nyc09
6. led 2017
10973 

Rakovina je tak ošklivý slovo

V sobotu 17. prosince sněží, venku je bílo, hraju si s mini chlapíkem ve sněhu. Je jeden den od tý chvíle, co jsem byla diagnostikovaná s rakovinou prsu. Sněží a sněží. Jsem absolutně vyšťavená, to samý Amík, jen mini chlapík si hraje a chechtá se.

Ne, nebudu si hrát na silnou a frajerku a tvrdit, že tenhle den nebo ten další byl jednoduchej. Zhroutila jsem se? Asi jo. Moc si toho nepamatuju snad jen, že se ve mně otevřela taková černá díra a já nevěděla, jak ji zavřít. Netrvalo to dlouho, jen hodinu, dvě a pak absolutní vysílení.

Brečela jsem. Brečela jsem dvakrát nejdřív kvůli tomu anglickýmu slovu "cancer." Den na to, jsem si to řekla česky :"Já mám rakovinu. Rakovinu. Mám rakovinu." To mě položilo znova. Hurá a sláva měla bych oslavovat, že se můj mozek rozděluje na dvě poloviny na tu anglicky mluvící a na tu českou. Jsem bilingvní je to oficiální.

Tchán s tchyní nakoupili, uvařili. Tchyně u nás spala.

V neděli večer jsem se rozhodla, že to tak nenechám a musím něco začít dělat aspoň něco malýho, tak abych měla nějakou kontrolu. Začala jsem hledat návody na jídlo jenže. Jenže jsem narazila na příběhy žen, který rakovinu prodělaly a já si začala uvědomovat, že vlastně nevím nic. Nevím, kde to je, co to je, kolik je typů.

Ne, tohle byl definitivně jeden z nejblbějších nápadů, jaký jsem kdy měla. Dokonce to  překonalo i můj nápad ukazovat výmik pozadu na zábradlí, který bylo asi tak dvacet centimetrů nad zemí. Ten nápad vyhledávání na internetu byl tak dementní, že jsem z toho zpanikařila a změnila se na hypochondra. "Co když je to všude?" "Co když se toho nikdy nezbavím?" Hyperventilace hadr, panika se šířila celým bytím. "No, vidíš takhle je mi pořád." Snažil se mě rozesmát Amík se svojí hypochondrií.

Tchán s tchyní a Amíkem uklidili. Máma schání letenku.

Jedno se za ten nekonečnej víkend změnilo. Našla jsem v hlavě únikovou cestu, když mě přepadly černý myšlenky představila jsem si mini chlapíkovu spící tvář. Ten jeho nevinnej výraz mě uklidnil a přenesl někam jinam. Zároveň jsem se rozhodla změnit myšlení, měním to na "tohle nemůžu mít" na "mám tohle a jsem za to strašně vděčná."

Nehledám na netu, ale tchýně u nás přesto spí.

Přišly výsledky, domluvili jsme se, že Amík bude ten, komu budou doktoři telefonovat. Přiznávám se, další výsledky už nedám. Moje rakovina je estrogen pozitivní. "Přesně tuhle rakovinu jste si měla přát." Říká doktorka, tak když opominem, že je to to hnusný slovo rakovina a že jsem si jí vlastně nepřála, ale když už tady je, tak jsem ráda, že je to právě tahle no. Podle švagrový paráda. Super výsledek.

Estrogen pozitivní je nejčastější typ rakoviny prsu, taky prej nejlíp léčitelný a taky prej tý na kterou mají nejvíc léků. Prostě vlastně brnkačka. Amík je v sedmým nebi a mně se taky trochu ulevilo. Malinko, aspoň teď vím, co to vlastně mám.

Máma balí.

Ve středu jsem šla na magnetickou rezonanci zjistit, jestli se mi rakovina nerozlezla dál. Bojím se jasně, že jo. Amík jde se mnou a celou dobu mě uklidňuje, že to není důležitý, hlavní je, že víme, kde co to je. Zase ten pruhovanej plášť a tentokrát se půl hodiny nejhejbat. Samozřejmě, že se nutně potřebuju pohnout během prvních dvou minut, ale zvládla jsem to. Amík mě uklidnil, za dva dny na to mi řekl, že byl tak nervózní, že se málem složil v čekárně.

