Jak se ženy cítí v mužských profesích?
Je tady někajá žena, která přezouvá pracovně kola? :D ideálně NEvyučená v oboru?
Jak Vás berou chlapi? Jak jste v práci spokojené?
Hledám po dětech úplně nový směr a tahle práce mě láká, ale neumím si představit, že by mě někdo bez zkušeností přijal. Bádám jak se k tomu dostat.
Když budeš tu praci delat dobře, tak tě chlapi budou brát normálně. Holel strojvedoucich je taky málo a pokud umí jezdit a rozumí i technice, tak je kolegove berou v pohodě. Horší to maj ty, které tu praci moc dobře neumi ani po letech praxe, to jsou slepice a davaj jim to kolegové sežrat víc nez chlapum co neumi pořádně jezdit.
U nas je rodinny pneuservis a dela to relativne mlady par... chlapik se svou zenou. Ona dela vice administrativu, ale i tu manualni praci (myslim ze i s pupkem jsem ji tam pred par lety videla makat jak o zivot) Preji ti, aby ti to taky vyslo jak si predstavujes
No je to fyzická práce no. A spíše než kolegů bych se bála zákazníků, tam bude tupců více, kteří budou ostentativně pokřikovat, že by to radši měli od chlapa, pořádně.
No je to fyzická práce no. A spíše než kolegů bych se bála zákazníků, tam bude tupců více, kteří budou ostentativně pokřikovat, že by to radši měli od chlapa, pořádně.
@uzivatelkapetra u nas myslim ze tu zenskou berou vsichni v pohode. Ona je teda fakt dobra, dela dobre a rychle a hlavne se s ni da vzdycky domluvit. Ale ve velkem servisu by to problem byt mohl... zenska co tohle chce delat si musi s podobnejma pripadama poradit a slusne, ale jasne, je odpalkovat (asi mnohokrat za den a furt dokola)
No,ja spis tedy nevim, proč by v nějakém pneuservisu brali zenu nevyucenou v obou a bez zkušeností 🤔
To těžko asi takhle něco seženeš ne? Bez vyučení, zkušeností. Ale myslím, že kolikrát kolektiv chlapů je lepší než kolektiv udrbaných ženských.
To těžko asi takhle něco seženeš ne? Bez vyučení, zkušeností. Ale myslím, že kolikrát kolektiv chlapů je lepší než kolektiv udrbaných ženských.
@marketa1218 chlapi jsou kolikrát horsi drbny nez zensky 🤪
No,ja spis tedy nevim, proč by v nějakém pneuservisu brali zenu nevyucenou v obou a bez zkušeností 🤔
@j.a.n.i no treba jako akutni zaskok, kdyz nebudou mit lidi? Zejmena ted na podzim v dobe hromadneho prezouvani. Zpocatku jako brigadu za par supu, no a kdyz se osvedci a zapracuje tak casem ji treba nekde vezmou i nastalo.
@j.a.n.i no treba jako akutni zaskok, kdyz nebudou mit lidi? Zejmena ted na podzim v dobe hromadneho prezouvani. Zpocatku jako brigadu za par supu, no a kdyz se osvedci a zapracuje tak casem ji treba nekde vezmou i nastalo.
@konidana To radeji vezmou chlapa a upřímně zrovna v tomhle se jim úplně nedivim.
@j.a.n.i zenskou muzou hur zaplatit (bohuzel kruta realita), chlap si nakde job jinde za lepsi peniz, zatimcozenska je omezena fyzickou zdatnosti. U tehlech manualnich praci to tak je.
@martinka_33 No, prave ze je omezena tou fyzickou udatnosti, tak k cemu jim tam.bude.
@martinka_33 No, prave ze je omezena tou fyzickou udatnosti, tak k cemu jim tam.bude.
@j.a.n.i tahat kola je fyzicky narocny, ja bych do toho se svoji stavbou tela nesla, me staci 2x za rok dostat kola ze sklepa do auta a zpet 😅
@j.a.n.i tahat kola je fyzicky narocny, ja bych do toho se svoji stavbou tela nesla, me staci 2x za rok dostat kola ze sklepa do auta a zpet 😅
@martinka_33 Jednak tahat kola, ale do servisu jezdi dost casto ti, co nemaji dvoje disky a i na te masine je celkem fyzicky náročné sundat tu gumu z disku a pak zas nasadit.
Jako verim, ze zena s praxí to zvládne, ale prostě zaucovat nekoho, kdo to nikdy nedelal a jeste je mene fyzicky zdatny necim, zda bude nekdo chtit.
