Jak se zbavit mravenců v kuchyni?
Ahojky, bydlíme v nově postaveném domě 3. Rokem..
Mravenci jsme tedy zatím řešili jen venku, ale teď je mám snad všude! Hlavně v kuchyni, lezou cestičkou jakoby pod lištami až ke kuchyňské lince a mám je i v šuplících..
Chodím a likviduju ručně… je to strašný.. co pomáhá?
Máme doma malé batole, které vleze všude.
Díky moc!
Ahoj, me zabrali "vraždící domečky". Je to trošku náročnější na cas... trva dyl, nez si otravenou návnadu odnesou do hnízda, ale je to účinné a není to tak toxické jako sprej, coz řeším kvuli kockam v domácnosti, který jsou jak dvě batolata a vlezou všude. Jinak letos je mravenců opravdu hodně a taky berušek, takže očekávám, že bude na zahradě nával mšic 🤦🏼♀️🙈🤦🏼♀️ naštěstí mám účinný bio-nalev... nicméně, dokud jsou mravenci na zahradě, tak ať dělají svoji práci v likvidaci mšic.
Viz foto co jsou vrazdici domečky... do 14 dni mas klid. Vyrábí ho různé firmy, rozdíl jsem nepozorovala 🤷🏼♀️
Táta má DDD servis a domečky doporučuje kudy chodí, já je používám i na zahradě a ve skleníku, jsou fakt super.. bylo by fajn vystopovat kudy lezou a dát jim to rovnou ke vchodům, zrychlí se tím celý proces 😉
Táta má DDD servis a domečky doporučuje kudy chodí, já je používám i na zahradě a ve skleníku, jsou fakt super.. bylo by fajn vystopovat kudy lezou a dát jim to rovnou ke vchodům, zrychlí se tím celý proces 😉
@dashyyy a to jsou konkrétně ty od Biolitu?
@anonym dela to biolit, raid, Bros... za mě je to fakt jedno, všechny značky mi přišly účinné plus minus úplně stejně 🤷🏼♀️
@felis a jak se to používá? Omlouvám se za blbý dotaz.. ale fakt nemám zkušenosti.. kam umístit a jak dlouho vydrží?
@dashyyy a to jsou konkrétně ty od Biolitu?
@anonym ten domeček jakoby zmacknes a tím se uvolní dovnitř domečku nastraha (na kazdem baleni je navod), nektere potrebuji i sundat kousek jakoby obalu... jak psala @dashyyy je fajn, dát jim to do cesty, ale kvůli kockam jsem to dávala třeba i za lednici nebo pod skříňku (je to malicke) a taky si ňamku našli, jen to trvalo o pár dní déle.
PS.: žádný dotaz není blbý...
Jo a pak trpělivost... chvili trvalo, nez se otravi celá kolonie. Vydrž... heleď, me přišlo, ze dva domky za sezónu stačí 😃
@dashyyy Nevadí tomu vlhkost, kdybychom dali na políčko, už teď mi jdou po jahodách...
Taky mam dobrou zkusenost s domecky nebo dmko melo sypaci nastrahy, to jsem sypala kolem domu kdyz nam lezli do bytu
Ja jsem udelala smes jedly sody a skorice a postypala cesticky...a pred listy atd....zafoukala kamto slo...nechala par dni a je klid...
Domečky jsou fakt super. Měla jsem takové, že se tam udělal otvor a oni si tím tahaji pryč otravenou návnady a vyhubi to celou kolonii. Ale vždy je na tom návod, jak to zprovoznit. Ze začátku jsem tam měla mravenců spíš víc, jak je to lákalo, ale do pár dnů byli pryč všichni. Ručně je hubit nemá cenu, lezou stále další a další.
V domě v přízemí jsme měli rezavé mravence,měli cestičky všude...když už byli i v kuchyni
zlikvidoval je syn 12 let...
z chaty ze zahrady dovezl černé mravence a nastěhovaj je k těm rezavým...mravenci se vzájemně vyhubili během několika dnů...
