Recept: Bezlepkový dezert flapjack

Dost sladký, ale výborný bezlepkový dezert flapjack vhodný pro alergiky na lepek.

Bezlepkový dezert flapjack

Ingredience

200gmásla
200ghnědého cukru
200gmedu
400grýžových vloček
200gořechů, kandovaného ovoce nebo sušeného ovoce (strouhaný kokos, mandle, jakékoli oříšky na malé kousky, sušené ovoce pokrájet)

Postup přípravy

  1. V hrnci rozpusťte med, cukr a máslo, dokud se vše nespojí a cukr zcela nerozpustí, přisypte vločky, ovoce, semínka, oříšky, kokos.
  2. Směs pečlivě primíchejte a upěchujte do pečící formy vyložené pečícím papírem.
  3. Dejte na 15-20min do rozehřáté trouby na 170stupňů, okraje by měly zhnědnout, nakrájejte na kousky po vychladnutí, podávejte vychladnuté.

TIP: Přidáte-li jen polovinu množství cukru, dezert bude méně sladký.

Hodnocení a zkušenosti s bezlepkovým dezertem flapjack

Průměrné hodnocení:
Máš zkušenost s bezlepkovým dezertem flapjack?
Poděl se o ni a pomoz tak ostatním maminkám.
Napiš svou zkušenost

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce