vrátí?? Jak bylo před x lety prezentováno jako motivace k tomu látkovat. Podotýkám, že nejsem žádná nezkušená prvorodička, ale odlátkovala jsem již několik dětí. Prodávat něco tak strašně draze, do čeho se nepřetržitě několik let a několik dětí intenzivně kakalo a čůralo, mi přijde jako absurdita.
Abych byla konkrétní, uvedu příklad:
AIO Bobánek - použité po dvou dětech jeden kus za 350 Kč?
Látkový čtverec 30 let starý za 50 Kč kus?
Ono přes internet bohužel nepoznáte, jak ty pleny ve skutečnosti vypadají. Původní majitelky to prezentují jako TOP stav, ale ve skutečnosti vám přijde kus hadru, který je dobrý tak akorát na leštění oken.
A mohla bych pokračovat. Tolikrát jsem letos prohloupila. Kdybych si koupila rovnou nové, tak jsem na tom daleko líp. Protože ze získaného zboží se mi dělalo fyzicky zle - žmolky, fleky, nefunkční suché zipy, zaprané zašedlé vkládačky.
Já jsem po každém dítěti svou látkovou výbavu prodala, vždy za babku - 300 Kč, komplet celá výbava. Používala jsem vše nové, především pleny z Aliexpressu - a můžu vám říct, že ačkoliv nad nimi spousta maminek ohrnuje nos, tak to byly vždy jedny z nejlepších a nejkvalitnějších plen, co jsem kdy měla. Celková investice cca 5000 Kč. Prodáno za zmíněných 300 Kč opravdu v reálném TOP stavu - bez fleků, bez děr, bez žmolků, s funkčním zapínáním. To mi přijde jako adekvátní cena.
Letos jsem si říkala, že přece jenom nakoupím něco z bazaru. Po svých zkušenostech - UŽ NIKDY 🙂
Děkuji za přečtení a vaše názory.

Strana
z3
zuzita15
23. zář 2022

@klokanka31 hele frci to i na swapu, taky nechapu 😅

klokanka31
23. zář 2022

@zuzita15 To si děláš srandu ne? 🤮

zuzita15
23. zář 2022

@klokanka31 bohuzel, taky se mi nad tim vzdycky zvedne kybl, ale zensky se tam obhajujou, ze je to vyvareny, tak co… ja holkam nedavam ani kalhotky po neteri… proste maj novy, ja si taky kupuju takovyhle veci novy

klokanka31
23. zář 2022

@zuzita15 Fuj. Já jsem na tohle pes a nedala bych ani bundu po někom, natož tyhle intimní věci jako spodní prádlo, pleny...

zuzita15
23. zář 2022

@klokanka31 tak to ja zas beru jako “recyklaci”, ale rozhodne ne intimni veci. Ani ponozky 😅😅
Jinak na swapech frci i Anibally, ja zasnu

klokanka31
23. zář 2022

@zuzita15 A ne i vibrátory?😄

zuzita15
23. zář 2022

@klokanka31 myslim, ze uz i ten jsem tam videla 😅😅

handulkak
23. zář 2022

Tak já viděla nejen aniball, ale i pesar a kalisky. A třeba 2x použity pesar 🤣🤣🤣 za mě snad horší než latkova plena

zuzita15
23. zář 2022

@handulkak jezisi, tak to je taky masakr 😱 ale kdyz je poptavka… a nekdo je ochotny si to po nekom vzit… proti gustu… 🤢🤢

katule1990
23. zář 2022

@klokanka31
@zuzita15 Vam prijdou nechutny pleny nebo i bunda po nekom, je to samozrejme vase vec, kupovat to nemusite. Jenze toto je jen o pocitu (jak to realne dite ohrozuje?) ale to, ze kuze (obvzlast ta detska) vstrebava veskery chemikalie obsazeny v papirovych plenkach, vlhcenych ubrouscich, Persilu, avivazich atd, to je fakt. Ze to velmi zatezuje zivotni prostredi je taky fakt. At se kazdy rozhodne podle sveho, ja nad latkovou plinkou po nekom, natoz bunde, nos neohrnuju, nemam pocit, ze tim moje dite jakkoli trpi. Ja z toho mam dobry pocit, navic tolik neutratim.

