Krásné ráno Koníkovky,
    včera jsem byla na krásné benefiční akci pořádané organizací Nedoklubko. Jednalo se o akci související s mezinárodním dnem nedonošených dětí. Bylo to moc krásné a emotivní. Vzpomněla jsem si na ty všechny malinké předčasně narozené dětičky, které jsem držela v ruce a přemýšlela, jak to s nima vlastně dopadlo. To, že miminka přežijí a po několika měsících intenizvní péče našich neonatologů, odcházejí domů neznamená, že mají vyhráno. Některé dětičky si následky svého ,,nedopečení´´ nesou celý život. Nicméně jsou to často nadaní a výjimeční lidé. Třeba věděly jste, že předčasně narozený byl třeba Einstein a Newton? A u nás geniální režisér pan Jiří Menzel?
    17. listopadu je právě ten den, kdy si připomínáme předčasně narozené dětičky a já bych tady chtěla tento den také ,,oslavit´´.
    Poprosila bych proto moc maminky, které mají osobní zkušenost s předčasným porodem, jestli by mi nenapsaly zprávu a nepodělily se semnou o svou zkušenost. Popřípadě mi pošlete fotku miminka po porodu a děťátka teď. Pokud je tu i maminka, která nezažila šťastný konec a byla by ochotná se podělit o své pocity, byla bych opravdu velmi vděčná. Po domluvě bych příběhy zveřejnila - anonymně či neanonymně...
    Budu také celý následující týden přidávat aktuální fotky z našeho neonatologického oddělení a rozhovory s lékaři a sestřičkami, které se o nedonošená miminka starají.
    A protože prekoncepční užívání kyseliny listové velmi zásadně snižuje riziko předčasného porodu, tak budou i soutěže s Femibionem 🙂
    A nakonec jedna fotečka ze Žofína....