icon

Vyplatí se přijmout práci pouze na odpolední směnu?

27. čer 2024

Hezký večer,mohla bych vás poprosit o váš názor?Neumím se rozhodnou a dávám si pro a proti.
Mám možnost jít pracovat jen pouze na odpolední směnu.Každý den od 14 - 20h.A nevím,jestli to vzít nebo ne.
Neumím si to představit...

Děkuji za odpovědi

Strana
z2
andelka
27. čer 2024

Dělala jsem ranní odpolední a to bylo fajn. Jen odpolední je pěkně blbé.

marketa1218
27. čer 2024

Jenom na odpolední bych pracovat nechtěla, nic z toho dne mít nebudeš.

leilinka1234
27. čer 2024

Ani náhodou, obzvlášť pokud máš děti. Max na přechodnou dobu... Ale teď v létě úplně na nic.

exbordelar
27. čer 2024

Hlavni otazka je, zda mas deti a jak jsou stare. Pokud chodi do instituci - skola/skolka, tak je pet dni v tydnu neuvidis 😅 to mi prijde pro matku jako scifi.

drep
27. čer 2024

Dávalo by mi to smysl jen tehdy, kdybych hodně potřebovala peníze, měla dítě doma a někdo mi třeba pohlídal dítě od půl druhý než dorazí muž z práce, že bychom se prostřídali. Jinak to podle mě není k žití. U nás se jednu dobu mluvilo o tom, že by se hodilo, kdybysme kromě 8 a 24h služeb měli ještě 12h (což dává ekonomicky smysl, provoz sálu 7:30-15:00 je prostě málo). Přesně se zvedla vlna odporu hlavně rodičů, ale i ostatních, že v té 24h chybíme doma z části v noci, kdy dítě spí, ale pak máme druhý den volný, tady bysme dorazili v půl psmý a druhý den šli zas do práce.

jitushb
27. čer 2024

Za mě ne, svého času jsem dělala na tři směny a i na dvanactkach a nehorší ze všeho je odpolední, opravdu z toho dne nic není. Jediná výhoda byla že v tom týdnu jsem si oblitavala doktory úřady a tak.

autor
27. čer 2024

Děti mám tři,ale už jsou dospělé všechny

autor
27. čer 2024

@drep no výplata by měla být cca 16t

jitushb
27. čer 2024

Jako výplata šestnáct tisíc za odpolední??? To je sakra málo. A je to aspoň čistého?

exbordelar
27. čer 2024

Tak pak bych do toho klidne sla 🤷‍♀️ Vsak trimesicni zkusebku mit budes, a uvidis, jak ti to bude vyhovovat.

exbordelar
27. čer 2024

@jitushb no ale to ma zkraceny uvazek 6h. Jako je to malo, ale zalezi, co bude delat. Jestli treba uklid, tak to se obavam, ze lip placene nebude... to vychazi na cca 110 Kc/h... doufam teda, ze cisteho.

jitushb
27. čer 2024

@exbordelar já vím že zkrácené úvazky, nejen v úklidu ale třeba i v administrativě se hodně blbě platí (jsem z Ostravy a platy jsou opravdu tristní). Ale za odpolední směnu, kterou většinou nikdo nechce dělat, mi to přijde opravdu hodně málo.

autor
27. čer 2024

@jitushb jo jo čistého

ninive211
28. čer 2024

Čistě jen odpolední bych nikdy nebrala, zejména v létě zabitý den v práci. Jediná "výhoda", pokud jsi sova a ráda si pospíš, že můžeš vstávat třeba v 9.

merope
28. čer 2024

Záleží, jak má směny třeba manžel - je blbý, pokud on chodí do práce třeba na šestou ráno, protože to byste se pak v podstatě neviděli. Pokud ale směnuje nebo chodí na později, může to být úplně v pohodě. Než jsem měla dítě, dělala jsem často do osmi do večera (doučovala jsem primárně matematiku + nějaké kurzy k tomu - to všechno často do osmi bylo). Ale chlap je sova a navíc v Americké firmě (časový posun), takže to vycházelo úplně v pohodě. Naopak teď, když dělám typicky na 9:15 a syn chodí na 8:30 do školky, máme problém se potkat.

merope
28. čer 2024

@ninive211 On to právě není moc zabitý den v práci - rozhodně míň než dělat třeba do pěti odpoledne (běžné v Praze). Jen si musí člověk zvyknout, že ráno vstane a to, co ostatní dělají po práci, on si dělá ráno. A ještě je všude volno, bazény mají třeba i slevy pro lidi, co přijdou dopoledne. Jen je pitomé, pokud se schází s kamarády, že v osm už všichni chtějí jít domů a spát a ráno jsou v práci, to vidím jako hlavní nevýhodu.

autor
28. čer 2024

@merope jezdí přes týden na služební cesty.Tak přes týden jsem sama doma

eviicka
28. čer 2024

Já jsem před dětmi takto pracovala 10 let a neměla jsem problém, mělo to spoustu nevýhod, ale i hodně moc výhod.

