Jak útulně zařídit úzkou ložnici?
Chtěla bych si zútulnit novou ložnici. Je úzká, 2m. Postel má vnější šíří 170 cm. Zdi jsou zatím volné a nějak nemám nápad, co na ně dát, abych se tam cítila příjemně.
Nemáte někdo inspiraci?

Máme podobně "velkou" ložnici. Já tomu teda spíš říkám kumbál. 😁 Za mě čím míň věcí, tím vzdušnější a prostornější. Sama doma si neumím představit ani tapetu ani nějaký větší obraz na těch bočních zdech. Mě osobně by to tísnilo. Já jsem ale spíš minimalista. Já bych zrušila i ten noční stolek a místo něj vymyslela nějakou "poličku" za hlavu postele. Ale jinak okno je super.
V tom pidi prostůrku jsi už čarovala 🙂 Mně by se líbilo masivnější čelo postele, vzhledem k tomu, že je hlavou k oknu, což není ideální, tak zvětšit pocit bezpečí směrem od okna. Celou šíři zdi, kde je okno, bych překryla záclonou a závěsem, bez mezer po stranách. A huňatý kobereček pod nohy vedle postele. Jinak nic, tapety ani obraz bych nedávala, přijde mi na to málo místa. Jestli ti chybí barvy, hrála bych si s povlečením, ale mně tahle tlumená, jemná barevnost přijde pro ložnici moc fajn.
Jsem minimalista, veskere veci navic me toci, nicmene tady bych zvolila jemny odstin jedne zdi.
Mě se líbí tak jak je.
Já bych asi nedávala žádnou barvu na zeď, pokoj se tím opticky ještě zmenší. Já bych se zaměřila na povlečení, možná pro léto jiný odstín, toto mi evokuje spíš zimu.
DLe mého, cokoliv dáš na zeď, pokoj bude vypadat ještě menší nebo špíš ještě užší, takže zbývá akorát okno a postel.
Na zeď bych nic velkého nedávala, souhlasím s názory, že tím by se to opticky ještě zmenšilo. Možná leda malý obrázek anebo rodinné fotografie
V zadnem případě ne jednu zed barevnou. Pokud by to byla zed za posteli tak možná ano( opticky to ale zmensuje) ale ne nikdy vedle postele. A to proto,ze budes mit porad pocit,ze na tebe ta zed spadne. Steny bych udelala svetlucce bezovou, ne bila nudná. Muzes zmenit okno, dej závěsy az do rohů a nejake hodne tezke splivave. Ale svetle tak jak mas. Na zed muzes dat obrazky, s ramem ze svetleho dreva. Na postel svetle zelené povlečení . Projela jsem ti to gpt, samozřejmě je to pouze navrh.
Máme stejnou komůrku. Vpravo policii s knihami, vlevo nad nočním stolkem dva obrazy.
V zadnem případě ne jednu zed barevnou. Pokud by to byla zed za posteli tak možná ano( opticky to ale zmensuje) ale ne nikdy vedle postele. A to proto,ze budes mit porad pocit,ze na tebe ta zed spadne. Steny bych udelala svetlucce bezovou, ne bila nudná. Muzes zmenit okno, dej závěsy az do rohů a nejake hodne tezke splivave. Ale svetle tak jak mas. Na zed muzes dat obrazky, s ramem ze svetleho dreva. Na postel svetle zelené povlečení . Projela jsem ti to gpt, samozřejmě je to pouze navrh.
@klpoiu Tohle je moc hezký 🙂 Ale taky je to dost na efekt a ne praktické - květny mám ráda, hezky to tam oživí. Ale rozhodně bych je nechtěla při každém větrání z parapetu sundavat...

Ložnice je moc krásná, zvolila bych jemnou barevnou výmalbu nebo aspoň velký obraz, popř. tapetu.
Třeba jen nějaká béžová, taupe, olivová, světle modrá...