Doma lítají slova jako chemoterapie, radiace, mastektomie, lumbektomie, biopsie. Prej teď dělají rekonstrukci po mastektomii z vlastního tuku. "Liposukce a zvětšení prsou v jednom." Veselí mě máma. Kamarádka, která mastektomii prodělala před dvěma lety mi ukazuje krásný pevný prsa, prej jako dvacítka. Ano, černej humor to je naše. Když už je to blbý aspoň se můžem smát.

V noci se držíme s Amíkem a on mi říká, že neumí vařit, ať neblbnu ať mě ani nenapadne žádná kravina. Mini chlapík se k nám v noci přesune, jen tentokrát si nestěžujeme, že nás kope do hlavy.

Výsledky z tunelu jsou dobrý, prej je to jen v tý bulce. Uvěřím, že je to dobrý až to bude vyndaný. Zatím se to bojím zakřiknout.

Přijela máma.

Držela mě v náručí.

Jsem zodpovědná za její nový vrásky tvrdí. Mini chlapík ráno nevěří tomu, že je jeho babá tady a konečně přestala lítat v tom letadle, kde podle něj strávila měsíc a půl. Tak to se vysvětujou ty vrásky, mami, taky bych po měsíci a něco v letadle zestárla!

Je nám líp. Zvykáme si na nový normál. Mám úžasnou rodinu, kamarády, prostě lidi kolem. Myslím na ty, co s tím bojují a nemají nikoho.

https://www.facebook.com/Mamazavodou/

#blogujeme

#mk_blog_academy

#rodina

#zdravi

☹ jsi statečná žena a zvládneš to levou zadní.... hodně síly Amíkova ženo...❤️❤️❤️

6. led 2017

Ráda bych napsala něco inteligentního, ale samozřejmě nenapadá nic, co by bylo dostatečně důstojné a zároveň vtipné. Tak snad aspoň drž se, držím palce!

6. led 2017
nyc09
autor

@marses hlavne ne dustojny 😀 😀 a diky moc!

6. led 2017
nyc09
autor

@pajinka85 joj diky moc 🙂

6. led 2017

Posílám hodně síly! Vy to zmáknete🍀🍀🍀

6. led 2017

@nyc09 přeji hodně sil!!! Váš blog mám rada a věřím ze se z toho dostane co nejdříve!!! ❤❤❤

6. led 2017

Zvládneš to, spolu se svou skvělou rodinou a tady s námi! Drž se, já budu držet pěsti, ať vše jde hladce a ta potvora co nejrychleji zmizne!

6. led 2017

❤zvládneš to!

6. led 2017

@nyc09 Aničko, vůbec se nedokážu vžít do toho co cítíš . Ale ,ty jsi silná ženská, bojovnice a dáš tý mrše na frak ! 😘

6. led 2017

@marses tak přesně mi to jde hlavou. @nyc09 jseš úžasná. Dáš to. Podpora veliká. 👍 ❤

6. led 2017

Posílám hodně sil do boje a držím pěsti 😘

6. led 2017

Ja si myslim,teda vlastne vim,ze tu svini porazis raz dva....Hele ta liposukce a zaroven novy kozy to me zaujalo 😂
To bych potrebovala dvojite 😂
Vis co Anicko ja te zeru!❤

6. led 2017

Uff, bojují s jinou mrchou, ale některé "záchranné" myšlenky , jako bys psala za mě. Ano, JE to svinstvo, ANO není to prdel, ale lidi jako ty to zmáknou! Mám osypky, když mi někdo řekne "drž se", ale .....drž se !!!!! paní Amíkova <3

6. led 2017
nyc09
autor

@makynaeliska no hele zatim to padlo, Amik je z toho trochu smutnej 😀 a dik🙂

6. led 2017
nyc09
autor

@baboo Drzim palce aby ta jina mrcha zmizela c onejdriv!!! Hele ono nic jinyho proste neprichazi v uvahu nez ze to zvladnu a ty taky!!! Pani Amikova je dost dobry 😀

6. led 2017
nyc09
autor

@deninda
@princeznaj
@pacient holky, dekuju!

6. led 2017
nyc09
autor

@princina
@tarien
@makytkal
@pomnenka33 moc dekuju za podporu!!

6. led 2017

Posílám sílu a pozitivní myšlení! Vše zvládni <3

6. led 2017

@nyc09 prej Amik je smutnej 😂

6. led 2017
6. led 2017

Držím pěsti!

