miliharmi
18. kvě 2011

Zamyšlení nad povinným očkováním

Minulý týden odvysílaný pořad ČT Máte slovo http://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo/ s tématikou povinného očkování , ve kterém jsem opět slyšela přední odborníky tvrdit stále dokola ty samé věci, způsobil, že jsem se vrátila k přemýšlení o tom, co a jak se s malou dělo a co to způsobilo. A opět se vynořila otázka, jak jsem to jako matka mohla dopustit, jak jsem mohla přehlížet všechna varování, která ke mně organismus mého dítěte vysílal, jak to, že jsem jí takhle nechala ubližovat. Milenka totiž od počátku jevila jasné příznaky, že očkování snáší špatně. Od nevysvětlitelných několikadenních bojkotů kojení a vůbec přijímání stravy v období aplikace prvních dvou dávek hexavakcíny, přes těžkou reakci na 3. dávku, vysoká horečka provázená hypotonií ( naprostá hadrová panenka), po které nejen následovala zvýšená nemocnost, ale také zastavení ve vývoji,( v 6 měsících se malá plazila po bříšku, svižně se takto pohybovala po celé místnosti, po té reakci na očkování zůstala v tomto stádiu další 4 měsíce, do desátého měsíce nezačala lézt ani sedět, teprve po zahájení rehabilitace pomocí Vojtovy metody se stav začal zlepšovat), až po aplikaci mmr vakcíny, po které už přišla ta encefalitida, která skončila smrtí. Otázka, jak jsem tahle varování, tyto následky očkování mohla přehlížet, jak jsem mohla v očkování pokračovat, je nasnadě. V první řadě, abych ze sebe nedělala jen oběť, jsem byla fakt hloupá a zaslepená, neochotná více nad těmito věcmi přemýšlet a stát se třeba "tou hysterickou odmítačkou očkování", jen abych ochránila své dítě. Ovšem druhým důvodem, proč jsem to svojí holčičce udělala, ačkoliv jsem ji moc milovala a chtěla pro ni to nejlepší, byla přesně ta slova a vyhlášení odborníků, která stále dokola zaznívají a zazněla i v tom pořadu. Všechny ty zavádějící polopravdy kolem očkování, všechny ta A bez B a C a D, všechna ta bagatelizace vedlejších účinků a všechno to popírání, že vakcína může mít některé následky, přičemž kdyby se tyto příznaky sledovaly a lékaři si je vůbec dokázali s očkováním spojit, pak by mohly být varováním před dalším očkováním. Ovšem je možné, že není pro odborníky žádoucí nechat se až na výjimky čímkoliv varovat před dalším očkováním, protože kdyby měly být všechny varující příznaky brány vážně, těžko bychom dosahovali tak vysoké proočkovanosti, takže v tzv. zájmu většiny je zřejmě potřeba některé děti obětovat. Kdybych si tenkrát postavila hlavu už po těch prvních varujících příznacích a další očkování odmítla, byla bych za nezodpovědnou matku odmítačku, ale také se nemuselo stát nic z té hrůzy, co přišla po tom posledním očkování. Všechna ta naznačovaní, že ti, kteří varují před možnými nežádoucímu účinky očkování, jsou jen hysterické osobnosti libující si v šíření poplašných zpráv. Přesně tohle mi řekl lékař, když jsem projevila podezření, zda by očkování nemohlo Milence nějak ubližovat, nikdy za celou svou praxi nezažil, že by očkování mělo nějaké trvalé následky bla, bla, bla.
Dnes když slyším, jak podobným vyhlášením většina běžných lidí věří, jde mi mráz po zádech a mám vztek na ty, co je s takovým klidem a sebejistotou prohlašují.
Celým tímto dlouhým příspěvkem jsem chtěla říct, jak záslužná je práce každého, kdo se snaží tuhle demagogii aspoň narušit, kdo jde na trh s vlastní kůží, aby se tohle změnilo a sama vím, jak nepříjemné to může být, byť např. proti vystoupení v pořadu paní Jílkové je moje sdílení našeho příběhu na netu a v diskusích jen slabý odvar. Milenčin případ ukazuje, jak je to celé špatně (nemyslím nyní jednotlivá očkování jako taková spíš celý ten systém plošného povinného očkování vnucovaného prakticky všem) a všichni, kdo se snaží to změnit, zasluhují díky.

