petrusew
27. čer 2017
1649 

Když mámu bolí srdce

Kdyz se "to" stalo, převrátilo nám to životy vzhůru nohama.Už bojujeme společně téměř dva a půl roku. Jednou si ale u uvědomíte, ze se chováte trochu jinak, tak nějak automaticky...někdy bez emocí,jindy extrémně přehnaně. Že máte stavy,které nejsou normální. Pokud někdo nekdy mel panickou ataku,tak ví,o čem píšu. 

Přišlo to ke mě pomalu. Pomalu me to uvnitř užírá a já mam vlastně pocit, že nemám právo něco cítit. 

Co se Maty narodil, žiju ve strachu a hrůze. Nemohu plánovat ani tyden dopředu,natož měsíce. A panika mě přepadá poměrně často. Přidaly se k ní výčitky, že nejsem dobrá máma, žena..že jsem nedokázala donosit syna, že zdravotní potíže má kvuli mě..že jsem dovolila peg a zavinila tak tracheotomii...že že že...a tak bych mohla pokračovat dál...

Já se bojím i pokroků,protože čekám nějakou ránu... 

Vlastně se asi nejvíc bojím sama sebe a toho co bude.Uvědomila jsem si, vlastně i diky skvěle paní psycholožce, že se nejvíc bojím toho,vo bude,až mě nebude potřeba...bojím se toho, že zo nezvládnu a moje tělo mi to dá sežrat...bojím se dívat dopředu,bojím se ... Vlastně se bojím normálního života.

A proto jsem se rozhodla pracovat na sobě s psycholožkou, která mi naslouchá a vede. Zatím bez medikace,snad svou postraumatickou stresovou poruchu zvládnu!

27. čer 2017

Zvladnes to!!! Nic jineho nam matkam od trochu jinych deti nezbyva. . . Super ze jsi vyhledala pomoc, ja k tomu zatim nedosla. . . I kdyz citim, ze bych to asi potrebovala. Otravovat s mymi obavami nekoho jineho nez sve pratele. . .

27. čer 2017
Komentář byl odstraněný

Pro mě jso jedna z nejstatecnejsich maminek tu na koni..... ❤

27. čer 2017

Taky ji mam..ale trpim jinym strachem. Strachem o zdravi deti a zdravi sve..taky uz na tom pracuji. U tech emoci,nalad a vzteku mi pomohlo (svete div se) ledvinova kura. Zacinam od ledvin. Nekomu to prijde usmevne,ale od te doby co beru bylinky a opravdu vypiju 3 litry denne je mi lepe. Psychiku resit tez s odbornikem. Uz me to neprepada tak casto..cca 1x za 14 dni.

27. čer 2017

@m.e.l děkuju zlato!Dokopala mě k tomu kamarádka,která mi po opakované atace řekla,ať si uvědomím,že jsou na mě dva človíčci závislí a potřebují mě v pořádku.

27. čer 2017

@makynaeliska děkuju ti zlato!😘😘😘

27. čer 2017

@petrusew Ano, pro ty deti clovek udela vse. . . A proto se ted trapim tehotenskyma nevolnostma. . . 😀

27. čer 2017

@m.e.l 😂hele,nebudu ti psát,že to je příjemné trápení😂😂😂

27. čer 2017

ani mi nemluv 😀

27. čer 2017

@petrusew Hele muj milujici muz mi vzdycky rekne, ze mam vydrzet, ze uz jenom 7 mesicu. 😀

27. čer 2017

@petrusew - drž se, Brouku!

27. čer 2017

@m.e.l povzbuzujicí😂😂😂a nutkání k nasilnosti u něj nemáš?😂

27. čer 2017

@petrusew Ne vubec, jen takhle kdyz krajim zeleninu, tak mi nuz sem tam vystreli z ruky, v noci na nej chci polozit polstar. . . Premyslim nad vavrovo kafem, ale kafe nepije. . . 😂 Takze ne, zadne nutkani k nasili. . .

