Holky, dá se to nějaký čas zvládnout bez pračky? Zažily jste?

28. říj 2023

Ahoj maminky, odešla nám pračka, byla tam jedna skulina, kterou chlap nechtěl opravit, že na to nemá nervy (umí to ale) a celou ji zničil. No tudíž jsme bez pračky s 3 letým dítětem. Samozřejmě mám super babičku a ta řekla ať kdykoliv přijdu (protože si teď novou nemůžeme dovolit) ale samozřejmě ji nechci furt otravovat. Tudíž třeba povlečení a takové větší věci bych jí dala, ale co se týče syna a nás bych chtěla nejspíš zvládnout v ruce, dá se to? Chlap naštěstí pracuje v cizině, takže se synem peru 2x týdne max.
S ním skoro každý den, furt se převléká. Pracku pokud to půjde bychom mohli mít do Vánoc, tak se ptám zda to někdo zažil a jestli to jde. Já jsem z toho úplně vyrizena. 🤡

tridvajedna
28. říj 2023

Já bych to nezvládla. V pračce peru látkové plenky a prádlo pro 4 člennou rodinu, máme tak 5 várek týdně. Stačí mi, že nemám myčku a nádobí myjeme ručně. Koukla bych být tebou na Marketplace, jsou tam často pračky za odvoz nebo do 500 Kč. Nebo se zeptej na sběrném dvoře, lidé tam vozí starší, ale funkční kousky, když si pořídí nový spotřebič.

hankapiiisek
28. říj 2023

Zažila se třemi dětmi a dá, ale je to opruz a nakonec sem radši vzala na splátky. Zkus mrknout na Bazoš.

hankapiiisek
28. říj 2023

Nevím odkud jsi, ale mám jednu co už nepoužíváme a je funkční tak ti ji můžu dát;)

autor
28. říj 2023

@hankapiiisek Pardubice, to asi budeme od sebe pekny kus ze?😩

autor
28. říj 2023

@hankapiiisek Taky jsem původně myslela na splátky, no já nevim, pak se zesere a budu ji platit a už ji mít třeba nebudu..

boruvkovykoblizek
28. říj 2023

Zkuste mrknout alespoň na nějaké dočasné řešení. Na MarketPlace (Facebook) často nabízejí starší, ale funkční pračky za odvoz. Popř. zkusit veřejnou prádelnu, pokud máte někde poblíž. Jsou tam velké stroje do 15kg a prádlo vám to i vysuší.
Nebo na splátky. Na Alze se dá koupit na třetinku. Tzn. Budete platit 3 měsíce bez navýšení ceny za úroky 1/3 původní ceny. Což při pračce za 7 tisíc vyjde zhruba na 2300kč měsíčně.

V ruce se z toho zblázníte 😳😳

hankapiiisek
28. říj 2023

To ano

me_druhe_ja
28. říj 2023

Přežila bych tak dva dny. 😀 bez čehokoliv jinýho si to dovedu představit, ale bez pračky ne. 🙈

hankapiiisek
28. říj 2023

Zkus buď ten Bazar nebo i charitu tam taky mají možnosti. Držím palce ať to zvládneš;)

michaela666
28. říj 2023

Je to 14 dní co nám odešla pračka, bojler a oprava auta za skoro 10 tisíc. Naštěstí manželova kolegyně dávala pryč zánovní funkční pračku, jinak bych musela měsíc prát u našich. Šílená představa vozit prádlo tam a zpět, zažila jsem to jako studentka 2 měsíce a byli to peklo. Natož s naší skoro 3 leťačkou co to v zápalu hraní někdy nedoběhne na záchod.
Zkus mrknout na marketplace, třeba bude něco v okolí aspoň prozatím.

michaela666
28. říj 2023

Každé větší město má v nakupním centru nebo u něj možnost praní, to by mohlo být taky krátkodobé řešení.

hankapiiisek
28. říj 2023

@michaela666 u nás je to drahota, za 5 kg prádla 150 korun.

zmrzlinka
28. říj 2023

Asi se to nějakou dobu vydržet dá.Ved zkus a uvidíš.Vetsi věci můžeš vyprat u babičky.

lv
28. říj 2023

Koupila bych na splátky, kdyz se ti pokazi, vyreklamujes ji.

