Jak najít práci? Nikde mě nechtějí zaměstnat
Jsem absolventka ekonomické školy - ekonomika, účetnictví (škola k ničemu - nemám uplatnění na trhu práce). A už rok nemůžu najít normální práci. Jako absolvent navíc nemám nárok na podporu. A už začínám mít šílené deprese... NIKDE mě nechtějí. Poslední rána byla, když jsem našla inzerát na pozici recepční s angličtinou. Angličtinu miluju a ráda se v ní ve volném čase zdokonaluju. Napsala jsem velmi profesionální životopis a motivační dopis. Tyhle věci mi jdou totiž hodně dobře - V písemná elektronické komunikaci (faktury, objednávky, úřední listiny, smlouvy) jsem byla nejlepší ve třídě. Za další miluju literaturu - sama píšu (pro sebe) takže věci umím dobře okecat - dokážu vařit z vody - takže ten životopis (i když nemám praxi) nějak vypadá.. jenže smůla .. Nikde mě nechtějí vzít - ani jako asistentku účetní (z účetnictví jsem odmaturovala za 1) .. Už jsem se smířila s tím, že jsem kus ho*na a začala pracovat jako dělnice. Ale tohle už dělat nechci ... Dělm velmi fyzicky náročnou práci (dokonce horší než můj přítel) - opravdu hodně mi to zruinovalo zdraví a v červnu budu končit. Ze zdravotních důvodů už takhle otročit nemůžu. Problém je, že kromě té fabriky mě nechtějí zaměstnat ani jako prodavačku v Lidlu, Kauflandu .. prostě absolutně nikde mě nechtějí. Připadám si fakt jak odpad .. dobrý jen jako otrok do fabriky. Přemýšlím, že se i zabiju.. takovýhle život žít nechci. Přemýšlela jsem i o práci v hotelu třeba i v Krkonoších (s ubytováním) - a ano už jsem tak zoufalá, že přemýšlím, že půjdu na druhý konec republiky. Jenže mě nechtějí ani tam ☹ co mám tedy dělat? Nechci se smířit s tím, že jediný můj smysl života je práce ve fabrice. To radši spáchám sebevraždu
@nicoletedel pokoj v Praze určitě 20tis nestojí :D Vlastní zkušenost né domněnky - byt i s energiemi 1+1 za 9-10tis se vším! Ale ono to chce se koukat a nemyslet si že všechno bude hned víš. A prodavačka v Praze má cca kolem 16tis. tak mi neříkej že s 6tis člověk nevyžije.
Ale to je fuk... ono chce jen chtít. Jinak MC, KFC, BURGER KING a podobných je v Praze spousty, alespon pro začátek. Chce to jen hledat a chtít najít.
@nicoletedel Myslím nějakou pořádnou agenturu. A životopis ti posoudili? Co nějaký úřad, tam často berou i absolventy s ekonomickou školou. Nebo pošta. A být tebou prostě zkusím i ty neplacené stáže, získáš praxi, kterou potřebuješ.
já jsem měla podobný problém, mám uměleckou školu (střední i vysokou) a navíc ještě k tomu mám zdravotní postižení, takže mě nechtěli ani jako recepční a když už mě někde chtěli, vyklubalo se z toho, že je to vnucování zdravotního pojištění apod. Založila jsem si tedy OSVČ, jelikož mám invalidní důchod, tak mám i dost výhod a už mě netrápí, že mě nikde nechtěli. Jejich mínus 😀. Nevýhodou samozřejmě je, že musíš platit zdravotní, sociální a daně, ale teoreticky bys to mohla udělat lišácky, najít si jakoukoli práci na polovíční úvazek a tak bys platila jen zdravotní (daň se platí jen když si vyděláš nad určitou částku za rok, ale to asi se svou školou víš) a k tomu mít OSVČ v oboru, jaký tě baví a až se ti podnikání rozjede, tak tu práci prostě pustíš.
