Allantoin prášek

Allantoin prášek je kosmetická ingredience ve formě bílého prášku bez zápachu. Allantoin je metabolickým meziproduktem většiny organismů, včetně zvířat, rostlin a bakterií. Vyskytuje se v kosodřevině, kaštanu, cukrové řepě, heřmánku, tabákovém semenu, pšeničných klíčcích a moči savců. Pro kosmetické účely se buď izoluje z těchto zdrojů, nebo se vyrábí chemickou cestou, ale i tak se jedná o bezpečnou, netoxickou látku. Allantoin se používá hlavně v kosmetice osobní hygieny, do očních přípravků, přípravků vlasové péče a dentální hygieny, ale také do dekorativní kosmetiky. Tato složka může být problematická pro vegany, protože se v konvenčním průmyslu získává z moči zvířat. V certifikované přírodní kosmetice je povolený pouze přírodní allantoin, který je extrahovaný z ekologicky pěstovaných rostlin.

Použití

  • chrání, uklidňuje a hydratuje pokožku
  • minimalizuje póry
  • podporuje růst nových kožních buňek a obnovuje kožní tkáň
  • zmírňuje podráždění
  • regeneruje pleť
  • hojí rány, popáleniny a vředy

Dávkování

  • 0,1- 1% (na pleť 0,1 - 0,2%)

Foto-zdroj: www.handymade.cz

Nové články

Hodnocení a zkušenosti s Allantoin práškem

Máš zkušenost s Allantoin práškem?
Poděl se o ni a pomoz tak ostatním maminkám.
Napiš svou zkušenost