icon

Jak se ženy cítí v mužských profesích?

jesikahol
3. zář 2025

Je tady někajá žena, která přezouvá pracovně kola? :D ideálně NEvyučená v oboru?
Jak Vás berou chlapi? Jak jste v práci spokojené?
Hledám po dětech úplně nový směr a tahle práce mě láká, ale neumím si představit, že by mě někdo bez zkušeností přijal. Bádám jak se k tomu dostat.

Strana
z2
mariti
3. zář 2025

Neporadím, jen - držím ti palce. Nenech se odradit! tak budeš první, no! 😉

guliii
3. zář 2025

@jesikahol v autoservisu ne, ale jako traktoristka a řidička kombajnu jo. Neboj se, většina chlapů byla úplně v pohodě, neříkám, že se nemůže objevit nějaký blb, ale zvykli si rychle a žádný problém jsem neměla.

martinka_33
3. zář 2025

Když budeš tu praci delat dobře, tak tě chlapi budou brát normálně. Holel strojvedoucich je taky málo a pokud umí jezdit a rozumí i technice, tak je kolegove berou v pohodě. Horší to maj ty, které tu praci moc dobře neumi ani po letech praxe, to jsou slepice a davaj jim to kolegové sežrat víc nez chlapum co neumi pořádně jezdit.

konidana
3. zář 2025

U nas je rodinny pneuservis a dela to relativne mlady par... chlapik se svou zenou. Ona dela vice administrativu, ale i tu manualni praci (myslim ze i s pupkem jsem ji tam pred par lety videla makat jak o zivot) Preji ti, aby ti to taky vyslo jak si predstavujes

uzivatelkapetra
3. zář 2025

No je to fyzická práce no. A spíše než kolegů bych se bála zákazníků, tam bude tupců více, kteří budou ostentativně pokřikovat, že by to radši měli od chlapa, pořádně.

konidana
3. zář 2025
@uzivatelkapetra

No je to fyzická práce no. A spíše než kolegů bych se bála zákazníků, tam bude tupců více, kteří budou ostentativně pokřikovat, že by to radši měli od chlapa, pořádně.

@uzivatelkapetra u nas myslim ze tu zenskou berou vsichni v pohode. Ona je teda fakt dobra, dela dobre a rychle a hlavne se s ni da vzdycky domluvit. Ale ve velkem servisu by to problem byt mohl... zenska co tohle chce delat si musi s podobnejma pripadama poradit a slusne, ale jasne, je odpalkovat (asi mnohokrat za den a furt dokola)

j.a.n.i
3. zář 2025

No,ja spis tedy nevim, proč by v nějakém pneuservisu brali zenu nevyucenou v obou a bez zkušeností 🤔

marketa1218
3. zář 2025

To těžko asi takhle něco seženeš ne? Bez vyučení, zkušeností. Ale myslím, že kolikrát kolektiv chlapů je lepší než kolektiv udrbaných ženských.

martinka_33
3. zář 2025
@marketa1218

To těžko asi takhle něco seženeš ne? Bez vyučení, zkušeností. Ale myslím, že kolikrát kolektiv chlapů je lepší než kolektiv udrbaných ženských.

@marketa1218 chlapi jsou kolikrát horsi drbny nez zensky 🤪

konidana
3. zář 2025
@j.a.n.i

No,ja spis tedy nevim, proč by v nějakém pneuservisu brali zenu nevyucenou v obou a bez zkušeností 🤔

@j.a.n.i no treba jako akutni zaskok, kdyz nebudou mit lidi? Zejmena ted na podzim v dobe hromadneho prezouvani. Zpocatku jako brigadu za par supu, no a kdyz se osvedci a zapracuje tak casem ji treba nekde vezmou i nastalo.

j.a.n.i
3. zář 2025
@konidana

@j.a.n.i no treba jako akutni zaskok, kdyz nebudou mit lidi? Zejmena ted na podzim v dobe hromadneho prezouvani. Zpocatku jako brigadu za par supu, no a kdyz se osvedci a zapracuje tak casem ji treba nekde vezmou i nastalo.

@konidana To radeji vezmou chlapa a upřímně zrovna v tomhle se jim úplně nedivim.

martinka_33
3. zář 2025
@j.a.n.i

@konidana To radeji vezmou chlapa a upřímně zrovna v tomhle se jim úplně nedivim.

@j.a.n.i zenskou muzou hur zaplatit (bohuzel kruta realita), chlap si nakde job jinde za lepsi peniz, zatimcozenska je omezena fyzickou zdatnosti. U tehlech manualnich praci to tak je.

j.a.n.i
3. zář 2025
@martinka_33

@j.a.n.i zenskou muzou hur zaplatit (bohuzel kruta realita), chlap si nakde job jinde za lepsi peniz, zatimcozenska je omezena fyzickou zdatnosti. U tehlech manualnich praci to tak je.

@martinka_33 No, prave ze je omezena tou fyzickou udatnosti, tak k cemu jim tam.bude.

martinka_33
3. zář 2025
@j.a.n.i

@martinka_33 No, prave ze je omezena tou fyzickou udatnosti, tak k cemu jim tam.bude.