Pokud teda stojis o radu, tak:
1) osvc
2) trainee program
3) doucuj/ vyucuj
4) a pak jak pisi holky..prace, kde vezmou kazdeho...kamaradka dela v UGO a je to lepsi nez mekac....zadnej smrad ze smazeni a tak 🙂
@nicoletedel ja te naprosto chapu, neco podobneho resil muj nejkamarad po absolvovani skoly - finance a dane, rikal dislova to same, co ty- ze si pripada, jak kus hovna. Taky uz chtel jit makat do fabriky pres celou republiku, tam ho pak nechteli. No, nakonec si neco nasel, ale byly to peripetie. Jednu dobu jenom brigadne doucoval - to muzes taky.
Druhy muj kamarad ma dokonce doktorat a nemuze najit praci v Brne. Dneska je to totiz spis o znamostech, nez o schopnostech.
@nicoletedel Kdo tě tady uráží? Všichni ti dali reálné možnosti, jak z toho ven. Ale spíš mi připadá, že hledáš jak za málo námahy práci. Já jsem dva roky chodila do dvou prací a půl úvazku a ještě jsem ráno či večer hlídala - to mi dalo dohromady necelých 10 000kč. Sice jsem žila u rodičů, ale platila jsem nájem, platila jsem všechny své povinnosti (pojištění mé i psa, oblečení, telefon, mimořádné výdaje i nějaké to jídlo), v té době jsem měla jednoho psa a rodiče mi na něj nepřispívali. Vždycky to jde, jen se musí chtít.
Mam stredni se stejnym zamerenim, pak bakalare v oblasti cestovniho ruchu, jen Bc., po vejsce jsem delala na poste - czechpoint a desne me to bavilo, chteli me okamzite, sla jsem se tam ptat osobne. Neni to zadnej med, ale je potreba na vsem videt neco pozitivniho. Nesnesu byt na nekom zavisla, takze pri vejsce jsem makala, a pri rodicaku taky - to jsem si dokonce na praktikantske pozici udelala praxi v ucetnictvi, ted jsem samostatna ucetni, praci mam takovou, kterou jsem si ani nikdy neodvazila prat. Nehledej duvodu proc to nejde, hledej moznosti. V dobry personalni agenture ti zdarma poradi od zivotopisu, pres obleceni na pohovor az po nacviceni pohovoru i v cizim jazyce. Je rozdil mezi personalni agenturou a agenturou prace.
Se tukam s odpovedi a uzivatelka uz neexistuje!!!! Vrrrrr!!!
Uživatelka nicoletedel už nemá účet na Modrém koníku. K tomuto kroku se rozhodla a účet si zrušila sama.
Jojo, pravda bolí
Ono totiž nestačí rozesílat životopisy nejlepší je chodit osobně a otravovat ukázat že o práci člověk opravdu stojí
@maciceksta
@nita1984 aha😁pozdě no s odpovědí
Evidentne slecna čekala,že ji rekneme kam si ma jit pro 40tis.mesicne .Ja si taky myslim ze nejlepsi je chodit se ptat osobne.Hlavne radeji bych pracovala za 11 tisic nesicne nez vubec.a na to ze bydli s pritelem a plati jen energie tak si nemyslim ze by na tom byly nejak spatne,jsou lidi co maji daleko mensi prijmy. A nikdo netvrdi ze kdyz nekde zacne pracovat,ikdyz pro ni na podradne pozici ,ze na ni taky musi roky zustat.
