karol89
12. čer 2017
5351 

Parní praní - to je hraní! =)

V první řadě musím podotknout, že už si pomalu začínáme zvykat ale pořád je to pro nás naprosto neskutečná věc a pořád je to pro nás naprosto luxusní nadstandart, ze kterého budeme vyprdnutí ještě hodně dlouho! 🙂

Než jsem se přihlásila do testování, tak jsem vůbec neměla ani tucha, že existují parní pračky 😅 Mám parní hrnec, parní mop ale o parní pračce jsem neměla ani tu páru 😂

Jojo dojetí bylo hoooooodně veliké. Sympaťák, který mi pračku dovezl, se smál od ucha k uchu, byl i chvilku v rozpacích a nechal mi i propisku na památku 😅

Pokaždé, co mi v mobilu vyskočí upozornění, že má pračka dopráno, tak se musim hihňat 😀 Protože si přijdu jak rozmražený Silvester Stallone ve filmu Demolition Man, který byl ze všeho úplně paf 😀

Nikdy nebudeme moct dostatečně poděkovat za tuto příležitost, protože jenom "děkujeme!" opravdu nestačí. Je to velká věc a my jsme za to moc vděční 🙂

No a nebyli bychom to my, kdyby nenastal problém hned při první příležistosti 😅 Musela být zahájena mise s názvem "jak tu pračku dostaneme do koupelny?!", která pokračovala misí "musíme vyrvat futra" 😂

Pračka se prostě ne a ne vejít do dveří a my jsme smíchy nemohli pořádně fungovat, protože nám to přišlo neskutečně vtipný 😂 Dostaneme novou pračku a budeme prát v předsíni, protože jí nedostaneme do koupelny 😅

Dopadlo to tak, že se jedna strana futer opravdu urvala ale ne úplně, jen se ohnuly a nalomily, aby pračka prošla a pak se zase nabouchaly zpátky. Aspoň mám jistotu, že nám jí nikdo neukradne 😀 😅 😀

A co tedy testuji?

Konkrétně tuto LG Parní pračku.

Hlavní výhodou této pračky není pouze PARNÍ PRANÍ (dva programy - dětská parní péče a pro alergiky) ale také pohon 6 MOTION, což je technologie, která pohybuje pracím bubnem několika různými směry a díky které je praní efektivnější než v klasické pračce.

Jako první jsme spustili program Rychlý 14, aby se pračka projela a mohly se tím odstranit možné usazeniny nebo voda, která v pračce zůstala z výroby a pak přišlo na řadu domácí oblečení, které jsem prala na program Sportovní oblečení (jo doma je to s dětmi často jeden velký sportovní zážitek 😀 ) ale bohatě by stačilo zvolit program pro Smíšené prádlo nebo Bavlnu. V aplikaci se dá stáhnout program 1 hodina, který by byl taky vhodnou volbou pro takové praní. O tom ale napíšu později a to už je pak na každém, který program mu bude vyhovovat nejvíce.

Záclony se celé natěšené nemohly dočkat až přijdou na řadu a ty jsem prala na program Jemné praní. Na ně navíc používám prací prášek přímo určený na záclony.

Chvilku nám trvalo, než sme zjistili, že je DOTYKOVÁ 😀 A zjistila jsem to úplnou náhodou, když jsem škrtla o displej 😅 Je pravda, že mi vrtalo hlavou, jak se to tam nastavuje ale netrklo mě, že to je na dotyk 😀 😅 😀

No a na pračku jsme si samozřejmě taky řádně připili 🙂 Taková věc se musela oslavit.

Takže naše milá pračko,
dáváme ti do vínku dlouhověkost, bezporuchovost a připíjíme na to ať máš láskyplnou rodinu, která tě bude opečovávat a starat se o tebe jak nejlépe umí.

Ještě nemáme uklizené zimní oblečení, tak jsem tam hodila bundy na program Syntetika a co nás překvapilo bylo to, že manželovo zapraná pracovní bunda, kterou má 5 let je najednou jako nová a všechno zaprání zmizelo.

