Pro zdraví

Zdraví máme pouze jedno, proto si ho važme a chraňme. Pokud se chcete starat o své zdraví, nejen to fyzické, ale i duševní, jste na správném místě. Vitamíny či doplňky stravy vám pomohou na cestě k lepší pohodě a zdravotnické potřeby vám usnadní péči o sebe či své blízké. Udělejte něco pro své zdraví už dnes. I malý krok může být velkou změnou k lepšímu a kvalitnějšímu životu.

Nejnovější články

Hodnocení a zkušenosti s produkty pro zdraví

Máš zkušenost s produkty pro zdraví?
Poděl se o ni a pomoz tak ostatním maminkám.
Napiš svou zkušenost
Nejnovější hodnocení

Frida Mom Velká sada do porodnice

pepper05  1. lis 2022

Vše potřebné v jednom boxu aneb a teď už jen svačinu :-)

Co všechno do porodnice?
Seznamy s tipy na osvědčené výrobky najdete všude možně, ale který si vybrat? Jelikož čekám své druhé dítě, s mnoha produkty jsem už měla tu čest. Zároveň nemám tolik času zkoumat recenze a opravdu širokou nabídku trhu, radši jdu s prvorozeným synem na hřiště. Proto mě zaujala možnost pořídit vše v jednom velkém boxu od značky Fridy Mom a neřešit už nic. Obsahuje totiž všechno potřebné - od kojící košile na sál či oddělení šestinedělí, přes prodyšné jednorázové kalhotky a poporodní vložky až po přípravky na úlevu od bolesti od poporodních zranění. Tak jo, jdu to toho!

Domů přišel opravdu velký box v krásné lila barvě, vše úhledně srovnáno, navíc v prostorné a vkusné taštičce, která určitě nebude jen do porodnice. Hmm, tohle vypadá dobře, jdeme zkoumat dál!

Kojící košile je v tmavě šedé barvě, která je praktická i vzhledem k velké pravděpodobnosti, že nezůstane bez poskrvnky. Je dostatečně dlouhá, pružná a z pohodlného materiálu. Má zapínání jak vpředu usnadňující kojení, tak vzadu pro snazší oblékání a svlékání. Je v jedné univerzální velikosti, což může být problém pro drobnější maminky. Já mám běžně konfekční velikost 42 (M-L) a košile mi je v ještě v 9. měsíci opravdu velká. Nicméně do úplného závěru mi něco zbývá, a tak se prostor navíc jistě zaplní :-) Balení navíc obsahuje i protiskluzové pohodlné ponožky, opět v univerzální velikosti. Jsou ale dostatečně pružné, a tak by měly padnout na většinu dámských nožek.

Z čeho jsem ale úplně paf, jsou jednorázové kalhotky. Upřímně jsem vůbec netušila, že existují tak pohodlné neprůhledné a prodyšné poporodní kalhotky. To, že budu mít na sobě zase rybářskou síť, jsem brala jako holý fakt. Jednorázových poporodních kalhotek jsem vyzkoušela opravdu hodně, ne každé mi seděly a byly pohodlné, některé byly moc úzké, jiné zase široké, vložku na správném místě udržely jen málokteré. Všechny ale mají společnou jednu věc, a to že jsou průhledné. Vyrábí se totiž jen v bílé nebo tělové barvě. Už před 3 roky jsem si říkala, proboha proč. Člověk po porodu musí větrat poporodní poranění, to ano, ale proč musí být všechno tak vidět? Kalhotky Frida Mom jsou v decentní šedé barvě, jsou opravdu neprůhledné, mají nohavičky, a tak se člověk nemusí bát rozvalit a nic není vidět a vše zůstane tam, kde má. A jsou tak pohodlné, že o nich ani nevíte. Skoro škoda, že jsou jen jednorázové :-) Ale po porodu má hygiena přednost, a tak zamáčknout slzu a po použití do koše s nimi!

