icon

Z domova, home office

adells
24. kvě 2019

Čau holky...
Pracujete některá z Vás z domova? Sháním nějakou práci z domova popřípadě chození do práce a do terénu jen zřídka. Někde kde by nevadilo, že jsem těhotná a mohla bych popřípadě pracovat pak i během rodičáku ☺
Nevíte o něčem? 😉
PS: Něco na způsob MaryKay, nebo lepení obálek fakt ne, děkuji.😂

lv
•
24. kvě 2019

Oslov Mary Kay, Avon, Oriflame, Tiande a podobné MLM, nový lidi berou pořád - pokud jsi hodně vyrecna, umis prodat, zajimas se o kosmetiku, máš okruh komu prodat, abys měla odbyt. Spíš než toto bych zkusila mystery shopping, nebo brigady po okolí.

lv
•
24. kvě 2019

Aaas já jsem husa - NE jako Mary Kay jsi myslela!

pipapi
•
24. kvě 2019

Mě by zajímalo kolik se dá v.takovych firmách jako Avon a mk, Oriflame za měsíc vydělat ..ma někdo reálnou zkušenost?

ah1234
•
24. kvě 2019

Ja robim online marketing a analyzu webu - ani to nejde inak ako z domu, lebo firma je z anglicka.
A predtym som robila PR a fundraising pre jednu neziskovku - oni casto ponukaju home office, lebo proste nie vzdy maju miesto :D ale teda bol to skor "charita", davali mi 140 korun na hodinu, ale zase som sa nenadrela 🙂
Obe moje prace idu v pohode robit pri mimi, ja do toho aj studujem 🙂
Ono uprimne povedane, v dnesnej dobe je na tom trh tak, ze si nemozu zamestnavatelia vyberat.. nie su ludia, takze urcite niekoho presvedcis, len si musis ujasnit, co chces robit. Trebars ten online marketing a analyzu webu moc fakt netreba sediet v kancly.. to ze cesky zamestnavatelia trvaju na tom, aby ludia sedeli v praci je prezitok za prve a za druhe aj nasa moralka.. vela ludi totiz z domu nepracuje no.. ale ked ich presvedcis ze si dobra ;)
Fkat hrozne zalezi aj na tom, co vies, co si vystudovala, kde si pracovala..

adells
autor
•
24. kvě 2019

@lv Psala jsem v příspěvku že tohle přesně nechci.

xantista
•
24. kvě 2019

Já jsem začala dělat správu domů. Teď z toho mám víc než předtim při práci. Hlídám revize, domlouvám opravy, předalvám byty..ale to chce na začátku odvahu a vychytat majitele domu, který shání 🙂

sudylichozrout
•
24. kvě 2019

@adells ahojky, zalezi na tom, co umis. Cim ses zivila predtim?

rajecka
•
24. kvě 2019

To je hrozne obecne, chci delat neco z domova, zalezi prece na kvalifikaci. U nas v pojistovne zrovna hledame nekoho a je moznost home office, neni to nic narocneho ale musis umet komunikovat v aj, hlavne po telefonu. Ale myslim ze prijmout tehotnou a “verit” ji ze bude behem rodicaku pracovat je pro zamestnavatele celkem risk...

syrinxka
•
24. kvě 2019

@adells mne se třeba poštěstilo najít brigádu z domu v oboru. Příprava podkladů pro účetnictví pro začínající firmu. Jde opravdu o to, co člověk umí a co ho zajímá.

vanea
•
24. kvě 2019

Zkus https://mavimi.cz/ , záleží co umíš, jakými jazyky mluvíš...z domu můžeš psát články, dělat grafický design, programovat, překládat, dělat korektury, dělat účetnictví, marketing... dá se najít, ale záleží na tobě🙂

berenika39
•
24. kvě 2019

A máš doma další děti? Nebo čekáš první? Ono je fajn si plánovat, ale mimčo, druháček, a na práci času minimum.
Jinak za mě - korektury? překlady? přepis textů? Tam si můžeš odpracovat svoje podle sebe, jen odevzdat práci na dead line. Nic víc, nic méně. Dělám.
Záleží na tom, co nabízíš.

kaja2016
•
25. kvě 2019

@adells Nejlepsi je se domluvit nekde, kde jsi uz pracovala. Ono vylucne homeoffice je o tom, ze musis dotycnymu verit, ze doma neco fakt udela....

astyna88
•
27. kvě 2019

Hlavne na zacatku rekli,ze jen HO. Ja husa kdysi davno chtela podobnou praci,domluva super, smlouva...a uz to jelo,muzete aspon jednou tydne do kanclu? Jee,vy umite aj i fj? A ty statistky zvladnete i tri tydne?

Ve vysledku jsem oddelala dva mesice a pustila to. Tak bacha i na to.

linee
•
7. pro 2023

Ahoj, obnovuji diskuzi. Uz nekdo zadal v zamestnani, jak to zakon umoznuje? Jaka byla reakce? A je k tomu nutny formular nebo staci klasicky napsana zadost? Nekdo s aktualni zkusenosti?
Rada bych zazadala, mam deti 7 a 5 a na dva dny v tydnu bych urcite vyuzila.

miryp
•
7. pro 2023

@linee nemusela jsem, jsem na home office od covidu, jen jsem si k tomu teď sepisovala písemnou dohodu, protože to zákoník práce nově vyžaduje.
Zákoník práce nepředepisuje, jak má žádost vypadat, takže formulář žádný nepotřebuješ. V žádosti označíš zaměstnavatele, uvedeš, na základě jaké pracovní smlouvy tam pracuješ a na jaké pozici. A pak uvedeš, že v souladu s ustanovením § 241a písm. b) zákoníku práce žádáš o částečný výkon práce na dálku a vypíšeš, které dny. Pokud ti zaměstnavatel nevyhoví, musí ti to písemně odůvodnit, protože žádáš coby matka pečující o dítě mladší 9 let.