A konečně se dostávám k látkovým plenám. Látkuji hlavně s bílými klasickými čtverci a sketch plenkami (francouzské froté). Problém byl v tom, že ty sketch pleny jsou z běžného praní bez aviváže (kterou nepoužívám už několik let) jako struhadlo. Což pro jemnou a citlivou dětskou pokožku neni moc dobré, kor když jsme dlouho bojovaly s opruzeninami. Prala jsem je na program Dětská parní péče a mé očekávání bylo, že na dotek budou jemnější a nebudou tolik škrabat. Očekávání se nesplnilo až tolik, co jsem čekala ale rozdíl je opravdu znatelný a bílé pleny se rozzářily 😀 Najednou jsem pochopila znění jedné reklamy "Aby bílá bílá byla" a opravdu mám bílou bílou 😀 Barevné pleny taky prokoukly a jsou barevnější, živější. Barevné a bílé pleny peru dohromady společně, osvědčilo se mi to a nemusim tak mít dva kýble ale peru rovnou všechno, když se mi nahromadí kýbl jeden. Pleny peru tak, že je před tím vymáchám pod kohoutkem a namydlím žlučovým mýdlem. Program Dětská parní péče oblečení před praním zváží a podle něj určí dobu praní - zhruba 3-4 hodiny. Pro někoho je to možná dost ale já podobně pleny prala i v předchozí pračce.

K plenám jsme také přihodila pár kousků flekatého dětského oblečení a jaké překvapení pro mě bylo, když jsem porovnala části dětského pyžama. Jedna část praná na program Dětská parní péče a druhá část zapomenutá v koši na prádlo 😅 Vypralo se i nechtěné červené zabarvení. Lépe mi to ale bohužel vyfotit nešlo.

Bílé prádlo jsem prala též na program Dětská parní péče, protože když jsem viděla, co to udělalo s bílými plenami, tak jsem to musela zkusit i na našem oblečení a opravdu pěkně prokouklo.

Další na řadě byl program Jemné praní, ve kterém jsem prala huňaté deky a župan. Nabízel se program Pokrývky, ale byl moc dlouhý, tak jsem zvolila Jemné praní na 30 minut a změnila nabídku dle potřeby (stupně z 20 na 30, otáčky ze 400 na 800).

Naše civilní oblečení jsem prala na program Bavlna. Může se zvolit ještě Bavlna+ a k němu zvolit doplněk např. Intenzivní. Program Bavlna je pro klasické běžné, mírně zašpiněné oblečení pro každodenní použití. Tento program oblečení zváží a podle něj určí dobu praní.

Na program Pokrývky jsem prala ložní povlečení ( v  aplikaci je k stažení přímo program s názvem Ložní povlečení)

Klaudince jsem před několika týdny koupila nové kecky, které ale zabarvovaly ponožky, tak jsem je hodila na program Rychlý 14  a stačilo to k tomu, aby přestaly barvit.

Chtěla jsem vyzkoušet vyprat i boty, tak jsem zvolila program Syntetika a boty mám jako nové. To se ale nedá říct o manželovo botech, u kterých povolilo lepidlo. Radši budu boty prát na program Rychlý 14 ať má v čem chodit 😂 Praní bot neni zas tak tiché a pračka je slyšet ale určitě ne tak, jako byla slyšet naše předchozí.

APLIKACE SMART THINQ

Tuto aplikaci najdete ke stažení zdarma na Google Play a jednoduše si jí do svého mobilního telefonu nainstalujete. Je propojená přes wifi, takže je mobilní telefon s pračkou přesně sesynchronizovaný.

Tato aplikace umožňuje

  • Nastavení a spuštění zvoleného programu
  • Vždy po dokončení programu Vám oznámí, že pračka doprala
  • Upozorní také na chybu v pračce
  • Umožňuje monitorování energie
  • Zaznamenává i nejčastěji používané programy
  • V průběhu programu ukazuje, co se zrovna v pračce děje
  • Umožňuje stažení dalších programů dle vlastní volby

Monitorování energie

Energii monitoruje měsíčně a zaznamenává nejčastěji využívané programy, které jsou barevně znázorněné dle spotřeby energie. Znázorněné programy se dají také rozkliknout, čímž uvidíte na kolik stupňů se pralo a jaké bylo odstředění.

Souhrn doby praní (cca)

Pokrývky  - 1:33 minut

Sportovní oblečení - 54 minut

Jemná péče - 28 minut

Jemné prádlo - 47 minut

Skvrny - 3:37 minut

Rychlý 14 - 14 minut

Další programy jsou váženy a podle váhy naskočí čas. Vážení trvá přibližně 30 vteřin podle množství váženého prádla.

Doba praní se mění také dle toho, co se rozhodnete změnit. Změna teploty i otáček mění celkovou dobu.

Programy ke stažení

Abyste mohly využít další programy dle libosti, musíte pračku zapnout a v aplikaci Smart ThinQ zvolíte vpravo nahoře "..." a Cyklus pračky.

Zobrazí se vám programy, které jsou v pračce již nastaveny a když sjedete prstem až dolu, zobrazí se vám programy ke stažení.

Těchto programů je celkem 22 a patří mezi ně například 1 hodina praní, Džíny, Spodní prádlo, Minimalizace pomačkání, Oblečení do deště, Manžety a límce, Plavky, Skvrny od potu apod.

