Rozdílné číslování u miminkovského oblečení
Ahoj holky,
rozhodla jsem se, že si napíšu seznam, kolik bodýček, polodupaček atd. a v jaké velikosti miminku koupit. Začala jsem tím, že jsem chtěla sepsat kolik např. bodýček vel. 56 mám už koupeno a ejhle. Každá značka má jiné číslování. Nebo jsem narazila na bodýčko 62 (FF) které je menší, ale širší než vel. 50-56 (Lindex), oboje je nové, tedy neseprané. Čím se tedy řídit? Je nějaká značka, která má číslování přesně tak, jak má být? Nebo můžu někde najít přesné standardizované rozměry? Proč to má každý výrobce úplně jinak 😀 a čím jste se řídily vy?
Děkuju za pomoc,
@prostejina vydrží? Nám je měsíc a nosíme 62, vaha porodní byla průměrná si myslim 3430g.
@misule8 vsak v dalších příspěvcích se to vysvětlilo 😉 každý dítě roste jinak... 🙂
No s tím dostáváním do oka bych se moc netěšila... U nás prtě roste skokově a vybírá si kdy přibere do šířky a kdy do délky, takže už jsem od oka koupila tepláky, které jsou akorát na délku, ale ne na šířku, nebo bodyčko, které má na šířku dobře, ale na délku to má až na paty. 😀 Prostě se smiř s tím, že ty velikosti jsou opravdu jen orientační. Nakup si jen to nejmenší oblečení a pak dokupuj. 😉
Já to dělám tak, že k oblečení ve velikosti, které prtě nosí, mám na spodku každé hromádky i věci o jednu velikost větší a čas od času to přeměřím nebo vyzkouším.
Hadriky z druhe ruky znacek TU a George byvaji mensi nez H&M a F&F, Lidl ma uplne obri veci. Zkusenost ma je takova, ze pranim se Pepco rychleji sepere, zezmolkovati a Lidl vecicky se zuzi. Za me je nej H&M, ale pak i F&F, TU a George 💗
@luj89
Vzhledem k tomu, že kupuju jenom skoro po bazárcích, tak máme pokaždé jinou značku a vypadá to takto:
Větší a srovnatelné: Lidl-Lupilu, Tchibo, HM, CA
Menší a srovnatelné: FF, Next, YD, George
Jinak časo ještě záleží na aktuální kolekci, kde největší variabilitu šířky a velikosti má asi FF z teska.
Mne sa narodila 4kg holcicka a bodycka z C&A veľkosť 56 jej boli dobré asi 2 týždne.. v 5 mesiacoch má 8,3 kg a nosí 68/74, záleží na značke. Next je ok, Lindex ok, C&A mi príde malé, Lidl veľké
@vladienka Mně přijde Lindex kapku větší, bodyčko 56 bylo v podstatě stejně dlouhé jako bodyčka 62 jiných značek, ale je užší, na hubenější děti. Lidl u menších velikostí je tak číslo napřed (62/68 odpovídá 68/74), ve větších velikostech se to už srovnává a docela to odpovídá.
F&F odpovídá nebo spíš je i lehce menší (a přitom širší), u dcery jsem kupovala téměř jen Tesco bodyčka v akcích a zpětně jsem s nima moc spokojená nebyla, blbé vykrojení u nožiček,ramínka se vytahají, Teď jsem vyzkoušela bodyčka z HM ta řada BASIC a za mě tedy 100% spokojenost! Materiál parádní, drží tvar a přitom je velice příjemný, jemný, cvoček na ramínka, vykrojení u nožiček taky supr. Ve větších velikostech, pokud budu dokupovávat ještě něco, tak budu shánět už jedině toto.
Sice he to starší diskuze, ale musím přidat pár postřehů, každý mi říkal, jak nebudu potřebovat vel. 50, když tak jen pár kousků... No, malá 3170g, ale 46cm a 50 jsme nosily snad tři měsíce 😀 číslování podle věku je úplně naprd, protože teď 3,5 letá dcera nosí 18-24 měsíců, už občas i větší, hurá začala nosit vel. 92 a dokonce pár věcí 98 😀 jinak většinou máme věci F&F hlavně u legínek jsem spokojená, třeba HM je strašně široké v pase, pepco je trošku menší, ale nic moc kvalita, Lidl je větší a dost se vytahá např. bodinko 50/56 rostlo s dcerou snad rok 😀, ale třeba bundu už máme 98 a myslím, že dobré... A je pravda, že většinou kupuju už od oka a tou velikostí se jen ujistím...
@veronika_86 Jj, bodyčka z Lidlu jsou rostoucí, vydrží fakt strašně dlouho 😀 Ale nevytahají se do šířky,jen do délky.
@vladienk S tím Lindexem souhlas, měla jsem teď dvě bodyčka z druhé ruky a materiál se ani nehnul, i po našem intenzivním nošení vypadají tak, jak jsem je koupila a prodám je aspoň za stejnou cenu. Nové za dvě stovky bych ale nekoupila...tak koukám po bazárcích, jestli náhodou někde nenatrefím, na našeho hubenýho Kubu sedí, ale většinou ten Lindex je hned pryč

@luj89 Pepco mívá většinu oblečení menší (řekla bych, že tak aspoň o velikost) než ostatní značky, F and F sedí, ale přijde mi střihem spíš hubenější, HM a CA jsou tak nějak akorát, Lupilu taky, možná spíš větší. Ale každá značka má kousky, které se takhle obecně zařadit nedají, protože jsou střihově úplně jiné 🙂 To, jestli budeš potřebovat delší a hubenější nebo kratší a širší bodýčka, stejně nezjistíš dřív, než se ti dítě narodí a jakou bude mít postavu...