Já dělám z nepecenych rumove kuličky, je to jednoduché a surovin málo 😊
Jediné cukroví, které mám opravdu ráda jsou marokánky (sušené ovoce, oříšky, čokoláda) a rumové nepečené kuličky a vosí hnizda. Ale peču ještě linecké, to má rád zase manžel...a perníčky na ,,ovoněni,, a ozdobu☺️ Kdyby jsi něco chtěla, klidně sem hodím i recepty
@kristyneckaa27 muzu se zeptat na ty nutelove kulicky prosim?🙂
Nepečené: Raffaello ze sušeného mléka, Marlenka kuličky, čokoládové košíčky s karamelem, nebo čokoládové košíčky s vajecnakem, marcipán (ze sušeného mléka). Další ještě taky občas dělám, ale nemají tolik úspěch. No a pečeme perníčky, kola, pak pár druhů bez vajec a mléka. Pečené dělá hlavně mamka, takže pak měníme 🙈 Jednou jsem se hecla a upekla šílené moc druhů... Jenže já to moc nejím 🙈 takže s dětmi lenoším a péču a dělám hlavně to, co miluje manžel a co jím i já a hlavně něco pro děti, to jim ale nejíme
@andri_fialkova určitě, tady je recept 🙂
Kokosové pralinky Nutella
Na 20 pralinek potřebujete:
• 1 vejce
• 50 g cukru krystal
• 150 g jemně strouhaného sušeného kokosu
• 160 g pomazánky Nutella®
Postup:
Utřeme vejce s cukrem a 90 g strouhaného kokosu. Vyválíme kuličky a dáme je na 4 minuty do trouby. Kuličky rozpůlíme, vytlačíme důlek, naplníme ho pomazánkou Nutella® a poté k sobě půlky přitlačíme. Kuličky necháme 30 minut zatuhnout v lednici. Na horké vodní lázni necháme změknout 100 g pomazánky Nutella® a ponořujeme do ní naplněné kuličky. Po 30 minutách chladnutí v lednici je obalíme ve zbylém kokosu a servírujeme.
@kristyneckaa27 dekuji 🌼 muzu se uplne blbě zeptat, cim nebo jak nejlepe drzet ty kulicky, kdyz je namacim do nutelly?🤔 Nejsem moc pekarka😅
@kristyneckaa27 Tatrankove, jo? To me zajima. Tatranku tady sezenu
@vladusa85 Nesezenu formicku :( Jinak je mam ale moc rada
@michaelllas Ty mam take rada
@gracinka7 Miluju vsechno kokosove
@zdenina22 Ty jsi videla. A vypadaji super
@priefi Ty vajecnakove musi byt fakt dobre
@kristyneckaa27 Tak ty udelam! Miluju nuttelu. Kdy je tak udelat, aby vydrzely?
@mon_88017 Tak to je skvely recept a jednoduchy
@mariegroth Chci letos zkusit tohle: https://kitchenette.cz/clanek/chocolate-champag...
@mariegroth já je budu dělat ke konci příštího týdne. Vydrží 🙂
@mariegroth jsou super. Výborné, a rychlé, 🙂 kokos na obalení
5ks tatranek
160g změklého másla
3 lžíce rumu (nemusí být, ale nám tak chutnají)
2 lžíce mléka
Dle chuti můžete přidat moučkovy cukr, ja nedávám. Tatranky jsou sladké dost sami o sobě.
Všechny ingredience zpracujeme dohromady aby nám vzniklo pevné těsto. Vytvarujeme kuličky, obalíme v kokosu a hotovo 🙂
@mariegroth mají celkem úspěch 😉
Košíčky - vaječný likér
3 čokolády na vaření
Trocha tuku (cca 20g na 1 čokoládu, ale může být tuku méně)
1 dcl líh (já nesehnala, takže jsem použila klasickou vodku 40%)
4 žloutky
1 Salko
Střední papírové košíčky
Salko se žloutkem za stálého míchání povaříme, nesmí ale přijít k varu. Přidaném líh a necháme vychladnout. Připravíme si čokoládu, kterou dáváme do košíčků a mažeme i strany košíčků. Následně dáme náplň a zalejeme čokoládou. Necháme stuhnout a raději ponechat v chladu
@mariegroth ještě mě tak napadlo, nevím, zda v USA máte něco jako Salko, tak kdyby ne, domácí Salko lze udělat takto (ještě jsem ale nezkoušela):
600ml plnotučného mléka
200g cukr
40g másla
Vše povaříme dokud Salko nezhoustne.
@mariegroth To není takový problém, z nepečeného těsta na vosí hnízda se dají udělat třeba kuličky nebo já dělám košíčky (spodek - košíček z pečeného těsta, třeba lineckého, promáznout (marmeláda, krém nebo i karamel) , navrch hnědá hmota na vosí hnízda (do ní se dají třeba dát sekané ořechy, želé nebo my dáváme i trochu mleté kávy) a klidně hotový košíček polij čokoládou a něčím ozdob, fantazii se meze nekladou 👍 Každý rok děláme různé varianty košíčků a vymýšlíme stále nové. Pokaždé je z toho originální druh, podle toho, jaké suroviny zrovna použiješ.
@priefi mame salko ;)
@priefi Dekuju za recept
@kristyneckaa27 Dekuju


Nepečené kuličky dělám raffaelo, a tatrankové. A poprvé budu letos dělat i nutelove, ale ty se pečou 4min. A lehké cukroví jsou ještě kokosky. Je to šup lup a jsou chutné 😉🙂