VÝZVA 

Jelikož mnoho z vás včetně mě zaujal program Skvrny od potu, rozhodla jsem se udělat takový experiment. Testovala jsem bílá trička, na kterých je to dle mého vidět nejvíce a podotýkám, že je mám opravdu dost zapraná. Několik mých dřívějších pokusů o vyprání bylo neúspěšných, tak jsem to neřešila a trička jsem dá se říct úplně vyřadila.

1) První zkouška byla na program Bavlna a s fleky to nic neudělalo.
- Tento program bude opravdu spíš na klasické praní běžného a mírně znečištěného prádla.
2) Druhá zkouška byla na stažený program Skvrny od potu a viditelné zlepšení tam nějaké proběhlo ale určitě to neni nic na zaprané kousky.
3) Třetí zkouška byla na můj oblíbený program Dětská parní péče a z některých triček fleky zmizely úplně, z jiných bohužel ne ale nečekala jsem zázraky, když je mám opravdu už zašlé.

Každopádně suma sumárum většinu triček vracím zpátky do šatníku.

VÝHODY A POZITIVA

  • PARNÍ PRANÍ
  • TECHNOLOGIE 6 MOTION - Různé pohyby pro efektivnější praní
  • OBŘÍ BUBEN - Člověk má sto chutí nechat vyprat sám sebe 😀
  • TICHOST - Tichá jako myška. Pravidelně jsme jí chodili kontrolovat, jestli opravdu pere, protože jsme měli pocit, že jen odbíjí čas ale v takové tichosti je přeci nemožné, že by prala. Ale ona fakt prala!
  • PŘÍJEMNÁ MELODIE - Při zapnutí kratší a při doprání delší. Nerušivá příjemná melodie. Pokud jsou zavřeny dveře do místnosti s pračkou, slyšet neni 🙂
  • DOTYK
  • PROGRAMY HEZKY ČESKY
  • ŘÍZENÍ PŘES MOBILNÍ TELEFON
  • SAMOVYPNUTÍ PO DOPRÁNÍ
  • VYPOČITATELNÁ DOBA PRANÍ DLE VÁHY PRÁDLA
  • NAVRÁCENY BARVY NECHTĚNĚ OBARVENÉMU PRÁDLU
  • OŽIVENÍ BAREV
  • ZMĚKČENÍ PRÁDLA
  • KRABICE PRO DĚTI VELIKOSTI DOMKU

NEGATIVA

  • ZATEMNĚLÉ SKLO - mohlo by jít do pračky lépe vidět
  • VÁŽENÍ AŽ PO SPUŠTĚNÍ PROGRAMU - nebylo by na škodu, kdyby tato možnost byla bokem
  • PAUZNUTÁ SE VYPNE A PROGRAM SI NEPAMATUJE - z důvodu zapnutí mnoha spotřebičů nám vypadávaly pojistky, proto jsem zvolila pauzu na pračcce i na myčce, abych mohla dopéct sekanou a v parním hrnci dodělat brambory. Očekávala jsem, že po dobu pauzy bude pračka zapnutá ale po cca 15-20 minutách se vypnula a bohužel si program už nepamatovala, takže jsem musela zvolit jiný, aby prala jen tu cca hodinu, která k dokončení programu chyběla.

Závěrem bych chtěla říct, že nejvíce budu určitě využívat program Dětská parní péče - na plenky, dětské oblečení ale také oblečení se skvrnami. Přijde mi totiž, že pere nejlépe ze všech. Dále program Smíšené prádlo - na mix všech různých druhů oblečení, které se mi sejde a nebudu ho chtít dále třídit a které nebude flekaté nebo špinavé. A dalším často využívaným programem bude program Bavlna -hlavně na spodní prádlo a ponožky.

Moc, moc, moc děkujeme za tuto příležitost. Člověk by snad nikdy nevěřil jakou radost najednou může dělat špinavé prádlo 😀 😅 😀

Doufám, že jsem na nic nezapomněla a napsala jsem opravdu všechno, i když mi najednou přijde, že toho mám napsáno nějak málo 😅

Ráda zodpovím i případné dotazy 🙂

Děkujeme!

#test_lg

super 🙂 Dá se pračka vůbec používat bez telefonu? To by mě teda odradilo hned 🙄😀

11. čer 2017
karol89
autor

@koncita jasně, že dá 😀 testovat jí o pár týdnů dřív, tak ten telefon na to taky nemám 😅 jen si tam nestáhneš ty doplňkový programy a nemáš to monitorování energie .. jinak funguje bez mobilu úplně normálně 👍

11. čer 2017

@karol89 no proto 😀😀

11. čer 2017

Vždycky, když vidím tuhle fotku, tak se leknu, že držíš v ruce těhotenský test 😝

12. čer 2017
karol89
autor

@menhetkka áááááááááááách jooooooooo 😂

12. čer 2017

Hezky napsana recenze. Taky jsem myslela, ze si takovouhle poridim do baracku, ale nakonec vyhraje jina se susickou zvlast.

