Předvánoční benefity v zaměstnání. Jaké dostáváte od zaměstnavatele?
Dovolím si založit diskusi a malou anketu. Dostáváte v práci před vánoci nějaké benefity? Finanční nebo nefinanční? co bys uvítala? co by tě od zaměstnavatele potěšilo?
Ja teda v práci nejsem, dostávali jsme nějaké dárky pro sebe a děti, manžel dostává navíc třináctý plat a dárky pro rodinu (dětem poslali pytel sladkostí, ovoce, hračky apod), takže spokojenost, hlavně těch pár desítek tisíc se před Vánoci hodí :D Kamarádky muž dostává před Vánoci kapra 🤣 z toho bych asi moc odvarena nebyla :D
Velká firma, slevy u hodně obchodníků, plat 50%+seniorita navíc, každý rok nějaký dárek.
@kompleta Manžel dostává druhou půlku 13.platu, poukázku na kapra/stromeček. Letos dostali ještě finanční příspěvek za inflaci a body do cafeterie.
@krisstina93 Tak to já bych za kapra byla ráda.
Manžel má finanční odměnu k výplatě.
Já od 20. do 23. v práci na jídelně připravené pohoštění, 14 dní máme 20% slevu na každý nákup a finanční odměnu podle odpracovaných let.
Zamestnancum davame penezni benefity. V dnesni dobe nejlepsi reseni.
Muj muz toho dostava hodne. Domu furt neco taha. Penize, vouchery, spotrebni zbozi, pozvanky na ruzne akce. Nema to tedy jen na vanoce ale behem celeho roku.
V nemocnici jsme letos dostali nějakou kompenzaci při zdražování, v ambulanci poukázku na nákup
Mno.. Celkem závidím 🤓 manžel 50% bonus v zavislosti na tom, zda splni požadovaný počet odpracovanych hodin behem půl roku (což je tak 2 tydny treba na neschopence uz tak tak, leta neplnil, ke chronicky nemocný). A já letos nedostala nic, zapomněli na mě. I tak je to v takové výši, že na to sotva natankuju 1 nádrž v autě, malým.
My dostáváme finanční bonus. Jinak hmotného nic.
My letos nic, v předešlých letech tak balíček vitamínl nebo osušku, ale to je hrazené z FKSP, to v podstatě může být kdykoliv jindy, bez ohledu na Vánoce. Manžel mívají 6.000,-Kč, ale nesmí mít za celý rok den neschopenky, lékaře, očr.
@kompleta Dostala jsem finanční bonus, voucher na zboží a dárek ze Sephory.
Já nemám v práci nic navíc. Ale manžel má 13. plat a dostávají kapra, my dostáváme dva, jeden by byl pro tu naši smečku málo 😉😄
Já FN nic,odměny snad v lednu....Manžel , strojírenská firma,také nic, snad v lednu....No slibem nezarmoutis 😃
Dostáváme vánoční odměnu podle zisku, je to většinou 10-20 % platu. Pak dostáváme poukázku do lékárny a vánoční balíček, kde je víno, čokoláda a něco slaného. Osobně bych místo balíčku brala třeba poukázku do Kauflandu (nebo jiného shopu), nebo rovnou jen vyšší výplatu.
Třeba letos mi poprvé přišel balíček všimného od jednoho našeho zákazníka a byl mnohem lepší než od naší firmy. U nás celkově vedení moc tyhle věci neumí.
V byvalé práci (malá rodinná účetní firma) nebylo nikdy nic, ani ta blbá bonboniéra, ani letní ani vánoční odměny. Teď státní správa, spadáme pod Stanjuru-na odměny se pár tisíc nakonec našlo (celkově ve výši asi 30% platu), ale proslýchalo se, že nebude vůbec nic, protože peníze nejsou. Je problém i s kancelářskými potřebami. Ale zato jsme první 3 měsíce roku neměli vůbec stravenky, že prý se nedohodlo vedení s odbory a snížili jejich hodnotu oproti loňskému roku (přitom jídlo se šíleně zdražilo)
Manžel (docela velká česká firma, několik poboček po republice) - nedostává nic; já (velká česká firma - desítky poboček) - nedostávám nic 🤷
Dávala jsem odměny za půl roku, podle zásluh. Měli jsme vánoční posezení s večeří a útratou v nápojích, a místo dárku k Vánocům jsem objednala dvoudenní zájezd do adventní Vídně pro zaměstnance a jejich rodiny. Jsme ale státní podnik a na odměny i kulturní akce máme příspěvek.
Mimořádné prémie a k tomu jeden balíček - klobásy, šiška salámu, tenké klobásy a víno a druhý balíček - brambory, víno, piva, 1,1 kg vánočka
@kompleta Manžel u policie - nic. Já malá firma - nic.
Ano letos slušná finanční odměna. FN Motol. Bylo to i za stěhování ambulance malovali jsme.
Manžel pár nižších tisícovek - zaměstnanec u malého živnostníka. Před Vánoci se to hodí a lepší než drátem do oka... Už jsem pár let na rodicaku, ale vystridala jsem v životě několik zaměstnavatelů, i větších, a nikdy jsem nedostala ani čokoládu... Natož finanční odměny, haha vtipné 💩
moc díky za odpovědi, chtěla jsem se někde inspirovat, chtěla bych naše zaměstnance odměnit i něčím víc než jen finančně, protože tam už mají mzdy na takové výši, že většinu sežerou daně a odvody - u nás to letos byl mimo 13. a 14. platu karta na nákup zboží u nás v hodnotě několika tisícovek, víkendový stmelovací pobyt, adventní kalendář na Mikuláše, koš ovoce před vánoci, nákup vitamínů a prevence chřipky v řádu tisíce korun, chci vymyslet bych i další, ale byla bych ráda, aby to byly daňově uznatelné věci
Ja i manžel dostáváme oba třináctý plat v.plne výši. Každý v jiné firmě.
Ja pak dostávám ještě nějakou drobnost v podobě termosky nebo něco takového a manžel dostal nějaký poukaz na 30€ .
@kompleta já když byla v práci tak jsem vždy dostala nabitou kartu v hodnotě 1500-2000,- a mohla na ní nakupovat v daným obchodě. Přítel dostává vždy odměny před Vánoci, končí dřív v prosinci (19.12)
Já jsem v bance dostala mini balíček s čajem a medovinou, body do cafeterie a 1000 Kč 😂
Jinak manžel, zahraniční firma dostávají půlku 13. platu (to dostávají každého půl roku), bonusy a ještě nějaký maso...

Nikdy nic se u nás nedává, jsme malá firma. V dnešní době by mě určitě pár korun navíc potěšilo🙂