Porodní box pak obsahuje celou řadu produktů pro hygienu a úlevu od bolesti po porodu. Sprška byla pro mě novinkou a musím říct, že je to skvělý nápad. Po porodu jsem chodila do sprchy vlastně neustále a stále jsem řešila, aby mi někdo v mezičase dával pozor na syna, nebo abych byla, co nejdřív hotová. Díky spršce je blahodárná sprcha vždy po ruce a lze ji tak použít i na toaletě.

Standardní výbavou každé tašky do porodnice jsou pak poporodní vložky, které by měly být zejména velké a savé. Ty od Fridy mají ale ještě vychytávku, a to chladící efekt. Wow! Po ohnutí vložky chladí celých 20 min! Když se navíc použijí spolu se zklidňujícími vlhčenými ubrousky (které se dávají na celý povrch vložky) s obsahem vilínu a heřmánku, máte o okamžitou úlevu postaráno. A kdyby ne, použijte ještě pěnu, která se nastříká hned na ubrousek či vložku, má totiž kromě zklidňujících ingrediencí také chladivý efekt, který zmírňuje otoky po porodu. Tato pěna se dá ale použít i pro úlevu od hemoroidů, které jsou velmi častým problémem těhotných žen, nebo po natržení konečníku. Zkrátka po porodu si najde své čestné místo u většiny novopečených maminek. Navíc když se dá před použitím do lednice, chladivý efekt se tím ještě znásobí. Když si vzpomenu, jak jsem u prvního porodu vše řešila jen sprchou a větráním, maximálně mastičkou s dubovou kůrou, připadám si, že jsem nerodila před 3 roky, ale minimálně v pravěku.

Přestože doufám, že poporodní zranění budou, co nejmenší, díky produktům od Frida Mom vím, že i kdyby ne, jsem dobře připravena. Protože každé tlumení bolesti bez léků je skvělé a když se jedná o takhle promyšlené řešení, tak o to víc! Takže do tašky do porodnice stačí už jen dokumenty, kosmetická taštička, ručník, pantofle a svačina a já mám o starost míň.

Frida Mom Velká sada do porodnice

janysevka  21. říj 2022

Frida mom - základní sada do porodnice

Sbalit se do porodnice je důležitý úkol a než jsem dala dohromady celou tašku, pročetla jsem mnoho různých seznamů na internetu. Každý se trochu lišil, ale jsem ráda, že jsem narazila i na ten od Profimedu, který měl několik položek navíc. Pořídila jsem jejich základní sadu a ke kojicím podprsenkám, noční košili, kartáčku na zuby apod. Jsem přidala i:

- Jednorázové kalhotky, které vypadají opravdu jako kalhotky a ne jen obyčejná síť, takže si nemusíte připadat jako nahá. Skvěle padnou, udrží vložku a zároveň nechají dolní partie dýchat.
- Příjemným objevem pro mě byly chladicí vložky Ice Maxi, které absorbují, co mají a zároveň chladí, což nejen po nástřihu hráze určitě oceníte taky. Velkým plus je velikost vložky, která je tak velká, že se nemusíte bát, aby z nějaké strany neprotekla.
- Vlhčené ubrousky mi po prvním porodu byly skvělým pomocníkem a tyhle od Profimedu jsou ještě s výtažkem z vilínu, který pomáhá všechny bolístky a trápení po porodu rychle zahojit a ulevit vám. Ubrousek pasuje na celou vložku, takže můžete tyhle dva produkty spolu kombinovat.
- Zklidňující pěna je tak akorát velká (cca 150 ml), aby nezabírala moc místa v tašce do porodnice. Obsahuje taky zklidňující vilín a heřmánek a spolu s vložkami i ubrousky pomáhá chladit a uklidnit poraněná místa. Dokonce pomáhá i na hemoroidy.

Spiridea® krémpasta

adel_si  24. čer 2022

Naše zkušenosti s krémpastou

Pro nás zatím bezkonkurenční mastička! Výborně se rozmazává, stačí ji malinko na celou plenkovou plochou, bez výrazného aroma. Lze použít již od narození.

