icon

Jakou značku kvalitních hrnců doporučujete?

romkov
14. únor 2025

Holky kucharinky, poradite mi prosim znacku “kvalitnich” hrncu?

zuzkasim
14. únor 2025

Kolimax

jaja01k
14. únor 2025

Já jsem moc spokojená s WMF.

dashyyy
14. únor 2025

Za mě též WMF ❤

petulkadodo
14. únor 2025

@romkov Já jsem spokojená s Tefal

martt
14. únor 2025

@romkov Já mám už spoustu let sadu hrnců od Lamartu a za mne super.

drep
14. únor 2025

Fabini

normalnimatka
14. únor 2025

sfinx🙂 česká kvalita, zdravější vaření, než třeba nerez.

martina8084
14. únor 2025

Kolimax

ele_nka
14. únor 2025

@romkov Fabini, ale pár máme i z Ikea a taky jsou super. Já já jsem rozhodně tým nerez, jsou věčný a nezničitelný.

ele_nka
14. únor 2025

@normalnimatka proč by měl být smalt zdravější než nerez?
Moje neteř má smaltované nádobí například zakázané, protože uvolňuje látky na které je alergická.

normalnimatka
14. únor 2025

@ele_nka zachovává víc enzymů při vaření. nerez není - pokud vim - jakoby nezávadnej, to je určitě třeba teflon.

jinak jsem teda neslyšela, že by smalt cokoliv ze sebe uvolňoval právě. je to něco jako sklo.

ele_nka
14. únor 2025

@normalnimatka ale je citlivý na oděr, například se na něj nesmí používat ani železná houbička, jakmile se jen trochu poškodí ten povrch, nebo se jen trošku bouchne je na vyhození, protože se z něj můžou uvolňovat škodlivé látky.

zara11
14. únor 2025

Kolimax

normalnimatka
15. únor 2025

@ele_nka nemyslim si. a vydrží to docela dost. jasně, kovem do toho nebudeš škrábat, to snad dá rozum, ale běžný používání to vydrží x desetiletí. třeba teflon se postupně oškrabuje i obyčejným šetrným používáním, olupuje se postupně do jídla a při mytí, a pak jíš zbytky teflonu s hliníkem, super kombinace:D

normalnimatka
15. únor 2025

@ele_nka jinak škrábanec poznáš snad tak, že začne to místo rezivět... pak bych to asi nepoužívala, ale i když mám jeden hrnec fakt starej, žádnej takovej škrábanec na něm není.

ele_nka
15. únor 2025

@normalnimatka tak já taky teflon používám, v tomhle věřím prostě nerezi, protože to je jistota.
Švagrová na doporučení doktorů smalt vyhodila a neteř měla po problémech, do tý doby by mě to taky nenapadlo řešit, ale prý stačí malé prasklinky nebo porušení povrchu třeba i čistícím pískem.
Já nikomu smalt neberu, ať si ho používá jak chce, ale prostě v tomhle ohledu zdravější jak nerez nebude.