icon

Malý byt s dětmi. Jak tam žít a nezbláznit se z toho?

nupta
20. zář 2019

Kdopak ví, jak žít v 1+1 ve čtyřech a nezbláznit se z toho?

Strana
z4
fire85
21. zář 2019

@biedronka10 to je hruza 😞

biedronka10
21. zář 2019

@fire85 mrkni ke me do blogu na posledni zpravu.

lida9
21. zář 2019

taky jsem tak bydlela... nastesti jsme mohli kuchyn dat do chodby ( samo ze nebyla mycka a byl mini drez a mini pracovni plocha), takze z pokoju byl vlastne obyvak a z druheho loznice... v loznici pak pro deti patro na spani nad posteli rodicu...

nikol85bla
21. zář 2019

My máme 4 děti plus 2 dospělí a bydlíme ve 4p bez výtahu v podkrovním bytě. Máme ložnici, samostatnou kuchyň, dětský pokoj plus jedna mini místnost, kde aktuálně spím já s miminkem. Obývák jsme museli zrušit, aby byl dětský pokoj. No a ještě celkem velkou komoru. Tu budeme rušit a dělat z ní velkou koupelnu. No je nám těsno, ale dá se to, do budoucna půjdeme snad do většího.

ahyt
21. zář 2019

My zili se dvema detmi v garsonce 5 let 22m se vsim vsudy..A vzpominam na to neskutecne rada.A nikdy jsme tam nemeli neuklizeno nikdy nam to nevadilo.Naopak kdyz jsme se stehovali do velkeho 3 pokoj.bytu 100 m tak jsem strasn brecela a nemohla si zvyknout.A doted se tam jezdime koukat na to nase okno.Mozna to ale bylo tim,ze jsme vedeli, ze tam nejsme napořád,ten velky byt jsme staveli svepomoci a byla jen otazka casu kdy bude hotovej.Ale vasi garsonce to byly zlate casy.

cathy_s
21. zář 2019

Já mám 2+1 a přemýšlím, jak se sem vejdeme s dítětem... Myslím, že max do dvou let budeme muset koupit něco většího, protože budu chtít, aby spalo ve svěm pokoji a ložnici s obývákem spojovat nechci 😒 nicméně i do té doby to asi bude zajímavé se tady nějak porovnat...

pipi_puncocha
21. zář 2019

Vidím, že vás tu hodně píše o bydlení bez výtahu... Já mám z toho docela obavy, byt máme relativně velký (3+kk), prostorný a dobře řešený, naopak jeden pokoj zatím vůbec nevyužíváme, ale nemáme výtah, taky máme 4.p. a úplně trnu hrůzou, jak to budu zvládat. Jsem teď 33tt a musím říct, že i vynést nákup je pro mě momentálně nadlidský výkon, rádi bychom tu bydleli třeba ještě aspoň 5-6let (byt je náš), ale vůbec si nedokážu představit, jak to fungovat třeba s dvěmi dětmi a případně dalším na cestě...😬🙄

gamboland
21. zář 2019

3+1, osobni vlastnictvi, 75metru. Zatim jsme samy dva, ale nedovedu si predstavit s ditetem v 1+1. Neni lepsi si nejdriv vyresit bydleni a pak porizovat deti?

nupta
autor
21. zář 2019

Za pouhý den tolik spřízněných příspěvků, to je úžasné! Všem asi neodpovím, ale dodám, že snad po dlouhém hledání se rýsuje něco většího , ale někdy mi tu už hrabe... První syn ještě nepřekonal vzdorovité období a do toho miminko - snaha o nějaký kloudný spánek dětí a případně i náš je nadlidský úkol. Mezi pokoji jsou jedny dveře a miminko je kupodivu ten, kterému vadí hluk více. Teď začíná mimi chodit spát stejně či dřív než první a je to masakr, aby se nebudili. Když přijde nemoc, tak jí tady nikdo neunikne.

nupta
autor
21. zář 2019

Úložných prostor není nikdy dost, ale to je ten nejmenší problém. Samozřejmě je lepší mít vyřešené bydlení dřív, ale život se nedá naplánovat, jsme rádi, že máme děti. Kamarádka postavila brzy velký dům a na děti čekala hodně dlouho, my to máme opačně.

nupta
autor
21. zář 2019

@ahyt Tak to jste dobří, že jste to dali, vůvec si to nedokážu představit a abych na to ještě nostalgicky vzpimínala... Máš můj obdiv.

nupta
autor
21. zář 2019

@cathy_s Uvažuješ dobře, určitě nic nezkazíš, když budete hledat už teď, my jsme dlouho hledali, než jsme na něco narazili...

nupta
autor
21. zář 2019

@nikol85bla Ty schody bez výtahu jsou děs! Ale mini místnost pro tebe a miminko ti fakt závidím...😊

nupta
autor
21. zář 2019

@xcassiopea To není mazec ale masakr! Jak to dáváte a jak to snáší děti? Člověk se asi přizpůsobí všemu.

nupta
autor
21. zář 2019

@nita1984 Fajn, tak blázinec se nekoná, pozitivní zpráva.😃

nupta
autor
21. zář 2019

@konidana Dobrá strategie. A jak řešíte spaní dětí/uspávání?