kristyn86
28. říj 2023

Ja peru v ruce na chate. Tam neni na pracku misto. Ale peru jen to nejnutnejsi. Je to opruz. A nevyperu to tak dokonale jako pracka,no...Pak to vyzdimat me stve asi nejvic. Kdyz neni zbyti,tak se to samozrejme da. Jeste kdyz muzes dat treba rucniky a lozni k babicce. Muzes zkusit kouknout na ten FB,tam fakt byvaji dobre nabidky.

jannym
28. říj 2023

Vzala bych bazarovou nebo se podivala do mistni facebookove skupiny za odvoz

michaela666
28. říj 2023

@hankapiiisek To je docela dost. Na druhou stranu kdybych vzala ten čas, který by mě stálo praní v ruce + voda a delší doba sušení ( protože ždímání rukou je na nic), tak bych ty 300 týdně dala.

hankapiiisek
28. říj 2023

@michaela666 tak to každopádně.

martt
28. říj 2023

Zažila jsem s dvěmi dětmi asi měsíc , když jsme měli pračku v opravě. Dá se to zvládnout , ale za mne teda pěkná otrava. Znám rodinu , která pračku nepoužívá třeba vůbec. Zkus projet různé letáky s elektrem. Občas nabízí různé akce na splátky. My jsme takhle měli ledničku bez úroků. Blíží se Vánoce , takže předpokládám, že takovéhle akce ted budou častěji.

veronicka89
28. říj 2023

Na bazaru bude plno oracek urcite bych vzala tam

hankapiiisek
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
cuuza
28. říj 2023

Dá se spousta věcí, když musíš. Ale spíš nechápu kombinaci, že chlap dělá v cizině a stejně nemáte ani na pračku...

fire85
28. říj 2023

To nemáte ani par tisíc na pračku? A chlap dela v cizině? To je nějaký divný...

hankapiiisek
28. říj 2023

@fire85 můžou mít dluhy

irmamala
28. říj 2023

Vezmi na splatky. Vem tu desetinu, mas to na 10mesicu a preplatis jen jednu splatku. Kdyz vezmes pracku za 7tis, budes platit treba 800 mesicne a za 10 mesicu mas splaceno.

zuzkasim
28. říj 2023

Bez pračky bych to dlouho nevydržela. Přemýšlela bych nad jiným řešením. Veřejné prádelny, mrknout se na inzerát na nějakou "za odvoz" nebo minimální částku, popř. i ty splátky. Nemáte ani těch 10 tisíc jako rezervu právě pro takové nenadálé události? Pokud ne, rychle bych se na tohle zaměřila, měsíčně bych se snažila minimálně osm stovek dát bokem, až se příště pokazí lednička, vysavač... ať máš kam šáhnout.

eviicka
28. říj 2023

Bez pračky fakt déle jak dva tři týdny fakt ne (vlastní zkušenost) a to nejsem prací fanatik. Vzala bych bazarovou. Jinak škoda, my bydlíme celkem blízko a jednu budeme v rodině časem nabízet, teď je ale zaskládaná v bytě, kde se rekonstruje. Tak kdyby se to nevyřešilo do pár týdnů, dej vědět.

nata22linka07
28. říj 2023

My byli bez pračky asi měsíc. Bydleli jsme v nájmu kde byla pračka. Tak jsme to neřešili. Pak se přestěhovali a peníze na pračku nebyli. Prala nám tchyně. Po novém roce byli výprodeje. Vzali jsme si pračku na splátky. Dcera byla malá a prádla hodně. Do roka byla pračka splacená a vydržela nám 13 let

konidana
28. říj 2023

Ja sama a dite bych bez pracky vydrzela max mesic, s tim ze neco (vetsi veci) bych prala asi u sousedu. Dyl by mi to prislo uz blby. Rozhod site, urcite nekde sezenes treba za odvoz. Ale ze by ti ji nekdo zadarmo i dovezl, s tim bych teda nepocitala

marketa1218
28. říj 2023

Mně stačilo být bez pračky týden, když se čekalo na novou. Moje smrt 😃. Bez myčky bych to dala, ale bez pračky ani náhodou. Manžel propotí věci na fotbale , do práce tak ob den čisté tričko, košily a školkové dítě, to je taky pořád jako prase 😃. Triko,tepláky na den, no bez pračky ani ránu.