icon

Thermomix. Je investice do tohoto přístroje opravdu výhodná?

15. zář 2021

Ahoj, uz delsi dobu premyslim nad porizenim Thermomixu. Cena neni uplne zanedbatelna, a proto me zajimaji vase zkusenosti? Na IG na me vyskocil nejaky kanal, kde jsou ukazany recepty a vse vypada skvele….ale pak jsem zkusila kouknout na bazar a je tam celkem dost inzeratu, kdy se ho lide snazi zbavit 😀 Tak nevim, jestli je to takovy zazrak. 🤷‍♀️ Mam dve male deti, jedno zatim kojene, ale to druhe uz ji “normalne” a vareni neni uplne muj kamos.

Mate ho nekdo doma a vyuzivate denne se vsemi jeho nastavci apod.?

Strana
z4
78marcela
18. zář 2021

@levandulovy_caj umí i Latte, i frappe, umí různé alko i nealko koktejly....

78marcela
18. zář 2021

@ahyt užijte si to. Já si koupila hrnec, takže za týden jedeme "jen" do Luhačovic.

zuzkasim
18. zář 2021

@78marcela Za ty recepty se platí roční poplatek 660Kč? Tý jo, to mi přijde fakt hodně... Chápu, že je práce s tím ten recept do aplikace vytvořit, ale asi bych počítala s tím, že u tak drahého přístroje mi stačí ta počáteční investice a je v tom už i ten servis těch receptů. Napadlo by mě, kdybych si třeba mohla připlatit za aktualizaci (nové recepty), kdy bych chtěla, to by lidi využili třeba jednou za pár let a i tak za menší částku. Musím říct, že tohle se mi moc nelíbí☹

levandulovy_caj
18. zář 2021

@78marcela bych se divila, kdyby neuměl napenit mléko 😂😂😂

sebestka
18. zář 2021

@78marcela Marci, aby tu marmeládu není potřeba nějaký ten Gelfix?

78marcela
18. zář 2021

@zuzkasim ona se ta databáze neustále vyvíjí. Když to kupovala kamarádka před třemi lety, bylo tam 1700 receptů. Když jsem ho kupovala já v lednu, bylo tam 2565 receptů. Teď se to blíží ke 3tisicum.
Ale jak jsem psala, platit se to nemusí. Můžeš si postahovat ho záložek svoje (nevím kolik) plus tam zůstanou základní recepty, muzes jet podle neoficiálních stránek a receptů třeba na FB a podle svoji fantazie.
Já radši zaplatím těch 55,- měsíčně, protože mám Na vaření fantazii nulovou a jsem ráda, že mám k tomuto přístup.

78marcela
18. zář 2021

@sebestka ne. Ale jednu várku jsem zkoušela s zelirovacim cukrem, abych viděla rozdíl a neviděla jsem žádný.

78marcela
18. zář 2021

@levandulovy_caj vidíš to a to je zrovna jediný recept, který mi moc nejde. Nikdy to nemám tak pěkně udělaný, jak to mají některé holky v naší thermomix skupince.

sebestka
18. zář 2021

@78marcela No to koukám, jak puk. Bezva.

78marcela
18. zář 2021

@sebestka teď dělám povidla. No..dělám..řekněme, že jsem odpeckovala švestky, přidala cukr, skořicí, rum a otočila knoflíkem. A ležím s knížkou 😂

sebestka
18. zář 2021

@78marcela Fakt asi do něj půjdu.

ahyt
18. zář 2021

@78marcela Luhacovice jsou krasny,neni to "jen".😉.

lovemusicsun
21. zář 2021

@78marcela Ahoj, nezlob se za označení, můžu mít pár dotazů?
Vážně uvažuju o koupi Thermomixu, ale přímo mě odrazuje ten způsob nákupu přes obchodního zástupce (nějak mi to připomíná ty zázračné vysavače a nedokážu to překonat).. Dá se to nějak obejít, tj koupit ho online a sama si ho prostudovat?
Jak je na tom s hlučností? Já občas ráda vařím když děti spí vedlejší místnosti, tak aby mě to neomezovalo..
Nevíš náhodou, kdybych si ho koupila třeba v zahraničí, budu mít přístup do databáze českých receptů?
A poslední dotaz - asi bych k němu chtěla druhou nádobu, jak často na ně bývají akce?
Moc dík.