7. led 2017

Obdivuji Tě za to, jak to zvládáš. Věř a víra tvá tě uzdraví. Plivám pro štěstí a pevně věřím, že s takovým přístupem tvým..a tvé rodiny a blízkých to půjde jedna radost!

8. led 2017

Držím vše co mám a vím, že Ty to dáš...Pusu jednu velikou od nás z Brd a taky srdce pro Tebe moje oblíbená a inspirativní!!!!

11. led 2017

❤ držím palce! a smekám nad schopnosťou popísať túto situáciu s takým nadhľadom. Krásné dni prajem 🙂

11. led 2017

Tedy co to tady čtu ☹ drž se jak pišou holky to zvladneš moc držim palce ❤

12. led 2017
nyc09
autor

@makina28 dekuju moc 😀 A pusu do Brd posilam zase ja!

12. led 2017
nyc09
autor

@wrtulka dekuju!

12. led 2017
nyc09
autor

@big_el no zvaldam to jak se da, hroutit se uz neni treba ted je proste potreba delat no 😀 a dekuju, mam fakt super oporu!

12. led 2017
nyc09
autor

@katrinr dekuju snazim se, na hrouceni je vzdycky dost casu 😀

12. led 2017
nyc09
autor

@lucka00024 diky moc!

12. led 2017

To jsou dobré výsledky, při tý smůle fakt to nejepší, co to mohlo být. Bude asi ještě špatně, ale ten tunel na konci má světlo - nepochybuju, že tam dojdeš!

12. led 2017
nyc09
autor

@malenka3 dekuju!

12. led 2017

🍀💋💙

12. led 2017

Posílám co nejvíce energie a síly! Obdivuji Vás za to, jak to dokážete popsat! Moc Vám držím palečky! Bohužel vím o čem píšete. V dubnu 2015jsem si taky vyslela zprávu...jen s rozdílem...tehormonální,triple negativní špatně léčitelný karcinom. Nevypadalo to vůbec dobře. A jsem tady! Silnejší, odhodlanější, vděčná za každý nový den...asi i šťastnější🙂  Budu na Vás myslet! to zvládnete!

12. led 2017

Zeno krasna, zeno nadherna!!! Co to ctu, co to ctu???? Nikam jinam nez k nam na breznatka nechodim a najednou na me na fb vyskocil Tvuj clanek z prosince...☹A ja tak na Tebe cele svatky myslela, kdy se vytasis s nejakou vtipnou vanocni americkou historkou a ejhle...Ty ses ted dala na psani uplne jineho pribehu, trochu jineho kalibru....sakra...kdybych byla u Tebe v NY, hned Te bezim obejmout...hned...Tak aspon virtualne, ale silne, jo??? Mooooc na Tebe myslim, BIG HUG, kopec energie k tomu... ❤ Tve prispevky ted budu verne cist, uz Te z oci nespustim!!!! Moc moc drzim palce, a hlavne se NEDRZ, klidne to pust, dej pruvan emocim, jsme jen lidi, jsme zeny a k nam to patri... 😍😘 Moc objimam, zeno krasna!!!!

13. led 2017
Komentář byl odstraněný

Posilam hodne sil! Drzim palce.....A neztracejte humor moc mě vaše clanky bavi

13. led 2017

Dobrý den, vaše články strašně ráda čtu. Proto mě tento článek zasáhl. Posílám mnoho sil! Jste úžasná ženská a máte kolem sebe lidi co vám jistě pomohou. Určitě vše dobře dopadne ❤

13. led 2017
nyc09
autor

@zuzak27 moc dekuju a nemusime si vykat, ze ne 😀 no tka tvoje diagnoza teda byla sila, nemela jse mo tomhle vsem paru, ale nejak jsem se v tom musela zacit orientovat...jsi dobra!!! A vis, ze mi to rika kazdej kdo tim prosel, posili te to a fakt se v to mda najit i pozitivni to je jasny, my uz ho v tom nasli a nachazime dal...je to sila, vis o cem mluvim a jsem rada, ze jsi uz z toho venku! A jasne zvladnem to, tedto bude chvilku tezsi, ale co uz neni 😀

13. led 2017
nyc09
autor

@kikousek No vid jsem se rozhodl,a ze vtipnosti z Ameriky jsou nudny a musim tomu dat trochu vzpruhy 😀 co by konecne clovek neudelal pro trochu popularity 😀 ses hodna a tvuj virtualni hug se taky hodi a hodne! Neboj ja to poustim, ale ne zase tak casto, konecne tohle ti da perspektivu panecku! A vis co, kdyz vis o cem to je tak je to lepsi, to nejhorsi bylo vedet a nevedet dost...to je za nama 🙂

13. led 2017
nyc09
autor

@kalinka02 diky 🙂

13. led 2017
nyc09
autor

@nasilia to jsem rada, ze se ti moje clanky libi a moc dekuju za podporu!

