Jakou značku kvalitních hrnců doporučujete?
Holky kucharinky, poradite mi prosim znacku “kvalitnich” hrncu?
Já jsem moc spokojená s WMF.
Za mě též WMF ❤
@romkov Já jsem spokojená s Tefal
Fabini
sfinx🙂 česká kvalita, zdravější vaření, než třeba nerez.
Kolimax
@normalnimatka proč by měl být smalt zdravější než nerez?
Moje neteř má smaltované nádobí například zakázané, protože uvolňuje látky na které je alergická.
@ele_nka zachovává víc enzymů při vaření. nerez není - pokud vim - jakoby nezávadnej, to je určitě třeba teflon.
jinak jsem teda neslyšela, že by smalt cokoliv ze sebe uvolňoval právě. je to něco jako sklo.
@normalnimatka ale je citlivý na oděr, například se na něj nesmí používat ani železná houbička, jakmile se jen trochu poškodí ten povrch, nebo se jen trošku bouchne je na vyhození, protože se z něj můžou uvolňovat škodlivé látky.
Kolimax
@ele_nka nemyslim si. a vydrží to docela dost. jasně, kovem do toho nebudeš škrábat, to snad dá rozum, ale běžný používání to vydrží x desetiletí. třeba teflon se postupně oškrabuje i obyčejným šetrným používáním, olupuje se postupně do jídla a při mytí, a pak jíš zbytky teflonu s hliníkem, super kombinace:D
@ele_nka jinak škrábanec poznáš snad tak, že začne to místo rezivět... pak bych to asi nepoužívala, ale i když mám jeden hrnec fakt starej, žádnej takovej škrábanec na něm není.
@normalnimatka tak já taky teflon používám, v tomhle věřím prostě nerezi, protože to je jistota.
Švagrová na doporučení doktorů smalt vyhodila a neteř měla po problémech, do tý doby by mě to taky nenapadlo řešit, ale prý stačí malé prasklinky nebo porušení povrchu třeba i čistícím pískem.
Já nikomu smalt neberu, ať si ho používá jak chce, ale prostě v tomhle ohledu zdravější jak nerez nebude.

Kolimax