Milé maminky, nenechte si ujít slevu moderních a kvalitních hraček Yookidoo pro děti již od narození. Sleva platí do 30. 4. 2012.

    hrave_hracky
    8. dub 2012    Čtené 0x

    O hračkách Yookidoo

    YOOKIDOO - zábavné a naučné hračky

     
    Yookidoo - velkolepý objev, který zábavně a přirozeně přiměje Vaše dítě ke kreativní a naučné hře!
     
    Značka Yookidoo slaví úspěchy svého objevu díky mimořádné schopnosti přimět dítě ke hře a učení díky povzbuzujícím, interaktivním a vysoce inovačním naučným hračkám. U každé z položek v katalogu na našich stránkách www.hrave-hracky.cz je umístěno video, na kterém můžete zhlédnout možnosti využití hračky.
     
    Hračky pocházejí z dílny proslulých návrhářů Golos - Weisman Design, kteří jsou známí navrhováním mimořádných hraček již více než 20 let. Hračky z dílny tvůrců Golos - Weisman Design se starají o to, aby dětem poskytly to, co chtějí a také to, co rodiče hledají. Naučné hračky Yookidoo vynikají výstředním designem, který vznikl díky rozsáhlému výzkumu a dlouhodobému pozorování dětí během hraní.
     
    Návrháři říkají: "Pozorujeme a učíme se, co děti dělají, co chtějí a jak si hrají a poté se teprve pouštíme do práce. My hračky navrhujeme na zemi, posadíme se a díváme se na svět dětskýma očima. Tímto je zaručeno hluboké porozumění jejich unikátního světa, takto se učíme mluvit jejich řečí a to je důvod, proč víme, jak uspokojit fyzické, společenské a intelektuální potřeby a dovednosti dětí."
     
    S Yookidoo je hraní zábavou. Naučné hračky Yookidoo jsou navrženy tak, aby zapůsobily svou vzdělávací schopností nejen na děti, ale i na rodiče. A jak postupem času děti rostou a zdokonalují se, radost z objevování roste s nimi.

    Hračky do vany Yookidoo

    Ze zkušeností rodičů víme, že hračky do vany jsou u dětí velice populární a vyhrají si s nimi přibližně od 9 měsíců až do školních let. Hračka Zábavná fontána dokonce získala ocenění ToyAward 2011 na mezinárodní výstavě hraček Toy Fair v Norimberku, kde se stala absolutním vítězem.

     
    Hračky značky Yookidoo splňují nejpřísnější mezinárodní bezpečnostní normy EN 71, EN 62115 a ASTM F963. Dále splňují vyhlášku Ministerstva zdravotnictví č. 84/2001 Sb., o hygienických požadavcích na hračky a výrobky pro děti ve věku do 3 let a jsou v souladu s Evropskou směrnicí 2009/48/ES o bezpečnosti hraček.

    hrave_hracky
    8. dub 2012    Čtené 0x

    Výukové hry GRANNA očima odborníka

    MUDr. Jaroslav Matýs, psychiatr pro děti a dorost

    Skupina společenských her pro děti GRANNA® představuje vydařenou sérii vzájemně navazujících společenských dětských her. Návaznost jednotlivých her je vyjádřena už společnou grafickou linií, všechny mají základní společnou filozofii. Každá hra je dobře srozumitelná, má jednoduché instrukce a je lehce proveditelná jednotlivými cílovými věkovými skupinami dětí.
    Z medicínského hlediska pomáhají aktivizovat motorická, řečová centra v centrálním nervovém systému. Napomáhají maturaci mozkové tkáně zlepšováním kooperace jednotlivých funkčních oblastí.

    Potěšující a zásadní na těchto hrách v dnešní době je, že neprovokují agresi dětí vůči okolí. Svojí podstatou jsou konstruktivní, rozvíjejí fantazii, hravost a kladné emoce, jako je radost z úspěchu, z nově dosažené dovednosti. Všechny tyto hry jsou v podstatě odměňující za snahu a vytrvalost. Podněcují soutěživost ne na úkor jiného, ale jsou postaveny na pocitu „být nejlepším mezi dobrými“. Vedou děti ve hře mít radost z vlastního úspěchu, ne ze „zničení jiných“. Každý účastník hry má tedy „svůj vlastní úspěch“.

    Neopominutelným faktem je, že při těchto hrách se rozvíjejí komunikační a jiné sociální dovednosti. Dávají dětem, ale i dospělým hráčům velice důležitou zkušenost, že úspěch nemusí být pouze za cenu poškození jiného hráče – člověka. Velice názorně se tady samo dítě nebo rodič přesvědčí o pokroku v jemné motorice, slovní zásobě, v paměti, strategii plánování, v rozhodování se.

