icon

Zaměstnání v těhotenství. Je to možné takto udělat?

29. srp 2020

Ahoj, chtela jsem se jen zeptat nekoho, kdo tomu rozumi. Jelikoz mi 1 srpna konci status studenta, jestli by slo, ze by me muj otec zamestnal, jelikoz ma stavebni firmu (delala bych na pocitaci faktury). Posleze bych sla na nemocenskou, jelikoz nevim jak dlouho vydrzim pracovat. Ale budu v 19 tt tehotenstvi. Jestli je tohle mozne a nekdo nebude zkoumat proc me zamestnal kdyz jsem tehotna. Dekuji za odpovedi. Pracovala jsem na DPČ, a narok na materskou nejspis mam (potvrzeno ucetni). Ale v teto praci me na smlouvu nevezmou a ani uz to nezvladam( delam u pasu).

Strana
z8
rezusesmichy
30. srp 2020

@sudylichozrout podívej, napíšu Ti k tomu poslední věc a pak už vážně přestanu zbytečně ztrácet čas. Nemám ráda, když někdo mluví o něčem o čem nic neví. Určitě může být pro někoho, kdo pracuje hlavou být příjemné, chvíli na omezenou dobu, pracovat fyzicky. U studentů navíc i chvályhodné. Ale ani omylem, ten člověk o takové práci neví vůbec nic. Já si vyzkoušela obojí. I práci fyzickou. Pracovala jsem v kanclu v jedné střední pekárně, a vždy před vánoci a velikonocemi jsme my kancelářské myši chodili pomáhat do provozu. Na jednu stranu fajn změna, ale na tu druhou dej pokoj. A jako těhotná ve vyšším stádiu těhotenství si tuhle práci neumím představit a to jsem obě těhotenství měla víceméně bezproblémové. Proto na jednu stranu chápu ty, které s tím občas chtějí podle tebe "vycurat". A že to platím i ze svých daní? Ty jako novinarka by jsi měla vědět, co se u nás děje a co všechno nebo koho ty svými penězi podporujes, a že to zdaleka nejsou věci potřebné nebo lidé v nouzi. Právě naopak. A dělo se to tady vždy, nejen teď. A dít bude ať bude u "moci" kdokoliv.
Tvoji velkou výhodou je, že ty to umíš velmi dobře se slovíčky a proto to vypadá, že mluvíš s lidmi slušně ale přitom opak je pravdou. Jsi velmi arogantní a máš neuvěřitelnou schopnost díky tomu udělat z lidi na první dobrou hlupáka a vypadat při tom nevinně. Tak se nesmíš divit, že ti to lidé vrátí, ale tak jak jim zobák narostl. A fakt ti verim, že jsi novinarka, protože ten prostě takový být musí, aby si asi v tomhle oboru na sebe vydělal. Jen škoda, že to přenášís i do "soukromého" života.

sudylichozrout
30. srp 2020

@rezusesmichy Ja z nikoho hlupaka nedelam. Lide ho ze debe delaji sami, zejmena tehdy, pokud se me snazi urazit, vychovavat, pripadne oboji najednou. Chovam se k nim pak klasickym zrcadlem, tedy necham je, aby se znemoznili sami tim, jak budou placat jednu pitomost na druhou. To jsem ti uz psala nekolikrat. Nevim, proc mas potrebu ze sebe toho blba delas opakovane... Proc mas neustale potrebu me napravovat, rikat mi, jaka ze to podle tebe jsem. Zadny muj komentar neni bez toho, ze bys na nej nemela nejakou rádobyvtipnou hlasku, kterou se snazis me tzv. dostat. Prestan me vychovavat a hrat si u toho na ctnostnou, pak nebudes mit zrcadlo, ktere z tebe bude imrvere delat jelito, kterym se v takovych momentech stavas. Protoze ti znov rikam, pokazde, kdyz na me nastoupis takovymhle zpusobem, prepnu do rezimu zradlo budu ti systemaicky odpovidat tak, aby ses sama znemoznila.
A znovu ti tez rikam, nevis mne nic. Nevis, jak se chovam v beznem kontaktu, nevis, jaka jsem a kdo jsem. Tak mi prestan rikat, ze si neco prenasim i do soukromeho zivota. Rikas mi, ze jsem arogantni a podsluvat mu nejake svoje domnenky. Sorry, ale co je vetsi arogance nez to, co predvadis? Vybrala sis me, abys na me demonstrovala svou moralni kvalitu a chovas se u toho jak slon v porcelanu. Tak se nediv, ze pouziju svuj talent k tomu, abych te posadila zpatky do reality tim, ze te necham se znemoznit. A ty pak nasledne nadavas na svuj vlastni odraz v zrcadle a zlobis se, ze mas kriva usta.
Jdu se venovat rodine, cio.