12. čer 2017

je to super věc,vim o ni uz davno,ale v te době neskutecna palka,kazdopadne se uz koukam po ni.🙂

13. čer 2017

Myslím, že vyhrála ta pravá 🙂 Skvěle a vtipně napsaná recenze! Pobavila jsem se 🙂

13. čer 2017
karol89
autor

@petaov Děkuju moc .. testování nás moc bavilo a mám na půl roku s praním vystaráno 😅 Teda krom plen, ty peru průběžně ale jinak už neni co prát 😀 Tak se zase vracím do starého režimu 😀

13. čer 2017

To se testují i takové věci? Už ti zůstane? (opravdu nezávidím - přeju, jen se ptám..).

13. čer 2017
karol89
autor

@aneriska ano, zůstala mi 🙂 testuje se všechno možné .. mezi prvním testováním byl třeba mop od Viledy a teď se testuje parní hrnec a konvice 5v1 ..

13. čer 2017

rozhodne budeme porizovat do noveho baracku 🙂 uz po ni par mesicu koukame 🙂

13. čer 2017

@karol89 tak to je tedy jednoznačně nejvýhodnější testování vůbec 🙂). Kam se hrabou ty přeslazene tycky co jsrm už dávno zkonzumovala 🙂

14. čer 2017

To je uplnej terminator mezi prackama!

14. čer 2017

Můžu se zeptat?To ma všechny programy parni nebo jen ten jeden detsky?Musim letos poridit take novou a stale nevim,jakou vybrat.A otacky jsou na kolik nejvice?A na kolik je vlastne kilo.Mam nejake pozadavky,ktere urcite chci,ale zase nechci prat bezne pradlo,ktere ted peru vzdy plnou pracku 2 hodiny(a uz me to vadi) a nove usporne pracky perou jeste dele....klidne 3-4hod.,coz me hrozne odrazuje.Kdyz se da veset ven,tak cekat takovou dobu na vyprani a pak mit treba jen 2 varky?Dekuju moc

15. čer 2017
karol89
autor

@gaunerka17 Parní má jen dva programy - pro alergiky a dětskou parní péči. Otáčky jsou nejvíc na 1400. Je na 9kg, takže to co jsem měla v předchozí pračce na 2 várky mám teď na jednu. Běžné prádlo se váží, takže je to podle váhy. Může to být hodina a půl ale může to být klidně i déle.

15. čer 2017
Komentář byl odstraněný
karol89
autor

Dopsáno NEGATIVUM, že se pauznutá po nějaké době vypne a program si nepamatuje. Což je z mého pohledu mínus.

15. čer 2017

Jsem to věděla, byl vybrán ten nejlepší výherce, recenze stojí za to 👍

15. čer 2017

Ode dneška už mi stojí v koupelně 🙂 , holt strá pračka dosloužila. A tak naní koukám a říkám si "Hergot,kde sem už tu pračku viděla? ". Takže teď louskám co to všechno teda umí 😀

15. čer 2017
karol89
autor

@malenka3 děkuju moc ❤

@smillingangell no jéééje 😅 tak ať slouží, včera jsem dopsala jedno negativum ale jinak si stále za vším stojím 🙂

16. čer 2017

@karol89 Můj telefon mi nepobere tu aplikaci,to mě trochu mrzí ☹ a internet mi nepomůže jestli ten můj chytrý telefon může vůbec mít.

16. čer 2017
karol89
autor

@smillingangell já mám obyčejný mobil Doogee, nic zvláštního .. tak nevím čim to, že ti to nejde 😒

16. čer 2017

@karol89 jsou nejake parni pracky i s hornim plnenim? Mame 40 cm od pracky wc misu a zboku by plnit nesla☹ le tva recenze me namotivovala se po parni pidit. U LG jsem bohuzel s vrchnim plnenim nenasla.

27. bře 2018
karol89
autor

@michelle_7 to já vůbec netuším ☹ mně bohatě stačilo, že jsme museli bourat futra 😀

27. bře 2018

@karol89 Uz jsem nasla jine znacky jo, LG ne🙂 tak asi budu bez ovladani mobilem, ale para rozhodne zaujala, dekuji za recenzi.

28. bře 2018

Začni psát komentář...

Odešli