13. led 2017

@nyc09 😘❤

13. led 2017

Drz se!!!!

14. led 2017

Člověk se po delší době přihlásí a hned má takový šok.. Ani, to zvládneš!! Věřím tomu, ani na chvilku nepochybuji! Bojuj, jsi úžasná! ❤

14. led 2017
nyc09
autor

@senoritapetra diky moc!!

15. led 2017

Ty jo...me desi,kolik toho je..přeji moc moc sil a stesti a pozitivní energie,tfuj tfuj,dobre to dopadne!!

15. led 2017

Preju moc sily vsem a tobe predevsim! Verim, ze dneska doktori maji dost zmaknuto a ze se s tim poperes levou zadni.
🍀🍀🍀

15. led 2017

Zvladnes to 🙂..kvuli sobe a hlavne prave kvuli rodine, potrebujete se navzajem 😘

16. led 2017

Vim přesně, jak se cítíš. Mě v dubnu 2016 diagnostikovali rakovinu štítné žlázy. Už mám za sebou 2 operace, hnusnou jizvu na krku, poškozenou pravou hlasivku a první dávku radioaktivního jodu. V dubnu me čeká druhá vlna radiace. Ale beru to pozitivně, mám tu nejhodnější rakovinu😊 změnily se mi priority, užívám si každého dne.
Sice Té neznám, ale moc bych Ti chtěla vyjádřit svoji podporu. Strašně moc Ti držím palce a věřím, že das ty mrse na prdel😉😍 omlouvam se za diakritiku, tablet mě ničí.

16. led 2017

Moc držím palce!!!

19. led 2017
nyc09
autor

@kamca39
@angelyn dekuju holky!

19. led 2017
nyc09
autor

@clarise to me mrzi slyset cim sis prosla a prochazis a mas pravdu vime jaky to je slyset ta slova vid..ale my se nedame! Ani nahodou ne!! Taky se mi zmenily priority a taky si uzivam vseho! Nezname se, ale podporovat se muzeme i takhle! Ses statecna!! Radiace me taky ceka hned po chemoterapii, teda budu mit mezi tim mesic..operaci uz mam za sebou jen jsem jeste neodkryla ty naplasti a nevidela jizvy...ale jak vis kazda jizva je znameni statecnosti! A vis co, nejlepsi jsou ty strhany hlasivky, jsou desne sexy! 😀

19. led 2017

Ahoj, zdravím tě z Plzně. Jmenuji se Jitka a dnes jsem na tvůj blog narazila tady na Modrém koníkovi. Držím samozřejmě všechny palce, určitě budeš v pohodě. Chtěla jsem ti poděkovat, že píšeš tak otevřeně a zároveň s humorem a kvůli tvému 'příběhu' se hned zítra objednám na pravidelné kontrolní sono prsou, kde mám čtvrt roku zpoždění. Kdyby se zkontrolovala každá čtenářka tvého blogu, tak by to bylo bezva, protože včasná a pravidelná prevence je moc důležitá. Tak držím palce ať jsi zdravá. Jitka

19. led 2017
nyc09
autor

@smuclerka diky a ano, presne tohle bych chtela, aby to nikdo nepodcenoval, taky jsem si to nasla brzo, asi proto, ze jsem mela v hlave pribeh kamaradky, ktera si nador nenasla az tak brzo a musela podstoupit mnohem slozitejsi lecbu..takze prevence a vcasna diagnoza jsou fakticky desne dulezity! A jsem rada, ze se ti moje psani libi.

20. led 2017

doprdele práca :-/ sice tě nesleduju pravidelně, ale držím pěsti,ať je co nejdřív klid a pohoda. ❤

11. únor 2017
nyc09
autor

@nerreidda diky moc!

12. únor 2017

Začni psát komentář...

Odešli