Plně souhlasím a zkusím zabojovat, až budu mít miminko. Také vyjdařuji upřímnou lítost nad ztrátou vaší holčičky. Držte se!

18. kvě 2011

Tak to je teda hrůza. Začala jsem číst článek na dlouhé cestě, ale nemám a asi nikdy nebudu mít šanci ho dočíst, bolí to. Já sice jsem zastáncem očkování, ale ne proti všemu a za každou cenu. A pokud se (cimprlíny prominou) najde takové hovado, které oslabené dítě naočkuje živou vakcínou, tak by měl vrátit lékařský diplom a jít si na hodně dlouho sednout.
Ať řeknu cokoliv, vaši bolest to nezmírní, ale věřte, že mi to je opravdu moc líto. Chci věřit, že vaši chlapci vám tu ztrátu vynahrazují.

18. kvě 2011

Také jsem si přečetla článek na dlouhé cestě a pobrečela si :( Obdivuji každýho, kdo si něčím takovým prošel a jde dál, což je asi jediná možnost, musíš být vážně silná ženská!! 🙂

18. kvě 2011

Bohužel je spousta doktorů co by očkovali i přez "mrtvoly" My jsme nestihli kvůli nemoci třetí dávku hexavakcíny a doktorka nařídila očkovat znovu od začátku... Sháním všechny možný informace o tom jak se tomu ubránit a už něco mám, tak snad na to bude doktorka slyšet, jinak asi dítě zbalím a hledám jinýho doktora... Milenky je mně staršně líto ☹

18. kvě 2011

Moc mě mrzí,co se stalo☹ Nejsem zastánce očkování, u každého jsem trpěla a neustále myslela na to,jak se z nich vykroutit. Máma pracuje v organizaci, kde se setkává s dětmi postiženými právě po očkování - jsou postiženy většinou mentálně - autisticky. Zaráží mě přístup k celoplošnému očkování, zaráží mě přístup jednotlivých doktorů. Nikdo to nebere moc vážně. Můžu se zeptat, jak akce očkování proběhla u Tomíka (zda vůbec proběhla)? Jinak přeji hodně štěstí, zdraví i lásky.

22. črc 2011

Jsem moc ráda za článek, který jste napsala. Můj syn měl po 3.dávce hexy na 14dní úplně rozhozený organismus, odmítal veškerou potravu, zhubl za 3dny půl kila a žádný doktor si to nedal do souvislosti s očkováním. Přitom já si to myslela od začátku a návrat k normálnímu stavu nám dal zabrat (když už začal jíst, tak zase trpěl průjmy) ☹ Po této zkušenosti jsem se bála očkování živou vakcínou Priorix, která ještě ke všemu není vhodná pro alergiky na bílek (to syn je), ale nakonec to bylo bez reakcí. Ale u dalších očkování budu opatrná, všechno si nastuduju a uvidíme. Rozhodně z nich nadšená nejsem, ale zatím jsem žádné neodmítla... Máte můj obdiv a přeji vám v životě jen to dobré!

29. črc 2011

na jedné straně chápu, že Milenka očkování nesnášela a máte pravdu, byla to příčina té strašné věci, co se vám stala. Na druhou stranu jsem zastánce očkování. Díky očkování zde nemáme černý kašel, obrnu a jiné strašáky. Každý člověk je jiný a každý reaguje na očkování jinak, nicnémě je pravda, že 99% dětí očkování snáší velmi dobře. Proto nejsem zastáncem toho, aby se neočkovalo. Ono by to mohlo dopadnout tak, že se dítě nenaočkuje, onemocní a nedejbože zemře a zase lékaři budou ti špatní že ho nenaočkovali. Ve smrti dítětě není nic kladného, je to vždy strašné a nespravedlivé.