27. čer 2017

@m.e.l 😂😂😂😂😂

27. čer 2017

Moc ti drzim palce, zvladnes to, i kdyz to trnita cesta. Ty vycitky jsou nejhorsi, znam to. Bude lip, uvidis😘

27. čer 2017

@petrusew neměli jsme začátky a vše kolem tak dramatické a náročné jako ty, ale taky ke mě tahle mrcha přišla 😐 měla jsem prostě strach, že se něco stane, že má ještě nějakou skrytou vadu, že o ní přijdu, že jsem jí v sobě ublížila, nedokázala jsem to vytěsnit z hlavy, nemohla jsem spát, i kdyz jsem padala na hubu, skončila jsem na antidepresivech, diagnoza panická úzkostná porucha. Už jsem myslím z nejhoršiího venku, ale stejně ta bolest, strach, nebo jak nazvat tu emoci tam vevnitř je .... Mala je hrozně šikovná, ale stejně mi to často úplně trhá srdce, že se v budoucnu bude trápit a tak 😓 ale jediné, co pro ty naše prcky můžeme udělat je být co nejlepšíma mámama , co to jde a to ty myslím určitě jsi ❤❤❤

27. čer 2017

Držím palce, ať ten boj vyhraješ 🍀 Myslím, že pracovat na sobě s pomocí psycholožky je dobrý začátek. Na prášky je vždycky času dost 😊

27. čer 2017

Jsi uzasna ❤️

27. čer 2017

Jsi uzasna zena i matka ❤ Drzim palecky cele vsi rodince 🍀

27. čer 2017

Ja uz ti to psala tady nekolikrat, ze jsi skvela mama, silna zenska..zvladla jsi to tehdy, zvladnes i toto ted..
Drzim pesti..a rozumim..u nas to nebylo az tak strasne silene, s Alenkou, nebo.mozna bylo zase jinym zpusobem..ale strach mam v sobe porad, ze to samy prijde i ted u malyho..a kazdyho jeho zakuckani nebo neobvykleho zvuku se desim..jsem neustale vedle nej, neopoustim ho ani na chvilku, aby se nestalo, ze se bude dusit a ja tam nebudu.. proste vsudypritomny strach..drzim pesti, at to zvladneme..vsechny.

27. čer 2017

Moc vám všem, ženy moje,děkuju!A moct si tu ulevit je ... osvobozující.Je to taková moje terapie!

27. čer 2017

Pokud máš panickou ataku,zkus u lékaře ať ti dá návod jak zvládat. Je to nácvik dýchání....Pokud se to naučíš, Opravdu to funguje... Máš můj obdiv a přeji už jen vše dobré a veselé.

27. čer 2017

Držím palce, malíčky i ostatní prstíčky, ať je to boj úspěšný a co nejdříve vyhraný....👍😉

27. čer 2017

Nejdulezitejsi je priznat si problem a zacit s nim neco delat... prekonat ten strach a stud - tohle jsi dokazala!!! Mas muj obdiv... 😉

28. čer 2017

@petrusew taky se v tom ted placam a to nemam za sebou tolik jako ty. Jen vycerpani ze vseho, strach o zdravi deti a spouta dalsiho. U mne je problem, ze neumim odpocivat.

28. čer 2017

Peťul ty jsi tak silná ženská, že to dáš🙂 Ale abych pravdu řekla, teď se bojím já, aby se ve mně taky něco nekupilo a neprobudilo se to za rok za dva. Ale alespoň budu vědět, že se u tebe můžu poradit🙂 Není to jednoduché a člověk přemýšlí, jaké by to bylo, kdyby takové starosti nebyly. Kdyby děti byly zdravé. Ale ty děti si nás vybraly za mámy🙂 A určitě věděly proč. ❤

18. črc 2017

Začni psát komentář...

Odešli