Antikoncepce po porodu. Poradíte, prosím?
Ahojte holky, mám dotaz jsem po porodu 6 týdnů a uvažuju o antikoncepci. Plně kojím, a chtěla bych tělísko, ale moc se v tom nevyznám. Něco málo mi gynekolog řekl, jaké jsou možnosti a teď je na mě co si vyberu. Co jste používaly vy po porodu? Já bych brala tělísko, ale nevím které a taky mi jde o cenu? Jsou i nějaké prý nehormonální? Tabletky jsou taky, ale ty se mi moc nechcou brát, přece jen to tělísko bude bez starostí myslet na prášek. Další dítě momentálně není v plánu. Nevím kdy se rozhodneme pro druhé.
Já mám Depo Proveru, ale není pro každého, je to injekce na tři měsíce, ale spíše pro někoho, kdo děti už neplánuje jako my.
@jjasmina To jsem ještě neslyšela o téhle antikoncepci. Jsi s ní spokojená? Jestli opravdu funguje a jestli nejsou nežádoucí účinky?
@klokanka31 je to sileny dryjak pro telo. Vyhledej si k tomu tady vic diskusi, ja ji mela jednou a nikdy vice.
@klokanka31 nežádoucí učinky jsou jak u koho, nemám ms, ale 1x v měsíci se objevilo špinění i tak, udajně měl někdo i deprese apod. jako ptala jsem se dr a neměla žádný případ těhu, ale je to jen pro někoho, kdo děti už neplanuje nikdy
@jjasmina mas stesti, tak super.
@klokanka31 hele, ono je to injekce, puvodnre vyvinuta pro zeme tretiho sveta. Je to velka naloz hormonu. Delat to s tebou bude podle tveho hormonalniho obrazu. Ja - dlouhe spineni, ale to by bylo nejmin. Hlavni problem byla nejaka silena hormonalni nerovnovaha, kdy jsem se necitila jako "ja". Neco bylo spatne a nevis co, proste rozhozene hormony, nalady, spatne stavy. Podotykam, jinak nejsem zadny psychous 🙂 presla jsem na naplasti Evra a zustala 11 let. Parada. Ale jak pise
@jjasmina muzes taky mit stesti... Ale nevime, co to udela s klimakteriem (preci jenom, ty davky hormonu v depo provera jsou jine a velke). Nevim, co s telem udela dlouhodobe uzivani. Ja to zkusila v mych 20, pac to bylo levne a lakave - ale nestalo to za to. Vedet co vim ted, nikdy bych to do sebe necpala
@klokanka31 jo. Parada. Je to jednou za tyden, +- den nehraje roli. A naopak, tam je tech hormonu malo, protoze jak to nejde pres zaludek, tak se neztraci v metabolismu a staci malo. Jedina nevyhoda - je to naplast. Takze sice pevne drzi, ale kolem se za ten tyden nasbira bordel, na ty okraje,jak u normalni naplast, kdybys ji mela tyden. Takze lepit nekam kde to neni videt.
Já do budoucna uvažuji o Lady Comp. Pálka je to jako prase tedy, ale kamarádka je s tím moc spokojená. Recenze jsem četla také dobré. 🙂

Já brala prášky desogestrel stada a bylo to v pohodě než jsem začala méně kojit to už mi napsal prášky pro někoho i když jsem 3x denně kojila ale tělo už prostě mělo malej přísun hormonů a ta původní antikoncepce nestačila