Jít na večerní setkání s kolegy: Co byste dělali?
Jdu si pro radu. V práci mám novou pozici, u které mě podporoval manžel. Je to uz manažerská pozice. Jednou za měsíc se od nás tito "vyšší" lidé scházejí večer v baru. Nyní prizvali i mě. Když jsem to řekla manželovi, vylitl jak čertík z krabičky, že od teď se budu tahat o nocích po barech s chlapama. Jsem mimomestka, tak jsem chtěla přespat u rodičů, abych nemusela na otočku domů a taky abych si mohla dát s nimi drink. Těm chlapům je všem 60+.sly byste nebo ne? Ke své práci je potřebuji, podotýkám.
Ano, šla. Za mě je to byznys-drink. Pokud je to zvyk, tak nebýt tam, by Te mohlo stát nějaké informace a naopak by to mohlo znamenat separaci od kolektivu. Manžela bych se zeptala, co mu na tom přesně vadí (jejich věk, že je to večer anebo ze to jsou muži). Možná žárlí 🤷🏼♀️ nema proč. Tento zvyk byl už před Tvým nástupem do týmu. A holt vyšší pozice tohle občas přináší.
Šla bych. S tím spaním mimo domov je to už asi trochu moc, zas bych tolik neprovokovala - domu taxíkem nebo at pro tebe přijede nebo teda budeš pit nealko.
Vysvětlila bych manželovi, že nemá na co žárlit a že účast v baru je nepsaně povinna.
Manažerská pozice sebou takové aktivity nese, možná i služební cesty a pokud tě podporoval měl na to brát zřetel.. já bych určitě jela a s manželem bych to znovu celé probrala
No, zvážila bych, jestli je to nutné.
Pokud ano, vysvětlila bych manželovi, že prostě musím, že tak to na mé pozici chodí.
Nepřespávala bych, to už nutné není a akorát tím provokuješ manžela.
Já nechci zlehčovat tu otázku, ale chvíli jsem fakt vážně přemýšlela, co za náboženství je "mimomestka", že zakazuje přesun domů v noci.

Ano, šla bych. Pokud jsi na pozici nová, ostatní jsou chlapy a ještě se nebudeš účastnit týmových aktivit, můžeš to mít mnohem těžší. Manžel ať se po prvním rozčilení zklidní a vezme to za pragmatický konec. A přespání je naprosto logická záležitost.
K tématu, pokud chodit chceš nebo bys měla, tak bych prostě manželovi důkladně vysvětlila, proč je to vhodné. A šla/chodila.
@dashyyy jakákoliv služební cesta / seminář dříve měly stejně scénáře. Naštvaný, nemluvil se mnou 🤷
@alianan mám to do práce 2 hod cesty. I když drink skončí ve 20,domu bych přijela vyloženě přespat. Rodiče bydlí hned u mé práce. Nějak nevidím problém v přespání u nich
Ja bych pila nealko a tesila se na manzela, pripadne mu dala moznost me vyzvednout.
No, ale manžel v tom problém vidí.
Manželství/partnerství je o kompromisech a občas se i člověk trošku obětuje aby udělal druhému radost.
Popravdě, kdyby manžel přišel s tím, co ty, nadšená bych nebyla, ale pochopila bych to, ovšem, kdyby chtěl i přespávat, to ne.
Jako toto jste si měli vyjasnit asi před tím, než se z vás stali manželé. Je mi jasné, že v té době si tuto práci neměla, ale manžel se určitě podobně projevoval. Neříkám mu ve všem ustupovat, ale brát ohledy, on je na tebe nejspíš bere také a také nedělá věci, které se ti nelíbí.
U nás je to jednoduché, jsme jeden k druhému majetničtí stejně. Oba by jsme se skřípáním zubů pochopili ten drink, ale ne to přespání.
@j.a.n.i Ale to si měli vyříkat na začátku nebo se teda rozvést. Protože pokud toto vidí každý jinak, tak spolu asi uplně nesouzní a bude jim lépe s někým jiným.
Já to vidím tak, že manželství/partnerství není vězení, ale ani naprostá volnost jako za svobodna. Bereme na druhého ohledy. Alespoň mi to doma tak máme a nejdeme proti přání toho druhého.
Sla bych, pokud bych jit chtela. S prespanim nebo bez, bylo by to me rozhodnuti, ne manzelovo. Networking k vyssim pracovnim pozicim patri.
Také bych šla, pro tvou pozici je to klíčová maličkost a přestala by jsi u rodičů, což je pochopitelné. Můj manžel by nebyl nadšený, že bych nespala doma, ale určitě by mi to nezakázal, my se vždy domluvíme předem a hledáme nejlepší řešení pro oba. Pokud to tvůj manžel nechápe, tak to mě mrzí, bývalý přítel se choval stejně, podporoval mě v práci a když jsem chodila domů nadšená z nové pozice, hned jsem byla "kariéristka". Hlavně že on jezdil do Prahy na celý týden a spal bůhví kde a když jsem mu řekla, že takto žít nechci, tak mi řekl, že je to můj problém, protože jemu to tak vyhovuje a proto je to bývalý, ale nebyli jsme manželé. Třeba si to manžel nechá vysvětlit a být tebou, jdu na drink a normálně přespím u rodičů, ve vztahu by měla být důvěra a vzájemné porozumění a hlavně komunikace a pokud to nechápe, je to blbý, ale nedělala bych mu loutku. Jsi dospělá žena a jeho manželka, nejsi jeho dcera. Držím palce, věřím že to vyřešíte co nejlépe 🌸✊🏻
A prijde mi fakt na hlavu, povazovat prespani u rodicu za 'provokaci' manzela. Pokud povazuje pracovni drink za tahani se s chlapama, tak je na miste terapie pro nej, ne odrikavani pracovnich eventu pro tebe.
