icon

V práci krátky, dlouhý týden - jak to zvládáte s dětma?

pajab
8. led 2017

Ahoj holky, jsem maminka 2 dětí - 3 a 6 let - Začala jsem pracovat v hospodě jako kuchařka. Mám klasické šichty - krátký, dlouhý týden po 12hod. Jsem teprv na začátku a každý mě od této práce odrazuje, že to není práce pro matku s dětmi a hlavně chlap nemá taky vždy pevnou pracovní dobu. Do toho půjde syn do školky v září, učení kolem toho. Jsem z toho zoufalá. Mám obešlé opravdu hodně prací od září, co jsem dala Dceru do školky a tahle práce na mě " zbyla" - ráda bych napsala - je v místě bydliště asi 5min od mého domu a vydělám si tam pěkné peníze. Pořád si říkám - budu to rodině kompenzovat tím že jeden týden mě neuvidí a druhý si to užijeme. Nebudu se už tolik dívat na peníze. Proto bych se ráda touhle cestou dozvěděla zda tady taky není někdo kdo má takovou práci a jak to zvládá. Děkuju

Strana
z2
pajab
autor
9. led 2017

Jsem ráda že se tady najdou maminky které mě pochopí. Mám v okolí osobu která i přesto všechno i řekne : jsi máma a děti potřebují hlavně tebe. Musíš si to ty zařídit. Má to ale jednoduší a hlavně ještě mateřská. Jsem zvědavá jak to jednou ona vyřeší. My máme ještě hypotéku a vše kolem .... Děkuju za podporu!! Jste zlaté :-*

netopejr
9. led 2017

@pajab Ani v nejmenším bych Tě neodsuzovala, naopak, seš šikovná, že sis dokázala najit praci, která Tě navíc dle všeho i baví a vyděláš dobré peníze.
Pro děti je velmi důležité být s rodiči, ja naopak pokládám za výhodu, když jsou vic s tatínkem, protože jak jsou ti tatínci často dlouho v praci a děti jen s maminkou, ve školce učitelky, ve škole učitelky, muže a mužské vzory aby pohledal. Zvlášť když se hezky vystridate, každý něco vyděláte, každý si to užijete s dětmi.
A to, ze to mas tak blízko z domu je ohromná výhoda, kdyby se něco stalo, můžeš to rychle řešit.
Na ostatní kašli, vždycky vědí, jak to někdo jinej má dělat líp, ale každý jsme jiný, kazda rodina ma jine moznosti atp.
Mne znis, ze ses tam spokojena, az na ty kecy některých lidi. Diplomaticky se da použit, ze to ale mas blízko domu a hotovo.
Nas tatínek je doma o víkendech, a to ještě ne vzdy a večer chodi často, když děti už děti spi. Určitě by si deti mnohem vic užily, kdyby s nim trávili i některá odpoledne nebo dny. Vaše děti nejsou do večera odložené v nějakým zarizeni, jsou bud s Tebou nebo s tatínkem, a tatínek je plnohodnotný rodic stejne jako.maminka.

klarinka999
9. led 2017

@pajab víš kolikrát jsem slyšela od holek co ani nemají děti: já až jednou budu mít dítě nikdy nebudu dělat jako ty atd...Beru to s rezervou... Nikdy nemůžou vědět jaký je to pocit mít dítě, být matkou a mít zodpovědnost za někoho ne jen sám za sebe... takže pokavad máš hlídání a jsi v práci spokojená kasli na řeči ostatních,zkus si to a sama uvidíš jestli to bude fungovat u vás nebo ne... Hodně štěstí a spokojenosti v životě přeju 😉

mandala
9. led 2017

Neposlouchej ostatní, důležité je, jestli s tím souhlasí manžel a pokud ti je oporou a je schopný se postarat o děti, když ty nebudeš doma. Ber to z té lepší stránky, zase si můžeš v klidu vypravit ráno děti do školky, tuto možnost by ocenilo hodně maminek a v kratším týdnu budeš mít čas vše dohonit. Neboj, ono se to zaběhne a všichni si zvykněte, i když věřím, že začátky jsou těžké, ale podle tvých slov to vypadá, že se ti tam líbí a že tě práce baví a to je přece to nejdůležitější 👍🙂

andelka
10. led 2017

@pajab já pracuju na směny ranní odpolední po týdnu,a jsem spokojená. Kdybych měla doma chlapa který může děti uložit nebo někdy ráno odvést do školky bylo by to ještě lepší. Takhle mi pomáhá hlavně babička. Jeden týden odpoledne v 14 nebo 15 h jsem doma,druhý týden mám dopo čas na úřady,doktory,svoje věci.

pajab
autor
5. únor 2018

Je to už rok co jsem tohle psala - shrnu to takhle. Jako práce taková: Děs a hrůza. Vedení nefunguje jak má a podle toho tam pak vypadá morálka lidí ... Jediné co mě tam drží jsou bohužel peníze a místo práce v mém bydlišti. Dělám teda krátký dlouhý týden - i přes ten rok jsem vyštavená unavená ale snažím se. Dělám tam prakticky - kuchařku, pizzařku, uklízečku a pomocnou sílu najednou .... Pomáhá mi hodně manžel. Je zlatíčko. O děti je postaráno -končí každý den v 15hod. Účty se platit musí, potřebujeme jíst a zaco jsem nejvíc vděčná- zato že rodinně a sobě si za ty vydřené peníze můžu koupit něco navíc. Dívám se po jiné práci ale ..... není to tak jednoduché jak se řekne.

