Barva kuchyňské linky. Poradíte, prosím?

samettka
7. bře 2022

Ahoj dámy,
chystáme se vyměnit starou linku za novou a nejsem si jistá výběrem barvy - kuchyňský kout je v obýváku, bílé zdi, světlý nábytek...prosím o názory, co bude hezčí, praktičtější:
1. Linku celou bílou, dřevěná pracovní deska (nebudou na bílé vidět fleky, když něco ukápne?)
2. Horní linka bílá, spodní tmavohnědé dřevo (nebude to moc tmavé? Jakou dát barvu pracovní desky?)
Jakou barvu máte kuchyňské linky vy a jak jste s tím spokojené? Na co si dát pozor? Děkuji 🙏

biciklissie
7. bře 2022

My máme linku bílou a desku šedé dřevo. Máme to tak asi pět let a líbí se mi to stále. Na té šedé desce moc nic vidět není. Na té bílé samozřejmě ano, ale zas toho není tolik a jednou za čas se to přetře. Hodně je důležitý ten povrch, my máme něco mezi matem a leskem a je to super. Viděla jsem to u kamarádky a doporučila to, že se to krasne stírá, tak jsme si to taky vybrali. Líbí se mi i ty kombinace, ale prostě bílá je taková vzdušná a nestárnoucí. Bude moderní vždy. Zvlast, když je linka součást obýváku, tak bych byla s dekory opatrná. Aby to hezky ladilo a nebylo x dekoru dřeva.

shirilka
7. bře 2022

@samettka Máme bílou linku, desku dřevo, bílé police. Líbí se mi, že to působí tak nějak nadčasově, máme ji teda zatím jen 5let ale neměnila bych. Trochu nevýhoda je, že člověk si při úklidu musí pohlídat i ty skříňky, jestli na ně při vaření něco nesteklo třeba nebo tak, jde to pak vidět. Jinak opticky do malého prostoru bych volila spíše světlejší barvy ať to není tak "zaplacené". Naši třeba mají tu druhou variantu, spodek tmavé dřevo a linku takovou žíhanou šedou - není na tom vůbec nic vidět, žádné nečistoty ale byť mají kuchyň celkem velkou ale působí strašně "těžce".

martulka88
7. bře 2022

@samettka Skříňky máme smetanové (bílou jsem nechtěla, aby nezežloutla), deska a zeď dřevo (nechtěli jsme kachličky). A k tomu černé doplňky (dřez, úchytky, atd...). Podlaha vinyl šedohnědá světlá a zdi bílé.

pipi_puncocha
7. bře 2022

Záleží taky na orientaci, jestli tam je okno atd., mně se moc líbí tmavé linky, ale aktuálně řešíme do novostavby a nakonec bereme bílý lesk + desku dřevo. Kuchyň je orientována na východ a je v ní okno, ale před oknem je garáž, tak jsme nakonec usoudili, že tmavá by byla blbá. Bílá je nadčasová, tím se nic nezkazí.

samettka
autor
8. bře 2022

A máte zkušenosti se žloutnutím bílé linky, když na ní bude svitit jižní slunce?

shirilka
8. bře 2022

@samettka Svítí nám teda jihozápadní a zatím žádný rozdíl.

samettka
autor
8. bře 2022

@shirilka "zatím" je jak dlouhý časový úsek? 😁

shirilka
8. bře 2022

@samettka 5let

samettka
autor
8. bře 2022

@shirilka děkuji 🌹

martiniquest
8. bře 2022

Mam vanilkove skrinky a korpusy, pracovni a zadni deska je v dekoru dreva a je to moc pekne. Mam ji 8 let a porad se mi libi.

dulmich
8. bře 2022

Mám linku dvířka bílý lesk, protože znám od jiných, že na údržbu super a souhlasím. Desku a záda mám šedá břidlice. Moc pěkné a moderní, nadčasové.

elesse
8. bře 2022

nejpraktičtější mi přijde dřevo/dřevěný dekor, tak ve tvých podmínkách bych brala světloučké dřevo. Bílou linku jsme měli v pronájmu a byla po nás dost zničená, ač jsem ji hlídala. Hlavně pod kávovarem na ní byly fleky od kafe, ale i jiné, různě od vaření a tak, ta bílá prostě chytala barvu skoro hned

leymea
8. bře 2022

Mame bilou linku, drevenou pracovni a zadovou desku. Jsem spokojena, sla bych do toho znova. 😉

mysh_me
8. bře 2022

Znam lidi s bilou linkou a vypada ta kuchyn jak z nemocnice 🥴 tak tohle bych radsi zvazila. Ja mam spodni skrinky svetle drevo, horni bile (az do stropu) a pracovni desku sedou, v podobnem odstinu jako podlahu. Zadne nevyhody jsem nenasla 🙂

krisstina93
8. bře 2022

My máme linku bílý lesk a pracovní desku světle šedivou, deska ujde ale ty bílé dvířka jsou za trest s dětmi, pořád na tom vidím něco napatlano, otisky ručiček apod :D

missskaaa
11. bře 2022

Máme bílé dvířka a linku a pozadí šedý kamen a nemenila bych

hladkamouka
11. bře 2022

Máme linku Magnolie supermat a je nádherná. Bílou jsem nechtěla. Desku dřevěnou, dubovou spárovku. Velkoformátové obklady v mint barvě. Černé detaily jako úchyty a světla. Vypadá to skvěle.

zuzickan
11. bře 2022

Máme bílou kuchyň už skoro 14 let... Ikea, bílý korpus, dvířka bílá lesk, deska dřevo, sokl a nějaké otevřené poličky stejný odstín dřeva, za linkou světlý béžový obklad, spotřebiče nerez... neměnila bych, jasně že na bílé je vidět každý flíček, ale setře se a je to... máme kuchyň na severovýchod, takže tmavší bych nechtěla, takhle je prostor prosvětlený, i když máme celkem velkou místnost, otevřenou (kuchyň+ jídelní část + obývák do L)... jídelní stůl a židle máme ve stejném barevném odstínu jako poličky v kuchyni

elledh
11. bře 2022

@samettka vždy se mi líbila kombinace světlých korpusů v dekoru dřeva a tmavé pracovní a zadní desky. Každopádně za sebe můžu napsat, že dekor dřeva je super, není na tom nic vidět, ale ta tmavá deska je zlo. Že tam něco ukapne sice vidět není, ale ten prach!!! Ta tmavá deska se mi pořád líbí, takže měnit se mi jí nechce, ale fakt mnohokrát za den to utírám a po minutě to vypadá zas hrozně 😁🤷 jako pracovní desku doporučuji něco víc "flekatyho" podobný těm mramorovým a kaminkovým deskám.