jola777
23. zář 2022

@katule1990 A oblékla by sis kalhotky že sekáče když ti přijde ok dávat dítěti pleny po někom?

klokanka31
23. zář 2022

@katule1990 Tak šetřit na dítěti...no dobře. Ale ty by sis teda vzala použitou vložku nebo kalíšek? Přece bys tím taky netrpěla...

cajovavila
23. zář 2022

atest vlhcenych ubrousku bych nechtela videt ani zdalky,vlhkáče používám na mytí dveří doma,když mi nějaké zbyly po umytí rukou decek z výletu,když tedy nedokážu sehnat tekoucí vodu z vodovodu...a nebo když sem zapomnela objednat ty šílený ubrousky do plen,tak mám v zásobě vypraný vlhkáče a ty se daji použít a nebo si z nich vyrábím domácí zvlhčeny ubrousky(z vypraných),holt i svinstvo se dá použít,,,,jinak aliepres pleny,ježiš dáte tam čtvercovku a co se stane,sem párkrát musela použít i igelitku na plínu,když se Vám mimino zkadí do třech svrchnáků na výletě,tak holt se z toho nepokadíte vy,že jo....zase ten svět nejde brát,tak vážně.Jinak bych zakladatelce chtěla říct,že když sem začínala s prvním dítětem látkovat já,tak to bylo o látkování jako takovém nebereme v potaž,to,že to je o šetření,ale o tom že sme se snažily těm dětem dát to nejlepší a to bylo o kojení,maminčině přítomnosti a i o těch látkovkách jejich péči,praly jsme je v jelenu ci v pracich ořechách a ano skvrny tam zůstanou,né ta špína,barvy vyblednou ale ta péče o ty látkovky je znát,po x praních v pervolech,arielích a všemožných čističích,jen aby mi barva nevybledla a aby byly krásně bílý se ztrácí ta funkce tý pleny.Proto jako člověk,který látkuje již šesté miminko,bych si pořizovala právě ty ošklivější než ty totál vypadající jako nové.Pokavad chcete krásné a funkční k tomu,tak holt si musíte koupit nové.Jen můj názor,samozřejmě.S pozdravem ČV

jane46
23. zář 2022

@handulkak Ja Aniball prodala 🤷 Nechapu, ale coz... Ano, pouzivala jsem na nej kondom, ano byl vyvareny, ale... Za me radsi nic nez tohle pres bazar 😖

jane46
23. zář 2022

@zuzita15 Dobre, kolik firem tohle opravdu muze prokazat? A proc ta vec vypada naprosto totozne? Ja jsem mozna uz proste pesimistka a koukam na to moc kriticky, ale vetsina ceskych firem chce jen vydelat.
Tohle neni fotka z Tescomy... To je fotka z AliExpressu... Stejna firma, co to tam vyrabi pro ne to prodava i sama...

jane46
23. zář 2022

@cajovavila Naprosto souhlasim. Tady se to ohani atesty ci jake to musi splnovat normy... Ale prd. Staci kouknout z ceho vyrabi ty dobroty v obchodech. Nejaky smradlavy vlhceny ubrousek (jela jsem Perlan + voda) co odstrani i zaslou spinu, zadny atest nema 🤔

felixfelicis
23. zář 2022

@klokanka31
@zuzita15 Jako ze druhemu diteti byste nedaly plinku, bundu nebo ponozky po sourozenci?😀 Ale no taaaak...

krtikkrtovaty
23. zář 2022

@jane46 přesně tohle mě napadlo, když jsem tam tyhle vykrajovátka viděla za zlomek ceny v Tescomě...

klokanka31
23. zář 2022

@felixfelicis Tak je sakra rozdíl jestli to je po vlastním sourozenci nebo po cizích lidech u kterých nevíš co byli zač...A já osobně kdybych měla druhý dítě, tak by taky mělo svoje nové oblečení.

felixfelicis
23. zář 2022

@klokanka31 jasne, protoze cizi dite urcite kaka do plinky jiny hovinka nez tvoje vlastni😀

klokanka31
23. zář 2022

@felixfelicis A tak znova položím stejnou otázku - ty by sis vzala po někom menstruační kalíšek, nebo kalhotky?