jade85
30. srp 2020

Ženy, můžu se pokusit o smířlivý závěr? Myslím, že si tady snad nemusíme porovnávat fiktivní pindíky, kdo víc pracoval, líp studoval a míň čerpal dávky. To, že někdo jede v práci, ať už v kanclu nebo ve fabrice, jak fretka až do porodu, z něj automaticky nedělá vzor všech ctností, stejně jako někdo, kdo se ve 20. týdnu hodí marod, nemusí být automaticky lůzr, flákač a socka. Systém je nějak nastaven a je na každém z nás, jak ho budeme nebo nebudeme využívat, každá máme pro svá rozhodnutí svoje důvody, které ve finále dávají smysl jen nám samotným, protože ostatní náš život nežijou a můžou těžko hodnotit. Peace ✌️☺️

autor
30. srp 2020

@jade85 presne! 🙂 nechapu, proc si ten sudylichokopytnik 🤣🤣🤣nenechal nazor pro sebe. Kdyz videla nadpis, mela si pomyslet svoje a nevyjadrovat se. Slo o radu, ne o to, aby tady nekdo nekoho moralne poucoval, co je vyzirani statu a co ne😉 to kazdy vi nejlip sam🙃 No karma je zdarma, a nikdy nikdo nevime, v jake situaci se v zivote ocitneme a co budeme muset resit. ☺️

marketa11112
30. srp 2020

@sudylichozrout za mesic bude zari. Ne rijen.

sudylichozrout
30. srp 2020

Za mesic bude 30. zari, ano. Pardon.

sudylichozrout
30. srp 2020

Protoze jsi napsala dotaz na verejne fotum a ja jsem se rozhodla, ze to budu komentovat. Moje svate pravo. Tecka.

lela36
30. srp 2020

@sudylichozrout No to ses pekne rozepsala Krystynko 😀 nemyslim slovo krava, ale neskutecne je tvoje oblibene slovo stejne jako pidata, coz zni stejne blbe. Ostatni ani nebudu nijak zvlast komentovat. Ano samozrejme neumim spravne argumentovat stejne jako asi nikdo, s kym vedes debatu 😀 U tebe je mi to fakt uplne burt co napises. Opakujes se porad dokola vsude. Jsi proste dokonala a dal ztracej cas nad poucovanim kazdeho a dal rozdavej bezcenne rady 😀

sudylichozrout
30. srp 2020

@lela36 Krystynko? Nejmenuji se Krystyna, ani Kristyna...
Nicmene jsi evidentne nepochopila, co se ti snazim rict. Tak ja to zkratim. Mam te na kostrci a dale, nezajem. Papa.

klokanka31
30. srp 2020

@sudylichozrout Nemůžeš srovnávat rození dětí dnes a před x desítkami let. Ještě před 30 lety byla hotová senzace, když někdo nemohl otěhotnět, nebo když měl mimoděložní těhotenství. A dnes? Snad každá druhá aspoň jednou přišla o mimi, jsou tisíce mimoděložních těhu, potratů, tisíce lidí co jdou na umělé oplodnění...

sudylichozrout
30. srp 2020

@klokanka31 Ano, tomu rozumim a v nekolika debatach jsem uz psala, ze pokud jde treba o IVF a riziko, tak budiz. Chapu, ze nekdy je opravdu lepsi zustat doma. To ale neni tenhle pripad. Tady jde ciste jen o vychcanost, a to mi zkratka vadi. A melo by i tobe.

klokanka31
30. srp 2020

@blondynka400 Já se teda musím přidat, taky jsem neměla problém se spánkem, břicho mi nepřekáželo, možná i proto, že jsem do 8.měsíce ani moc nevypadala jako těhotná, až v 9.mě vyskočilo 😊

klokanka31
30. srp 2020

@sudylichozrout Proč to má vadit mně? 😮Mně zajímá pouze jen to, co se děje v mé rodině... A co se děje u cizích, mi je fakt šumák...

drep
30. srp 2020

@klokanka31 protože nepracuješ. Kdybys pracovala a platila daně, zdravotní, sociální, tak by tě taky zajímalo, proč se s tvýma prachama plýtvá na netáhla. Protože kdybych nemusela živit mimo jiné mamynky, co mají podle zdejšího fóra morální právo se hodit marod jenom proto, že jsou těhulky, tak bych třeba nemusela státu cpát ho chřtánu tolik.

miba10
30. srp 2020

Holky,tohle je boj s větrnými mlýny. Rozčilujete se úplně zbytečně. S tím stejně nikdo nic nenadělá.
Za mě,na jednu stranu to někdy chápu,na druhou mě to štve. Ale celkově ní to je u zadele, páč to nezměním. 🤷

somalicats
30. srp 2020

@drep Hlavně to sociální. To jsou odvody jak hrom, nevadilo by mi to, kdyby pak šly dávky lidem ve skutečné nouzi, ale tahle netáhla včetně matek, kterým se nechce makat, mi fakt vadí.