Spiridea® krémpasta

tercasv  24. čer 2022

Moje zkušenost

S krémpastou jsem byla spokojená. Krásně se rozmazává, stačí dát opravdu malé množství. Syn měl velké opruzeniny, pro mazání Spirideou za 2 dny zmizely. Krémpasta je bez parfému, za je velké plus. Celkově jsem se Spirideou spokojená.🙂

Spiridea® krémpasta

kveta1  21. čer 2022

Moje zkušenost

Moje zkušenost s krémpastou byla pozitivní. Se synem jsme vyzkoušeli tuto mast na opruzeniny a byla jsem spokojená s výsledkem. Syn má buclatá stehýnka kde má záhyby a trpěl na zapařování. Tato mast funguje velmi dobře i jako prevence a stačí namazat dvakrát denně, protože krásně drží a okamžitě se nesetře jako některé mastičky. Stačí jen po namazání chviličku počkat a poté dát plenku a i když je miminko čilé, krásně několik hodin chrání pokožku miminka.

Jamieson Omega-3 Kids Gummies želatinové pastilky pro děti

tratatundra  1. dub 2022

Nedejte na první dojem

Po otevření balení se mi zkroutil obličej. Zavanula na mě rybí "vůně" a já už nad těmito pastilkami lámala palici. Nicméně, přes intenzivní vůni rybího tuku, mají tyto gumídci docela příjemnou chuť a dětí si je pochvalují. Naštěstí, rybinou fakt nechutnají! Palec nahoru!

JAMIESON vitamín D3 KIDS 400 IU tablety na cucání s příchutí jahody pro děti 100 TBL.

dapik  31. bře 2022

Kvalitní vitamíny s D testem,značkou kvality

JAMIESON vitamín D3 KIDS 400 IU tablety kupujeme pro tříletého a od stejné firmy vitamíny i pro dospělé,tam je asi 6 výrobků.
Zaujala nás kvalita,složení,výrobce.
v r.12/2020 byl udělán D Test...značka kvality
Jsou chutné,vypadají dobře a děti je jí bez problémů.

Doporučuji Dana

JAMIESON BABY-D™ vitamín D3 400 IU kapky 11,7 ML

tehulinka91  28. bře 2022

Jamienson Baby D

Pro nás to nejlepší 👍

JAMIESON vitamín D3 KIDS 400 IU tablety na cucání s příchutí jahody pro děti 100 TBL.

konik_testuje  28. bře 2022

Vhodná cesta jak v rostoucím dětském organismu účinně předejít deficitu vitamínu D

Vitamín D je potřebný pro optimální růst a vývin kostí i zubů u dětí a hraje také důležitou roli při budování dětské imunity. Příjem optimálního množství vitamínu D během dětství je rovněž důležitou prevencí vzniku dětských nemocí, jakož i mnoha civilizačních onemocnění v dospělosti. Pokud hledáte vhodný doplněk výživy, za redakci Modrého koníka můžeme můžeme tablety na cucání s příchutí jahody pro děti JAMIESON vitamín D3 KIDS 400 IU doporučit. Jejich podávání je velice komfortní a složení kvalitní.

JAMIESON BABY-D™ vitamín D3 400 IU kapky 11,7 ML

konik_testuje  28. bře 2022

Dobrou volbou pro všechny, kteří preferují kapky před kapslemi nebo tabletami.

Vitamín D je potřebný pro optimální růst a vývin kostí i zubů u dětí a hraje také důležitou roli při budování dětské imunity. Příjem optimálního množství vitamínu D během dětství je rovněž důležitou prevencí vzniku dětských nemocí, jakož i mnoha civilizačních onemocnění v dospělosti. Pokud hledáte vhodný doplněk výživy, za redakci Modrého koníka můžeme kapky JAMIESON BABY-D™ vitamín D3 400 IU doporučit. Jejich podávání je velice komfortní a složení kvalitní. Kapky nezpůsobovaly žádné bolesti bříška a děťátko je spapalo bez problémů.