zuzita15
23. zář 2022

@felixfelicis ja pisu o neteri, ne o sourozenci. O neteri, ktera uz nekolikrat mela gynekologicky problemy a buhvi co ja ani nevim. To je dost podstatnej rozdil
Navic netvrdim, ze by z toho to dite neco chytlo, ale proste je mi to proti srsti

zuzita15
23. zář 2022

@jane46 tak Evropa a zvlast CR ma pomerne prisn normy, ktery se kontrolujou, CR je v kontrolach dokonce prisnejsi nez EU jako takova, takze nemam pocit, ze by pustili neco, co moje dite poskodi. Ano, muze se to stat, ale ve vetsine pripadu na to prijdou, zatimco u Ali to nikdo ani nezkouma. A jak uz jsem psala, zakladatelka zminovala pleny, nikoliv svrchnaky, z toho ja pochopila, ze to je ta ctvercovka, co da diteti primo na genital, a to ja bych proste z Ali nedala. Takze “boooze, no tak pod to dam ctvercovku” mi z toho teda nevyplynulo

katule1990
23. zář 2022

@klokanka31 Holky, hadat se s vama fakt nebudu 😁. Mate svuj nazor, ja mam jiny, kazda se zaridime podle toho a je to 🙂. Kalisek jsem si koupila novy, jelikoz si koupim jeden a mam ho uz mnoho let. Plinek mam desitky kusu, neco pres pulku novych, zbytek bazarovych. Kdyz neco koupite v obchode, tak to neznamena, ze si to pred vami nezkusil zpoceny buhvi kdo, ze se to nevalelo buhvi, kde a tak 😁.

aguu
23. zář 2022

@jane46 s tím aniballem to i chápu. Zas každé z nás na gynde dělali vnitřní ultrazvuk a to je to v principu to samý, na sondu se dá ten kondom a žádný sr*ní s mladou paní.
Holky jsou nějak cimprlich....

felixfelicis
23. zář 2022

@klokanka31 Nevzala, protoze nevidim benefity v setreni kupovanim pouzitych kalhotek. To je typicky vec, kterou koupis a pak nosis do roztrhani. Kalisek nepouzivam, ale aniball jsem pouzity koupila (vyse mas velmi presne srovnani s ultrazvukem🙂) a naopak jsem prodala intimky, ktere mi nesedly. Bezne obleceni kupuju a prodavam taky.

jane46
23. zář 2022

@zuzita15 Kdyz myslis... Je rozdil vyrabet u nas - dodrzovat normy a dovazet-kompletovat-balit.
No neni tezke si najit, jak Lamaze najima pouze odborniky v Americe (to asi mysli ty cinske deti, co to siji za par haleru), vyrabi jen kvalitni a overene produkty, na mall.cz se doctu, jak splnuje nejprisnejsi normy... Kdo, ktera mama, ktera najde takovou hracku od "renomovane" firmy pujde a bude to chtit videt na vlastni oci, bude chtit dukaz misto slibu??? Nikoho takoveho neznam. Nekopu ani za jednu stranu, ale ta fraska kolem mi vadi. Verim, ze jsou na Ali sunty, mimcu jsem to taky nedala... ale ty stejne sunty kupujeme s pozlatkem znacky, normy, atestu u nas.

jane46
23. zář 2022

@aguu To mas vlastne pravdu 😆 To jsi mi mela rict driv, nez jsem si ten balonek kupovala za plnou cenu 😅 Beru zpet, co se da vyvarit beru i z bazaru 👍

martinka_33
24. zář 2022

@klokanka31
@zuzita15 luxusní debata 😂 Jsem si svuj Aniball vyměnila se dvěma kolegyněma 😅 Původně jsem ho dala jedné, ta ho dala druhé a ta mi ho zase vrátila a je mi celkem jedno, že byl i v jiných vagínách, stejně jsem na něj pak natahla šprcku 😀

PS: Doufám, že vaši muži byli panicové, když jste si je braly, protože jinak je to teda fakt ekl 🤮🤮🤮

katule1990
24. zář 2022

@martinka_33 Ja jsem se i trochu divila, proc lezou do diskuse o pouzitich latkovkach, kdyz jim z toho navaluje 😁. Jeste, ze se v obchode nemuze nikdy stat, ze si pred vama zkusi obleceni nekdo spinavej nebo ze si do rukavu utre nos nemocny dite, co slo kolem 🤣.

Strana
z3