westie
5. únor 2018

@pajab Hledala bych na tom pozitiva - detem doprejes vic casu s tatinkem, coz je pro jejich rozvoj taky dulezite. Nemam zkusenost s praci na smeny, ale ja od pul roku syna jezdim dvakrat tydne na pul den do prace (jsem pryc sest az sedm hodin), ze zacatku hlidal manzel, ted se hodne zapojuje babicka s dedou. Taky jsem resila, jestli tim malemu neubliziju, ale na vlastni oci vidim, jak si cas s tatinkem nebo s babi a dedou uziva, ja mu vubec nechybim. Byt na tvem miste, tak to vyzkousim, protoze i tvoje uvolnenost je pro deti dulezita - sama pises, ze budete moct diky penezum jezdit na vylety atd.

jujatko
5. únor 2018

@nutricnihodnota Je plno ženských, které chodí do práce a ještě musí pak obstarat rodinu, dobytek atd. Moje babi to tak měla celý život - do práce, z práce domů obstarat dobytek, 4 děti, zahradu atd. Je fajn, že si můžete dovolit být doma. Nikdo neříká, že doma nepracujete, ale nemusíte chodit do zaměstnání a pak to všechno oblítávat. To je neskutečná výhoda. Já to pociťuji po mateřské. Na mateřské jsem stíhala vše - doma poklidit, s malou si hrát, kreslit, tvořit, obstarat barák, zahradu atd. A nyní při plném úvazku prostě nestíhám tak, jak bych chtěla. Takže Vám v dobrém závidím. Máte to jednodušší.

jujatko
5. únor 2018

@pajab Je to blbý, ale bohužel tak to má plno lidí ☹. Plno lidí si musí i najímat někoho na odvádění dětí do školky/školy. Každý si bohužel nemůže dovolit být doma. Takže hledejte pozitiva. Můžete dětem dopřát to, co byste jim dopřát nemohla. A doporučuji se odprostit od práce, když máte volno, ať se můžete věnovat dětem. Je to těžký, ale sama sem na to musela najet a zjsitila jsem, že on se svět fakt nezboří, když člověk není v práci (i když jen myšlenkama) každý den.

1miska
5. únor 2018

Ja tak budu nastupovat od zari a zatim vidim pozitiva ( skutecnost ukaze) ve volnych dnech neni problem obehat logopedii, jednou tydne chodime cvicit ocka kvuli silhani..... a kdyz budu v praci aspon si je vic se vsim vsudy uzije tatinek 🙂

krystalka
5. únor 2018

@1miska - já takhle pracuju posledních cca 20 let, už v druhém zaměstnání....vyhovuje mi to maximálně, se synem jsem byla do 3 let doma, když šel do školky, tak jsme to zvládali v pohodě...ale manžel chodí domů odpoledne brzy a hlídala občas i babička, nebo vyzvedávala a byla se synem, než manžel dorazil....bez toho by to asi nešlo.....jinak je to super, dopoledne mám volno pro sebe, udělám, co je doma potřeba, oběhnu si nákupy a co potřebuju, někdy si třeba skočím s mamkou na nějakou výstavu, nebo kafe, nebo prostě odpočívám....v poledne můžu klidně vyzvednout syna a odpoledne máme celé volné....nebo oběhneme kroužky, doktory apod....nemusím si na tyhle věci brát volno....no a když jsem celý den v práci, tak ho vyzvedne babička nebo manžel a je do večera s ním....o víkendu taky - buď spolu něco podniknou kluci sami, nebo jedou k babičce, apod.... Já bych si teď dost těžko zvykala na klasické osmihodinové směny, chvilku jsem takhle přechodně pracovala a vůbec mi to nevyhovovalo....ty volné dopoledne, kdy jsem sama doma, mi fakt chyběly....odpoledne jsme přišli ze školy, udělat úkoly, něco málo doma, chvilku se užít a večeře a spát....o víkendu jsme doháněli, co se v domácnosti nestihlo přes týden.....takhle práci doma stihnu udělat přes týden a víkendy máme volné na výlety a různé akce 🙂

westie
5. únor 2018

@pajab Omlouvam se, reagovala jsem na puvodni prispevek, diskusi necetla a teprve ted jsem si vsimla, ze je to rok stare a aktualni situace je uplne jina. Drzim palce pri hledani jine prace!

superkousky
5. únor 2018

Pokud to vyhovuje tobě,tak není co řešit. Já bych do toho nešla.Chci si pohlídat,že se děti každý den učí do školy,že pravidelně čtou a nikde se neflákají.

pajab
autor
5. bře 2018

@superkousky - S tímhle mi pomáhá manžel, kterému věřím že když nebudu moct já zastane on 😉

kolapav
5. bře 2018

Ahoj, já takhle pracuji od 7-19 jde to skloubit když máš hlìdání,většinou mi kluka vyzvedávà kamarádka dává mi ho k babičce a večer si ho vyzvednu, někdy stíhá manžel. Od září jde do školy tak pokud neotěhotním půjdu na ten první rok na 3/4 úvazek k vůli učení .

Strana
z2