@marketa1218 chlapi jsou kolikrát horsi drbny nez zensky 🤪
@martinka_33 No jo, jak kdy 🤣
Pochybuji, že zrovna na MK to vybádáš 😉 Bádat, za jakých okolností by ženu, která je touto profesí nepolíbená, pneu/auto servis vzal pod svá křídla, bys měla přímo u zdroje. Když vidím, jak je chlap vyflusaný jen z toho, že gumy přenese ze sklepa do auta a pak zpět, marně přemýšlím, co tě na takové práci láká 😀
@jesikahol já v autoservisu jako nevyučená dělala, měla jsem na starosti hlavně administrativu, ale když bylo potřeba, přiložila jsem ruce k dílu. Ale teda dělat to celý den bych fakt nedala a to se považuji za fyzicky dost zdatnou. Ono když máš v sezoně na jednu výměnu 20 minut a na přezutí 40 a jedeš od rána do večeře, tak u nás byli hotový i chlapi.
@martinka_33 Jednak tahat kola, ale do servisu jezdi dost casto ti, co nemaji dvoje disky a i na te masine je celkem fyzicky náročné sundat tu gumu z disku a pak zas nasadit.
@j.a.n.i a nejen lidi bez disků, ale přezouvají se traktory, vleky, náklaďáky a ta mašina na přezouvání je šílená sama o sobě
Tak do přezouvání bych nešla, to je těžká práce i pro chlapy.
ALe manžel zrovna včera říkal, kolik ženských jezdí traktorem a kamionem. že traktoristek je kolikrát ve výkupu stejně jako traktoristů. A prý je traktoristka i sexy povolání.😅
Kamarádku třeba brali se záměrem, aby trošku rozstřelila mužský kolektiv.
Tak do přezouvání bych nešla, to je těžká práce i pro chlapy.
ALe manžel zrovna včera říkal, kolik ženských jezdí traktorem a kamionem. že traktoristek je kolikrát ve výkupu stejně jako traktoristů. A prý je traktoristka i sexy povolání.😅
@alianan fakt je to sexy povolání jo? 😂
@jesikahol dělala jsem 🙂 nastoupila jsem do autoservisu jako "myčka aut" postupně na mě začli přehazovat předprodejní servis ( dofoukat kola, dotáhnout kola, zkontrolovat oleje a všechny kapaliny, nabít baterku, na palubce nastavit vše od češtiny počínaje.....)
Nestěžovala jsem si, bavilo mě to, ale zjistila jsem, že čistě pánský kolektiv je horší než slepičárna 😀
Já se manuální práce nebojím, nejsem žádný tintítko, dělala jsem u koní, kde jsem i vyučená. Naopak mě to naplňuje. Problém je sehnat dobře placenou práci u koní aniž bych se musela stěhovat. Takže jsem hledala co by mě bavilo. Neumím dělat ve fabrice u pásu. Ani v obchodě u kasy. Potřebuju samostatnou činost. Auta mě berou, ale teď ve 32 letech s dětma 4 a 10let se fakt nemůžu jít na 3 roky znovu vyučit automechanikem. Tím pádem jsem přemýšlela, jak se k těm autům dostat jinak, spíše okrajově - naučit se jednu věc. V životě jsem ženskou neviděla v pneuservisu krom kasy a tak se toho trochu bojím. Ne té práce, ale té situace, že si to neumím úplně předatavit. Škoda, že tu není nějaká taková ;D. Ale fandím vám všem co řídíte kombajny, kamiony i strojvedoucím. :*
Pochybuji, že zrovna na MK to vybádáš 😉 Bádat, za jakých okolností by ženu, která je touto profesí nepolíbená, pneu/auto servis vzal pod svá křídla, bys měla přímo u zdroje. Když vidím, jak je chlap vyflusaný jen z toho, že gumy přenese ze sklepa do auta a pak zpět, marně přemýšlím, co tě na takové práci láká 😀
@miryp auta

@jesikahol já v autoservisu jako nevyučená dělala, měla jsem na starosti hlavně administrativu, ale když bylo potřeba, přiložila jsem ruce k dílu. Ale teda dělat to celý den bych fakt nedala a to se považuji za fyzicky dost zdatnou. Ono když máš v sezoně na jednu výměnu 20 minut a na přezutí 40 a jedeš od rána do večeře, tak u nás byli hotový i chlapi.
@ele_nka věřím, že sezóna je brutus. Tam už asi záleží i na konkrétním autoservisu, některé nabírají vždy na sezonu brigádníky

Neporadím, jen - držím ti palce. Nenech se odradit! tak budeš první, no! 😉