1. srp 2011

Nevím co říct, koukam do monitoru a je mi Vás tak líto, že bych Vás nejradši objala abych pocítila tu silnou bytost která vše ustála a postavila se zpět na nohy i když ne příliš lehce ale přesto ano. Neuím si to ani předtavit.
Bože jste tak statečná, klobouk dolu a ze srdce mi je Vás i Milenky líto.

1. srp 2011

Sice jsem zastáncem očkování, ale nesnáším ten nátlak na maminky, které ho odmítají ať z jakéhokoliv důvodu. měla by to být svobodná volba každé maminky bez blbých pohledů a narážek a přesvědčování, že děláte špatně, když neočkujete. Já očkuji na kde co, počínaje hemofila, klíš´tovkou i žloutenkou typu A a nikdo mě od toho nezrazuje a neklepe si na čelo, tak by i ty maminky, co nechcou očkovat, ať z jakéhokoliv důvodu měli mít stejný , vstřícný přístup. je mi vás moc líto a když náhodou na fotky Milenky narazím, vždy mě sevře neskutečná úzkost, že se tohle děje těm nejmenším andělíčkům a milujícím rodičům.

1. srp 2011

předně je mi líto vaší dcerky,jsi statečná,Dále-já už u syna pochybovoala o pouhém prospěchu očkování,přece vždy má vše dvě srany dobrou a špatnou,takže když mi kolem očkování lékař stále vnucoval jedinou pravdu a to že správné je jedině očkovat,bylo mi to divné,nic méně jsme syna očkovat nechaly,TBC hexy,všechny proběhlo naprosto normálně i když 3 dávka hexy měla větší reakci,malý byl apatický nejedl jen spal a měl horečky,to už jsem uvažovala neočkovat dál,pak jsem zaslechla že nějaký chlapeček zůstal autistický po MMR,to už mi nedalo začala jsem pátrat,našla jsem rozalio.cz,kde jsem zírala a nestačila se divit,rozhodla jsem se dále syna neočkovat,MMR jsme odložili,DR mi několikrát zopakovala jakou chybu děláme a pod.U dcery jsem si byla jistá tím že očkovat nebudu ani omylem,následky na očkování mi přišli daleko horší než na danné nemoce,už mi bylo aji divné to že najednou TBC neočkují,plná televize najednou byla toho jak nebezpečné toto očkování je,jak děti přicházeli o ručičku nebo dokonce zemřeli,strašné.Přitom u syna mi TBC vychvalovli do nebes.Díky stěhování,jsem byla nucená najít si nového pediatra,na doporučení jsem šla k mladému DR---díky bohu,konečně člověk co má rozum,zajímá se o poslední výzkumy ohledně očkování,ví o záporech i kladech,nic méně s očkováním souhlasí,nás za nic neodsoudil,navrhl nám co by očkovat nechal,nic méně to u nás nelze takto nechat a tak neočkuje,pouze tetanus až bude malá větší.....Samozřejmě ani synovi už nedáme MMR,kvůli tomu nám teď odmítl školku,no bordel tahle země,je mi opravdu líto co se vám stalo a že zrovna vaše dítě muselo být tou obětí,tady totiž ani bohužel nejde o životy lidí nebo proočkovanost,to už je dávno pasé,jde tu jen o peníze o obrovské peníze a nejen na povinném očkování ale taky na dobrovolném,naše zem je perlou v tomto debilní systému,hold čecháčci hrabat kde se dá,ty dobrovolné vakcíny prevenar a pod,byly staženy z trhu v USA pro vysokou úmrtnost kojenců,zakázali je tam používat tak je poslali k nám,tady to matky uvítají,už je na hlavu postavené jen to že vám to stát přikazuje,v jiných zemín je možnost volby a tak to má být,v naší společnosti už těžko vypukne pandemie TBC,pokud ji ovšem nezahltíme žlutými přistěhovalci,díky kterým se výsky t této nemoci ve zmutované formě enormě zvýšil a co je děsivé daná očkovací látka TBC na tuto "žlutou"TBC nezabírá
je to strašné téma,přečetla jsem o tom tuny článků,lékařských studií,slyšela nespočet názorů a příběhů nejsem fanatická matka proti očkování,jen chci mít fakta jasno a mít možnost vobly,jsou to mé děti,spíše mám pocit že tu stále většina matek přivírá oči,vůbec nepřemýšlí na tím co dělají,bezmězně věří lékařům,kteří jen slepičí slova společností vyrábějících vakcíny,drtivá většina pediatrů nepřečetla jedinou novou studio o očkovánáních,a bohužel mi většina matek připadá jako fanatické pro očkování jakékoliv,prostě vše co trh nabízí,dokonce by některé i ráda nechali 3 měsíční děti očkovat proti klíšťatům,jednou z nejhorších vakcín vůbec...
Vakcíny nikdo a nikdo netestoval na lidech každé dítě je pokusný králík,nikdy už ani neřeší dítě jako individuality,vakcíny píchaní dětem nemocným nachlazeným i dokonce těm kteří měli na předešle očkování ošklivou reakci,což lékař nesmí!!a co především nikdy není jistota že se u dítěte objeví imunita a dále že některé vakcíny mají omezenou dobu trvání,černý kašel je max do 25 let,naco miminka očkujeme proti příušnicím,kdyby je dostali je to pro dítě banální nemoc,nejnebezpečnější jsou pro muže a dospívající kluky,vakcíny podávaná v batolecím věku chrání max do 12let,tak k čemu ji očkují.....
tak by se dalo psát a psát...