    V dnešní době technických vymožeností a nejasných mezilidských vztahů velice často řešíme v ambulanci dětské psychiatrie problémy dětí i rodičů vznikající ze „sociální a komunikační neobratnosti“, slabou slovní zásobu, poruchy pozornosti a následně agresivitu vůči okolí. Často jsou narušené vztahy jak doma, tak ve škole. Tyto hry mohou být dobrou nenásilnou pomůckou, jak „naučit děti i dospělé“ vzájemně se respektovat, uznat úspěch jiného, jak spolu komunikovat.

    Dle mého je jistě nezanedbatelné, že tyto hry by se mohly uplatnit ve výchově nejenom u dětí běžné populace. Vhodné jsou pro děti s poruchami pozornosti a aktivity již od raného dětského věku, které učí soustředit se, vytrvat v činnosti. Lidově řečeno u dětí hyperaktivních, které mají problémy soustředit se na jednu činnost, nerozptylovat se, dokončovat činnosti. Vhodné jsou i pro děti, které se nedokáží zařadit do kolektivu pro úzkostnost, nejistotu, poruchy sebehodnocení. Dále si myslím, že by se většina her dala uplatnit i u dětí s mentálním hendikepem, samozřejmě po poradě s odborníky.
    Celkově mám ze souboru her dobrý dojem.

    MUDr. Jaroslav Matýs – dětský psychiatr

    hrave_hracky
    8. dub 2012    Čtené 0x

    O magnetické stavebnici Magformers

    MAGFORMERS – nová magnetická stavebnice pro předškolní i školní děti, držitel ocenění Grand PriX z výstavy hraček a her FOR TOYS 2010
    Také v roce 2011 získala stavebnice MAGFORMERS velmi prestižní titul "Správná hračka roku 2011". Toto hodnocení je společným projektem Sdružení pro hračku a hru, Asociace hračka Unie výtvarných umělců ČR, Asociace předškolní výchovy a Pražské pedagogicko-psychologické poradny. Tento titul je tedy každoročně udělován výhradně na základě hodnocení odborné poroty složené z pedagogů a výtvarníků.
     
    MAGFORMERS je zcela nová a originální magnetická stavebnice, která umožňuje sestavovat nekonečné množství trojrozměrných objektů jen z několika málo základních druhů dvourozměrných plastových mnohoúhelníků (trojúhelníky, čtverce, obdélníky, kosočtverce, lichoběžníky, pěti a šestiúhelníky). Tyto stavební jednotky postačí k sobě přiblížit libovolnými stranami a ty pak spolu vytvoří volně „zakloubené“ spojení pomocí drobných neodymových magnetů umístěných uvnitř jejich hran.

    MAGFORMERS je didaktická pomůcka určená k základnímu poznávání geometrických tvarů v ploše i v prostoru, k učení barev a k rozvíjení jemné motoriky. MAGFORMERS podporuje prostorovou imaginaci a podněcuje tvořivost i matematické myšlení dětí již od útlého věku. Hra s MAGFORMERS je někdy také nazývána „magnetickou geometrií“.
     
    MAGFORMERS je chytrou a chytlavou hrou pro děti, ale i dospělé.
    MAGFORMERS bude opět důvodem, proč Vás hraní s vlastními dětmi nebude rozhodně nudit.
     
    KONEČNĚ NAPROSTO BEZPEČNÁ MAGNETICKÁ STAVEBNICE
     
    Rozměry dílků a vhodně volené tvary zajišťují maximální možnou bezpečnost hračky. Použitý materiál splňuje nejpřísnější hygienická a zdravotní kritéria. Jednotlivé díly jsou dostatečně velké, nelze je polknout, jsou prakticky nerozbitné a přitom snadno uchopitelné i pro děti mladší 2 let.
    MAGFORMERS přichází na trh s naprosto unikátním technickým řešením jedné z tradičních slabin klasických magnetických stavebnic. Magnetické válečky se totiž mohou uvnitř dílků volně otáčet a není tedy nutné se omezovat při hře jejich polaritou. Magnetky se samy natočí tak, aby se libovolné strany k sobě vždy přitahovaly.
     
    NEKONEČNÉ MOŽNOSTI VARIACÍ - GENIÁLNĚ JEDNODUCHÉ!
     