78marcela
21. zář 2021

@lovemusicsun píšu sz.

autor
24. zář 2021

Tak moje prvotni nadseni vystridaly rozpaky 😂 Ja fakt nevim, asi delam neco spatne, ale....krome rajske omacky, kterou jsem nikdy neumela a povedla se fakt vynikajici, mi zatim prijde, ze mi stroj praci spis pridelava. 🤷‍♀️ Zemlovku, kterou bych vcetne nastrouhanych jablek mela za chvili, se s tim crcam. Je tam zbytecnych kroku, kupa cukru a ve vysledku se mi spalila 😁
Zkousela jsem i testo na housky. Pekly se mi skoro 3/4 hodiny a stejne jsou nedopecene. Ted ztvrdly tak, ze z nich muzu udelat rovnou strouhanku.
Nemuzu najit nejake zdrave recepty, ktere by mi usnadnily praci. Treba i ta krupicka, skoro rychleji a lepe bych ji mela v mlecnem hrnci a na plotne.

Opravdu ted vaham, ze ho vratim (jestli to pujde). Namisto venovani dceri jsem travila skoro 2 hodiny v kuchyni a vysla z toho jen spalena zemlovka a housky na strouhanku. 😂😂

levandule_k
24. zář 2021

Já bych ho reklamovala, to ti určitě dali vadný kus 😂

78marcela
24. zář 2021

Koukala jsem teď na recept na žemlovku a přijde mi teda docela složitý. Sama jsem ho nedělala, u nás by to nikdo nejedl. Ale je tam uvedena střední obtížnost a ta žemlovka mi přijde překombinovana.
Začni nejdřív jednoduššími recepty, ať si to osahas a vidíš, jak ten stroj reaguje. Zkus si ty bagety, nebo recepty, co dělala paní na.predvadecce, tam víš, co a jak má být.
Za to, žes to spálila, thermomix nemůže. Každá trouba je jiná. Já když dělám bagety, vím, že na.moji troubu na horní a spodní ohřev doba přesně odpovídá a mají se péct 20 minut. Když jsem je dělala u jedné paní s horkovzdušnou troubou, byly hotové po 11 minutách. Svoji troubu znáš, tak v tom se rid podle sebe.
Ale teda krupička, nevím, co u ní bylo špatně, protože na kamnech se mi nikdy nepovedla tak dobrá jako když se dělá sama v TM.

paskovatereza12
10. únor 2022

Dobrý den, já jsem ze severních Čech, kdybyste měla zájem o ukázku.😁

dajenka02
Odpověď byla odstraněná
pavlakoscelanska
12. zář 2022

Zdravím. Zkušenosti s Thermomixem mám krátce,ale jsem maximálně spokojená! Nevěřila jsem tomu a ještě za ty prachy! První 2dny jsem na to nadávala,ale jde jen o změnu zvyku. Místo hrnců a pánví a tisíc nádobí okolo,špinavých kamen a linky teď jen chodím a sypu a leju jen do Thermáče a on si vše dělá sám. Co ho máme doma,kupuju převážně jen hl.mouku,droždí,vejce,mlíko či smetanu.Zbytek jako je sůl,cukr,olej,voda vždy doma člověk najde. Můj syn (6let) si každý den vybírá sám,co chce uvařit,na co má chuť a pak jen dokoupime pár věcí a vytváříme mňamky.Vaření mě nikdy moc nebavilo, spíš ráda peču. Ale co máme doma Thermomix TM6, baví mě v něm úplně vše! Od domácího pečiva, výroby čerstvých sýrů, salátů jak z restaurace, plněnou panenku na páře, ovocných, houskových knedlíků na páře, lívanečky, pěny, kafe Latte jak od Mr. Browna, panna cotty až po krémově našlehané zmrzlině.. prostě vše, co Vás napadne. Sama doma bych to nevytvořila ani ty těsta bych neudělala tak nadýchané. Hlavně ušetřím čas, nádobí, peníze za nákupy v krámě, ulehčí mi to práci s přípravami pokrmů, spotřeba menší jak konvice a mikrovlnka, na plynu přeplatek. A ještě si ,,žereme" jak v luxusní restauraci za málo peněz. 😁😉 Za mě je to TOP produkt, který by měla poznat každá žena, co je otrokem svý domácnosti. Kdybyste někdo měl zájem vyzkoušet si vaření v tom, nebo rovnou si ho pořídit domu, ráda Vám pomůžu, ukážu,domluvím. ☺️😉

pavlakoscelanska
12. zář 2022

Lepší těsto v ruce člověk neudělá. A ty knedlíky nadýchané, chutné! Čumím do teď jak blázen,že je to vůbec možné! 😅

monicka2424
29. říj 2023

Ahojda holky pokud někoho zajímá cokoliv ohledně Thermomixu,klidně se ptejte😍Jsem nezávislý obchodní poradce firmy a klidně vše ukážu,poradím,případně pomohu s koupí❣️Můžete mrknout na fcb Thermomix do každé rodiny

Sama jsem Thermomix pořídila a jsem z něho tak nadšená,že to chci i pro každou ženu...On vaří a já se věnuji práci a dětem❣️❤️

Strana
z4