Dětský pokoj s balkónem, jaký máte názor?

mazlik1
27. kvě 2015

Ahoj , s manželem se chceme stěhovat do vlastního bytu, ale je těžké najít slušný větší byt za přiměřenou cenu v dobré lokalitě 😠. Včera jsme jeden viděli,ale je to 2+1( takže si dispozičně moc nepomůžem. Navíc je špatně situován. Z chodby se jde do většího obyváku a pak je hned menší pokoj s balkónem. ( byt je v 6 patře) Potřebovala bych znát vaše názory na samostatné spaní menších dětí v pokoji s balkónem. Dokud bude jedno, tak min do 3 by spalo s námi v ložnici a obyvák by zůstal tak jak je, ale co potom až se narodí druhé. ☹ Je vhodné aby měli průchozí pokojík s obyvákem?

verunka_korunka
27. kvě 2015

@mazlik1 jestli uvažujete o dalším jdete do většího bytu. Kolegyně v práci má teď 2+1 v pokoji jsou děti a ona s manželem v obýváku. Vyřešila spaní sice bravurně (postel se sklopi na stenu a vypadá jako skříň) ale i přesto je jim být malý a hledají větší. A dítě s balkonem... Chtělo by to nějakou pojistku, aby neotevřelo dveře. My měli s bráchou balkon, ale až jako větší a stejně se máma bála a nesměli jsme tam tak do 12 let minimálně.

veruska007
27. kvě 2015

Máme dětský pokoj s balkonem, bez problémů, a to máme divochy. Na madle je pojistka, ale kdyby chtěli, tak to otevřou. Neotevírají. Akorát při větrání zdrhají. Ale to si hlídám.

evcann
27. kvě 2015

@mazlik1 ja bych se rozhodne koukla po necem vetsim, preci jen pokud budete kupovat do osobniho vlastnictvi tak to uz je ve vetsine pripade na porad a tak to je male. My tak chvilku s jednim ditetem bydleli a hodne rychle jsme pak hledali neco jineho. Ted mame 3+1 a staci, ale ne ze by si clovek nepredstavoval jeste jeden pokoj pro druhe ditko 🙂. Vim, ale ze resit to spanim v obyvaku rozhodne nechci. To je hruza. Jinak kluk bude mit pokoj taky s balkonem a to je jednoduche reseni detskou pojistkou, toho bych se nebala, to je to nejmensi.

scruffy
27. kvě 2015

Naprosto chápu, že ne každý má takové finanční možnosti, aby si koupil alespoň 3+kk a žije takhle spousta rodin, ale já si to představit nedokážu, protože pak rodiče nemají absolutně žádné soukromí, ale já jsem taková povaha, mám ložnici jako klidné tiché místo, kam se můžu zašít.

konidana
27. kvě 2015

@mazlik1 Za mě bych řešila hlavně dispozici a velikost bytu. S balkónem si případně poradíte🙂 2+1 bych brala jedině v případě, že by tam šla udělat velká obytná kuchyň, ložnice a dětský pokoj - takže vlastně 3+kk

mazlik1
autor
27. kvě 2015

Já nějak vycházím z toho, že jsem 15 let měla s bráchou společný pokoj a když jsme šli později do většího, stejně rodiče spali zase v obyváku. Navíc za 10 let už snad budeme mít vlastní dům. Balkon bych řešila pojistkou, to je jasné. Jde dost i o finance že 3+1 už bývá dost drahá 😠 nebo jsou v romských čtvrtích atd

anetpierowska
27. kvě 2015

My jsme malemu koupili klicku na balkon na zamykani. Pokud jsou plastove, tak to jde koupit. My mame 2+1. Cekame ted druhe a zatim budou mit pokoj dohromady, ale az budou vetsi, tak to chce aby kazdy mel svuj pokoj kvuli soukromi, budeme mit parecek. Take bych sla do vetsiho.