@j.a.n.i tahat kola je fyzicky narocny, ja bych do toho se svoji stavbou tela nesla, me staci 2x za rok dostat kola ze sklepa do auta a zpet 😅

j.a.n.i
3. zář 2025
@martinka_33

@j.a.n.i tahat kola je fyzicky narocny, ja bych do toho se svoji stavbou tela nesla, me staci 2x za rok dostat kola ze sklepa do auta a zpet 😅

@martinka_33 Jednak tahat kola, ale do servisu jezdi dost casto ti, co nemaji dvoje disky a i na te masine je celkem fyzicky náročné sundat tu gumu z disku a pak zas nasadit.

j.a.n.i
3. zář 2025

Jako verim, ze zena s praxí to zvládne, ale prostě zaucovat nekoho, kdo to nikdy nedelal a jeste je mene fyzicky zdatny necim, zda bude nekdo chtit.

marketa1218
3. zář 2025
@martinka_33

@marketa1218 chlapi jsou kolikrát horsi drbny nez zensky 🤪

@martinka_33 No jo, jak kdy 🤣

miryp
3. zář 2025

Pochybuji, že zrovna na MK to vybádáš 😉 Bádat, za jakých okolností by ženu, která je touto profesí nepolíbená, pneu/auto servis vzal pod svá křídla, bys měla přímo u zdroje. Když vidím, jak je chlap vyflusaný jen z toho, že gumy přenese ze sklepa do auta a pak zpět, marně přemýšlím, co tě na takové práci láká 😀

ele_nka
3. zář 2025

@jesikahol já v autoservisu jako nevyučená dělala, měla jsem na starosti hlavně administrativu, ale když bylo potřeba, přiložila jsem ruce k dílu. Ale teda dělat to celý den bych fakt nedala a to se považuji za fyzicky dost zdatnou. Ono když máš v sezoně na jednu výměnu 20 minut a na přezutí 40 a jedeš od rána do večeře, tak u nás byli hotový i chlapi.

dashyyy
4. zář 2025
@j.a.n.i

@martinka_33 Jednak tahat kola, ale do servisu jezdi dost casto ti, co nemaji dvoje disky a i na te masine je celkem fyzicky náročné sundat tu gumu z disku a pak zas nasadit.

@j.a.n.i a nejen lidi bez disků, ale přezouvají se traktory, vleky, náklaďáky a ta mašina na přezouvání je šílená sama o sobě

alianan
4. zář 2025

Tak do přezouvání bych nešla, to je těžká práce i pro chlapy.
ALe manžel zrovna včera říkal, kolik ženských jezdí traktorem a kamionem. že traktoristek je kolikrát ve výkupu stejně jako traktoristů. A prý je traktoristka i sexy povolání.😅

hojda
4. zář 2025

Kamarádku třeba brali se záměrem, aby trošku rozstřelila mužský kolektiv.

alianan
4. zář 2025
@hojda

Kamarádku třeba brali se záměrem, aby trošku rozstřelila mužský kolektiv.

@hojda A rozstřelila?😅

hojda
4. zář 2025
@alianan

@hojda A rozstřelila?😅

@alianan jj rozstřelila, je tam dodnes.

guliii
5. zář 2025
@alianan

Tak do přezouvání bych nešla, to je těžká práce i pro chlapy.
ALe manžel zrovna včera říkal, kolik ženských jezdí traktorem a kamionem. že traktoristek je kolikrát ve výkupu stejně jako traktoristů. A prý je traktoristka i sexy povolání.😅

@alianan fakt je to sexy povolání jo? 😂

klchudik
5. zář 2025

@jesikahol dělala jsem 🙂 nastoupila jsem do autoservisu jako "myčka aut" postupně na mě začli přehazovat předprodejní servis ( dofoukat kola, dotáhnout kola, zkontrolovat oleje a všechny kapaliny, nabít baterku, na palubce nastavit vše od češtiny počínaje.....)
Nestěžovala jsem si, bavilo mě to, ale zjistila jsem, že čistě pánský kolektiv je horší než slepičárna 😀

dashyyy
8. zář 2025
@guliii

@alianan fakt je to sexy povolání jo? 😂

@guliii pro chlapy z oboru určitě.. jsou z toho paf 🙈🙈

jesikahol
autor
10. zář 2025

Já se manuální práce nebojím, nejsem žádný tintítko, dělala jsem u koní, kde jsem i vyučená. Naopak mě to naplňuje. Problém je sehnat dobře placenou práci u koní aniž bych se musela stěhovat. Takže jsem hledala co by mě bavilo. Neumím dělat ve fabrice u pásu. Ani v obchodě u kasy. Potřebuju samostatnou činost. Auta mě berou, ale teď ve 32 letech s dětma 4 a 10let se fakt nemůžu jít na 3 roky znovu vyučit automechanikem. Tím pádem jsem přemýšlela, jak se k těm autům dostat jinak, spíše okrajově - naučit se jednu věc. V životě jsem ženskou neviděla v pneuservisu krom kasy a tak se toho trochu bojím. Ne té práce, ale té situace, že si to neumím úplně předatavit. Škoda, že tu není nějaká taková ;D. Ale fandím vám všem co řídíte kombajny, kamiony i strojvedoucím. :*

jesikahol
autor
10. zář 2025
@miryp

Pochybuji, že zrovna na MK to vybádáš 😉 Bádat, za jakých okolností by ženu, která je touto profesí nepolíbená, pneu/auto servis vzal pod svá křídla, bys měla přímo u zdroje. Když vidím, jak je chlap vyflusaný jen z toho, že gumy přenese ze sklepa do auta a pak zpět, marně přemýšlím, co tě na takové práci láká 😀

@miryp auta

sticker
jesikahol
autor
10. zář 2025
@ele_nka

@jesikahol já v autoservisu jako nevyučená dělala, měla jsem na starosti hlavně administrativu, ale když bylo potřeba, přiložila jsem ruce k dílu. Ale teda dělat to celý den bych fakt nedala a to se považuji za fyzicky dost zdatnou. Ono když máš v sezoně na jednu výměnu 20 minut a na přezutí 40 a jedeš od rána do večeře, tak u nás byli hotový i chlapi.

@ele_nka věřím, že sezóna je brutus. Tam už asi záleží i na konkrétním autoservisu, některé nabírají vždy na sezonu brigádníky

Strana
z2