Thermomix. Je investice do tohoto přístroje opravdu výhodná?
Ahoj, uz delsi dobu premyslim nad porizenim Thermomixu. Cena neni uplne zanedbatelna, a proto me zajimaji vase zkusenosti? Na IG na me vyskocil nejaky kanal, kde jsou ukazany recepty a vse vypada skvele….ale pak jsem zkusila kouknout na bazar a je tam celkem dost inzeratu, kdy se ho lide snazi zbavit 😀 Tak nevim, jestli je to takovy zazrak. 🤷♀️ Mam dve male deti, jedno zatim kojene, ale to druhe uz ji “normalne” a vareni neni uplne muj kamos.
Mate ho nekdo doma a vyuzivate denne se vsemi jeho nastavci apod.?
@antoinet Je důležité, že jsi spokojená. To je asi nejvíc 🙂
Na rovinu já osobně mám problém s tou cenou a není to jen o tm od vorwerku, ale i jiné jejich produkty jsou za nemalé peníze... trošku mi to připomíná jiné podobné obchodníky typu mary kay, LR.... kde taky strašně vysvětlují, že zrovna tuhle předraženou věc nutně potřebuješ.
@levandulovy_caj fajn. S cenou mít problém můžeš. To je pochopitelné, není úplně nízká. Ale ten stroj si vážně hanit nezaslouží 😉
A jinak ještě dodám. Já nejsem úplně technickej typ. Na novinky si zvykám nerada, rozbitý mobil je pro mě krizovka, protože se rosim při představě zprovoznění nového. Sušička mi stala snad dva měsíce než jsem se odvážila ji zapnout. Mám ji ráda, ale obešla bych se bez ní.
Mám, ale nepoužívám robotický vysavač, radši mám normální. Nemám a nechci vysavač od vorwerku, protože mi stačí obyčejná klasika, která udělá stejnou práci. Nepotřebuju robota na okna, nebo elektrický mop na podlahy. Prostě nemusím mít všechny možné přístroje do domácnosti, obejdu se bez nich úplně v pohodě.
Ale není na světě jiný přístroj, který by udělal to, co umí TM. U mě se prostě zařadil mezi spotřebiče, bez kterých už bych být nechtěla. A nebudu.
Ahojky ,také mám thermomix sice krátce ,ale jsem hrozně spokojena. Manžel také protože konečně zvládne uvařit a moje 10letá dcera ho také krásně ovládá a dělá různé dobroty. Za mě naprostá spokojenost a můžu doporučit. Cena je vysoká ,ale na splátky si myslím že to zvládne každý. Ono co si budeme povídat někteří kuřáci měsíčně prokouri 2 i více splátek thermomixu. A pořádný kuchyňský robot také stojí hafo peněz a neumí ani polovinu toho co thermomix. Hezký večer Hanka
@zuzkasim úplně dokonale se to rozvaří a hlavně potom rozmixuje. Mixování je nejsilnější stránkou thermomixu. Za 20 s mi z cukru krystalu nebo krupice udělá dokonalou moučku. Další položka, kterou už nekupuji 🙂. Zkusila jsem vyfotit na lžičce ten protlak, fakt tam není ani jedno zrníčko nebo kousek čehokoli (hřebíček, bobkový list, nové koření atd.)
Holky, tak jsem nelenila a domluvila si ukazku u nas doma. Varili jsme: svickovou s knedlikem a masem, jahodovo-matovou zmrzlinu, sunkovou penu, bagety, petrzelove smoothie a salat coleslaw.
A musim rict, ze jsem uplne nadsena! Stroj krasne vede krok po kroku, jidla jsou totalne bozi! Takze jsem ho hned na miste koupila a pristi tyden uz bude u nas. ♥️
Jo a jeste strouhanku, to jsem zapomnela.
@78marcela já bych se s dovolením zeptala na recepty. Ty jsou v ceně nebo fungují jako předplatné a platím každý měsíc, že mi fungují?
No super 👍 coleslaw jsem dělala zrovna dneska taky.