    MAGFORMERS lze velmi dobře kombinovat i se známou magnetickou stavebnicí Geomag a jí podobnými magnetickými hračkami. Velmi oblíbeným trikem je i tzv. „MAGFORMERS kouzlo“, při kterém lze vhodně sestavenou plošnou síť určitého tělesa přetvořit v 3D model během pár vteřin pouhým vyzdvižením celé struktury do prostoru. Příslušné strany se samy "kouzelně" pospojují svými magnetky a efektní stavba se před vámi zjeví doslova z čistého nebe, respektive z čistého stolu.
     
    Nasaďte tomu kolečka a JEDEM!
    Kromě základních sestav jsou dodávány i velmi populární speciální sady obsahující magnetické podvozky s kolečky, které vykouzlí z jakékoliv konstrukce naprosto funkční autíčko, které lze navíc donekonečna upravovat a přetvářet.
     
    ŠKOLKA HROU
    Pro mateřské školky a jiná výchovná a vzdělávací zařízení dodáváme i velkobalení jednotlivých dílků ve folii. V mateřských školách se MAGFORMERS stal doslova hitem a děti si se stavebnicí vydrží hrát s neuvěřitelným zaujetím celé hodiny.

    hrave_hracky
    8. dub 2012    Čtené 0x

    Maňásci a postavičky z pohádek Noe

    V našem obchůdku Vám nabízíme také české textilní hračky značky NOE, které jsou nejen esteticky zajímavé, ale mají i hodnotu didaktickou. Maňásci umožňují aktivní zapojení dětí do hry a dramatizaci pohádek. Didaktickou hodnotu maňásků potvrdilo i ocenění “Správná hračka".
     
    Děti se hrou s maňáskem učí rozvíjet fantazii, rozšiřovat slovní zásobu a samozřejmě získají nerozlučného kamaráda. Maňásci v sobě spojují klasickou hračku, maňáska a zároveň jsou malým polštářkem, neboť s nimi děti často usínají v postýlce.

    Specifické postavení v našem sortimentu zaujímají licenční postavičky, jako např. postavičky z Kouzelné školky skřítek František a jeho kamarádka Fanynka anebo postavičky z filmu Kuky se vrací, a to Kuky, Hergot a Anuška.

    Maňásci jsou vytvořeni z na omak heboučkého zdravotně nezávadného a pracího postřižené froté. Tento materiál je vhodný i pro alergiky, neboť se dá prát v automatické pračce na 30°C, jak často jen uznáte za vhodné. Všichni maňásci splňují i ty nejpřísnější požadavky na zdravotní nezávadnost. Všechny tyto hračky odpovídají evropským normám EN – 71 a byly certifikovány renomovanými zkušebními ústavy.

    Pozor - již jen do konce týdne sleva 10 % na všechny výrobky Snoozebaby. Nahlédněte do našeho shopu 😉, určitě vyberete z široké nabídky kvalitních hraček.

    Milé maminky, pojďte s námi soutěžit o krásné ceny v rámci Měsíce se Snoozebaby. Vyfoťte své děti, jak si hrají se štítky a každý den mohou dvě z Vás vyhrát krásné a měkoučké dečky na mazlení od Snoozebaby!!!

    Vážené maminky, od pondělí 12. 3. 2012 na Modrém koníku začíná "Měsíc se Snoozebaby", kterého se jako prodejci této unikátní značky budeme také účastnit. Čeká Vás spousta zajímavých diskuzí a každý den soutěž o výrobky Snoozebaby. Těšíme se na Vás!!!

    hrave_hracky
    26. únor 2012    Čtené 0x

    O značce Snoozebaby

    Hračky a potřeby pro nejmenší Snoozebaby 0+

    Snoozebaby je moderní a inovativní holandská značka, která vyvíjí textilní a plyšové hračky (nejen) pro nejmenší děti. Každá hračka obsahuje hned několik štítků různých velikostí a barev a z různých materiálů, které miminka velice ráda prozkoumávají. Hraní miminka nejen uklidňuje, ale také stimuluje a podporuje jejich jemnou motoriku a zručnost.

    Sortiment Snoozebaby
    Sortiment Snoozebaby je velmi pestrý. Jeho základ tvoří plyšové hračky na mazlení, ale obsahuje i hrací a přebalovací deky, zavinovačky do autosedaček a nejnovější stylový baby košík na nošení. Nabídka se pravidelně obměňuje, minimálně 2krát za rok.

    Snoozebaby podporuje také rozvoj dítěte
    Produkty Snoozebaby  významně ovlivňují rozvoj smyslů dítěte, především hmat. Zároveň dítě hra s hračkou Snoozebaby velice uklidňuje, a proto jsou spokojeny nejen děti, ale i jejich rodiče. Ve vědeckém výzkumu zaměřeném na funkčnost štítků až 64 % rodičů uvedlo, že jejich děti jsou s hračkami Snoozebaby klidnější a spokojenější.
     