tasimia
30. srp 2020

Opravdu miluji takové vychc*nce.. sorry jako. Na nemocenskou když není třeba, ty kokos 🙂 a natáhnout ručičky ať stát dává. Běž se rovnou postavit před Úřad práce. .🤦🏻‍♀️🤔

beyun
30. srp 2020

Určitě nikdo nebude zkoumat, proč tě zaměstnal těhotnou. Jen za Tebe bude muset platit sociální a zdravotní pojištění jako za každého zaměstnance. Pak ti také vyplácet 21 dnů nemocenskou bude muset on, až poté platí sociálka...

blondynka400
30. srp 2020

@beyun zaměstnavatel platí 14 dní,ne 21. Jinak se pleteš, účelové zaměstnání se za určitých okolností zkoumá.

blondynka400
30. srp 2020

@klokanka31 neřekla bych že před 30 lety byla senzace, že někdo nemohl otěhotnět a nebo to bylo mimoděložní. Neplodnost byla vždy a nebyla mizivá. Hlavní rozdíl je v tom, že teď ženy nechávají mateřství na pozdější věk a pak se diví, že to nejde a že mají problémy. I chlap v pozdějším věku je méně plodný a zvyšuje možnost genetické chyby....

klokanka31
30. srp 2020

@drep Když je žena v domácnosti, tak si zdravotní platit musí sama. Jen teď na mateřské to platí stát. A manžel daně platí, ale máme na starost jiné věci než řešit na co daně jdou.

sudylichozrout
30. srp 2020

@klokanka31 Ano, platis jako samoplatce, ale ta castka neni nijak vysoka. Na socialko neodvadis vubec, neplatis dan z prijmu. Pak samozrejme chapu, ze je ti jedno, kam nase penize jdou.

klokanka31
30. srp 2020

@sudylichozrout Mému manželovi na daních utíká opravdu děsivá částka. A mám se z toho stresovat? Stejně s tím nic neudělám... A samoplátci teď platí dva tisíce. Za rok to máš 24 tisíc. Nejsem ta, co by nonstop vyžadovala lékařské služby, stalo se i to, že jsem za celý rok u doktora nebyla. A stejně 24 tisíc v tahu.

bucifalek
30. srp 2020

@sudylichozrout podle tvé teorie by měl vlastně každý patnáctiletý člověk, který leze ze ZŠ, mít jasnou představu o směru, kterým se chce dát.. a kolik těch dětí si v tomto období je schopno zodpovědně vybrat ten směr.. prakticky zaměstnání na celý život, to top, které ho bude naplňovat a bavit, reálně si představit, co která práce ve skutečnosti obnáší? Mít povědomí o tom, jaké pak bude mít na trhu práce uplatnění? Tobě se to zřejmě povedlo, blahopřejeme.. Ale argumenty typu měla ses lépe učit (ono ne každému to učení tak dobře jde)/ měla sis vybrat lepší školu atd atd mi přijdou trochu mimo. Navíc jsou zaměstnání, která skutečně nemohou bavit nikoho, případně jsou mizerně ohodnocená, ale také je prostě někdo musí dělat.. A vysmívat se lidem, kteří nevystudovali, případně zesměšňovat výběr školy, to považuji za primitivní..
A chvástat se tu, že jsi měla stavy na omdlení a málem jsi ze židle padala pod stůl, ale dala sis colu a jela dál, protože jsi měla skvělou zakázku, to je pro vlastní zdraví a zdraví dítěte nějak zodpovědné? Z mého pohledu ne..
Ale o tom tato diskuze není.. Nesouhlasíš se zneužíváním státu, vadí ti takoví občané, ok, to je v pořádku, mám na to stejný pohled, ale neškodilo by přestat plácat to okolo, protože skutečně to jsou občas perly..

drep
30. srp 2020

@klokanka31 24000,- ročně, no to je teda fakt suma🙈🤷‍♀️ To dokážu do pacienta “nalít” během cca 5 minut... a ne z mého rozmaru, ale protože to potřebuje.

gracinka7
30. srp 2020

@rezusesmichy
@sudylichozrout řekla bych, že rozseknu vaší hádku, kdo je na tom hůř. Jsou i profese, kde se dře fyzicky a zároveň hlavou, takže si člověk neodpočine vůbec 😉

klokanka31
30. srp 2020

@drep No mně by bylo milejší si ty peníze šetřit, a pak je využít, pokud by to můj zdravotní stav vyžadoval.

rezusesmichy
30. srp 2020

@gracinka7 to je pravda😉

sudylichozrout
30. srp 2020

@bucifalek Hele, ja proste kvuli tvym krasnym ocim a roztomilemu nicku sve postoje menit nebudu. Mam nejaky nazor, za tim si stojim. Nelibi? Ano, mas na to pravo. A mas pravo mi to napsat, coz jsi udelala. Beru to, ale svuj pohled nezmenim. Clovek nemusi mit jasno hned v patnacti, ale mel by mit nejake cile, kterych by chtel v zivote dosahnout. A sockovani statu je fakt maly cil.

sudylichozrout
30. srp 2020

@gracinka7 Jj, to ano.

Strana
z8