@versatilka každý má 6 měsíců zdarma při zakoupení TM. Teď je navíc v rozšířeném balíčku další rok zdarma. Po uplynutí se platí 660,- ročně. Platit se to nemusí, můžeš vařit podle sebe a kuchařek. Ale s tím je to mnohem jednodušší.
@ahyt Tak hrnec si snad nekupujes kazdy rok, jako dovolenou 😂
Ty jo, mám plíživý pocit, že ho asi nutně potřebuju.. Ta cena je teda děsná, ale ten čas v kuchyni mi asi nikdo nikdy nenahradí, tak začínám šetřit..
@ahyt každý má svůj pohled na různé věci. Vzhledem k tomu, že jíst se prostě musí, a já vaření fakt nemám ráda, tak se snažím si to nějak ulehčit. Nemuset ztrácet čas u plotny a mít zdravé kvalitní jídlo je pro mě základ. Věř mi, že jíst dřív moje jídlo nebyl zážitek pro nikoho. Teď je.
Ale jak píšeš, každý má svůj pohled. Ty naše se rozcházejí u více věcí a tohle je jedna z nich😉
@ahyt na základě tvého příspěvku jsem se právě zeptala 10leté dcery (vstávaly jsme dnes ve 4:00, jedeme na zájezd), jestli by si koupila thermomix nebo dovolenou, tak po chvilce přemýšlení řekla, že prý TM - vydrží to déle a je z toho větší užitek 🙂. Tolik pohled jednoho dítěte. Naštěstí nejsme v situaci, kdy bychom se museli rozhodovat, jestli thermomix, nebo dovolená, ale když vezmu, že "obyčejná" týdenní dovolená letecky do Bulharska pro naši 6člennou rodinu by nás vyšla na min. 80 000 Kč, tak mi ten náš "kouzelný hrnec" přijde jako docela levná záležitost 😁😂.
@78marcela Marci, silně o tom uvažuji, fakt. Vařit umím, vařím ráda, ale vařím každý den. A vstávat každý den ve 4 ráno, abych něco ukuchtila, mě po těch 20 letech manželství už fakt zmáhá. Nikdo z nás nechodí na obědy. Takže v tom vidím fakt pomoc. Prachy mám. Ještě budu chvíli přemýšlet, hodilo by se to spíš až v lednu, před Vánocema asi ne. A musím přesvědčit chlapa. Nechci za jeho zády . Ale kdyby jsem se fakt rozhodla, můžu se obrátit na tebe, i když bydlím u Zabřeha na Mor.?
@78marcela děkuji za ujasnění. Já právě koukala, že se k tomu dají kupovat kuchařky, tak jsem se dost ztratila, jak to funguje :D
Jasne,chapu,ja jen nerada ozelim i tu jednu dovolenou,misto ktere bych zaplatila za hrnec.Ale naprosto chapu,kazdy to ma jinak😊.At se dobre vari,my za tu cenu nyni jedeme poznavat oba! s manzelem kus Spanelska- Madrid,Toledo,Segovii atd.
@ahyt my asi nejsme (díky bohu) ta správná cílová skupina zákazníků pro tento produkt...
Asi bych našla zepár situací, kdy bych jej využila, ale rozhodně by to nebyly situace, kde bych si řekla, že těch bezmála čtyřicet klacků za to stálo...
Teď jsem dělala omáčku butter chicken v jednom hrnci. Prostě jsem naházela marinované kuřecí maso v jogurtu na pánev s rozehřátým máslem, zamíchala, přidala plechovku rajčat, dochutila a na hodinu šla od toho... Ne, kvůli takovým primitivním omáčkám nevidím smysl kupovat takový spotřebič. Teď se chystám dělat briošku, těsto si umíchám v ruce a nechám vykynout v peřinách 😂
Možná kdyby uměl TM dělat kafe Latte, tak bych o něm možná uvažovala 😂😂😂

@78marcela Nee, to je můj narozeninovy víkend. 🙄