    Štítky
    Pestré štítky se liší velikostí, barvou a použitým materiálem. Nejvíce se využívá satén, hedvábí, manšestr a šustivé materiály. Většina produktů je vyrobena ze základních materiálů, jako je velur a česaná bavlna, které pohlcují přirozenou vůni děťátka a které jsou nádherně měkoučké. Všechny materiály a výrobky jsou samozřejmě důkladně testované a jsou certifikované dle nejpřísnějších norem evropských standardů. 
     
    Cílem Snoozebaby je nabídnout bezpečné a ekologicky šetrné výrobky podporující tvořivost, které děti i rodiče budou milovat. Proto jsou hračky Snoozebaby vytvářeny ve spolupráci s dětmi.
     
    Děti hračky Snoozebaby milují, uklidňují je a pomáhají jim usnout! Stávají se jejich nerozlučnými společníky.


    Bezpečnost
    Je samozřejmé, že jsou všechny materiály a výrobky důkladně testovány a certifikovány podle nejpřísnějších evropských standardů. Bezpečnost dětí je absolutní prioritou, proto jsou všechny produkty vyráběny za dodržení těch nejpřísnějších norem kvality.
     

    Historie   

    Prvotní idea ohledně Snoozebaby se zrodila celkem náhodou v hlavě zakladatelky značky Marleen Rameckersové. Jako každá matka se Marleen snažila dát svým dětem to nejlepší. Chtěla, aby byly šťastné, veselé a spokojené. S překvapením zjistila, že jejího malého, tehdy jen několikaměsíčního syna nejvíce zajímají štítky, které jsou součástí plyšových hraček nebo oblečení. Marleen byla svým objevem nadšena. Její synek s velkou radostí svými malými prstíky prozkoumával štítky – a to nejen při usínání, ale i v době, kdy byl vzhůru.

    Tento objev ji tak okouzlil, že si umínila koupit svému synovi hračku s mnoha pestrobarevnými štítky. Velice ji překvapilo, když se jí takovou hračku nepodařilo sehnat! Zklamání z takového výsledku však její nadšení nezastavilo. Rozhodla se přijít s konceptem štítků na trh sama. A tak se zrodila značka Snoozebaby. Po rozsáhlém průzkumu trhu v roce 2005 se první výrobky na pultech prodejen objevily už po roce snažení. V Holandsku vyvolaly téměř okamžitě obrovský zájem. Produktová řada se rychle rozrůstala, přičemž společnost Snoozebaby vstoupila i na mezinárodní trh. Produkty Snoozebaby jsou aktuálně k dispozici ve více než 450 obchodech ve 20 zemích a jejich počet neustále roste.

    hrave_hracky
    31. bře 2016    Čtené 7x

    Hravé hračky

    Vážené maminky,

    v našem e-shopu www.hrave-hracky.cz Vám nabízíme výukové a didaktické hry a hračky pro Vaše děti od narození až do školních let.

    Hračky pečlivě vybíráme tak, aby splňovaly nejpřísnější pořadavky na kvalitu, bezpečnost, design a hlavně tak, aby hraní děti bavilo a zároveň je naučilo i něco nového!
    U našich hraček garantujeme, že jde o výrobky ze špičkových materiálů. Hračky jsou plně atestované a certifikované na našem území.

    Výběr celého sortimentu jsme konzultovali také s odborníky na rozvoj a výchovu dítěte, a proto si můžete být jisté, že naše hračky budou správným způsobem motivovat a rozvíjet Vaše děti.

    V našem sortimentu naleznete: stavebnice, mozaiky, magnetické stavebnice, hrací deky, hračky na mazlení, hračky pro nejmenší, hračky do vody, pěnové koberce, výukové hry pro děti již od 2 let, ale i potřeby pro nejmenší, jako např. zavinovačky do autosedačky či cestovní přebalovací podložky.

    Výrobci, jejichž hračky nabízíme, vytvářejí ve světě již velmi oblíbené, kvalitní a moderní hračky. Jde například o značky: Snoozebaby, Yookidoo, Quercetti, Granna, Edtoy, Magformers, Noe, Malý génius.

    Všechny námi nabízené hračky a pomůcky vybíráme také spolu s našimi dětmi, které jsou pro nás tím pravým ukazatelem, zda hračky opravdu zaujmou, baví a správně stimulují!!!

    POJĎTE SI S NÁMI TAKÉ HRÁT!