Recept: Bezlepkové žemle
Recept na bezlepkové žemle s indickou vlákninou.
Ingredience
| 4 lžíce | Psyllium |
| 400 ml | vlažná voda |
| 500 gr | bezlepková mouka |
| 1 balíček | sušené kvasnice |
| 1 lžička | cukr |
| 1a1/2 lžičky | sůl |
| 30 gr | máslo |
| 1 lžíce | ocet |
Postup přípravy
- Psyllium necháme 10 minut nabobtnat ve vlažné vodě.
- Mezitím smícháme mouku s kvasnicemi, cukrem a solí.
- Přidáme psyllium, máslo a ocet a uhněteme těsto.
- Uděláme žemle a necháme 30 minut v teple kynout.
- Povrch vykynutých žemlí potřeme mlékem nebo smetanou.
- Pečeme 30 minut na 200 stupňů.
Čas tepelné úpravy
Pečem 30minut, ale záleží na druhu Vaší trouby.
TIP
Žemle můžeme posypat slunečnicovými, dýňovými, sezamovými nebo jinými semínky, hrubou solí, kmínem, mákem atd.
Více o bezlepkových receptech na modrykonik.cz
- Album uživatelky hailliejade Moje bezlepkové
Hodnocení a zkušenosti s bezlepkovými žemlemi
Průměrné hodnocení:
Máš zkušenost s bezlepkovými žemlemi?
Poděl se o ni a pomoz tak ostatním maminkám.
Napiš svou zkušenost