1 / 1

    Ano, přesně tohle známe. Když jsme s malou letěli v jejich devíti měsících do Řecka, hodně lidí se nás na to ptalo. A stejně tak za rok. Ano, ona si to nepamatuje, ale my dva ano... ta neskutečná radost z moře, písku, ten její smích... udělala tam v devíti měsících svoje první samostatné kroky... za rok se proháněla po pláži s takovým nadšením... největší pískoviště na světě 🙂 Z moře nechtěla ven... když se podívám na fotky, tak na všech se směje a je tak šťastná...

    9. dub 2020

    @antiquecz mame to nastavene stejne 🙂

    9. dub 2020

    Taky jsem tuhle větu neměla ráda a u všech tři děti vše dodržovali 😊I k svátku dostali maličkost, první Vánoce atd. Sice si první dovolené nepamatuji , ale my jo a děti rady koukají má fotky. Dcera se třeba u moře na Kubě naučila chodit 😊Nejstarší syn byl s námi poprvé u moře v 7 měsících a byla to vlastně jedna z nejhezčích dovolených 😊

    9. dub 2020

    Tuhle větu nemám ráda a hlavně jsem ji slýchala, když jsem oběma dětem chystala výzdobu k prvním narozeninám. Pro někoho třeba zbytečnost, pro mě nádherná vzpomínka. A když mi teď můj pětiletý chlapeček při prohlížení fotek z narozenin řekne, že se mu hrozně líbí, jakou měl výzdoba a dort, že se mi to fakt povedlo, tak mám velikou radost 😊

    9. dub 2020

    Ja na to jednou rekla, ze si to sice nebude pamatovat, ale ovlivni ho to. Nekam se to vsechno uklada a co my vime 😉

    9. dub 2020

    Přesně tak, my si to pamatujeme. Mám tři syny. Loni měl nejmenší šest týdnů a spousta lidí na něj na Velikonoce zapomněla. Starší dva dostali a on ne. Moc mě to mrzelo. To že je tak malinký neznamená, že si drobnost nezaslouží. A starší se sami ditycnych ptali co Jonášek?

    9. dub 2020

    @evaamy “nekam se to vsechno uklada”!! Presne

    9. dub 2020

    @jitulkabobulka To je zlaticko. Take by me to mrzelo.

    9. dub 2020

    @oplatecka U prvních narozenin jsem to slyšela taky, proč když z toho nic nemají....

    9. dub 2020

    Mně tohle říká moje babička, kdykoliv jedeme na dovolenou. Proč se s nima taháme, když si to nebudou pamatovat. Že si to akorát děláme těžší. Máme dát děti k ní a jet sami.
    Ale řeknu vám, někdy je to dilema, jestli ji neposlechnout. Tak to střídáme.

    9. dub 2020

    Taky tu větu nesnáším. Možná si to nepamatuje, ale určitě ho to ovlivňuje. A já mám ráda, když spolu něco zažíváme, než jen přežíváme.

    9. dub 2020

    @jitulkabobulka Mladší dcera nedostala od tchánů nic na prvního Mikuláše, i když měla už deset měsíců. Starší syn dostal balíček a ptal se, kde má balíček sestřička.Tenkrát mě to dost mrzelo, takže jsem honem vytáhla aspoň ovocné kapsičky a křupky, že jí to dají. Urazili se, že prý je ještě malá, že si to stejně pamatovat nebude, a že takhle malým dětem se nic koupit nedá 😐

    9. dub 2020

    @julietta111 Přitom je to krásná vzpomínka ☺

    9. dub 2020

    Me veta "vzdyt si to nebude pamatovat" nevadi. Protoze fakt si to pamatovat nebude :D Vytaci me veta "Vzdyt z toho nic nema" (napr.navsteva Zoo rocniho prcka, nebo prave ty Velikonoce) Ma. To dite z toho vzdycky neco ma. Vzpominky to nejsou, ale je to prave ta chvile ted a tady. A tema se prece uci, vnima je a zije jimi. Proto ikdyz z toho "nic nema" a "nebude si to pamatovat" jsou vsechny akce a navstevy, potreba. Je to zivot.

    9. dub 2020

    @reprovera Krasne napsane!

    9. dub 2020

    Ja tuto vetu pouzivam,ale ne skrz vylety a tak, to bysme nejezdili nikam a jak pisete,ty fotky vykladaji příběhy,ktere jsme spolecne zazily, my treba budeme Vojtiskovi pripominat,ze v sesti mesicich na první dovolene prvni koupání v mori proplakal a chtel byt jen v bazenu 🙂 ale spis nez ze si to nebude pamatovat, pouzivam vetu ze z toho jeste nema rozum 🙂 ale vyzdoby k narozeninam a dodrzovani tradic,to musi byt a vse zapisujeme poctive do denicku 🙂

    10. dub 2020

    @oplatecka Já teky slyšela. A co by jsme mu koupili? Třeba hrkavku, malé autíčko, puncosky. Cokoliv. A od tchanovcu je to teda drsné. Jony dostal od našich na první Velikonoce balík plinek a hrkavku. Na Mikuláše už měl balíček.

    10. dub 2020

    Slyšela - zvlášť u cestování, třeba od kamaráda, má přes 40 a do dětí se mu nechce, i když partnerky poslední roky má. Můj muž na to reaguje - žijeme přece přítomností, ne jen ze zážitků. Navíc když se s dětmi cestuje od mala, tak jim to přijde jako přirozená součást života, vidím u našich, zvládají to skvěle a baví je to.
    Jinak pěkné Velikonoce z ČR do USA! 🙂

    10. dub 2020

    @jitulkabobulka Jity, mě tak vždy mrzí u muže, že na něj všichni zapomínají na Štědrý den, kdy má svátek. Já od začátku našeho vztahu mám vždy dárek navíc, který dostane hned ráno. 🙂

    10. dub 2020

    Mě překvapuje, že to cestování a nepamatování si pořád někdo řeší, kor v dnešní době, přijde mi to naprosto normální a přirozené a pohybujeme se mezi lidmi, kteří to mají stejně. Je to o rodičích, na co si troufají, my s našimi i od mala sportujeme, pořídili jsme vozík Chariot, slyšeli jsme i názory, že to je nebezpečné, ale je to kovová konstrukce a daleko bezpečnější než cyklosedačka! Je jasné, že se dětmi život změní, ale tvrdím, že úplně změnit ho zase nemůžu a nechci, ty děti se nám také v něčem přizpůsobují, samozřejmě přirozeným tempem.

    10. dub 2020

    @mariegroth Má to teď s tím miminkem vše úplně jinou dimenzi, že? Všechny ty svátky, narozeniny, je to krásné!

    10. dub 2020

    @lennus krasne Velikonoce i tobe 🙂 take jsem toho nazoru, ze je to o rodicich a na co si troufaji

    10. dub 2020

    @mariegroth Ovlivnila tě v tomto směru i práce letušky? Máš spíše pozitivní či negativní zkušenosti, co se týče cestování malých dětí v letadle?

    12. dub 2020

    @lennus Myslim si, ze rodice jsou casto chudaci, kteri musi poslouchat nemistne poznamky lidi, kteri nemaji radi deti v letadle. Tech nevychovanych deti jsem poznala v letadle minimum.

    13. dub 2020