Ja jsem udelala smes jedly sody a skorice a postypala cesticky...a pred listy atd....zafoukala kamto slo...nechala par dni a je klid...
@misadan11 skorice byla prvni co jsem našla na googlu, takže když jsem měla mravence i v šupliku u příborů a šílela z toho, tak jsem vysledovala cestičku a nasypala .. uvidíme. Ale koupim ještě domečky !
Ahoj, me zabrali "vraždící domečky". Je to trošku náročnější na cas... trva dyl, nez si otravenou návnadu odnesou do hnízda, ale je to účinné a není to tak toxické jako sprej, coz řeším kvuli kockam v domácnosti, který jsou jak dvě batolata a vlezou všude. Jinak letos je mravenců opravdu hodně a taky berušek, takže očekávám, že bude na zahradě nával mšic 🤦🏼♀️🙈🤦🏼♀️ naštěstí mám účinný bio-nalev... nicméně, dokud jsou mravenci na zahradě, tak ať dělají svoji práci v likvidaci mšic.
Viz foto co jsou vrazdici domečky... do 14 dni mas klid. Vyrábí ho různé firmy, rozdíl jsem nepozorovala 🤷🏼♀️
@felis mravenci bohužel mšice nelikviduji, žijí spolu v symbioze
Nám domečky teda taky nezabraly... Koupila jsem Substral na mravance a to nam po nekolika letem boji pomohlo a jiz nekolikaty rok problem nemáme
Nám loni lezli přes práh - nasypala jsem jim před spaním do cesty cayenský pepř - hodně pepře a ráno po nich nebyla ani stopa
Já mám dobrou zkušenost s Bros bufet, kde si mravenci nanosily návnadu do hnízd a postupně vymizeli (ale trvá to tak 14 dní). Od Biolitu jsme zkoušeli sprej a kdy jsme to stříkali přímo na mravence, tak jim to bylo fuk. Hlavně budou chodit další a další. Chce to prostě najít kudy lezou a to místo zadělat (zatmelit) a jejich cestu pak postříkat nějakým účinným repelentem.
Mamka vždycky na místo, kudy lezli do domu, nasypala kopeček mletého pepře, to fungovalo dobře.
@shirilka vlhkost vůbec ne, kupuju ty doplňovací, maj to jako bazénky 😀
@fouskovi taky prý záleží jaké domečky, ale prý se může stát, že je jim to fuk.. já mám letitou zkušenost fakt dobrou
@felis mravenci mšice nelikvidují, oni je spíš chovají a opečovávají.. naopak kde jsou mravenci je velká pravděpodobnost mšic, proto je likviduji ve skleníku, v sadu lepím pásky, to mi mravenci nosili mšice v úplných dálnicích na listy
@shirilka vlhkost vůbec ne, kupuju ty doplňovací, maj to jako bazénky 😀
@fouskovi taky prý záleží jaké domečky, ale prý se může stát, že je jim to fuk.. já mám letitou zkušenost fakt dobrou
@felis mravenci mšice nelikvidují, oni je spíš chovají a opečovávají.. naopak kde jsou mravenci je velká pravděpodobnost mšic, proto je likviduji ve skleníku, v sadu lepím pásky, to mi mravenci nosili mšice v úplných dálnicích na listy
@dashyyy my vyzkoušeli spousty druhů a nic 🤣
Nechci to zakřiknout…. Ale včera jsem nasypala směs skořice, kurkumy a pepře do rohů a pod lišty kudy chodili… a dneska zatím klid !!
Na netu jsem viděla video na nějaký roztok z různýho koření a tím potřeli místa, kde nechtěli mravence, tam to bylo na vyvýšeném záhoně a mravenci tam pak nelezli, ale jestli to fakt zapůsobilo, těžko říct no.

ahoj , tchyne je strikala Raidem ☹ mela jich taky vzdy plnou kuchyn.....co je ale zvlastni tak kdyz se odstehovala a zacali sme tam bydlet my tak se po mravencich slehla zem. Mela jsem za sezonu max 5 mravencu v kuchyni. Nechapu. Asi si nasli jiny objekt