Teď kvůli dětem práci měním, ale až odrostou klidně se zase vrátím.

ninive211
28. čer 2024

@merope No to souhlasím, že dělat do pěti odpoledne je zabitý den, stačí mi to jednou měsíčně v rámci služby.

merope
28. čer 2024

@ninive211 A teď si vem, že to je úplně standardní doba např. ve finančním sektoru. Já mívala dokonce v bance pevnou pracovní dobu po-čt 8-16:45, v pátek o to méně. Kdo měl např. dítě ve školce a musel vyzvedávat, tak měli speciálně domlouvanou změnu pracovní doby, aby to stíhal.

ninive211
28. čer 2024

@merope Proto bych asi nikdy nemohla dělat v bance (byť školu i obor na to zaměřený mám). I když v dnešní době většina bankéřů už jede HO, pobočky se ce celkem zavírají nebo zmenšují, přímo na pobočce dnes vyřizuje věci jen minimum lidí, když naprostá většina se dá vyřídit online

ahyt
28. čer 2024

@merope ja ordinovala 3x tydne 7- 15,30 ,2x tydne 10,30 - 19,1x za mesic navic tzv zurnal v patek,ted 7- 18 hod.,2x za mesic lekarska pohotovost pres noc od 19-7 rano a hned jsem utikala do ordinace,pokud jsem mela ranni.A manzel chirurg 1x tydne slouzil, po sluzbe se nechodilo domu a normalne se pracovalo a 1x mel vikend,od patku 7 hod az do pondeli 15,30. A 2 deti k tomu,takto to bylo cele jejich detstvi az do doby,kdy po VS odesly z domova,pak to tak sice pokracovalo,ale to uz jsme byli s manzelem sami a ubyly starosti o deti.Bylo to hodne narocmy a v te dobe neslo jinak a ami nas to nenapadlo,holt to tak bylo.

mabs
28. čer 2024

Mě by to asi nevadilo. Budeš mít celé dopoledne volné.

llluckaaa
28. čer 2024

@merope @ninive211 Já bych tu práci v bance moc nedemonizovala, tato pravidla platí pro pobočky. Back office mívá volnější dobu (v jedné bance byla pevna 7-15 a zbytek byl na zaměstnancích, teď můj zaměstnavatel na pracovní době vůbec nebaziruje a důležité je stíhat termíny a ne si to odsedět od do).

martinka_33
28. čer 2024

Takhle jsem chodívala po škole na brigádu 😀 Vetsinou 14.30 koncila skola, 15-21 jsem byla v práci a vecer dodelava ukoly a ucila se. Víkend jsem k tomu delala dvamáctky.

Jinak k otázce, jako bezdetna uplne klidne bych to brala.

merope
1. črc 2024

@llluckaaa Však jo, je to banka od banky, pobočka od pobočky - já dělala v malé pobočce zahraniční banky a tam jsme měli všichni stejnou a pevnou pracovní dobu.

llluckaaa
2. črc 2024

@merope ono se to hodně mění i časem, Covid to skokem posunul k větším možnostem práce na HO a flexibilitě. Driv jsem delala v jedné z největších, kde jsem skončila po RD, protože tam byl HO sprosté slovo flexibilní doba prave jen mimo 9-15, a naskocilala hned do male, kde to je docela free. S dětmi ideál 😊

exbordelar
2. črc 2024

@drep v nekterych nemocnicich, co mam zname, se zavedlo, ze doktori slouzi dvanactky, ale jen o vikendu. Ob vikend slouzi bud jednu denni nebo jednu nocni jen v sobotu nebo jen v nedeli. Pres vsedni den klasika 24h. Z rad rodicu. Mladi a bezdetni si asi berou vic tech vikendovych sluzeb.
Strasne jim to takhle vyhovuje. Co si o tom myslis ty?

drep
2. črc 2024

@exbordelar že by mě to zabilo. Můj muž je vrchní sestra, pracuje klasicky na ranní, já mám jednu všední službu týdně (ty služby jsou šílený, běžně “naspím” 2 hodiny ve třech kusech a jsem teda nepoužitelná i celý další den) a k tomu byla podmínka mýho návratu do nemocnice, že budu mít jediný víkend v měsíci, tj. Buď jednou pátek neděle nebo jednou sobotu. Ty víkendy jsou jediný čas, co máme společný a o ty nejsem ochotna se připravit. Ale jinak sama nevím, jak dlouho ty naše 24h vydržím, je to fakt o zdraví.

llluckaaa
2. črc 2024

@drep musím říct, ze v tomto vás obdivuji a smekám, ze dokážete se spankovou deprivaci racionálně a zodpovědne fungovat. Js jsem po špatném spánku jak vygumovana.

Strana
z2