icon

Home office versus kancelář: Kde se pracuje lépe?

95newmommy2020
15. čer 2022

Ahojky, dělám práci, která lze dělat odkudkoliv. Moji kolegové jsou často na HO a já zůstávám v kanclu sama.
Stejně ta komunikace probíhá přes chat nebo maily.
Často teď slyslim něco ve stylu:”to tu nikdo nebude, si klidně vem HO”
Jenže já doma nemám stůl, musela bych sedět na gauci u konferenčního stolu. Bojím se, že doma nebudu mít náladu pracovat a nepůjde mi to. Zároveň to má ale i nějaký výhody, jakoze nemusím ráno cestovat do centra a odpoledne zpátky.
Tak by mě zajímaly Vaše názory na HO, jestli ho mate rady nebo spis ne.

Strana
z2
martina8084
15. čer 2022

jsem radši v práci. Doma jsou samé rušivé elementy (mohla bych zapnout pračku, upéct, než děti přijdou, něco poklidit). Dělám na kuchyňském stole, nic moc pohodlné to není.

jane46
15. čer 2022

Jsem radsi v kancelari (i pres dlouhe dojizdeni). Tam mam klid myslet pouze na praci. Jsem mnohem rychlejsi a efektivnejsi nez doma. Doma mam v loznici pidi stolek na NTB, neni kde mit pracovnu. S detmi doma je to jeste tezsi... Moje prace by sla z 80% z domu. Vyuzivam ale jen v nutnosti.

katule1990
15. čer 2022

@95newmommy2020 Mně to naopak vyhovovalo mnohem víc doma. Udělala jsem toho rozhodně víc než kanclu, kde mě rušily kolegyně, protože se pořád někdo na něco ptá, někdo telefonuje, někdo přijde atd. Doma je člověk svým pánem, má svoje pohodlí, klid (samozřejmě pokud tam nejsou děti). Ale je to asi i dost o povaze, někdo se doma nedonutí tolik pracovat, protože má vždycky něco "lepšího" na práci.

drep
15. čer 2022

Jednoznačně v práci. Ale asi hodně proto, že doma nemám zázemí, sedím na gauči s počítačem na klíně.

jannym
15. čer 2022

Me vyhovuje rozvrzeni pul na pul, dopoledne kdyz je syn ve skolce jsem v kancelari a odpoledne pracuju z domu, ale tohle rozvrzeni je mozny jen protoze, mam praci 2 bloky od domu a 4 bloky od prace mame skolku

squezy
15. čer 2022

@95newmommy2020 jsem na 100% HO, ale mam 3leta dvojcata, do kanclu 1,5hodina a ted s detma mi to takhle nejvic vyhovuje. V kanclu bych stejně 2 hodiny prokecala s kolegynema :D :D Me vyhovuje HO s obcasnou návštěvou v kanclu 🙂

95newmommy2020
autor
15. čer 2022

@katule1990 Wow a mas doma nějaký pracovní koutek, nebo pracovnu?

95newmommy2020
autor
15. čer 2022

@jannym Ty brdo, ty zvladas pracovat i s malým? To si vůbec neumím představit.

95newmommy2020
autor
15. čer 2022

@squezy A děti mas u toho nebo jsou ve školce ? A mas i nějak vyřešené pracovní místo doma ?

bramarfi
15. čer 2022

@95newmommy2020 kancelář, doma s dětmi za zády je to nefalsovane peklo

95newmommy2020
autor
15. čer 2022

@bramarfi To vidím podobně. 😄 I když minule mi manžel řekl, ze si muzu vzít HO a vzít si počítač a telefon na hřiště a pracovat na lavičce . 😂

emamaira
15. čer 2022

Mám 100% HO, v létě je boží pracovat v pergole 😀 mám zatím zkrácený úvazek, ale do budoucna bych ráda 2-3 dny kancelář a zbytek HO. Ikdyz je hodně komunikace online, tak na 100% HO je člověk trochu odtržený od souvislostí.

misadan11
15. čer 2022

@95newmommy2020 pokud deti nejsou doma a je tam klid..tak je to v pohode..mame pracovnu se zazemim..pokud je aspon naky dite doma, produktivita silne klesa...

konidana
15. čer 2022

@95newmommy2020 v kanclu neb doma neni klid ani prostor, natoz jakekoli kancelarske vybaveni a pripojeni taky pomale a pada. Ale nejvice by mi vyhovovalo byt tak 1 den z tydne doma na ho ( nebo nekdy i dva) a zbytek v kanclu, protoze to dojizdeni je sileny zrout casu.

95newmommy2020
autor
15. čer 2022

@misadan11 Tak to je skvělý, podle mě je důležitý mít to pracovní místo. Nedělat to s výhledem na kuchyňskou linku nebo obývák. 😬

konidana
15. čer 2022

@95newmommy2020 na hriste😂😂😂 to se nazactu ani do zajimave knizky, natoz se soustredit na praci😅 Ale kdyz doma nikdo neni tak to celkem jde...

misadan11
15. čer 2022

@95newmommy2020 jj behem dne pracovna-pokoj pro hosty...ale je v "klidovy zone" u detskych pokoju..takze vecer u jidelniho stolu:D

felixfelicis
15. čer 2022

Manzel ma 100% HO firmu, zvladne to odfiltrovat. Ja bych to nedala, neudelala bych nic.

squezy
15. čer 2022

@95newmommy2020 deti jsou ve skolce, po obědě pracuju s nimi. Od září tam budou i odpoledne. Pracuju u jídelního stolu, nebo občas v posteli :D

ada22
15. čer 2022

Vyhovuje mi jít na tři dny do kanceláře a dva dny z domova. Mám poloviční úvazek. Když jsem v době covidu byla jen na HO, tak mi málem švihlo. Efektivita práce je asi větší doma v kanclu si zase dobře pokecám (-:. Jinak mám pracovní kout.