2. srp 2011

@bufina doporučuji hledat doktor s rozumem,nebo mrkni na rozalio.cz na příběhy matek je tam i právní pomoc a rady jak se očkování vyhnout.držím palce,já naštěstí našla skvělého pediatra,takže existují!!!

2. srp 2011

Vaší Milenky je mi moc líto a máte můj veliký obdiv, jak jste to ustáli 😵
Nejsem zastánce zbytečných očkování, povinná očkování ano, ale další už ne. Naše malá očkovaná není vůbec kvůli svému postižení a už teď se děsím toho, až s druhým mimčem půjdeme na očkování.... nejhorší na všem asi je, že když mamina odmítne nepovinné očkování, doktoři na ni většinou koukají jako na blázna, proč to odmítá ☹

2. srp 2011

@saminomimino Jak moc moc moc s tebou souhlasím!!!! Děkuju za tvůj úžasný názor!!!

9. srp 2011

@lavmi já děkuji za podporu a jsem ráda že v tom nejsem sama!

9. srp 2011

Váš příběh jsem tehdy sledovala na rodina.cz a mnohokrát jsem věřila, že to dobře dopadne. Na Milenku si často vzpomenu, zdá se mi až neuvěřitelné, kolik je to již let.
Před dvěma lety nám hexa způsobila "jenom" epilepsii, ze které se pomalinku dostáváme, ale i tak jsme svůj názor na očkování značně přehodnotila a u dalšího dítěte budu postupovat již velmi velmi obezřetně. Naštěstí máme velmi rozumnou paní doktorku.
Ať Vám Vaše děti dělají jen a jen radost!

12. srp 2011

Je mi to moc líto...............ta bolest musí být obrovská......jen jsem reagovat ohledně toho očkování....proč do prkýnka se očkuje hexa,když je všude stažená z trhu?copak ty doktoři nemají už dost informací o tom jaké následky děti mají?naštěstí jsem měla dětskou doktorku super,když byla barča malá....jelikož má spastickou formu DMO a k tomu epileptik,zkusila jednu dávku a to ještě pod důrazným dohledem jinak ihned Infanrix jen třífázovku....a pohoda ani teplota nebyla,fakt některé doktory nechápu...... držím palečky......a hodně sil v boji🙂)

3. říj 2011

Sem moc ráda že sem na tohle narazila,protože to budu brát jako varování.Se vším souhlasím. Mohu se zeptat jestli lékaři uznali smrt vaši holčičky jejich pochybením a že za to mohla ta vakcína?

