Je reálné zvýšení platu o 11 000 korun?
Zdarec lidi chci se zeptat. Myslite že mam šanci aby mne zamestnavatel zvysil po zkušební dobe plat o 11 000 kc ?
Mohu o to zazadat ?
Dekuji
@anndybakkie až tak že by ti přidali 38% navrch? Že budeš dobrá se snad očekává, zvlášť ve zkušebce je super,že ses dokázala prosadit a předvést, ale je to součást práce. Může se to zohlednit,ale těžko až takhle.
Já být zaměstnavatel, tak se člověka jako ty leknu a přemýšlím, jestli je pro mě trochu domyslivy jedinec, co chce hned po 3 měsících kdy ještě nic kloudného nedokázal, velké pečené holuby do huby, vůbec perspektivní. Ono nic není automatické ani samozřejme. A pokud jsi tam po zkusebce, těžko se můžeš poměřovat lidmi, které tam třeba o těch 11 více mají, ale taky tam zařezává ji déle. To je ovšem spravedlivý systém dle mě. Nespravedlivý je, pokud se splhavcum a ritolezcum přidává a ti co vše oddrou mají pak nižší plat.... Ještě můžeš zkusit tuhle politiku, je sprostá, ale častá. .
@oris6 Bohuzel velmi casta.
@anndybakkie Ty jsi vtipná 🤣 Dobrá zpětná vazba je u každého zaměstnance samozřejmostí, jinak se využije zkušebka a poletí. Navíc "dobrý" je ve škole za 3, takže nic moc. Musím ale uznat, že sebevědomí ti nechybí 🤣
Začínám si myslet, že si z nás děláš akorát srandu...tohle soudný člověk nemůže brát vážně. 😃
@anndybakkie Nevím, co děláš za práci, v jakém oboru, ale obecně chtít přidat po zkušebce přes 30% navrch je hodně troufalé, ať děláš kdekoliv. Obhajitelné je tak cca 10% nahoru (když bereš 30 000 hrubého, říct si o 3000 navíc, když 50 000, říct si o 55 000). Další přidání většinou přichází po roce, po dvou a pak třech letech, po 3 měsících zkušebky upřímně většina lidí ve spoustě oborů umí ještě velký "ho*o", teprve se rozkoukávají. Zkušenosti nabíráš časem a s těmi zkušenosti můžeš i mít vyšší nároky. Já být tvým zaměstnavatelem a vyslechnout si tvůj požadavek, tak se asi ze srdce zasměju a pak ti dám pápá...když po 3 měsících chceš 11 navrch, co budeš chtít po roce, po dvou...kdy opravdu teprve se dá začít mluvit o zkušeném zaměstnanci.
Holky vždyť si z vás akorát dělá srandu. Kaslete na to. Krmíte dalšího trola.
@anndybakkie a v jakém oboru pracuješ, jestli se můžu zeptat? Někde je 11 normální a někde naopak scifi.
Ale jo .. tohle mi dnes zvedlo náladu děkuji 🤣🤣🤣 a to jsem si myslela, že už mě jen tak něco nepřekvapí, škoda že tu není smajlík ala ZLATÝ BLUDIŠŤÁK 👏👏👏
@anndybakkie Pořád jsi ještě nenapsala obor Tvojí působnosti.
@anndybakkie Pochybuji, ze kdyz si o to reknes, ze ti to nekdo da. Ale z pohledu vyjednavani asi takto:
- kdyz si reknes o 11, je dost dobre mozne, ze skoncite tak na 5-6 tis., coz by se ti nestalo, kdyby sis rovnou rekla o 3 tis. (o co si nereknes, to nedostanes)
- kdyz to budes oduvodnovat, mluv o budoucnosti - v cem budes prinosem a v cem jsi vetsi prinos, nez zamestnanec s platem 29 tis. A taky uvazuj, jestli bys nemohla mit nejakou odpovednost navic, za tu se vzdycky priplaci.
Pokud to budes mit dobre rozmyslene a bude jasny tvuj prinos za ty penize, pak se muzes dostat na slusne navyseni. Ale nikdo ti neprida tolik penez jen proto, ze ti skoncila zkusebka. A vis, jestli je vubec realne mit takove penize u konkurence? Na stejne pozici?
@westie Děkuji za rady. Za měsíc a půl končí zkušebka. Byla bych moc ráda kdybychom se domluvili na těch 11. Nerada bych šla níž.
@anndybakkie Ctes vubec, co ti tu holky pisou, nebo jsi totalne mimo?
@anndybakkie bylo by prosím možné nám tady za ten měsíc a půl zase napsat, co šéf na to.. At se zase zasmějeme 😝
@darinka84 Jo dám vám vědět jak jsem dopadla.
@makovice88 Samozřejmě že čtu. Nikdy nevíš možná mi to vyjde.
@anndybakkie Jojo, ja taky mozna vyhraju nekolik milionu ve sportce.
@anndybakkie Spis ze sebe udelas vola, zvlast v dnesni dobe, kdyz se kazdej boji o praci.
@anndybakkie no to jsem zvědavá. Chápu,že chceš 40, ale pokud je nástupní 29, tak říct si po třech měsících o takový nárůst je velké sebevědomí. Navíc když máš zpětnou vazbu teprve měsíc a půl.
Pracovat na sebe by se asi nevyplatilo co? Dyska nemáš? Víš,kolik berou ostatní, zapracovani? Máš praxi? Svoji klientelu, která za tebou přišla?
@anndybakkie Jako jak se říká "buď do ní nebo po ní"...v tvém případě to vypadá spíš na to "po ní", protože asi 20 holek ti píše, že máš absolutně nereálné požadavky a ty si stejně trváš na svém. Takhle, nevím, jak se pohybují mzdy v tom oboru, co ty děláš, ale kdyby byl potenciál výše mzdy v prvním roce zaměstnání 40 000, tak ti přece nenabídnou nástupní mzdu- "jen" 29....chápeš, že základ je to, že žádáš o navýšení své mzdy (po odpracování měsíce a půl!!!) o 38%??? Je to tvoje první zaměstnání nebo už máš nějaké zkušenosti? Protože z tvé naivity ohledně vyjednávání o mzdě mi to připadá na to první (ale sebevědomí ti teda nechybí, to se musí nechat).
@ninive211 zajímalo by mě kolik slečne nebo paní je. Dle toho sebevědomí bych řekla že tak 20-23. Protože co tak pozoruji okolí, lidé v tomto věku jsou neksutecne sebevědomí a maji nereálné požadavky.

@anndybakkie chápeš,že požádat o přidání o 38% je úlet?
Měla ses zeptat o kolik asi by to bylo, na tom není nic špatného. Ale očekávat takový posun fakt nemůžeš. To je utopie. Už tak máš mzdu docela slušnou,na začátek. Proč myslíš,že by ti měli přidat tolik?