Dost sladký, ale výborný bezlepkový dezert flapjack vhodný pro alergiky na lepek.

Ingredience
200g | másla |
200g | hnědého cukru |
200g | medu |
400g | rýžových vloček |
200g | ořechů, kandovaného ovoce nebo sušeného ovoce (strouhaný kokos, mandle, jakékoli oříšky na malé kousky, sušené ovoce pokrájet) |
Postup přípravy
- V hrnci rozpusťte med, cukr a máslo, dokud se vše nespojí a cukr zcela nerozpustí, přisypte vločky, ovoce, semínka, oříšky, kokos.
- Směs pečlivě primíchejte a upěchujte do pečící formy vyložené pečícím papírem.
- Dejte na 15-20min do rozehřáté trouby na 170stupňů, okraje by měly zhnědnout, nakrájejte na kousky po vychladnutí, podávejte vychladnuté.
TIP: Přidáte-li jen polovinu množství cukru, dezert bude méně sladký.