nupta
autor
21. zář 2019

@biedronka10 To je umění - najít si na všem pozitiva.

nupta
autor
21. zář 2019

@nita1984 Vyhlídka většího mě také drží nervy v pohodě.

nupta
autor
21. zář 2019

@yvarp Nám se právě byt zmenšil po narození druhátka. Místa je málo, ale víc řešíme spaní a usínání dětí.

nupta
autor
21. zář 2019

@hanka_333 Spaní je, co nás právě trápí a čeho máme všichni nedostatek. Spíme všichni spolu, když je někdo nemocný, rozdělíme se, ale význam to moc nemá...

fire85
21. zář 2019

@gamboland taky si myslim podle mě to není dlouhodobě udržitelné, deti budou větší a budou taky chtít soukromí

konidana
21. zář 2019

@nupta dokud byly děti malé, spali jsme všichni v pokoji. Ani nevím jak , ale šlo to celkem dobře. Od půl roku mladšího (starší dva a kousek) meli svůj pokojíček a my spaci kout v kuchyni. Kolikrát jsem šla spát k dětem na zem, protože muž neco kutil do noci a rušil mne. Jestli tu přežijem i pubertu dětí to nevím😅. S dcerou už to dost mlátí, je ji skoro 12.

konidana
21. zář 2019

@nupta Nejhorší bylo období kdy malí chodili za nama do postele. Mame jen 140 a to ve třech šlo fakt blbě. Jo i ve 4 to zkoušeli, ale to jsem pak ja brzy odchazela vedle do jedne dětské 😅

drzticka81
22. zář 2019

@pipi_puncocha Bydlime ve stare zastavbe ve 4. patre bez vytahu 🙂)) Babicka tak zila cely zivot (je to byt od babicky).....zijeme tu od synovych 10 mesicu-takze jsem tu prozila druhe tehotenstvi se vzpurnym synem v obdobi vzdoru 🙂)) a i s tretim tehotenstvim (ted uz ma dva roky)......jde to-ja to vidim tak,ze to mame v ramci bud fit 🙂)))
PS: nakup dela jednou tydne manzel v ramci jeho bud fit,takze ja zadne nakupy netaham 🙂)) Taham jen deti a jejich kraviny (napr.kocarky pro panenky, odrazedlo apod 🙂))

maminka2020
22. zář 2019

My bydleli v bytě 3+1,6lidí..jako nemužu říct že by bydlení v bytě bylo špatné to ne...ale ty lidi ,to byla katastrofa..takže jsme chtěli mít své soukromý a hlavně klid tak jsme si koupily dům se zahradou a všichni jsme tu moc spokojení.Máme slepičky,takže domácí vejce a i prodávám takže každá kačka dobrá 🙂Prostě do bytu už bych nešla.

sonaxoxo
22. zář 2019

@pipi_puncocha take bydlime ve 4.patre bez vytahu jako asi vsici tady😂😂😂.jsme teda v pronajmu,byt je vetsi a zatim jedno dite.Reknu to takhle,jestli se rada hybes,tak je to dobra posilka😂ja jsem si zvykla,je to dobry na nohy😸ale uz nam to teda pristi rok na jare skonci,protoze se stehujem do domku kde k zivotu fakt taky potrebuju zahradu na vybehnuti deti apod.takze nebudu mit vlastne uz ani jeden schod..😂zase zlenivim😱

luciina
22. zář 2019

Tak my bydlíme ve 4p. s výtahem v klasickém panelákovém 2kk. Chtělo by to větší, ale dá se to. Jsme 2+dítě. Dítě má pokojíček a my rozkládáme. Furt mi přijde, že je tu binec jak je tu moc věcí. Je to malé, ale dá se to. Jednou je výhled 4kk v jiné části Prahy. Jako super, že bude velký, ale zase je jinde než bych chtěla žít.

dura175
22. zář 2019

Byty se obecně zmenšují. Stačí se podívat na nabídky novostaveb teď a před deseti lety. Takže je potřeba se dívat spíš na chytré dispozice, než na výměru. A bohužel dnešní ceny jsou teda šílené a člověk kolikrát musí vzít za vděk tím, co má. Na druhou stranu, teď bydlíme s manželem v 1+1 a stačí nám to. Aspoň se zbavujeme zbytečných věcí a zjisťujeme, že k životu toho člověk moc nepotřebuje.

maminka2020
22. zář 2019

@sonaxoxo já díky domu a zahrady teprve začala hubnout a to mi na bytě vůbec nešlo 🙂Takže věř,že zhubneš a to rychle 🙂

sonaxoxo
22. zář 2019

@maminka2020 vim,o cem mluvis.🙂ja jsem z baraku,pak jsem s manzelem sla do bytu,kde jsme rovnou staveli svepomoci domek,takze nebyl cas lezet v panelaku,kde to fakt nesnasim kvuli nude.jenze misto,kde jsme postavili a prestehovali se,nam nevyhovovalo,do toho se narodil syn...tak jsme dum prodali a jsme ted v jinem pronajmu a do toho zas svepomoci stavime dum,kde je to konecne podle nasich predstav a s velkou zahradou..💕nastesti I treba I diky tomu,jsem s vahou nikdy nebojovala,ale posilka je to dobra..ale ta se neztrati😂😂😂

Strana
z4