31. srp 2012

@jesterkaa Neoficiálně mezi 4 očima někteří ano, také na Súklu je případ veden jako nahlášený než. účinek, ovšem nahlásit jsem ho musela sama po 4 letech, protože mě zajímalo, zda to bylo lékařem hlášeno a zjistila jsem, že nikoliv. Tohle byla jedna z věcí, která mi hodně otevřela oči v problematice očkování, když ani encefalitida s následkem smrti v časové následnosti po očkování nebyla pro žádného z lékařů, kteří Milenku léčili, důvodem k hlášení NÚ, jak jsou asi hlášeny a prověřovány ty o něco méně závažné.

31. srp 2012

@miliharmi je mi to moc líto ☹ taky jsem se setkala s naprostou bagatelizací vedlejších účinků a měla jsem pak strach dávat očkování podle kalendáře, tak jsme některá alespoň měli odložená plus brali homeopatika.... je to hrozné ☹ ☹ článek by ale mohl pomoci informovat další, myslíte že bych si ho mohla dát na stěnu na Facebooku? omlouvám se jestli to je nepatřičné.... a posílám objetí....

12. zář 2012

@lu777 Na FB si ho můžeš dát, pokud chceš.

12. zář 2012

@miliharmi děkuji... třeba to někomu pomůže ☹

14. zář 2012

Tohle je těžké...asi bych nenutila očkování. Mělo by být dobrovolné. Kdo neoočkuje ještě nemusí ohrožovat ostatní. Přece pokud neoočkuji své dítě a ono dostane nějakou nemoc, tak ji stejně nemůže přenést na dítě, které očkované je. Takže je to potom stejně jen o tom, zda chci nebo nechci očkovat. Já si myslím, že není třeba nutit očkování každému. Ale sama osobně bych dítě očkovat prostě nechala. I když třeba Váš příběh je velmi smutný! Nestává se to příliš často a hlavně je otázkou, jak by tělo dítěte reagovalo, kdyby se potom s nemocí setkalo bez očkování. Očkovací látka je vlastně vpravení viru, bacilu apod. do těla dítěte tak, aby si vytvořilo imunitu, proti dané nemoci. Pokud se nevyrovná s očkovací látkou, zřejmě by se nevyrovnalo ani s nemocí jako takovou. Ale chápu Vaši bolest, je mi to moc líto, poplakala jsem si. Každopádně jak píši výše, problém je v povinnosti očkování. Neměla jste na výběr a to je zlé...

13. pro 2012

@alena36
dovolím si nesouhlasit... očkování nevymýtilo ty nemoci, stačí si přečíst pár odborných publikací... nemoci mizeli díky upraveným hygienický podmínkám, změne životního stylu, dostatku kvalitní a vyvážené potravy ( na tom se shodují i zastánci očkování! )

