ivakalinova
2. pro 2020
1045 

Dny s ambasadorkami - balení vánočních dárků

Vánoce se nezadržitelně blíží a spolu s nimi i spousta dalších povinností, které v moderní kultuře k tomuto původně skromnému svátku patří. Je zvykem, trávit o Vánocích čas se svými rodinami a vybírat vánoční dárky týdny, někdy i měsíce předem. Po nějaké době si možná člověk pomyslí, jak Vánoce udělat trochu originálnější, jak vyzkoušet něco nového a vyvarovat se tak jejich “každodennosti”. Způsobů je mnoho. Jedním z nich je vyzkoušet některé originální tipy a zabalit dárky novým způsobem, který váš již tak originální dárek ukáže v ještě zajímavějším světle. Pojďme se tady společně podívat na způsoby balení vánočních dárků. 

1. VYTVOŘTE SI VLASTNÍ BALÍCÍ PAPÍR

Balicí papír nás každoročně vyjde na pěkných pár korun, zejména pokud nakupujeme rozměrnější dárky. Balicí papír bez potisku, často z ekologické výroby, přitom stojí pouhých pár korun a dává nám skvělou příležitost vyzdobit jej vlastním způsobem. Tento kreativní papír můžete nazdobit vlastními motivy hned několika způsoby. 

Využít lze například razítka s vlastním motivem (již hotová nebo vytvořená například z korku a razítkové barvy, inkoustu  nebo čistě vodových a temperových barev), ale také vlastních ilustrací a obrázků, které potěší zejména vaše děti. Tento způsob balení je zároveň skvělou možností, jak potěšit milovníka popkultury, zejména u témat, pro která nelze najít balicí papíry (např. Pán Prstenů, Marvel aj.) na vaše vánoční dárky. Vánoční ozdoby a balení dárků tímto způsobem můžete jednoduše sjednotit.  Fantazii se meze nekladou a vy si užijete spoustu zábavy při výrobě balicího papíru.

Co budete potřebovat?

  • Jednobarevný balicí papír
  • Vykrajovátka s vánočním motivem
  • Bramboru / polystyren / korek / provázky
  • Temperové barvy
  • Nůž

2. ELEGANTNÍ BALENÍ DÁRKŮ

Pokud chcete, aby vaše dárky zářily elegancí, je vhodné sladit barvu balícího papíru i stuhy (ideálně myslet i na barvy stromečku a dekorací). Skvěle spolu funguje například:

  • zlatý balící papír se zlatou či hnědou stuhou,
  • stříbrný papír s modrou a červenou stuhou,
  • světle modrý papír se stříbrnou,
  • červený se zlatou či červenou,
  • a další kombinace. Jen je třeba volit spíše decentní barvy a vyhnout se přeplácanosti. Nejlépe zůstaňte u odstínů jedné barvy či zkombinujte dvě harmonické.

Elegantní balíčky musí být uhlazené a dokonalé. Nikde nesmí nic přebývat. Nebojte se využít jemných ozdob, ale šetřete s nimi (báječně působí například několik drobných lesklých kamínků nalepených na balíček).

Je to jako s módou. Elegance se skrývá v jednoduchosti.

Lesk zlata a stříbra k Vánocům patří. A už několik let se drží v popředí také hnědé či černé vánoční dekorace. Kombinace těchto barev navíc vypadá naprosto skvěle. Proto potrpíte-li si na luxus, nakupte zlaté, stříbrné, hnědé a černé balicí papíry a mašle. 

Chcete-li dát před luxusem přednost eleganci, můžete zvolit kombinaci černé a bílé. Můžete třeba převázat dárek v černém papíru bílou stuhou nebo na něj napsat jméno toho, komu je dárek určený, bílou fixou.

3. PŘÍRODNÍ BALENÍ DÁRKŮ

Přírodní papír v kombinaci s úzkým provázkem se stává čím dál tím populárnějším stylem balení. Borová či smrková větvička ukotvená za jednoduchou mašlí zkrátka potěší každé oko. Netrvejte však na větvičkách. I eukalyptus nebo šiška balení skvostně ozvláštní. 