Zinková mast s měsíčkem BIO Purity Vision 70 ml

srnii  27. bře 2022

Výborná mast bez zbytečné chemie

V péči o dceru používám výhradně certifikovanou kosmetiku a tak jsem hledala přírodní alternativu k bepanthenu, sudocremu aj. Zinkovka od Purity vision mě zaujala složením a po třech měsících užívání vím, že jsem s ní nešlápla vedle. Pěkně se roztírá, příjemně voní, po rozetření zanechává slabý bílý film a co je důležité, plní svůj účel. Kdykoli se objeví na zadečku zarudnutí, po namazání zmizí.

Sinecod kapky

gujduska  29. pro 2021

Suchý kašel dcery 4-5 let

Skvělé na utlumení suchého a dráždivého kašle.

Erdomed sáčky

martiniquest  27. pro 2021

Velice účinný

Používáme pravidelně při vlhkém kašli a neustupující rýmě. Zabírá do dvou dnů. Od pediatra vím, že lze dávat jeden sáček denně (půl sáčku ráno a půl odpoledne) i dětem od cca 15 kg, pro které se oficiálně prodává jen sirup, který je však na předpis.

Veroval® CRP test pro domácí použití

konik_testuje  20. říj 2021

Dokonalým pomocníkem ve chvíli, kdy si nejste jistí, jestli je návštěva lékaře nevyhnutelná

Za redakci Modrého koníka Veroval CRP test pro domácí použití doporučujeme. Není mi totiž jedno, jestli budu sedět v přeplněné čekárně u svého obvodního lékaře s „chřipečkou” a sdílet ji s pacienty s daleko závažnějšími nemocemi, které, oslabená virem, mohu chytit jedna-dvě. Když si udělám doma, ještě než k lékaři vyrazím, CRP test Veroval na domácí použití, s jistotou na 95 % vím, jestli je tato návštěva nevyhnutelná. Až na malý píchanec, bez kterého to ale nejde, nemá žádná negativa.

Chytré miminko SUPERFOLIN 2

maartinka29  16. říj 2021

Doplněk stravy pro těhotné i kojící - Superfolin 2

Balení obsahuje 60 tabletek + 60 kapslí, kdy doporučené denní dávkování je vždy 1 tabletka a 1 kapsle. Velice dobře se polykají. Po užití jsem nikdy nepociťovala žádné nežádoucí zažívací problémy, ani jiné. Jediné menší mínus pro mě je, že po spolknutí i pár dalších hodin poté pociťuji v ústech rybí pachuť z kapsličky s rybím olejem.

Dříve jsem se setkala sama jen s konkurenční značkou doplňků stravy pro těhotné, ale od značky Superfolin mě hlavně zaujaly tím, že je vhodné je brát i nadále po porodu, tedy při kojení.

Jsem moc ráda, že jsem měla možnost vyzkoušet je a tímto dále doporučuji ostatním maminkám, nebo i těm budoucím. :-) Každá máma se snaží udělat ty nejlepší kroky pro své miminko, tak proč nezačít třeba právě tím, že doplníme do těla vše potřebné, co je potřeba už v těhotenství.

Chytré miminko SUPERFOLIN 2

vonrataj  16. říj 2021

Zkušenost se Superfolin 2

Měla jsem možnost vyzkoušet si doplněk pro těhotné a kojící Superfolin 2 - od 2. trimestru až do období kojení. Výrobce slibuje vysoký obsah DHA, kyseliny listové a omega-3 mastných kyselin a další. Superfolin 2 se užívá 1x denně tableta spolu s tobolkou, ideálně s jídlem nebo po něm.

Chytré miminko SUPERFOLIN 2

vaseli16  12. říj 2021

Superfolin 2 je super 🙂

Měla jsem možnost testování díky Modrému koníkovi a určitě v něm budu i dál pokračovat a koupím další balení.

Bion 3 Imunity

konik_testuje  28. čer 2021

Komplexní multivitamin

Multivitamin má komplexní složení, které je vhodné jak na každodenní podporu imunitního systému, tak je i díky složení s vyšším obsahem vitamínu C (120 mg,
150 % RHP), vitamínu D3 (10 μg, 200 % RHP) a zinku (10 mg, 100 % RHP) ideální i v období, kdy má náš organismus zvýšené nároky na dostatek vitamínů a minerálů.