11. bře 2013
Komentář byl odstraněný

@buldok Nemohu souhlasit s tím, že očkovací látka je jen antigen (tedy oslabený virus nebo usmrcená bakterie případně její část). Pokud by tomu tak bylo, organismus by to nikdy nenastartovalo k tvorbě protilátek. Proto se do očkovací látky přidává tzv. adjuvans, což bývá nějaký neurotoxický jed (dříve sloučeniny rtuti, dnes hliníku), tento jed vyvolá reakci organismu a tvorbu protilátek. U živé vakcíny jako je mmr je třeba zase připomenout, že tělo musí zpracovat hned 3 typy živých byť oslabených virů, které ovšem ještě k tomu a to je hlavní zádrhel nevstupují do těla přirozenou cestou přes sliznice, které jsou první imunitní barierou a na kterých se aktivuje přirozená imunitní odpověď organismu, nýbrž jsou tyto viry při očkování vstříknuty přímo do těla a je jim vlastně takto usnadněna přímo umožněna cesta k životně důležitým orgánům, jako je mozek.
Proto nelze tvrdit, že dítě, které bylo poškozené očkováním, by se nevyrovnalo s přirozenou infekcí, to by bylo zcela individuální a záleželo by to na mnoha okolnostech. Především musím zdůraznit, že dítě by nejlépe překonalo přirozenou infekci, pokud by jeho imunitní systém byl podporován přirozenou cestou a nebyl oslaben a poničen předchozím očkováním. Nebýt oslabení TH1 složky imunity očkováním Milenka by pravděpodobně tyto zdravotní problémy neměla a nemusela by zemřít.

11. bře 2013

možná, že vaše zkušenost, váš příběh, vaše potřeba sdělení, otevře oči mnoha rodičům a přinese šanci na život mnoha dětem. Já osobně vám děkuji za informace a zajímavé podněty k dalšímu přemýšlení i diskuzím. Přeji vám a vaší rodině mnoho sil a nových radostí v životě!

29. kvě 2013

četla jsem si svůj první příspěvek z roku 2011 tady u toho článku, tak jsem zabojovala a dcera zatím není očkovaná vůbec , má 14 měsíců

1. čer 2013

Je mi smutno z takovýchto příběhů☹(( Jste silná a přeji vám jen to nejlepší do života.... já dceru taky nemám očkovanou a proti mmr budu bojovat hodně...i kdyby byl problém se školkou....

18. pro 2013

četla jsem váš příběh a vaší dcerky je mně líto ☹ taky malá měla reakci po očku a mudr.jen řekla,že je to normální a není to nic vážného,tehdy jí dala dvě očkování zaráz a malá to špatně snášela,tehdy jsem u ní celý den seděla,brečela a nadávala si,další očko jsem už odmítla.....

3. únor 2014

Tohle by si meli precist ty zaslepene maminky ktere veri doktorum.... :-/ smutne

18. pro 2014

Je to opravdu tak smutný příběh, že člověk nemá slov......... Mám tři děti, po prvním jsem zbystřila ... u třetího už neočkujeme... Bohužel odmítnutím očkování starosti nekončí. Kluk nesmí do školky, ok finančně jsem to vyřešila. Doktorka nás toleruje. Malej ale touží po dětech, úplně se na všechny lepí.. Chybí mu vrstevníci k přirozenému rozvoji.. Samozřejmě, tohle se dá zvládnout. Konec dětského života je nesrovnatelným trápením. Otázka je proč, proč nás a děti stát tak zbytečně týrá. Na dětském hřišti se mi jedna babička rozpovídala o svém životě v Iráku, tam prý očkují pouze na TBC. Vše ostatní si její syn prodělal, včetně příušnic, ty dokonce podruhé ještě pak na vojně. Spoléhal na neplodnost a dneska musí platit alimenty na dceru, prokázáno i testy DNA...

19. kvě 2015

Četla jsem váš příběh na dlouhé cestě. Tak hrozně to bolí, co musela vaše holčička prožít. Tečou mi slzy a to jsem jenom čtenářem. Myslím na ni a doufám, že se má tam nahoře dobře. Život umí být hodně nespravedlivý. Sama mám sestru je to v sedmdesátých letech a řekla bych podobný příběh i když to vím jen z doslechu, narodila jsou se později. Také byla zdravá, pak najednou spavost, silhani očí , neobratnost při chůzi. Z děvčete, které bruslilo a byla pohlednou divenkou se tak stal doživotní invalidní člověk. Tenkrát se to vůbec neřešilo, doktorka nic neviděla nebo nechtěla a je tak jeden zničený lidský osud.

3. únor 2017

Začni psát komentář...

Odešli