Připravte si různé dekorace, jako jsou šišky, malé vánoční ozdoby, perníčky, sušené ovoce, větvičky, barvy, přírodní hnědý provázek, stužky a papír na balení, který se vám líbí.

4. BALENÍ DÁRKŮ PRO DĚTI

Medvídek

Medvídek je velmi efektní a přitom jednoduchý. Zabalíte dárek do balicího papíru – pro medvídka je ideální obyčejný hnědý papír, pokud zvolíte vzorovaný, měl by být spíše tmavší s drobnějším vzorem, aby na něm zdobení vyniklo. Vystřihněte ze stejného papíru dvě kolečka a do poloviny je nastřihněte. Stočte do podoby oušek a přilepte na vrchní stranu balíčku. Vystřihněte bílý ovál pro čenich a namalujte oči, špičku čenichu a tlamu černým popisovačem nebo fixou. 

Sob

Sobi sice patří spíš k americkým Vánocům, ale parůžkům a červeným nosům se těžko odolává! Nejvhodnější je v tomto případě opět hnědý nebo zlatý papír. Vystřihněte uši ze stejně barevného papíru, parůžky z tmavšího a dvě malá kolečka pro oči z bílého. Černým a červeným fixem domalujte detaily – případně můžete použít nalepovací oči a červené bambulky místo nosu.

Nezapomeňte, že balení dárků by měla být vždy zábava a radost. Přidávám Vám pár tipů, jak začít:

1. Vezmi si na pomoc krabice.

2. Nebal na poslední chvíli.

3. V jednoduchosti je krása.

4. Vyber kvalitní balicí papír.

5. Pořiď si pomůcky pro lepší balení.

6. Nová technika – japonské balení.

7. K dárku patří stuha.

A víte jaký je nejjednodušší způsob zabalení vánočního dárku? Ano, je to dárková taška. A i taková dárková taška může vypadat dokonale. V dnešní době je na trhu spousty druhů, tvarů, velikostí a barev. Vybere si opravdu každý. Jediná nevýhoda je poměrně vysoká pořizovací cena.

Doufám, že se vám článek líbil a že jste našli pár tipů na zabalení vašich letošních vánočních dárků (já se přiznám, že letos ještě nemám zabaleno vůbec nic, ale pořád je ještě hodně času).

Nezapomeňte, že v rámci našeho projektu #dny_s_ambasadorkami na vás čeká spousty inspirativních článků a hlavně hodně soutěží o prima ceny. Třeba dnes si můžete zasoutěžit u mé nádherné kolegyně Marušky @mariegroth 

Užijte si krásný adventní čas v rodinném kruhu, zastavte se, zpomalte a nasávejte tu překrásnou vánoční atmosféru třeba s punčem, svařákem nebo horkou čokoládou v ruce.

Iva a #vileda

2. pro 2020

Krásný inspirativní článek 👍

2. pro 2020

Bezva článek😍 Paráda, letos musíme zkusit vlastní balící papír 😍

3. pro 2020

Krásné 😍

3. pro 2020

Je to krásné, ale kdybych nad tím strávila čas, tak by mi pak bylo líto, že se to pod stromkem roztrhá.

3. pro 2020

Krasny clanek a inspirace! 😍

3. pro 2020

Úžasný ,děkuji za inspiraci

3. pro 2020

Super, více takových článků 🙂

3. pro 2020

Krásný 😍taková inspirace na jednom místě.. Jsem úplně nadšená - určitě nějaký z nápadů použiji😉

3. pro 2020

já jsem projektant a dárky většinou balím do výkresů na kterých je něco špatně a které nemohou být odevzdány. Jsou to často veliké papíry a za rok se jich nastřádá dost, přebytky někdy nosím i do školky, aby je děti pomalovali z druhé strany.

3. pro 2020

Moc krásný a takové inspirace v jednom 😍

3. pro 2020

Děkuji, určitě něco zkusím 😍

3. pro 2020

Krásná inspirace. Děkuji

3. pro 2020

Hezký článek, děkuji 👍😊 já balím do papírů s potisky z papírnictví, mašli a jmenovku.

3. pro 2020

Hodně vymýšlím na narozeniny zvláštní balení, na vánoce zase tradiční

3. pro 2020

Začni psát komentář...

Odešli