úplně ti rozumím ☹ Loni na jaře jsem po 7mi letech na RD se dozvěděla, že se do původní práce nevrátím (pracovala jsem jako asistentka ředitele, stejný obor eko-účto). Udělala jsem si rekv..kurz účetnictví a po hledání práce jsem na podzim přes známost začala brigádně pracovat v účtárně (po 4 měsících mi neprodloužili smlouvu), takže v březnu znovu. Na účetní chtějí všude 3 - 5 let praxi, nejlépe AJ na úrovni C1. Navíc studuju dálkově VŠ a v vražedná kombinace s třemi malými dětmi (i když zajištěné od prarodičů mám), tak mne nikde nechtěli. Nakonec se štěstí usmálo a nastupuji od května jako asistentka účetní do stavební firmy na půl úvazku.
Nejlepší, že všude hlásají, jak je dostatek prac. míst, ale požadavky jsou velké.
Říkám, že všechno zlé je pro něco dobré a potom přijde příležitost 🙂
Ja jsem se nejakou dobu personalistikou zabyvala a to, ze nekdo prisel osobne zadne plus nebylo. Vsichni museli dolozit totez, vsichni, kteri pak vyhovovali, museli absolvovat test a osobni pohovor.
Doporučuji přizpůsobit životopis dané práci, což může znamenat i to, že nějaké věci vynecháš. Někdy člověka nechtějí zaměstnat ne proto, že by uměl málo, ale že toho umí na tu danou pozici až moc.
Jinak rozumím tomu, že se vám nechce bydlet ve sdíleném ubytování, ale jak už tady zaznělo, někdy je to nutné k tomu se postavit na vlastní nohy a hlavně to není napořád.
@michaela_hermanice ano ale aspoň člověk dostane šanci účastnit se konkurzu,když pošleš jen mail s životopisem kolikrát se ti ani neobtěžují odepsat
Já si myslím, že celý problém bude v tom, jak vystupuješ. Dost možná si myslíš, že životopis a motivační dopis, máš perfektně napsaný, jenom ty. Dále upozorňuju, že na pohovorech nikdo nemá rád lidi, kteří vystupují jako mistři světa nebo naopak jsou tak zdeptaní, že si nevěří vůbec.
@nicoletedel tak ja necetla vsechno, ale.....bydlime v Praze - na okraji - a mame pronajatej baracek 5+1 a platime 23 tis., takze za pokoj dvacet nedas, pokud nejsi cvok. Navic nezlob se na me, ale mam obchodni akademii a do Prahy jsem prisla po maturite s kamaradkou s par tisicema, batuzkem a psem. Sice zacatky drsny, ale sechno jde, kdyz se chce. Uprimne to chce prestat fnukat a zacit makat. Ja taky zacinala jako uklizecka,abych si vydelala na jidlo.
ahoj, nečetla jsem všechno ale jsem na tom podobně, začínam si připadat jako prašivá....
Hledám práci na částečný uvazek, měla jsem před dvěmi lety uraz kvuli kterému jsem musela opustit supr práci v bance - nešlo tu práci dělat na zkrácený, od té doby jsem se stěhovala a už pul roku hledám, ted víc intenzivně ale jak řeknu proč jsem odešla z poslední práce a že jsem poslední dva roky dělala brigády... možná i hraje roli věk, jsem vdaná, bude mi teď třicet, bydlíme v novém - vlastním, tak se všude bojí že tam nevydržím.... Začali jsme se snažit o mimčo ale nejde to a nepujde to přirozeně takže se snažím o to víc abychom mohli normálně žít, jezdit na dovolenou, neživořit... stále mám brigády ale nestačí to ☹ na částečný uvazky nabízí zhruba tolik co si vydělám brigádně, podstatně méně než co nabízejí na plné úvazky protože asi počítají že to dělají studenti a lidi co jim stačí méně, což je málo a na hypotéku to nestačí, tak nevím co mám dělat... nezbývá než vydržet a hledat... Určitě je škoda dělat jen dělnický pozice, kolik ti je let? co třeba nějakou recepční nebo tak? Jestli jsi prodejní typ tak pozic do prodejních pozic je docela dost. Já nejsem prodejní tip, hlásím se na servis, recepční, asistentky účetní, do bank (zatím jsem pracovala jen ve finančním sektoru) ... ale jako mě přijde že všude vezmou radši holku po škole nebo takovou co neřekne že odešla pro úraz... nevím jestli mám lhát.. je to na houby
@nicoletedel jo a mám vyšší odbornou školu, vystudovala jsem ji dálkově při práci a je mi to naprosto k ničemu, obor ve které bez praxe se práce sehnat prostě nedá
Tak já tě asi klidně vědomě urazím... ale pokud tě nechtějí ani jako prodavačku v Lídlu, tak asi chyba fakt je na tvé straně... čímž netvrdím, že jsi ,,kus hovna", ale někde asi děláš ve své sebeprezentaci chybu.