vendulka
27. kvě 2015

my taky máme 2+1 a žijeme tu 4 osoby už skoro 7 let a i když by nebylo od škody mít větší byt,tak se sem vejdeme v pohodě, děti mají svůj pokoj s balkonem (na balkoně máme síť proti ptákům, takže mi nevypadnou, jsme ve 4 patře) a my s manželem máme větší pokoj ,který máme napůl jako obyvák a napůl jako ložnici.Sice by se mi líbilo mít ložnici odděleně, ale tak to budeme mít až se děti odstěhují 😀 do té doby to nějak překlepeme, pokud nevyhrajeme ve sportce 😀 (ještě by to ale chtělo vsadit), raději budu takto než se ještě více zadlužit a nemoct si dovolit už vůbec nic...Stejnak přemýšlím do budoucna, že uděláme jen ložnici a na obývák - sedačku se vykašleme...

shine2015
27. kvě 2015

@anetpierowska souhlas, my je máme v patře i v oknech 😉 tříleté dítě si v pohodě okno otevře samo ani nebudete vědět jak.

anetpierowska
27. kvě 2015

@shine2015 to je pravda. Maly si da zidlicku k oknu, vyleze na parapet a dokaze si to okno otevrit. Nastesti tam je klika na zamek🙂 i na balkon je na zamek. Ted ma takovy vek,ze vymysli kraviny.

shine2015
27. kvě 2015

@anetpierowska my seděli dole v obývaku a mazel říká,tady je nějaký průvan,tady táhne....a já šla ven,ze odnesu věci na kompost a slyším ...maminkou dvej kočička.....a dcera se z okna dívala ven na kocicku, houkla jsem na manžela, dceři teda bylo tři a pul. A ten vyběhl nahoru a zavřel okno a kliky na zámek byla jasná volba. Přitom dcera seděla na WC.....vždy volala, když bylo hotovo.....a najednou byla v pokojicku.....proto já neodsuzuji maminy za nic,děti jsou zvidave a nikdy nevíme,co vymyslí....hlavně at to vždy dopadne dobře....

mazlik1
autor
27. kvě 2015

@shine2015 taky jsem byla číslo. Přitáhla jsem si prý k oknu křeslo a vylezla na šnury z okna ve 2 patře. Prý jen nožičky byli v bytě.

mazlik1
autor
27. kvě 2015

Každopádně děkuji všem za vaše názory..uvidíme jak to nakonec vyřešíme a na jak dlouho bychom popř v tom bytě bydleli 🙂

krmv
30. kvě 2015

Budeme stehovat ditko do avetsiho s balkonem a ty uzamykatelne kliky planujeme. Az bude druhe at jsou ve vetsim. Jinak jeste resime zda mit kazdy svou postel nebo dboupatrovou. Dcera je ted dablik tak mam z patrove respekt ale nahore by spala stejne tak za 3roky a to ji uz bude pet.tak snad bude i rozumejsi. Pokud by byl nekdo ochoten poslat fotku pro inspiraci hudu vdecna.dekuji

4formy
8. únor 2024

Kliky se daji zamknout ale sla bych osobne do vetsiho bytu,budete nestastni...

hanka_12345
8. únor 2024

Taky mame u decaku balkon, neslo vymyslet jinak skrz misto. Mam je zamkly a v poho. Odemykam na vetrani kdyz je ve skolce

cilkat
9. únor 2024

Máme balkony ve včech třech obytných pokojích, takže i v dětském pokoji. V dětském pokoji má jediný uzamykatelnou kliku, ale nikdy jsme ho nezamykali. Děti na balkon chodí úplně normálně (ověřila jsem, že ani novorozenec neprostrčí hlavu zábradlím, Zábradlí je dost vysoké a zároveň skrz něj v klidu vidí, tak nemají důvod na něj lézt. ... ale taky nejsou na balkoně žádné židle a podobné vyvýšeniny, které by dětem to lezení usnadnili (židle tam bývala. Když jsme na ni poprvé viděla dítě, šla pryč)).
Máme byt "průchozí do kruhu" - všechny obytné místnosti mají dvoje dveře. Ale jedny dveře jsme přidělávali, protože přístup do ložnice byl jen přes dětský pokoj. Nutnost jít přes "uzemí dětí" mi vadila. když je to ale jedna z možností, přijde mi to ok.
Klukům je 8 a 4, zatím potřebu soukromý ve svém pokoji neřeší.
... Ale z toho, co píšeš, mi přijde, že se ti ten byt stejně nelíbí...

holubinka
9. únor 2024

Dotaz je víc než 8 let starý a autorka už tu ani nemá účet😉