Chyba je v tvem manzelovi. Jo, sla bych. Samozrejmne. Take jsem chodila s kolegama po praci na pivo. Sluzebky a seminare ores noc tedy jen vyjimecne, bohuzel. Brala bych to vickrat nez max 1x do roka. Manzel by se s tim musel smirit.
Kdyz jsem nastoupila po rodicaku do prace, zacla jsem 1x tydne chodit s kamarady vecer na volejbal. Bylo to az vecer a ve stejnem meste kam jsem dojizdela za praci a kde bydli i moje mama. Nekolik let jsem tak 1x tydne po volejbale prespavala u mamym abych nemusela jezdit mimomesto.
@llluckaaa spani mimo domov neni trochu moc, pokud je cestovani pro nekoho narocne a zdlouhave. Nevidim smysl v tom jet v noci domu, strhana padnout do postele a za 4h vstavat a jet opet do prace. A minimalne cely dalsi den byt mimo z nevyspani. Prespani v miste je v pripade i jen hodinove cesty na 6h spanku a tazatelka pise, ze dojizdi 2h(nevim tedy zda jen 1 cestu). Pro mne to smysl rozhodne ma.
@konidana No, kdyby se můj manžel vymlouval, že se mu nechce cestovat dvě hodin tam a zpět, tak bych mu připomenula, že tak cestuje i normálně a měl si nejít práci v místě bydliště.
@ai30 Čeče, mě by se to také uplně nelíbilo a nepovažuji se za žárlivou. Mě konkrétně by vadilo že spím sama v posteli.😅
A kdybych na místě zakladatelky, tak by můj manžel měl také velké výhrady a nejspíš by po drinku pro mě zajel.
A ani jeden nejsme žárlivý magor.
Tak zase to není tak moc často, nechápu, proč mu to jako vadí. A další věc - to vážně žárlí na 60 roční dědky? 😀
@alianan ono je trochu rozdil, kdyz normalne prijedes z prace v 18.h nebo o pulnoci. Ale chapu, ze vy to mate jinak. My s muzem oba obcas prespavame mimo domov a nevadi nam to ani jednomu. Muz teda mel take pripominky, ale to jsem mu razne vysvetlila, ze kdyz on mohl prespavat nekolik let v praci od pondeli do patku cely tyden, tak ja 1x za tyden mohu take prespat u nasich.
@konidana jj, hodně záleží jak to člověk doma má, tak to pak vidí jinak.. já jsem měnila pozici loni, nová pozice jsou služebky po světě s kolegy v mém věku, tak jsme taky doma řešili co a jak a musím teda říct, že klobouk dolů před mým chlapem, když to tady čtu.. postará se o všechno, o děti, udělá svačiny a ještě jsem za celý rok neslyšela výčitky.. občas prohodí, že si lítám bez něj a kam zase jedu, tak ho občas překvapím, zaplatím víkend a jedem bez dětí, ale jinak fakt je boží.. vidí, že mě práce baví, vydělám ranec a hlavně jsem spokojená, tak mě podporuje i když to znamenalo částečně ztrátu jeho komfortu
Jasně, že bych chodila a jestli spát doma nebo u rodičů bych si rozhodla sama, podle situace, únavy atd. Šmarjá, není rok 1609, nejsem ničí majetek a prostě různé aktivity k různým pracovním pozicím patří. Zrovna včera jsem nespala doma, ale “spala” jsem v práci (hahaha) a sloužila jsem se svým nejlepším kamarádem. A jo, sedli jsme si na hodinu na společnou večeři a kecali. Ale manžel je rád, když s ním sloužím, protože s ním pracuju ráda a jdu do služby s lepší náladou. Manžel mimo domov nespává, ale pokud vyjde, že pojede na kongres, tak mu to budu přát a fakt nebudu vyšilovat, jestli ho tam nesbalí nějaká dokonale barbínovská farmadýlerka. Protože kdyby chtěl, tak se může nechat sbalit normálně v práci
Ano, urcite bych sla. K praci to patri, kdyz ostatni vedouci pracovnici nebo obchodni kolegove maji tradici a jeden z ni vybocuje, ma pak problem. Jednak ho zas tak neberou, jednak mu mohou chybet informace.
Mozna bych casem obcas vynechala, ono to nepusobi, ale 1x za mesic muze byt casto.. ALe obecne bych urcite chodila. A spala pak u rodicu
@alianan meli si to vyrikat na zacatku? Jakoze lidi, kteri se berou treba ve 20 maji predvidat, ze o 20 let pozdeji budou na manazerske pozici, kde budou potrebovat jet na sluzebni cestu nebo zkratka jit vecer na drink s obchodnimi partnery a maji si to vyjasnit rovnou? Tak jo
To neni zadny volny cas. Ma byt manzelovi vdecna, ze na ni bere ohledy a dovoli ji pracovat respektive citit se bezohledne, pokud pracovat pujde prestoze manzelovi se to nelibi?
Ze zvedavosti, kdyz je muz na vysoke pozici a jednou za cas zustane na obchodim jednani do noci, tak ti to take prijde, ze ma ve vztahu moc volnosti?

Jednou za měsíc? Klidně. Co na tom manželovi vadí? Jestli se tobě chce, jdi