misamisenka
15. čer 2022

Asi 3 roky jsem delala v open spacu ve velike firme a uz si to nedovedu predstavit se do neceho takoveho vracet. Devet let delam v pritelove male firme. Nejdriv jsem to mela tak, ze jsem chodila vetsinou denne na pul dne kontrolovat zamestnance na pobocku do centra a pak pokracovala z domu, obcas celodenni sluzebka v Praze. Co mame deti (pres 6 let), tak delam uz jenom z domu. Pred detma jsme meli s chlapem kazdy svoji pracovnu, pak jen jeho pracovni kout, pak nevyhovuji pracovnu plnou bordela. Ted uz mame celkem super pracovnu - mam velky stul, dokinu, klavesnici, obri monitor, ale tam chodim, jenom kdyz deti spi, takze tak v devet vecer. Jinak pracuju u jidelniho stolu, na dvore u piskoviste apod. Mne pracovat z domu, s volnou pracovni dobou, vyhovuje. Ale uz se na jednu stranu strasne tesim na zari, kdy by vsechny deti mely byt aspon na dopoledne ve skolce/skole (do prvni rymicky) a budu pracovat jako normalni lidi cele dopoledne v pracovne a nebudu to snad muset hrotit v deset vecer.

missbufy
15. čer 2022

Oba s manzelem pracujeme hlavne z domova, pri stavbe domu jsme na to mysleli a mame velkou pracovnu hned vedle obyvako-kuchyne. Mame male dite, takze soucasne pracujeme, hlidame, varime, peceme, uklizime, pereme. Ja tedy nekdy pracuji i na terase, wifi je tam perfektni a soucasne jsem v prirode a hlidam dite 🙂 Do prace od nas moc kolegu nechodi a jedna cesta od dveri ke dverim mi trva 1,5h. Takze nechce se mi travit 3h cestou do/z prace a tam se pripojovat na online schuzky, nejsem blazen... Manzelovi trva jedna cesta do prace cca 1h a chodi do prace 1-2 krat tydne.

95newmommy2020
autor
15. čer 2022

@felixfelicis Tak to je borec. A to má doma pracovnu?

katule1990
15. čer 2022

@95newmommy2020 Pracovní koutek ani pracovnu nemám, ale vůbec mi to nechybí, klidně jsem seděla na gauči s noťasem na klíně 😀. Ale je jasný, že pokud by to bylo 5 dní v týdnu, tak by to takhle nešlo. Já potřebuju na práci hlavně ticho a klid, to jde pak moje výkonnost a rychlost práce rapidně nahoru 🙂. Ale kdybych měla doma dítě, co mě tahá za nohavici, tak radši ten kancl 🙂.

janedv
15. čer 2022

@felixfelicis presne, muj muz muze pracovat z domova a zvlada to (mame sice pracovnu, ale je u obyvaku, navic nase 2 sireny jsou slyset i pres 2 ulice, nejake dvere nic neodfiltruji). Ja bych nic nedokazala udelat. On sice chodi do prace, protoze rano vozi syna do skoly a ma to bkizko, tak tam zustane, odpo ho ale vyzvedne a pak jeste pracuje doma. Kdyz tady jsou vsichni. Dnes jeste i ucitel klaviru. Nebo navsteva... Ja to nechapu.

@95newmommy2020 ja nikdy HO nemuzu mit, ja bych neudelala nic.

felixfelicis
15. čer 2022

@95newmommy2020 jj, mame zatim volny pokoj, kam pozdeji umistime nejake z deti.

felixfelicis
15. čer 2022

@janedv je fakt, ze tim cestovanim se usetri hromada casu a krome toho, ze kazdy den varim a nechci muze odbyvat nouzovkama nebo ohrivanym jidlem, to ma pro me jen vyhody...ale taky to nechapu🙂

20190418
15. čer 2022

Jsem tři dny na HO, zbytek kancl. Do kanclu chodím hlavně na důležité schůzky nebo workshopy. Doma mi vyhovuje, že v době přirozeného utlumu, kdy bych v kanclu šla pokecat do kuchyňky nebo byla na facebooku, si udělám něco doma nebo si dám relax na gauči. Taky nemám pracovnu, sedím u jídelního stolu na židli, ale mám dokinu a monitor. Kluk je ve škole a družině a mám na to vic klidu než v open space. Plus skoro dvě hodiny ušetřim na cestě. Nemám pocit, že by mi práce na HO zasahovala do soukromého života. Naopak mi pomáhá mít pro sebe a rodinu mnohem víc času.

mrs.duck
15. čer 2022

Přes dva roky pracuju jen z domu. Dříve jsme HO měli taky povolený, ale tvrdila jsem, že práce domů nepatří a denně seděla v open space. Se zavřením škol byly maminy odeslány na HO. Ze začátku to byl nezvyk, ale teď bych neměnila.
Mám malý byt, ale do rohu pokoje jsem si dala psací stůl, kde pracuju.
Jedinou nevýhodu, kterou vidím, je ta, že jsem si za ty dva roky odvykla být ve stresu (ano, doma je klídeček, neposlouchám žádné drby a pomlouvání) a nejsem tak psychicky odolná jako dříve.

jannym
15. čer 2022

@95newmommy2020 syn je casto nemocny, jako cely den pracovat bez deti je super, udelam toho hodne, ale casto marodi a me uz nic jineho nezbyva nez tak nejak fungovat…bez pomoci deti a manzela (teda pokud je zrovna doma) by to neslo…

Strana
z2