@nicoletedel promin,ale za 20.000 se v Praze da najit krasny velky byt.Tolik za jeden pokoj???
@nicoletedel jinak ve tvem pripade doporucuji vyhledat co nejdrive odbornou pomoc psychiatra,dat do poradku par veci a ono to pujde.Urcite.A na Osvc mas moznosti hodne,kazdou chvili nekdo hleda ucetni.Drzim palce.
A co banky?Odkud jsi?
Holky uzivatelka uz profil zrusila, tak se nenamahejte 🙂
:D Po absolvování Bc. studia na přírodovědě jsem pokračovala dálkově v Mgr. Během dálkového studia jsem pracovala jako prodavačka v potravinách (přes 40 hodin týdně za plat 8000 Kč, psal se rok 2008-2009). Do školy jsem dojížděla do Brna cca 120 km..V práci na mě nikdo nebral ohled..zda se potřebuju učit nebo smolit diplomku, byla jsem vlastně ráda, že mě do té školy někdo pustil (vybrala jsem si na to veškerou dovolenou a když žídná nebyla tak jsem musela dělat 12-tky :D ) Dostudovala jsem úspěšně Mgr. - v oboru nepracuju..Tím nijak nezlehčuji Tvoji situaci, ale dnes je prostě taková doba..většina lepších míst je o známosti a štěstí. Musíš na sobě pracovat..člověk musí mít i trochu pokory, časem bude líp bohužel dnes nelze lpět na tom, ře chci dělat jen svůj obor... Zkus klidně i absolventské pozice v Tescu - můžeš se vypracovat nahoru záleží na píli. nejdůležitější je mít zatím nějaký příjem a mít z čeho žít -platit složenky :D Hodně zdaru a neházej flintu do žita!
Napíšu něco ze své zkušenosti: MUSÍŠ potkat nékoho, kdo zná někoho, kdo ti práci sežene!!! Bohužel gympl a ekonomka jsou snad nejhorší školy co do uplatnění ☹ Já jsem odmaturovala na samé jedničky, VŠ jsem studovat nechtěla (chtěla jsem práci a svůj vlastní život), rok a půl jsem marně hledala práci, přesně jak píšeš NIKDE mě nechtěli! Tak jsem žila nuzný život, vydělávala si po brigádách (někde ve fabrice jsem se 'zakopat' nechtěla), bydlela na černo na vš koleji, rodiče byli na mě naštvaný, že jsem k ničemu a měla jsem podobné myšlenky jako ty (s tou sebevraždou).. Po roce a púl jsem přes jednoho kamaráda poznala chlapa, který znal chlapa, který měl 'dlouhé prsty' a do MĚSÍCE! jsem měla práci, sice náročnou a na směny, ale na můj vkus dobře placenou a hlavně, která mě bavila 🙂 Nikdy bych tu práci sama neměla šanci mít - přijímali POUZE ze známosti.. A tak je to všude ☹
Profil si uzivatelka zrusila !

@xpila ano byla jsem konkrétně se o mě zajímala agentura Bohemia Mascraft - nabízeli mi pozici dělnici ve 4 směnném provozu (což znamená 6dnů práce, 2 dny volno) ve fabrice.