Recept: Bezlepkový perník
Bezlepkový perník , do kterého si můžete přidat rozinky, ořechy a kandované ovoce dle chuti a libosti.
Ingredience
| 300g | mouka Jizerka |
| 1ks | kypřící prášek do perníku (např.od firmy Bekor) |
| 150g | cukr krupice (může být i třtinový) |
| 2ks | vejce |
| 3/4 hrnku | teplé mléko |
| 1 hrnek | rozpuštěná Hera |
| 3 polévkové lžíce | med |
| 2 polévkové lžíce | kakao |
| dle chuti | rozinky, ořechy, kandované ovoce |
| marmeláda na slepení | (nemusí být) |
Postup přípravy
- V mléce rozmícháme med.
- V míse ušleháme vajíčka s rozpuštěnou Heru a přidáme mléko s medem.
- Vedle si připravíme suchou směs - mouku, prášek a kakao. Můžeme přidat mleté oříšky, rozinky, kandované ovoce.
- Obě směsi opatrně smícháme a vyšleháme. Nalijeme na vymazaný plech a pečeme na 180 stupňů 20-25min.
- Necháme vychladnout, můžeme rozříznout, slepit pikantní marmeládou, posypat moučkovým cukrem.
Čas a stupeň tepelné úpravy
Pečeme 20-25 minut na 180°.
Hodnocení a zkušenosti s bezlepkovým perníkem
Průměrné hodnocení:
Máš zkušenost s bezlepkovým perníkem?
Poděl se o ni a pomoz tak ostatním maminkám.
Napiš svou zkušenost