Postýlka. Jak jste to vyřešili?

25. pro 2021

Ahojky, nevěděla jsem do jakeho tematu to nacpat. Tak se kdyztak omlouvám.
Mám dve deti (13 holku, 16 kluk). Za par mesicu se narodi miminko. A ja mam volno a premyslim v hlave, jak to udelat v byte.
Mame 3+1. Kluk ma svuj pokoj, holka taky, my v obyvaku (ktery je spojen s kuchyni, ale kuchyn je v dalsi mistnosti ale proste propojene)
Kluk ma mensi pokojik, holka velký. Ale bohužel, kdyz chce do kuchyne, na wc tak musi pres obyvak. Je to spatne řešené.
Spime na rozkladaci sedacce (s matraci) spaní uzasny. A ja premyslim, jak to udelat s miminkem. Postylku po narozeni si dam k sedacce asi, ale jak to pak nejak spojit s detma az bude vetsi to nevim.
Mate to nekdo podobne? Jak jste vyresili?
Miminko se nam podarilo po skoro osmi letech neuspesneho snazeni. Už jsme nedoufali. Tak snad bude vse v poradku. Deti to jeste nevedi, ani rodina, tak prosim zanechat anonym.

mamikry
25. pro 2021

Ty jo, to je docela prekerka. Tezko soudit, kdyz neznam dispozice. Ale takhle od stolu bych asi udelala z obyvaku samostatny mensi pokojicek, pokud to jde, zvetsila o kus obyvaku kuchyn, kterou bych uzpusobila na poloobyvak. Z holciciho pokoje bych udelala loznici s detskym pokojickem. A jedno dite dala do obyvaku. Pokud by dispozice nedovolili, tak starsi k sobe bohuzel. Nez pujde prcek do pokojiku, bude uz syn treba nekde na koleji.

lennus
25. pro 2021

Jak je veliký na m2? Dnes už to jde udělat šikovně. Máte peníze na menší rekonstrukci? Ložnice stačí malinká a časem se nejstarší odstěhuje, mimino bude hlavně s vámi. Samostatná ložnice by se určitě hodila

swan42
25. pro 2021

A kluk se neplánuje odstehovat az bude plnoletej? 2 roky bude stejne mimino spat v maly postylce u vas v obyvaku. Pripadne, pokud se po synovi pokoj neuvolni bych dite od cca 2 let dala k dceri, kdyz ho ma vetsi, ten pokoj. Holt to par let vydrzi. Snad s vama vsichni nebudou bydlet do 30 😅

mdch91
25. pro 2021

Mame deti 6,6,2 a i kdyz mame dvoupatrovy dum, zijeme v obyvakokuchyni a loznici. Pojicek maji od 2 let a jeste ho nezacaly pouzivat. Nekdo vysoupne deti i s hrackama do samostatny mistnosti rad, ja se popravde spis desim chvile, kdy nas prestanou potrebovat. Takze kam dam jednou spat dite jinam nez k sobe do postele bych asi vubec neresila v dobe tehotenstvi, obzvlast vzhledem k tomu, jak velky uz je nejstarsi.

autor
25. pro 2021

@swan42 kluk ma jeste tri roky skolu. 😁
Asi to tak udelame, mrne u nas, potom k dcerce holt noo. Snad to prezije.
@lennus mame 68m2. Koruny by se urco nasli. Jen ta dispozice je proste debilni. (Byt jiz prosel rekonstrukci, takto jsme ho jiz koupili).
@mdch91 no to vis, nejak nad tim dumam. Zas nechci jakoby velke deti omezovat miminkem. Ale asi to jinak nepujde. Premyslim dopredu nuuu.
@mamikry nu praveze z obou pokoju musi jit pres obyvak, aby se dostali do kuchyne. Je to fakt na pikachu postavene. Tak nevim, jak bych to prepazila.

martt
25. pro 2021

Jak mate velký ten pokoj dcery? Známý tohle vyřešili tak ,že ve velkém pokoji udělali v půlce příčku a udělali z toho , jakoby dva malé pokojíky a tam spi nejstarší dcera 15 roku a mladší syn 11 roku s malým mimcem se přestěhovali do mensiho pokojiku. Popřípadě ja osobně bych asi přehodila obývák do pokoje dcery s dceru místo obýváku , ale my ty dva pokoje máme stejné veliký.

mamikry
25. pro 2021

A nejde z casti obyvaku udelat chodbicku, kam budou ustit dvere z tech pokoju, pokud je tedy nemate na prostredku?

autor
25. pro 2021

@mamikry no prave jsou v pulce. Taky jsem nad tim premyslela. Jeste driv, nez jsem byla tehotna. Ze by to bylo o větší soukromi, pro nas vsechny. A nemuselo by se resit, ze nas treba rano budi, kdyz jde na wc nebo tak. (Nam to teda nevadi). Ale i tak

autor
25. pro 2021

@martt pokoj je velky jak obyvak. To je dobra myslenka. Prepazeni pokojicku aspon an par let.

fifinka2020
25. pro 2021

Můžu se zeptat - co máte za rozkládací sedačku, že se na ni dobře spí? Také hledáme🙂

autor
25. pro 2021
veroniqess
26. pro 2021

Nečetla jsem všechno, ale nebylo by jednodušší se přestěhovat? Byt prodat, koupit větší? Popřípadě pronajmout větší?

autor
26. pro 2021

@veroniqess nu asi ano.
Tento byt jsme nedavno koupili. Hypo+nasetrene koruny. Tak nevim, jestli bychom jeste v tehle dobe dosahli na nejaky větší. Byty sli moc nahoru. Ale urcite zapremyslime.
Dekuji za radu.

17mia17
26. pro 2021

Ja som mala 11 keď sa mi narodil brat a keď bol väčší, tak normálne mal so mnou izbu.

luciaanaa
27. pro 2021

Nečtu všechny komentáře tak to tu třeba už padlo, a co přehodit obývák s kuchyní, pomohlo by to něčemu? A jinak kluk třeba půjde na intr a nebo si najde holku a půjde z domu. A teď to nedopadne jinak než že si mimi necháš u sebe a stejně minimálně 2 roky pokojík jako takový nebude potřebovat, jen budeš mít hračky všude 😉🤣

zuzekk
28. pro 2021

Sestehovat starší do pokoje a mít ložnici s miminkem. Takhle se budete všichni navzájem dost rušit. Mít pokoj se sourozencem mi přijde úplně normální. Až bude miminko starší, řešila bych to znovu podle aktuální situace (jak často je kdo doma, kdo si s kým sedí..).
Pokud by to dětem zásadně vadilo, požádejte je o řešení. Třeba překvapí. V tomto věku už mohou mít rozumný názor.